Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω προκαταβολικά για το χρόνο τους όσους βοηθήσουν!

Το σεπτέμβρη θα είμαι φοιτητής πληροφορικής. Έτσι, θα ήθελα έναν καλό υπολογιστή για να με καλύψει πλήρως μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Ακόμα, θα ήθελα να είναι ικανός για ημιεπαγγελματική χρήση γύρω από οτιδήποτε έχει σχέση με πληροφορική. Δηλαδή να μπορώ να κάνω ανάπτυξη εφαρμογών σε διάφορες γλώσσες (και για android) και κατασκευή ιστοσελίδων, να μπορώ να χρησιμοποιώ προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας γραφικών για εφαρμογές (μπορεί να φτιάξω και κάνα παιχνιδάκι για android). Γενικά, δεν θέλω ένα ακριβό workstation που θα κάνει βαριές εργασίες σε χρόνο dt, αλλά να μην με περιορίζει κιόλας. Να μπορώ να κάνω οτιδήποτε έχει σχέση με πληροφορική άνετα. Το gaming δεν με ενδιαφέρει καθόλου όπως ούτε και το video editing.

Γενικά, θέλω υψηλή ποιότητα στα υποσυστήματα του υπολογιστή για να είναι ικανός και αξιόπιστος ακόμα και μετά από 4-5 χρόνια. Επίσης θέλω καλή ποιότητα παρακολούθησης ταινιών και σειρών (αν και αρκούμαι σε 1080p ανάλυση και 2.1 ήχο).

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Δεν θέλω να σας περιορίσω ορίζοντας ένα ποσό. Πάντως 1500-2000Ε είναι πιστεύω αρκετά για να ικανοποιηθούν πλήρως οι απαιτήσεις.

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Αναφέρω παραπάνω.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Δυστυχώς δεν τα γνωρίζω ακόμα, αλλά από τα παραπάνω πιστεύω θα καταλάβετε τι περίπου θα χρησιμοποιήσω.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη; Ναι, και μάλιστα νομίζω πως το ιδανικό είναι να υπάρχουν δύο οθόνες σε διάταξη P-L. Η μία να είναι κατακόρυφη για γράψιμο κώδικα και η άλλη για καθημερινή χρήση, επεξεργασία εικόνας (καλά χρώματα), παρακολούθηση ταινιών και βοηθητική όταν στην άλλη θα γράφω κώδικα. Και οι δύο να είναι antiglare, flicker-free και γενικά ξεκούραστες για πολλές ώρες.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; Ναι. Πληκτρολόγιο κάτι με τύπου brown διακόπτες και full-size. Ποντίκι, έχω ένα Logitech Anywhere MX για τον φορητό. Θα ήθελα κάτι παρόμοιο και ποιοτικό για το desktop. Ηχεία, μου έχουν γυαλίσει τα Creative Gigaworks T20 series II τα οποία αν και 2.0 έχουν ενσωματωμένο woofer και λένε πως βγάζουν κρυστάλλινο ήχο, που είναι και το ζητούμενο.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα; Αγορά από διαφορετικά καταστήματα.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο; Θα συναρμολογηθεί από μένα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα; Αν ναι ποιο; Σίγουρα θέλω Linux αλλά φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί και κάποια έκδοση των Windows σε dual-boot...

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware; Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire); m.2 storage και κάρτα γραφικών μεσαίων επιδόσεων αν χρειαστούν. Δεν θα μπουν διπλές κάρτες.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής); Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών); Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι

Σημείωση: Αν πιστεύετε πως θα ωφεληθούν τα συγκεκριμένα ηχεία από μια κανονική κάρτα ήχου έναντι της onboard, προτείνετε και κάρτα ήχου. Το κουτί και το τροφοδοτικό θέλω να είναι καλά και για μελλοντική χρήση σε επόμενο σύστημα. Θα χρειαστώ ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ένα onboard wifi (θα είναι συμβατό με Linux;) ή stickάκι. Η μητρική να έχει usb 3.1 gen2  με type c. Γενικά θέλω κάτι futureproof.

Θα συμπεριλάβω μια δική μου σύνθεση. Πιστεύω θα σας βοηθήσει στο τι περίπου ψάχνω.

Monitors: Portrait: DellP2017H ή P2417H και Landscape: U2414H ή U2417H (139 ή 194Ε και 238 ή 270Ε)

Speakers: Creative Gigaworks T20 Series II (61E)

Case: Phanteks P400S(without window) (υποστήριξη Ε-ATX, αθόρυβο και καλό φιλτράρισμα σκόνης)(85Ε)

PSU: Evga Supernova 750W G3 (158Ε)

Mobo: Gigabyte H270N-WIFI ή Asus ROG Strix Z270G Gaming (139 ή 203Ε)

CPU: Intel i5-7500 Box (215E)

CPU cooler: Noctua NH-D9L (56E)

Ram: Corsair Vengeance LPX 32(2x16)GB DDR4-2400MHz-CAS14 (cmk32gx4m2a2400c14) (μεγάλη ram για VM's) (241E)

SSD: Samsung 850 Evo 500gb (για δύο διαμερίσματα) (167Ε)

Δημοσ.

Από τώρα μεχρι το Σεπτ θα αλλάξουν πολλά και οσον αφορα τιμές αλλά και προϊοντα.  Περιμενε μεχρι ιουνιο ιουλιο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

1) Για τους Ryzen είμαι επιφυλακτικός για την ώρα.

2) Πράγματι, είναι νωρίς. Βιάστηκα λίγο!

3) Αν ήταν μόνο για τη σχολή, το ξέρω ότι ακόμα και το laptop που έχω εδώ και αρκετά χρόνια (i7-3632QM (4-core, hyperthreading, 2.2GHz), 8GB ram, ssd evo 250GB, 1TB hdd) με (ψιλο)καλύπτει! Εγώ ζήτησα συμβουλές για ημιεπαγγελματικό υπολογιστή για προγραμματιστή...

Δημοσ.

Για να τον χρησιμοποιήσεις πότε; Όταν τελειώσεις την σχολή σε 4-5 χρόνια; Γιατί πιο πριν δεν παίζει να εκμεταλευτείς τις δυνατότητες ενός τέτοιου εργαλείου...πάρε κάτι με λιγότερα χρήματα ή δοκίμασε μήπως σε πάει χαλαρά το laptop...που νομίζω ότι θα σε πάει και εύκολα στο μεγαλύτερο ποσοστό της δουλειάς που θα το χρειαστείς...όταν με το καλό τελειώσεις την σχολή θα υπάρχουν πολύ ισχυρότερα μηχανήματα που αν τα χρειαστείς τότε αγοράζεις...δοκίμασε πρώτα το laptop.

• Like 1
Δημοσ.

Πίστεψε με, η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών που βάζουν στις σχολές, τις τρέχεις άνετα με ένα απλό υπολογιστή. Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις ως έχεις, το laptop μια χαρά είναι, και να κοιτάξεις το διάβασμά σου ώστε τον Σεπτέμβριο να είσαι όντως φοιτητής πληροφορικής. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

1) Για τους Ryzen είμαι επιφυλακτικός για την ώρα.

2) Πράγματι, είναι νωρίς. Βιάστηκα λίγο!

3) Αν ήταν μόνο για τη σχολή, το ξέρω ότι ακόμα και το laptop που έχω εδώ και αρκετά χρόνια (i7-3632QM (4-core, hyperthreading, 2.2GHz), 8GB ram, ssd evo 250GB, 1TB hdd) με (ψιλο)καλύπτει! Εγώ ζήτησα συμβουλές για ημιεπαγγελματικό υπολογιστή για προγραμματιστή...

Δεν υπαρχει επαγγελματικος υπολογιστης για προγραμματιστη...Πιο χρησιμο ειναι το λαπτοπ ωστε να γραφεις κωδικα και στο κυλικειο, στη βιβλιοθηκη κλπ. παρα να πεταξεις λεφτα σε κατι που ειναι αχρειαστο στο 90% των καταστασεων, και στο υπολοιπο 10% απλα θα σου γλιτωσει το πολυ κανα 2 λεπτο αναμονης
Δημοσ.

Βασικά, επειδή ΠΡΕΠΕΙ να αποχωριστώ το laptop που έχω για κάποιον άσχετο λόγο, αναγκαστικά πρέπει να πάρω κάποιο καινούριο μηχάνημα. Από αυτά που μου λέτε με πείσατε να διαλέξω την οδό του φορητού υπολογιστή. Πάντως, ΤΟΝΙΖΩ και ξαναλέω πως δεν πρόκειται να ασχοληθώ μόνο με τις εργασίες της σχολής. Ξέρω φοιτητές που παράλληλα με τη σχολή τους φτιάχνουν σελίδες ή apps, και το ίδιο σκοπεύω να κάνω κι εγώ. Οπότε, σκέφτομαι να πάρω κάτι τέτοιο:

http://www.skroutz.gr/s/11078692/Dell-Latitude-E5570-i7-6820HQ-8GB-256GB-Radeon-R7-M370-FHD-W10.html

και θα πάρω και μια καλή οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο και ποντίκι για όταν είμαι σπίτι. Θα βάλω και άλλα 8GB ram για να έχω dual channel και άφθονη μνήμη. Θα προσθέσω και τον ssd μου, γιατί αυτό έχει M.2, για dual boot win10/linux χωρίς partitions.

Επίτηδες διάλεξα 6th gen cpu για να μπορώ να δουλεύω και παλιότερες εκδόσεις windows χωρίς θέματα.

Πίστεψε με, η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών που βάζουν στις σχολές, τις τρέχεις άνετα με ένα απλό υπολογιστή. Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις ως έχεις, το laptop μια χαρά είναι, και να κοιτάξεις το διάβασμά σου ώστε τον Σεπτέμβριο να είσαι όντως φοιτητής πληροφορικής. ;)

Για την ώρα θα ασχοληθώ με το διάβασμα όπως λες για να τα καταφέρω! Τον Αύγουστο θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...