Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

Το θέμα είναι ως εξής, στην πολυκατοικία που μένω υπάρχει μια πιλοτή. Εκεί βρίσκεται ένα δωμάτιο που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας και στον οποία χρειάζομαι καλό Internet. Το Internet θα παρέχεται απο τον 2ο όροφο της πολυκατοικίας. Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος να κατεβάσω Internet?

1. Powerline με Ethernet θα λειτουργεί; Ξέρω πως τα δύο σημεία αυτά βρίσκονται στην ίδια φάση ρεύματος.
  2. Καλώδιο Ethernet (λογικά γύρω στα 30μ). Θα έχω απώλειες;

WiFi αποκλείεται τόσο λόγο σήματος όσο και λόγο του οτι θέλω σταθερή σύνδεση.

Επιπλέον το σπίτι έχει σύνδεση HOL με το ρούτερ που παρέχεται. Θα προχωρήσω σε αλλαγή ρουτερ όπως ανεφέρω στο εξής thread.

Η τοπολογία αυτών που περιγράφω αποτυπώνεται στο περίπου στην εικόνα που έφτιαξα ως απίστευτος καλλιτέχνης στο paint.

Ακούω συμβουλές και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-199768-0-71648600-1488559389_thumb.png

Επεξ/σία από jimisvog
Δημοσ.

Εφόσον οι 2 χώροι είναι στην ίδια φάση, θα δουλέψει το powerline. Πόσο καλά όσον αφορά ταχύτητα, εξαρτάται από το ηλεκτρικό φορτίο της γραμμής και πόση απόσταση υπάρχει.

Το ενσύρματο δίκτυο με UTP, δεν έχει καμία απώλεια έως 100 μέτρα και κανέναν αντίπαλο από θέμα αξιοπιστίας, οικονομίας και απόδοσης, εφόσον είναι εφικτό να το περάσεις.

Δημοσ.

Καλώδιο, καλώδιο και.... καλώδιο.

Αν δεν έχεις θέμα με τον κανονισμό της πολυκατοικίας και τους υπόλοιπους γείτονες καλώδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...