Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρούμαι πάρα πολύ με τη σύνδεση μου. Συνοπτικά να πω ότι η σύνδεση μου παραμένει υπερβολικά χαμηλή (κάτω από 1 Mbps) ή μάλλον να πω ασταθής γιατί φορτώνει και κάτι που και που. Αλλά ας τα πάρω με τη σειρά.

• Πριν μια εβδομάδα περίπου ξεκίνησαν τα προβλήματα. Εκεί που όλα δούλευαν κομπλέ άρχισα να βλέπω ότι η σύνδεση αργούσε μερικές φορές. Μια δούλευε, μια δε φόρτωνε τίποτα. Στο LoL να πω ότι είχα κανονικό ping αλλά έπαιζα σαν να μην είχα κανονικό δηλαδή έχανα animations και γενικά δεν παιζόταν. Αλλά δεν με νοιάζει το LoL αλλά ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Το άφησα για κανα δυο μέρες και η κατάσταση χειροτέρεψε αφού πλέον με το ζόρι μπορούσα να κάνω browsing και τελικά πήρα τηλέφωνο τη forthnet.
  • Στο τηλέφωνο μου λένε ότι η γραμμή φαίνεται οκ. Και εδώ είναι το πρώτο παράξενο της υπόθεσης. Μου λένε ότι φαίνεται να συγχρονίζει στα 14Mbps. Εγώ όμως φορτώνω με κάτω από 1Mbps και πολλές φορές η σύνδεση μου δε φορτώνει τίποτα. Μου λένε θα το κοιτάξουν και θα με πάρουν τηλέφωνο.
  • Στο ενδιάμεσο, εγώ πίστευα ότι είναι πρόβλημα μοντεμ-ρουτερ, ότι τα έφτυσε δηλαδή. Ο μπαμπάς μου νόμιζε ότι έχουμε θέμα στην καλωδίωση που έχουμε μέχρι την κολόνα. Αλλά εδώ προκύπτει το παράξενο ότι δε θα μου έλεγαν ότι η γραμμή συγχρονίζει κομπλέ άρα θεώρησα ότι το πρόβλημα ήταν από το ρουτερ και μετά.
  • Περνάνε μερικές μέρες και με παίρνουν. Μου λέει ο τεχνικός τηλεφώνου και μου λέει να μπω στη σελίδα του ρουτερ (είχα το thomson). Πάμε στο αρχικό μενού και με ρωτάει τι σύνδεση λέει ότι έχω. Μάλιστα, βλέπω ότι όλα είναι κομπλέ. Download 15Mbps και upload γύρω στο 1Mbps. Μου λέει πάμε να δούμε μήπως σου τραβάει κάτι το ίντερνετ. Μου λέει να τρέξω μια εντολή netstat αν δεν κάνω λάθος για να δει πόσες established συνδέσεις έχω. Βλέπω πάρα πολλές γύρω στις 15. Μου λέει "αυτό είναι αδύνατον, έχετε κάποιο ιό ή κάποιο πρόγραμμα να σας τραβάει ίντερνετ". Εγώ όμως δεν έχω κατεβάσει ούτε πειρατικά παιχνίδια ούτε προγράμματα πρόσφατα. Ο υπολογιστής μου έχει μηδενικές πιθανότητες να έχει προσβληθεί με κάτι τέτοιο. Και του λέω στην τελική ότι ακόμα και κλειστός να μείνει το πρόβλημα παραμένει. Κλείνω το pc ανοίγω μόνο wifi και το ιντερνετ στο κινητό μου είναι επίσης χάλια. Κλείνω wifi και συνδέω το λαπτοπ το οποίο είχε μόνο 2 established και μου λέει "μάλιστα". "Θα παρακολουθήσουμε εντατικά τη γραμμή σας και το ρούτερ σας και θα σας ξαναπάρουμε".
  • Όσο περίμενα άλλαξα την τοποθεσία και τα καλώδια του ρουτερ. Σε άλλα σημεία μέσα στο σπίτι, έβγαλα και το τηλέφωνο μπας και δημιουργούσε αυτό πρόβλημα αλλά το πρόβλημα συνεχιζόταν.
  • Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι θα έρθει ο τεχνικός. Αν είναι πρόβλημα του ρουτερ τους ή της γραμμής τους δεν πληρώνω τίποτα, αν είναι κάτι άλλο ή αν τους πρήζω τζάμπα (λες και θα το έκανα αυτό) θα πληρώσω 30 ευρώ. Εκνευρίζομαι αλλά τους λέω οκ ελάτε. Έρχεται ο τεχνικός. Αυτά που έκανε ήταν τα εξής απλά: ping στο ρουτερ (δεν είχε θέμα), μετά πήγε να κατεβάσει κάτι από ftp της forthnet και είδε ότι όντως είχε θέμα ενώ όλα επιφανειακά φαίνονται οκ. Αλλάζει ρουτερ και βάζει ένα δικό του. Βουαλά, όλα κομπλέ, μου λέει άλλαξε το ρουτερ. Λέει μπορείς να πάρεις το δικό μας με 5 ευρώ αν πεις ότι θα ανανεώσεις, αλλιώς 20 ευρώ.
  • Εγώ δεν ήθελα να πάρω zte όμως οπότε πήγα και πήρα την επόμενη μέρα το tp-link w8960n. Με το που πάω να το βάλω βλέπω κάτι παράξενο. Η σύνδεση μου φαίνεται κομπλέ και μάλιστα ταχύτατη με 15Mbps στο speedtest. Λέω μάλλον θυμήθηκε να δουλέψει το ρουτερ, αλλά θα το αλλάξω γιατί έχει θέμα. Το αλλάζω και βλέπω μια μείωση στην ταχύτητα δηλαδή συγχρόνιζε 4Mbps λιγότερο αλλά λέω δεν πειράζει, επιτέλους θα έχω ίντερνετ! Λειτουργεί μια μέρα περίπου και μετά να το πάλι. Πάλι τα ίδια!
  • Σήμερα έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα που είχα και την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μπορώ να μην έχω ιντερνετ γιατί έχω να κάνω και δουλειές αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι δεν ξέρω καν ποιο είναι το πρόβλημα. Τώρα τι να κάνω, να ξαναπάρω τη forthnet; Όρεξη έχω να τους πληρώνω 30 ευρώ για να μη λύσουν το πρόβλημα. Το οποίο δεν έλυσαν ούτε την πρώτη φορά.

Μιας και βλέπω ότι ασχολείστε πολύ πιστεύω θα μπορέσετε να με βοηθήσετε ίσως και καλύτερα. Θα ποστάρω ότι στατιστικά χρειαστείτε. Πληροφοριακά να πω ότι έχω internet κοντά μια δεκαετία και πάντα forthnet, γενικά ήμουν ευχαριστημένος αλλά όλη αυτή η διαδικασία με κουράζει σιγά σιγά.

Δημοσ.

Με wifi ή με ethernet συνδεεσαι ;

ΕΙχα το ιδιο προβλημα με wifi..

Εβαλα καλώδιο και σώθηκα.. και το ρουτερ ηταν 30 εκατοστα δίπλα!

Δημοσ.

Με ethernet στον σταθερό υπολογιστή. Έχω δοκιμάσει να βάλω το ethernet και στην lan/wan θύρα του ρουτερ αλλά και σε σκέτη lan.

Δημοσ.

d1c8cf10c1d845b9b81963728ae6a918.png

Μπείτε εδώ να δείτε τις μετρήσεις μου στο speedofme. Όπως βλέπετε αυτή τη στιγμή έχω ιντερνετ αλλά είναι πολύ ασταθής η σύνδεση. Κάτω δεξιά βλέπετε και το ιστορικό μου, χτες αρχικά δεν ειχα σχεδόν καθόλου ταχύτητα, μετά σταθεροποιήθηκε στα 10Mbps αλλά σήμερα έπεσε πάλι.

Δημοσ.

Κανείς έστω μια ιδέα; Έχω αλλάξει και DNS έχω παίξει και με ρυθμίσεις στο router γενικά τίποτα! Το ότι η γραμμή δούλεψε καλά για μια μέρα μου φάνηκε πολύ παράξενο. Λέτε να έχει πρόβλημα κάποιο σημείο της καλωδίωσης από το σπίτι προς τα έξω; Έχω ξεμείνει από ιδέες.

Δημοσ.

Πράγματι εντελώς ασταθής ,και εγω είχα ενα τέτοιο πρόβλημα και τελικα ηταν το έξω καλωδιο ,τα βήματα που εκανα κάλεσα ΟΤΕ πολλές φορές ( και μένα με απειλούσαν με χρεώσεις αλλα εγω τους έβριζα ) τελικα ηρθε τεχνικός με ενα όργανο και μέτρησε έξω στο κουτί που ερχετε ο ΟΤΕ και βρήκε 29400 μέσα σπίτι οτι ναναι όπως εσένα ,αλαξω καλωδιο 120 μετρα και πήγα κατευθειαν στο μόντεμ ,ταχύτητα 24 αλάνα μόντεμ και τώρα ειμαι 29.6 , σου ειναι εύκολο να πας το μόντεμ σου στο κουτάκι του ΟΤΕ να το κουμπώσει εκει ?

Δημοσ.

Πράγματι εντελώς ασταθής ,και εγω είχα ενα τέτοιο πρόβλημα και τελικα ηταν το έξω καλωδιο ,τα βήματα που εκανα κάλεσα ΟΤΕ πολλές φορές ( και μένα με απειλούσαν με χρεώσεις αλλα εγω τους έβριζα ) τελικα ηρθε τεχνικός με ενα όργανο και μέτρησε έξω στο κουτί που ερχετε ο ΟΤΕ και βρήκε 29400 μέσα σπίτι οτι ναναι όπως εσένα ,αλαξω καλωδιο 120 μετρα και πήγα κατευθειαν στο μόντεμ ,ταχύτητα 24 αλάνα μόντεμ και τώρα ειμαι 29.6 , σου ειναι εύκολο να πας το μόντεμ σου στο κουτάκι του ΟΤΕ να το κουμπώσει εκει ?

Θα το κάνω αύριο. Πως ακριβώς το κουμπώνω στο κουτάκι του ΟΤΕ; Απλά κρατάω σε επαφή τα καλώδια;

Δημοσ.

Εμένα ειχε έρθει ο οτετσης με μηχανάκι και βρήκε ποιο ηταν το καλωδιο μου ,θα πρεπει να βρεις την γραμμή σου σε εκείνο το κουτάκι και ναι να ενώσεις τα καλωδιο πρόχειρα

Δημοσ.

Εμένα ειχε έρθει ο οτετσης με μηχανάκι και βρήκε ποιο ηταν το καλωδιο μου ,θα πρεπει να βρεις την γραμμή σου σε εκείνο το κουτάκι και ναι να ενώσεις τα καλωδιο πρόχειρα

Οπότε αν δω ότι εκεί δουλεύει καλά αυτό που πρέπει να κάνω είναι να αλλάξω όλη την καλωδίωση από την κολόνα μέχρι μέσα στο σπίτι; Πόσο περίπου κοστίζει αυτό;

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλα πηρα το καλο καλωδιο που δεν περνάει η υγρασία προς 0,30 το μέτρο ,παντως το ίδιο ακριβως θέμα είχαμε ,μέσα σε μια νύχτα έγινε και σε μένα και ναι και δεν έβγαζα άκρη ,έναν μήνα παιδευόμουν με πολυ μπινελίκι 6 φορές ήρθαν σε μένα ,τον έναν απο αυτούς που ηταν πολυ εριστικός κόντεψα να τον τσαλακωσω,ο τελευταίος που ηρθε με το μηχανάκι μου εξήγησε πως πάει η φάση και έβγαλα άκρη

Δημοσ.

Το snr & Attenuation ειναι αδιανοητα υψηλα .... αυτο δεν τα βλεπει ο παροχος σου ?

Απο την στιγμη που εχεις ολοκαινουργιο ρουτερ ειναι σαφως θεμα γραμμης (ειτε δικη σου, ειτε δικη τους).

Εαν εχεις την δυνατοτητα να κανεις μετρησεις απο το κουτι σου θα ηταν το ιδανικοτερο σου.

Δεν ξερω, δεν ειμαι τεχνικος αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου  ... ας μας πουν οι πιο γνωστες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...