Προς το περιεχόμενο

Ektelion's Backlog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καινούργια σειρά από τον υποφαινόμενο. Περισσότερα εδώ. Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας παρουσιάσω και τον καινούργιο μου ιστότοπο. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε κλικάροντας την υπογραφή μου. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τη γνώμη σας για την αισθητική και το περιεχόμενό του :)

https://www.youtube.com/watch?v=AtqCgBpzRRU

https://www.youtube.com/watch?v=pQ8HEblla2k

• Like 26
Δημοσ.

Πιστεύω ότι πρέπει να εισάγεις και τα αγγλικά στο περιεχόμενό σου, διότι είναι πάρα πολύ ποιοτικό και είναι κρίμα να περιορίζεται το κοινό σου.

Από μένα πάντως έχεις συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις όλα αυτά τα χρόνια.

• Like 6
Δημοσ.

Πιστεύω ότι πρέπει να εισάγεις και τα αγγλικά στο περιεχόμενό σου, διότι είναι πάρα πολύ ποιοτικό και είναι κρίμα να περιορίζεται το κοινό σου.

Από μένα πάντως έχεις συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ φίλε μου, να 'σαι καλά για τα καλά σου λόγια. Όσον αφορά στα αγγλικά, το έχω σκεφτεί πολύ, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος και το αντικείμενο είναι ήδη κορεσμένο κατά τη γνώμη μου. Πιστεύω δηλαδή ότι στην καλύτερη θα γίνω ένας ακόμη από τους χιλιάδες που κάνουν κάτι αντίστοιχο. Επί του παρόντος, λοιπόν, ο επιμένων ελληνικά :)

That said, σκοπεύω να φτιάξω υπότιτλους ή και να μεταγλωττίσω κάποια επιλεγμένα επεισόδια. Αν υπάρξει ανταπόκριση, βλέπουμε :)

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

"The Tiberian Sun has risen!"
"Not in my world!"

*impale*

Ναι, μου έχει μείνει η σκηνή. :P

Θυμάμαι πώς περιμέναμε να βγει το Tiberian Sun και είχε φάση γενικά. Μετά ήρθε και το 3 και...εκεί τέλειωσε η σειρά δυστυχώς... :(

(There is no C&C 4 for me :P)

Ωραίος όπως πάντα, Ektelion! :D

• Like 2
Δημοσ.

(There is no C&C 4 for me :P)

Δεν ξέρω τι λες, είμαι 100% σίγουρος πως δεν υπήρχε ποτέ 4η συνέχεια στη σειρά С&C, no sir  :P

Τα video πολύ κάλα, as usual η γνωστή ποιότητα Ektelion :D

Θα συμφωνήσω με τον Panther στην προσθήκη αγγλικού content αν είναι κάτι σχετικά εύκολο/ανέξοδο να γίνει (παράλληλα με το ελληνικό δηλαδή), ξέρω πως γενικά το record/edit/post/proofread/maintain κ.τ.λ. παίρνει πολύ χρόνο αλλά επειδή το content είναι γενικά αρκετά υψηλής ποιότητας, θα ήταν ωραίο να έχεις πρόσβαση σε μεγαλύτερο κοινό.

Στο πιο τεχνικό κομμάτι, και επειδή έχω "θέμα" με την ποιότητα του ήχου στα δικά μου video, θα με ενδιέφερε να μάθω το setup που χρησιμοποιείς για audio recording αν σου είναι εύκολο :P

• Like 1
Δημοσ.

καρτερω νεα βιντεο σου καιρο τωρα και οπως παντα δεν απογοητευεις,ενα θεμα εχω μονο με το χρονο.24 και 28 λεπτα αντιστοιχα τα δυο βιντεο ειναι λιγο τραβηγμενα για το χρονο που μπορω να διαθεσω για να παρακολουθησω οτιδηποτε στο youtube.με επιασα στο δευτερο βιντεο να βλεπω αλλα πραγματα και φορουμ απο τα μισα και μετα και απλα να ακουω και αυτο θα οδηγησει στο να το κλεινω απο ενα σημειο και μετα αν και απολαμβανω το λογο σου

τελευταια εχω παρατηρησει γενικα το φαινομενο να γινοντε μισαωρα βιντεο για το ποιο απλο πραγμα και με δυσκολευει στο να κατσω να παρακολουθησω καναλια που γουσταρω.βεβαια πολυ πιθανον να ειναι μονο δικο μου το προβλημα αλλα οπως κ να εχει πιστευω ενα τεταρτακι max ειναι οτι πρεπει.

keep up the good work 

Δημοσ.

Στο πιο τεχνικό κομμάτι, και επειδή έχω "θέμα" με την ποιότητα του ήχου στα δικά μου video, θα με ενδιέφερε να μάθω το setup που χρησιμοποιείς για audio recording αν σου είναι εύκολο :P

Ο ήχος είναι μεγάλη π*&%α. Συγγνώμη για τα γαλλικά, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να εκφράσω διαφορετικά το πόσο με έχει δυσκολέψει. Πιστεύω ότι πλέον έχω βρει μία καλή λύση. Συγκεκριμένα, ως μικρόφωνο χρησιμοποιώ αυτό του headset μου. Software, το γνωστό και μη εξαιρετέο audacity. Ηχογραφώ στα default settings του προγράμματος και εξαγάγω το audio file σε μορφή wav (32-bit). Μετά κατεβάζω τη στάθμη του ήχο στο βίντεο πάνω από το οποίο μιλάω, στο editing software που χρησιμοποιώ (adobe after effects), με σκοπό να βρω τη χρυσή τομή ώστε να ακούγεται μεν το βίντεο, αλλά να μην αποσπά από την αφήγηση. Το πλεονέκτημα του heaset ενός μικροφώνου είναι ότι το μικρόφωνο διατηρεί σταθερή απόσταση από το στόμα σου καθ' όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης, ενώ γλιτώνεις και τα pops που ακούγονται όταν προφέρεις χειλικά σύμφωνα κλπ. Προφανώς η καλύτερη λύση θα ήταν ένα επαγγελματικό μικρόφωνο με stand και φίλτρο, αλλά πιστεύω ότι με τα 35 ευρώ που επένδυσα εγώ έχω αρκετά καλό αποτέλεσμα (το audacity είναι open source). Hope that helps!

• Like 1
Δημοσ.

Ο ήχος είναι μεγάλη π*&%α. Συγγνώμη για τα γαλλικά, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να εκφράσω διαφορετικά το πόσο με έχει δυσκολέψει. 

I know the feeling, ειδικά αν ζεις σε διαμέρισμα που δεν έχει καλή μόνωση είναι πονεμένη ιστορία. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αν και η αλήθεια είναι πως έψαχνα κάποια λύση για live recording (και κακώς δεν το διευκρίνισα), αλλά και πάλι βοηθά πολύ - ίσως κοιτάξω προς κάποιο DAW όπως το Reaper για "live" mixing :P

Ευχαριστώ και πάλι, and keep up the good work!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καρτερω νεα βιντεο σου καιρο τωρα και οπως παντα δεν απογοητευεις,ενα θεμα εχω μονο με το χρονο.24 και 28 λεπτα αντιστοιχα τα δυο βιντεο ειναι λιγο τραβηγμενα για το χρονο που μπορω να διαθεσω για να παρακολουθησω οτιδηποτε στο youtube.με επιασα στο δευτερο βιντεο να βλεπω αλλα πραγματα και φορουμ απο τα μισα και μετα και απλα να ακουω και αυτο θα οδηγησει στο να το κλεινω απο ενα σημειο και μετα αν και απολαμβανω το λογο σου

τελευταια εχω παρατηρησει γενικα το φαινομενο να γινοντε μισαωρα βιντεο για το ποιο απλο πραγμα και με δυσκολευει στο να κατσω να παρακολουθησω καναλια που γουσταρω.βεβαια πολυ πιθανον να ειναι μονο δικο μου το προβλημα αλλα οπως κ να εχει πιστευω ενα τεταρτακι max ειναι οτι πρεπει.

keep up the good work 

Φίλε μου, όπως περιγράφω αναλυτικά εδώ, μετάνιωσα τελικά την απόφασή μου να κάνω μια τόσο αναλυτική παρουσίαση κι αυτή είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό. Είχα ρίξει, όμως, τόσο κόπο για το συγκεκριμένο βίντεο, που όταν πήρα πρέφα ότι είχα κάνει ένα τεράστιο λάθος, ήταν πια πολύ αργά για να το συμμαζέψω. Στεναχωριέμαι ιδιαίτερα γιατί τα βίντεο έχουν κάποια πολύ καλά highlights τα οποία δεν θα τα δουν ορισμένοι για τους λόγους που αναφέρεις. Ίσως κάνω μία περίληψη των επεισοδίων με τα highlights στο μέλλον... Θα σου πρότεινα να δεις τις αποστολές 13 και 18 από το δεύτερο βίντεο τουλάχιστον (έχω βάλει time stamps στην περιγραφή του βίντεο στο youtube). 

Σε γενικές γραμμές, θα προσπαθώ στο εξής ώστε τα βίντεο μου να μην ξεπερνούν τα οκτώ λεπτά σε διάρκεια. Νομίζω ότι το 8 είναι ο μαγικός αριθμός για τέτοιες παρουσιάσεις :-)

Επεξ/σία από ektelion
  • Like 3
Δημοσ.

Θα μπορούσες να βάλεις αγγλικούς υπότιτλους, αν δε σε πειράζει το γράψιμο.

Είμαι υποτιτλιστής στο επάγγελμα, αυτό κάνω όλη μέρα. Αυτό έχει ένα καλό κι ένα κακό. Το καλό είναι ότι μπορώ να το κάνω άνετα πια, το κακό είναι ότι έχοντας φάει όλη τη μέρα υποτιτλίζοντας, μετά δεν θέλω ούτε να το βλέπω, lol. Θα δούμε όμως. Σε πρώτη φάση σκέφτομαι να μεταγλωττίσω κάποια retro reviews και βλέπουμε...

Δημοσ.

Ready to proofread. :P

(γιατί δεν έχω δει ακόμα 100% σωστά subs πουθενά στην TV)

Βγάλε μας ασπροπρόσωπους. :D

Αν σου δίνουν 45 λεπτά ριάλιτι της συμφοράς με προθεσμία τύπου χθες και με τα rates που παίζουν στις μέρες μας στην ελληνική αγορά, ε, τότε δεν κατηγορώ τους συναδέλφους που δεν δίνουν και τον καλύτερό τους εαυτό. ;-) Αναφέρομαι φυσικά στην προσπάθεια να βρεις την καλύτερη δυνατή απόδοση κάθε φορά, όχι σε ορθογραφικά/μεταφραστικά/γραμματικά λάθη που σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτα. Αλλά βέβαια κι η απόδοση είναι υποκειμενικό ζήτημα, π.χ. ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να μεταγράφονται τα πάντα στα ελληνικά και να τοπικοποιούνται τα τοπωνύμια. Εγώ ειδικά το δεύτερο το βρίσκω γελοίο. Αλλά όπως γουστάρει ο καθένας :D

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να υπήρχαν έστω αγγλικοί υπότιτλοι, αλλά να πω την αμαρτία μου, το ιδιαίτερο χιούμορ του και η γραφή του δε μπορεί να αποδωθεί χωρίς σοβαρές απώλειες σε άλλη γλώσσα.Καλώς ή κακώς ό,τι επενδύει σε γλωσσική γλαφυρότητα θα πρέπει να μένει απαράλλαχτο. Όταν θα μπει χέρι, όσο ακριβείς κινήσεις και να κάνει, θα κόψει σίγουρα κάτι από τη μαγεία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...