Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.
Λοιπόν πριν λίγο καιρό είχα ανοίξει ένα θέμα σχετικά με το στήσιμο ενός gaming pc.
Και έχω καταλήξει σε αυτά τα δυο κουτιά που μου αρέσουν αρκετά,άλλα δεν μπορώ να αποφασίσω :P

Το ένα είναι Link.png Site: αυτό

Και το άλλο Link.png Site: αυτό

Ποιο από τα δυο είναι καλύτερο ως προς το airflow και γενικά στην ποιότητα κατασκευής και στον θόρυβο?

Τα έχει κανένας από εσάς?
Επίσης έχετε να προτείνετε και ανεμιστήρες να του βάλω εξτρά που να είναι αρκετά αξιόπιστοι και όσο γίνεται ποιο αθόρυβοι? 

Ευχαριστώ :D

Δημοσ.

Είσαι ανάμεσα σε 2 κουτάκια που παίζουν πολύ κοντά και είναι και τα δύο εξίσου δημοφιλή. Καθαρά απο προσωπική προτίμηση θα πήγαινα στο Phanteks, το οποίο έχω χρησιμοποιήσει σε build που έστησα για γνωστό. Αν και όποιο και να διαλέξεις, δεν γίνεται να "πέσεις έξω".

Απλά έχε το νού σου στο πλάτος του κουτιού ώστε να χωράει το cpu cooler αν πας σε αερόψυξη.

Τώρα σχόλια όπως το παρακάτω:

κανενα, το τροφοδοτικο να μπαινει στο πανω μερος πρεπει.

...απλά προσπέρασέ τα.

Δές επίσης κι αυτό που παίζει πάρα πολύ λόγω του πλαϊνού παραθύρου.

http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-m-midi-tower-black-acrylic-window-p-PER.816371

• Like 4
Δημοσ.

Είσαι ανάμεσα σε 2 κουτάκια που παίζουν πολύ κοντά και είναι και τα δύο εξίσου δημοφιλή. Καθαρά απο προσωπική προτίμηση θα πήγαινα στο Phanteks, το οποίο έχω χρησιμοποιήσει σε build που έστησα για γνωστό. Αν και όποιο και να διαλέξεις, δεν γίνεται να "πέσεις έξω".

Απλά έχε το νού σου στο πλάτος του κουτιού ώστε να χωράει το cpu cooler αν πας σε αερόψυξη.

Τώρα σχόλια όπως το παρακάτω:

...απλά προσπέρασέ τα.

Δές επίσης κι αυτό που παίζει πάρα πολύ λόγω του πλαϊνού παραθύρου.

http://www.e-shop.gr/case-phanteks-enthoo-pro-m-midi-tower-black-acrylic-window-p-PER.816371

Βασικά να πω την αλήθεια μου έκανε ποιο πολύ ''κλικ'' από την ώρα που το είδα το phanteks λόγο του minimal design που έχει και τον ''διακριτικό κρυφό'' φωτισμό που έχει.

Τώρα λογικά παίζει να βάλω υδρόψυξη.

Από ανεμιστήρες έχεις να προτείνεις κάτι καλό και αθόρυβο,η πιστεύεις πως αυτά που έχει το κουτί θα είναι κομπλέ?

Α και κάτι που ξέχασα,στο σύστημα που θέλω να φτιάξω, λογικά θα χωράει άνετα η 1070 που θέλω να πάρω?

Όσο για το προηγούμενο σχόλιο, μου έκανε και έμενα εντύπωση,γιατί βάση λογικής αν βάλεις το τροφοδοτικό απο πάνω, όλος ο ζεστός αέρας δεν θα τον πηγαίνει επάνω στην μητρική,cpu.

Σωστά δεν το λέω η μήπως κάνω λάθος?

Δημοσ.

Τα πιο πολλά σύγχρονα κουτιά έχουν το τροφοδοτικό κάτω.

Δεν νομίζω ότι έχει και τεράστιες διαφορές στην θερμοκρασία.

Εχουν όμως καλύτερο cable management και ίσως καλύτερη ευστάθεια-κέντρο βάρος του κουτιού.

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά να πω την αλήθεια μου έκανε ποιο πολύ ''κλικ'' από την ώρα που το είδα το phanteks λόγο του minimal design που έχει και τον ''διακριτικό κρυφό'' φωτισμό που έχει.

Τώρα λογικά παίζει να βάλω υδρόψυξη.

Από ανεμιστήρες έχεις να προτείνεις κάτι καλό και αθόρυβο,η πιστεύεις πως αυτά που έχει το κουτί θα είναι κομπλέ?

Α και κάτι που ξέχασα,στο σύστημα που θέλω να φτιάξω, λογικά θα χωράει άνετα η 1070 που θέλω να πάρω?

Όσο για το προηγούμενο σχόλιο, μου έκανε και έμενα εντύπωση,γιατί βάση λογικής αν βάλεις το τροφοδοτικό απο πάνω, όλος ο ζεστός αέρας δεν θα τον πηγαίνει επάνω στην μητρική,cpu.

Σωστά δεν το λέω η μήπως κάνω λάθος?

Για την κάρτα πρέπει να δείς την υλοποίηση της 1070 που θα πάρεις αν χωράει συγκεκριμένα αν και αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάποια που θα σε προβληματίσει.

Στο θέμα ανεμιστήρων, η Phanteks έχι fans που είναι είναι ψηλά στη λίστα των προτιμητέων fans. Τα case fans που έχουν τα κουτιά της Phanteks είναι της περισσότερες φορές κορυφαία (θόρυβο και cfm).

Τώρα για το σχόλιο περι τροφοδοτικού, θα μπορούσε να έχει βάση. Σε ορισμένα cases που έχουν θέση μόνο για ένα fan πίσω ή 2 fans (1 πίσω / 1 μπροστά) και υπάρχει ανάγκη (λόγω hardware και θερμοκρασιών) για περισσότερο airflow, τότε το τροφοδοτικό μπαίνει, είτε κάτω είτε πάνω, με τρόπο που να τραβάει αέρα ο ανεμιστήρας του μέσα απο το case για να βοηθάει την κατάσταση. Στην ουσία έτσι καταφέρνεις να βγάλεις λίγο παραπάνω απο τον ζεστό αέρα του κουτιού. Και πάλι για να συμβεί αυτό, πρέπει το τροφοδοτικό να έχει fan που δουλεύει μονίμως. Τα περισσότερα αξιόλογα τροφοδοτικά πλέον ανοίγουν το fan μόνο απο ένα σημείο φορτίου και μετά ενώ μέχρι τότε λειτουργούν σε Passive mode.

DUOFlow_vs%20Single-700W_fan.png

psu-top-03-EN.png

Το post του Alex παραπάνω ωστόσο δεν αναφέρεται σε τίποτα τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Το κουτί έχει ήδη 2 οι οποίοι είναι πολύ ικανοποιητικοί. Αν (τονίζω αν) χρειαστεί κάτι περισσότερο, θα είναι ένας για μπροστά ή πάνω, ανάλογα τι θέλει να πετύχει.

Δημοσ.

Το κουτί έχει ήδη 2 οι οποίοι είναι πολύ ικανοποιητικοί. Αν (τονίζω αν) χρειαστεί κάτι περισσότερο, θα είναι ένας για μπροστά ή πάνω, ανάλογα τι θέλει να πετύχει.

Τελικά πήγα και τσίμπησα σήμερα το phanteks p400.

Μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά κάλο,και τα fans που έχει μέσα είναι αρκετά αθόρυβα θα έλεγα.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να αλλάξω και το εσωτερικό του γιατί είναι προϊστορικό το hardware και θα γίνει σύντομα ;)

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!

• Like 1
Δημοσ.

Με γειές, εύχομαι να το χαρείς το κουτάκι. :)

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να σαι καλά!! :D

Edit.

Α και μια τελευταία ερώτηση. Γενικά το κουτί καλύτερα που είναι να το βάζεις.

Πάνω στο γραφείο η κάτω στο πάτωμα?

• Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως το κουτί. Αυτό το κουτί που πήρες (σε συνδυασμό αυτού περι 1070 που ανέφερες πιο πάνω) το βάζεις πάνω. Οπωσδήποτε.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία.
Το προηγούμενο που είχα,το είχα βάλει κάτω.
Άλλα αυτό που πήρα είπα να το βάλω πάνω για να μην μαζεύει πολύ σκόνη(αν και έχει φίλτρα) και γρατζουνιστεί κιόλας.

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...