kaktos77 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα... Αυτή τη στιγμή έχω nova 2play με απεριόριστα αστικά/υπεραστικά και 12 ώρες/μήνα προς κινητά μαζί με το adsl εως 24 και δίνω 24,90/μήνα προ φόρων, τελική πάει κάπου στα 26,10/μήνα. Το συμβόλαιο μου έληξε πριν μερικούς μήνες και μετά από επικοινωνία που είχα σήμερα με τη nova, και ύστερα από πιέσεις μου ότι ανταγωνιστές μου δίνουν πιο δελεαστικά πακέτα με vdsl, κατέλειξαν να μου προτείνουν να ανανεώσω με 30,50/μήνα τελική τιμή με φόρους για το ίδιο πακέτο 2play με τη διαφορά ότι θα έχω vdsl. Η δέσμευση 2 χρόνια, ρουτεράκι καινούργιο από αυτούς δωρεάν(αν και έχω ήδη vdsl router technicolor, το οποίο χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή στο adsl μου). Η ερώτηση μου είναι αξίζουν τα 4,5 ευρώ/μήνα παραπάνω για το vdsl αλλά πριν από αυτό σας παραθέτω κάποιες σημαντικές πληροφορίες: Αρχικά σας επισυνάπτω ένα screenshot από τα αποτελέσματα που κλειδώνει το router μου αυτή τη στιγμή στο adsl. Στο παρελθόν είχα βάλει vdsl ξανά στη forthnet, κλείδωνα στα 32/4,5 αλλά είχα κάνει και εγώ βλακεία γιατί δεν είχα κόψει τα καλώδια που πήγαιναν από τη κεντρική πρίζα προς τις υπόλοιπες του σπιτιού, είχα βάλει τηλέφωνα στις δεύτερες κλπ, οπότε είχα χασούρα σίγουρα από εκεί. Επίσης βρίσκομαι Καλλιθέα κέντρο οπότε θα πάρω από το αστικό κέντρο από το οποίο απέχω 300 μέτρα. Τέλος για να προλάβω κάποιες φυσικές απορίες σας, έκοψα το vdsl και γύρισα πάλι σε adsl γιατί έδινα 10ευρώ/μήνα παραπάνω για διαφορά περίπου 12mbps κάτι που μου φάνηκε υπερβολικό για τα σημερινά δεδομένα και αφού ήμουν ευχαριστημένος με τα 20000/1000. Πιστεύετε οτι με τις παραπάνω προϋποθέσεις συμφέρουν τα +4,5/μήνα; Θα δω διαφορά στη ταχύτητα διαμορφώνοντας κατάλληλα την εσωτερική συνδεσμολογία(Προφάνως δεν περιμένω 49999/4999 αφού δεν θα συνδεθώ σε kv, αλλά σε κανένα 45άρι μπορώ να ελπίζω σε σύγκριση με τα 32 που έπιανα παλιά; ). Σας ευχαριστώ!!
LEFteriz Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αν είσαι όπως λες 300 μέτρα από το κέντρο θα πιάσεις 50 λογικά. Αλλά να δεις τις καλωδιώσεις του σπιτιού.. κ γω από κέντρο παίρνω και είμαι λίγο κάτω από χιλιόμετρο και πιάνω 47-48mbps/5 1
kaktos77 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Παιδιά συνδέθηκα τελικά με vdsl και παραθέτω στην εικόνα τα στατιστικά της γραμμής μου. Αυτή τη στιγμή δεν έχω αλλάξει την καλωδίωση να την κάνω όπως πρέπει για vdsl δηλαδή είναι το router στη κεντρική και τα τηλέφωνα στις υπόλοιπες πρίζες με φιλτράκια όπως στο adsl. Πιστεύετε ότι θα έχω κάποιο κέρδος φτιάχνοντας την καλωδίωση ή ότι και να κάνω θα μείνω στα ίδια; Γιατί βλέπω ότι για 18 attentuation εκεί θα παίζω στα 35-36...
rafa1919 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Να πω την αλήθεια μου, χθες μου ήρθε να δω την κατάσταση της καλωδίωσης εντός σπιτιού. Κι έφριξα! Μπόλικος παλιός χαλκός με μπαλώματα κι ανόητες - ανούσιες διακλαδώσεις. Τα ξεκαθάρισα όλα και πλέον διαθέτω το ζεύγος από τον κατανεμητή συνδεδεμένο με UTP καλώδιο με την κεντρική πρίζα μόνο. Το αποτέλεσμα; Από 9.8 σε 2.5 dB το downstream attenuation. Διαφορά στη VDSL δεν είδα σε ταχύτητα (τοπάρω σε 50/5 πριν και μετά). Μόνο το ping έπεσε κατά 2ms και πλέον δεν έχω σφάλματα στη γραμμή. Όλα έξοχα! 2
george kesoglu Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Η φορθνετ μαζί με το VDSL κανει το τηλ VOIP ;;;;;; 1
rafa1919 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Η φορθνετ μαζί με το VDSL κανει το τηλ VOIP ;;;;;; Είχα επικοινωνήσει πρόσφατα μαζί τους αναφερόμενος στον ΟΤΕ που έχει σχέδιο έως το 2018 να κάνει όλες τις POTS - ISDN τηλεφωνικές συνδέσεις VoIP και μου είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμη σχετική ενημέρωση - απόφαση από πλευράς τους. Συνεπώς θαρρώ ότι θα περιμένουμε τελικώς να δούμε τι θα γίνει. Έχω POTS - PSTN τηλεφωνία κανονικά στην εταιρεία με VDSL.
kaktos77 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Η φορθνετ μαζί με το VDSL κανει το τηλ VOIP ;;;;;; Όχι, voip μόνο ΟΤΕ και cyta, όλες οι άλλες ακόμα δουλεύουν σε pstn μέχρι να τους αναγκάσουν βέβαια να τα κάνουν voip... 1
bill2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Και η Vodafone στα επαγγελματικα πακετα δινει voip Και η nova αν θελήσεις δευτερο νουμερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα