Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Pillars άξιζε full price στην κυκλοφορία του, οπότε δεν το συζητώ καν, όπως και το expansion του το White March. Σαν έκπτωση δεν είναι σπουδαία (40% κάτω και για τα δύο) αλλά αξίζουν σίγουρα τα 25 - 30 ευρώ που θα δώσεις και για τα δύο.

• Like 2
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το βασικό, έχοντας κάνει τα πάντα, το ρολόι μου στο Steam λέει 98 ώρες :D  :D  :D αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικό, μάλλον έχει idle time μέσα. Για να κάνεις τα πάντα θα έλεγα κάπου 60 - 70 ώρες, συν το expansion. Πιθανότατα λιγότερο.

Επεξ/σία από Tobajara
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Nαι, να το πάρεις, όχι απλά αξίζει, θα κοκκινήσεις από ντροπή όταν το ολοκληρώσεις και αναλογιστείς πόσα έδωσες για το πρώτο Πίλαρς.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tidus666 είπε

Nαι, να το πάρεις, όχι απλά αξίζει, θα κοκκινήσεις από ντροπή όταν το ολοκληρώσεις και αναλογιστείς πόσα έδωσες για το πρώτο Πίλαρς.

Εγώ θυμάμαι το είχα πάρει από το Humble Monthly στα 10€ μαζί με nba 2k και 3-4 άλλα παιχνιδάκια. Όσοι το πήραμε τότε, εκκλησία κλέψαμε!

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά άσε τα "πόσο κάνει το παιχνίδι" και "πόσες ώρες βγάζει"..τέτοια rpg, απλώς τα ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ και χαίρεσαι

22 ώρες πριν, Sartiv είπε

Για να εχω μια ιδεα, ποσες ωρες χρειαζεσαι για να τα ολοκληρωσεις; Και τα δυο. ή το βασικο εστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

Βασικά άσε τα "πόσο κάνει το παιχνίδι" και "πόσες ώρες βγάζει"..τέτοια rpg, απλώς τα ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ και χαίρεσαι

Συμφωνω εν μερει. Ολα εχουν μια "λογικη" αξια. Για παραδειγμα το rpg που λατρεψες να.. μισησεις, το kingdom πωςτολενε το πηρες σε αλφα τιμη. ;)

Ρωτησα αν ειναι λογικη η τιμη γιατι αλλιως ειναι €30 το βασικο παιχνιδι αλλιως €10 ....

με €30 μπορεις να παρεις 3 παιχνιδια ΑΑΑ μετα απο 3-4 χρονια. Ετσι σκεφτομαι εγω, δεν χρειαζεται να ειναι "ιν" για να το παιξω.

Επεξ/σία από Sartiv
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Sartiv είπε

Συμφωνω εν μερει. Ολα εχουν μια "λογικη" αξια. Για παραδειγμα το rpg που λατρεψες να.. μισησεις, το kingdom πωςτολενε το πηρες σε αλφα τιμη. ;)

Ρωτησα αν ειναι λογικη η τιμη γιατι αλλιως ειναι €30 το βασικο παιχνιδι αλλιως €10 ....

με €30 μπορεις να παρεις 3 παιχνιδια ΑΑΑ μετα απο 3-4 χρονια. Ετσι σκεφτομαι εγω, δεν χρειαζεται να ειναι "ιν" για να το παιξω.

:D Αυτό εννοείται ότι δεν είναι στην κατηγορία "αγοράζω με κλειστά μάτια".. είναι ένα παιχνίδι που έχει ξεχαστεί ήδη κ δεν άξιξε ούτε 30€ που το χα πάρει. Ένα άδειο παιχνίδι είναι ένα άδειο παιχνίδι.

Αλλά το Poe δε θέλει συστάσεις, είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Και λόγω της φύσης του turn based καταναλώνει χρόνο ευχάριστα όμως :)

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ αρκετά με τη δήλωση του ότι το τι είναι RPG είναι περισσότερο spectrum παρά μια συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά διαφωνώ με την πλειοψηφεία των πραγμάτων που έδειξε και είπε στη διάρκεια του βίντεο.

Πρώτον, το ότι το Larping είναι η καθαρότερη μορφή RPG που υπάρχει. Διαφωνώ τόσο πολύ με αυτή τη δήλωση και οι λόγοι θα φανούν στη συνέχεια. Προς στιγμήν θα πω ότι αν ισχύει αυτό, τότε οι ταινίες και το θέατρο είναι καθαρά RPG's.

Πολλά από τα πράγματα που αναφέρει είναι στοιχεία που βρίσκεις σε πολλά και διάφορα είδη παιχνιδιών οπότε είναι πολύ δύσκολο να τα χρησιμοποιήσεις για κατηγοριόποιηση. Εξερεύνηση, πλοκή και ιστορία καθώς και βελτίωση του χαρακτήρα είναι κάτι που μπορείς να βρεις και στο καινούριο Doom π.χ. Το γεγονός ότι δεν κάνει κανένα από αυτά καλά, δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθεί και ότι δεν τα περιέχει. Όπως παραδέχτηκε και αυτός το να παίζεις ένα ρόλο δεν αρκεί για προσδιορισμό (εδώ μπαίνει και το Larping, δεν ξέρω πως του ξέφυγε αυτό).

Δείχνει σαν τη μία άκρη του RPGiness τα western RPG's και δείχνει σαν παράδειγμα Mass Effect, Dragon Age και Skyrim που με εξαίρεση το πρώτο Dragon Age είναι τα λιγότερο RPG παιχνίδια που μπορείς να φτιάξεις και να θεωρείται ακόμα RPG. Για παράδειγμα αν πάρεις ένα Gears of War βάλεις perks και πιο σοβαρή ιστορία καταλήγεις σε κάτι που είναι πολύ κοντά σε ένα Mass Effect. Αν διατηρήσουμε την ιδέα του spectrum είναι περίεργο να βάζεις στο ίδιο επίπεδο το Skyrim και το Pillars of Eternity σχετικά με το πόσο RPG είναι. Πρακτικά μιλώντας το Skyrim δεν είναι ιδιέταιρα μακριά από ένα Far Cry σε fantasy setting.

Αυτό που πιστεύω ότι προσφέρει περισσότερο στην κατηγοριοποίηση είναι να κοιτάξουμε το πρώτο RPG και να δούμε ποια είναι τα κεντρικά του στοιχεία. Κοιτάζοντας το Dungeons and Dragons λοιπόν, βλέπουμε ότι το κεντρικό gameplay είναι διαδραστικότητα μεταξύ των παιχτών και της περιπέτειας που σκηνοθετεί ο Dungeon Master καθώς και χρήση ενός συστήματος για την επίλυση προβλημάτων. Με το τελευταίο εννοώ ότι το character system του παιχνιδιού είναι που "αποφασίζει" αν μία πράξη που επιθυμώ να κάνω ήταν επιτυχημένη ή οχι. Προφανώς το πρώτο δεν μπορεί να μεταφερθεί και τόσο καλά σε ένα αυτοματοποιημένο computer game, καθώς δεν υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας οπότε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μια ιστορία έτσι δοδημένη ώστε να προσαρμόζεται όσο είναι δυνατό στις πράξεις σου και στις αποφάσεις σου.

Αν χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δύο για κριτήρια, αλλάζουν αρκετά οι θέσεις παιχνιδιών στο spectrum και μπαίνουν σε κατάταξη που μου φαίνεται πιο πειστική.

Υ.Γ. Ντροπή και αίσχος να λες Fallout χωρίς νούμερο και να δείχνεις το 3.

Επεξ/σία από Aruil
  • Like 3
Δημοσ.

RPG ειναι το παιχνιδι που σου επιτρεπει να παρεις πληθωρα αποφασεων κατα την διαρκεια της πλοκης του και που εχει σχεδιασμενα αποτελεσματα ως απορροια των επιλογων αυτων.

Δημοσ.
3 minutes ago, panagiotis54 said:

RPG ειναι το παιχνιδι που σου επιτρεπει να παρεις πληθωρα αποφασεων κατα την διαρκεια της πλοκης του και που εχει σχεδιασμενα αποτελεσματα ως απορροια των επιλογων αυτων.

Ισχύει αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί, γιατί αν βάλουμε μόνο αυτό σαν ορισμό παιχνίδια όπως τα Wizardy ή τα Might and Magic που δεν έχουν περιθώριο επιλογών για την πλοκή (όπως και η πλειοψηφία των jRPGs) δε θα έπρεπε να θεωρούνται RPGs.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει κανένα καλο PnP που μπορω να παίξω με το γιο μου ( 9 ετων ) ?

Επεξ/σία από totalius
Δημοσ.

Φαντάζομαι θες κάτι με σχετικά απλούς κανόνες? Δεν έχω παίξει πολλά pnp για να συγκρίνω αλλά το Numenera είναι πολύ απλό και αφήνει τα περισσότερα πάνω στον game master, οπότε μπορείς να το προσαρμόσεις αρκετά εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...