vasilissouvlaki Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα σήμερα άλλαξαν καφαου στη γειτονιά αλλά διάφορα καμία. Ξέρετε τι γίνετε και αν θέλει καιρό μέχρι να το ενεργοποιήσουν?
makfil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Θέλει χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των εξαρτημάτων μέσα στην καμπίνα, να συνδεθεί με το ΑΚ με ίνα, ν ηλεκτροδοτηθεί και στη συνέχεια να δοθεί σε λειτουργία.
vasilissouvlaki Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 εγώ που είμαι forthnet θα δω διάφορα η επειδή είμαι άλλη εταιρία θα με αφήσουν εκεί που είμαι?
makfil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Εάν έχεις adsl δεν θα δεις διαφορά αφού οι συνδέσεις του παλιού μεταφέρονται στη νέα καμπίνα χωρίς καμία αλλαγή.
vasilissouvlaki Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δηλαδή εγώ πληρώνω 24 και πιάνω 14 γιατί τόσο σηκώνει η γραμμή και τώρα που θα μπορεί να σηκώσει παραπάνω γιατί να μην πάω στα 24?
isay Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 αλλαγή καφαΟ δεν ισοδυναμεί οτι φέρανε πιο κοντά το τηλεπικοινωνίακό κέντρο (γιατί η απόσταση καθορίζει την ταχύτητα). Αλλαγή σίγουρα ισοδυναμεί με αυξηση των διαθέσιμων ports (αρα περισσότεροι χρήστες) και κατά περιπτωση ελαφρά βελτίωση της τηλεπικοινωνίας (δηλαδή απο 14 αντε να πας 15) Επισης πληρώνεις ΕΩΣ 24, οχι 24 1
makfil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Εσύ και όλοι πληρώνουμε ΕΩΣ 24 γιατί εξαρτάται από την απόσταση που έχεις από το ΑΚ. Όπως εξήγησα παραπάνω, στη νέα καμπίνα δεν αλλάζει τίποτε απολύτως στην τηλεφωνία και το adsl. Αυτό που αλλάζει είναι το vdsl αφού στο υπόλοιπο τμήμα της τοποθετούνται το minidslam, ανεμιστήρες και άλλα εξαρτήματα και το minidslam συνδέεται με το ΑΚ με οπτική ίνα. Edit KV=ΚΑΦΑΟΥ στα γερμανικά (K=KA+V=ΦΑΟΥ) και έχει καθιερωθεί να λέγεται (λανθασμένα) ΚΑΦΑΟ στην Ελλάδα 3
vasilissouvlaki Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Και η οπτική ίνα δηλαδή χάνει σε απόσταση όσο το κανονικό καλώδιο?
makfil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Φυσικά όχι, γι' αυτό λέγεται οπτική ίνα. Όσοι παίρνουν vdsl από KV δεν έχουν πρακτικά απώλειες, με το παλιό χάλκινο δίκτυο από το KV μέχρι το χώρο τους, αφού η απόσταση κάθε συνδρομητή από το KV είναι το πολύ 250-300μ.
doctorScien Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Σε λιγο καιρο κοιταξε μηπως κανεις συνδεση vdsl.. αν το kv ειναι κοντα στα 200 μετρα θα εχεις καλυτερες ταχυτητες...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δηλαδή εγώ πληρώνω 24 και πιάνω 14 γιατί τόσο σηκώνει η γραμμή και τώρα που θα μπορεί να σηκώσει παραπάνω γιατί να μην πάω στα 24? Γιατι αν σε ανεβαζαν στα 24 δεν θα εδινες ποτε 5-10 ευρω παραπανω για να βαλεις vdsl
yositosi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Εγώ από το καφαου ειμαι καπου 15μ Μην παίρνεις και όρκο! Αυτοί μόνο ξέρουν σε ποιό KV θα σε συνδέσουν! Μπορεί να είναι στον απέναντι δρόμο σου πχ το KV, αλλά το καλώδιο της οικοδομής να μην περνάει απέναντι από το δρόμο... και να σε βάλουν σε άλλο παρακάτω (π.χ. στο τετράγωνο σου). Πάντως με την αύξηση των συνδέσεων VDSL θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν θα αρχίσει να εμφανίζεται το πρόβλημα του cross-talk!! Λέγεται ότι τα Huawei minidslam που βάζει ο ΟΤΕ είναι vectoring ready, οπότε ας ελπίσουμε να υλοποιηθεί το vectoring γρήγορα τώρα που υποτίθεται ότι επιτέλους τα βρήκαν οι πάροχοι μεταξύ τους και έδωσε το οκ το ΕΕΤΤ! Γιατι αν σε ανεβαζαν στα 24 δεν θα εδινες ποτε 5-10 ευρω παραπανω για να βαλεις vdsl Εντάξει δεν είναι ακριβώς έτσι... VDSL από το KV της γειτονιάς σου σημαίνει κλείδωμα στην ονομαστική ταχύτητα του πακέτου, οπότε είσαι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ διπλάσια από το ιδεατό μιας ADSL! Στην ADSL κλειδώνεις στο maximum attainable της γραμμής σου (ή στο cap που βάζουν κάποιοι πάροχοι στα 15~16mbps αν ο χαλκός σου είναι "αστέρι" και είσαι κοντά στο Α/Κ). Στην VDSL από τοπικό KV, τα attainable είναι στα 100++ για down και στα 50 περίπου up, και πέφτει "χεράτο" κατέβασμα του τι παίρνουμε. Όπως και να το κάνουμε, για κάποιον που ψάχνει ταχύτητα και τα 10€ για υπερδιπλασιασμό ταχύτητας δεν είναι και τίποτα το τρελό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα