De@th L0rd Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Σορρυ για το "σχέδιο" στο χρόνο που είχα είναι ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω:
Chape Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Ωραίος μια χαρά είναι το σχέδιο σου... Ερώτηση: η κυρία πηγή θερμότητας ποια θα είναι? Πετρέλαιο,αέριο,πελετ ή ξύλα? Η περίπτωση του χαλκού για κατασκευή σπειρας είναι ευκολότερη από την μαύρες χαλιβδοσωληνες... Στην περίπτωση του χαλκού χρειάζεσαι σκληρές κολλήσεις(χαλκοκολληση χρησιμοποιείται κυρίως από ψυκτικους και απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες και αντέχει επίσης και σε υψηλές θερμοκρασίες) και όχι μαλακες (ασημοκολλήσεις που χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκρασίες και αντέχουν και λιγότερο) Στην περίπτωση που επιλέξεις χαλιβδοσωληνες καταρχήν χρειάζεσαι σωλήνες και εξαρτήματα Mannesmann. Επίσης στις γωνίες και στις ενώσεις γενικά χρειάζεται κόλλημα( κατά προτίμηση με inox ηλεκτροδιο) και όχι βιδωσεις με καναβια ή τεφλον Πες μου λίγο αρχικά η κυρία πηγή θερμότητας τι θα είναι και θα σου πω τι είναι καλύτερο (όχι θεωρητικά ... Αλλά κατασκευές που έχω κάνει ο ίδιος για πελάτες και είχαμε καλά αποτελέσματα) 1
De@th L0rd Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Ωραίος μια χαρά είναι το σχέδιο σου... Ερώτηση: η κυρία πηγή θερμότητας ποια θα είναι? Πετρέλαιο,αέριο,πελετ ή ξύλα? Η περίπτωση του χαλκού για κατασκευή σπειρας είναι ευκολότερη από την μαύρες χαλιβδοσωληνες... Στην περίπτωση του χαλκού χρειάζεσαι σκληρές κολλήσεις(χαλκοκολληση χρησιμοποιείται κυρίως από ψυκτικους και απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες και αντέχει επίσης και σε υψηλές θερμοκρασίες) και όχι μαλακες (ασημοκολλήσεις που χρειάζονται χαμηλότερες θερμοκρασίες και αντέχουν και λιγότερο) Στην περίπτωση που επιλέξεις χαλιβδοσωληνες καταρχήν χρειάζεσαι σωλήνες και εξαρτήματα Mannesmann. Επίσης στις γωνίες και στις ενώσεις γενικά χρειάζεται κόλλημα( κατά προτίμηση με inox ηλεκτροδιο) και όχι βιδωσεις με καναβια ή τεφλον Πες μου λίγο αρχικά η κυρία πηγή θερμότητας τι θα είναι και θα σου πω τι είναι καλύτερο (όχι θεωρητικά ... Αλλά κατασκευές που έχω κάνει ο ίδιος για πελάτες και είχαμε καλά αποτελέσματα) Η πηγή θερμότητας θα είναι diesel ή biodiesel . Η χαλκοκόλληση δουλεύεται με MAPP torch ή είναι ηλεκτρόδιο;
Chape Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Θα σου γράψω πολλά πράγματα αναλυτικά αλλά αύριο μετά την δουλειά γιατί αυτή τι στιγμή δεν μπορώ
De@th L0rd Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2017 Θα σου γράψω πολλά πράγματα αναλυτικά αλλά αύριο μετά την δουλειά γιατί αυτή τι στιγμή δεν μπορώ Φίλε μου σε ευχαριστώ για τη συμβολή σου. Δεν πειράζει όποτε μπορείς. DIY προτζεκτ είναι , δε πληρώνεσαι, χαλαρά
koursaros2004 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα Φίλε. Κάνω ακριβώς το ίδιο πρότζεκτ και ψάχνοντας την μικρότερη ακτίνα στροφής της χαλκοσωληνας έπεσα στο άρθρο σου. Τελικά τι έκανες;. Εγώ νομίζω δε χρειάζεται ούτε λάδι ούτε άμμος. Το νερό που θα περνάει από μέσα θα κρυώνει τη σωλήνα οπόταν δε θα υπερβαίνει τους 90βαθμους. Θα υπάρξει πρόβλημα μόνο αν ανάψεις χωρίς νερό και κυκλοφορία στη σωλήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα