Dante80 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Οκ. Επίθεση.Μετά από σχεδόν μια δεκαετία ευλογημένου computing με τον αγαπημένο C2D8400, καιρός είναι να περάσουμε στην νέα εποχή.Χτίζουμε σύστημα και θέλουμε βοήθεια.1. Χρήση gaming (1200p), γερό encoding, game modding, photoshop και λοιπά κοινά τσουμπλέκια (browsing, office κτλ.)2. Budget αδιάφορο. Μια φορά στα τόσα χρόνια στήνω, απλά μας ενδιαφέρει να μην μας πιάσουν τον κώλο με κομμάτια που έχουν δολοφονικά χαμηλότερο perf/$. Επίσης, υπόψιν πως με ενδιαφέρει η αισθητική του συστήματος, οπότε μερικές επιλογές μπορεί να είναι κόντρα στο παραπάνω. Θα αναπτύξω.3. Αγορά από Ελλάδα αν γίνεται. Αν είναι καλύτερα από εξωτερικό (δεν έχω εικόνα για μαγαζιά που στέλνουν εδώ), πείτε μου.Τα φώτα σας. Κοιτάμε για συμβατότητες, λάθος επιλογές κτλ..έχω χρόνια και χρόνια να στήσω μηχάνημα.Α) CPU: Πάμε για 1700 απλό και τον ανεβάζουμε στα 3.8-3.9 (και 4 άμα πάει).Β) MOBO: Θέλω την GA-AX370-Gaming K7, αλλά δεν την βρίσκω πουθενά Ελλάδα αυτή την στιγμή. Έχει πάρει το μάτι σας κανένα μαγαζί; Επίσης, έχει ουσιώδεις διαφορές με την GA-AX370 Gaming 5 που υπάρχει Ελλάδα στο πλαίσιο; Αλλάγή πλεύσης, πάμε εδώ.C) Κουτί: Με ενδιαφέρει σχεδιαστικά το PHANTEKS ENTHOO EVOLV, και θα ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κάποιος. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για το τι γίνεται αν βάλλουμε 280 AIO πάνω όσον αφορά το επιτρεπτό ύψος των DDR4 stick.D) Τροφοδοτικό: Θέλουμε full modular. Χαλβαδιάζω το CORSAIR RM650I και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία από την σειρά.E) Ψύξη επεξεργαστή: Νομίζω πως θα χρειαστούμε AIO για να στείλουμε εύκολα τον 1700 εκεί. Από το site της Corsair διαβάζω το εξής: The following CORSAIR Hydro Series liquid CPU coolers are fully compatible with the new AM4 socket out-of-the box. Hydro Series H60 Hydro Series H110i (Hydro Series H110i GT) Hydro Series H100i Οπότε λογικά κοιτάμε το γομάρι H110I. Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το αν κολλάει με ψηλές μνήμες μέσα στο κουτί που έβαλα παραπάνω.F) Μνήμες: Καλή ώρα. Εδώ εξαρτόμαστε από το ύψος εν μέρει. Λογικά, κοιτάμε για ένα σετάκι 3000-3200Mhz 2Χ16GB. Τα φώτα σας θέλω για το αν υπάρχει Single Rank κομμάτι στην αγορά σε αυτά τα μεγέθη.G) Κάρτα γραφικών: Προς το παρόν κοιτάω 8άρες RX480. Έχω ακούσει καλά λόγια για την ROG STRIX-RX480-O8G-GAMING, έχει κάποιος ιδέα περί απόδοσης;Η) SSD: Μετά από συζήτηση σε άλλο thread, πάμε για 960EVO για OS/programs/games και έναν Hitachi 3 έως 5ΤΒ για storage. Μιλώντας για σκληρό, έχει κάποιος σχετική εμπειρία από αυτούς;Your lights please! Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2017 από Dante80 3
Whitefanged Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Επίθεση, Ελληνικές σημαίες.. Ντάξει μάλλον δεν θα την πάρουμε την Πόλη μέχρι τους zen+ που θα κλάσουν πάνω τους τα μεμέτια... 5
ASDIC Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Συμφωνω σε ΟΛΑ ! μπραβο αριστες επιλογες και χαρα στo ενα καρο χρηματα που θα ξοδεψεις ! μονο 1 αποψη, αερα δεν θελεις για την ψυξη του επεξεργαστη ? Noctua D14 ή D15 ας πουμε ? η ASUS ειναι αριστη επιλογη απο τις καλυτερες υλοποιησεις απο τις 480.
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Πού 'σαι ρε αδμίν. Χρόνια και ζαμάνια. Μου αρέσει και μένα γενικά η σύνθεση, απλά προτείνω λίγη υπομονή: Από αυτά που είδα/διάβασα σήμερα, κάποιοι είχαν θέμα με το XMP και δεν μπορούσαν να περάσουν τα 2666MHz, υπήρξαν προβλήματα με το boost και το XFR και επίσης ακόμα δεν έχουμε αρκετό ίνφο για το πόσο μπορείς να σπρώξεις τον 1700 (τουλάχιστον ξέρουμε ότι είναι κολλημένοι, όχι σαν την οδοντόκρεμα που βάζει η ιντέλα). Αφού άντεξες μέχρι τώρα με τον C2D, περίμενε λίγο ακόμα να εξαλειφθούν και οι παιδικές αρρώστιες. 1
Dante80 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Εγώ θα τις εξαλείψω τις αρρώστιες. Με την δύναμη του φεγγαριού. Δεν μπορώ να περιμένω για rig, τρενάρω από Δεκέμβρη. Θέμα με μνήμες δεν θα έχουμε, πάω για 2 dimms των 16. Δεν ξέρω αν υπάρχουν single rank στην αγορά σε αυτά τα GB. Αλλά και σε dual να πέσουμε, από ότι διαβάζω για τις Gb mobo δεν υπάρχει πρόβλημα να πας στα 3000. Αλλά και να υπάρξει, χρονίζεις σε λιγότερα και απλά περιμένεις το BIOS update.
SouLSLayeR Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Προσωπικά λόγω του ποσού θα ήμουν πιο συντηρητικός, αλλά δεν έχεις και άδικο. Go for it. Κλόκαρε και λίγο για μας. 1
GhostDel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 350 την 480 ενώ η ίδια υλοποίηση εδώ Γερμανία 250, οκ E-shop και Ελλάδα. Θα σου πρότεινα να πάρεις από mindfactory 1
Dante80 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ τα μάλα. Μπορεί κάποιος που έχει εμπειρία να μου πει τι παίζει ακριβώς με το Mindfactory? Δεν έχω αγοράσει ποτέ, ούτε το ξέρω σαν μαγαζί.
denis_kos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αγορασα εγώ Gpu απο εκεί πριν κάποιους μήνες. Μια χαρά μαγαζί φαίνεται. 3
Ablaoublas_542 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 +1 mindfactory εχτισα συστημα απο κει. 30 ευρω μεταφορικα και παλι γλιτωσα 150+. Και ερχονται πιο γρηγορα απο σκρουτζομαγαζο και εχουν και υποστηριξη πελατων στα αγγλικα. Για τα parts: Εχω το rm750i πληρως ικανοποιημενος, πολυ δυνατο vfm και ο ανεμιστηρας που δεν σπιναρει αν δεν χρειαζεται κανει διαφορά. Καρτα γραφικων η 480 ειναι οριακα χειροτερη απο την 390 που εχω, που ειναι προηγουμενης γενιας, οποτε δεν ξερω αν αξιζει σε βαθος 5ετιας. Σε 1 μηνα θα βγει η 580 και σε 6 μηνες θα εχει βγει η vega που θα ταιριαζε στην περιπτωση σου. Παρε απο δω μια μεταχειρισμενη 390 που εχει και με 200-230 ευρω μεχρι το καλοκαιρι που θα βγει η vega και μετα τσιμπα αυτη και σκοτωσε την μεταχειρισμενη 150. Σκληρο εχω τον red ησυχος ειναι που ειναι και το πιο σημαντικο στο storage disk Καλοριζικο 2
ASDIC Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 εχει νομιζω 20-30 ευρω μεταφορικα, ας με διορθωσει καποιος εαν κανω λαθος ! 1
Dante80 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αν τα μεταφορικά ισχύουν στο σύνολο, τότε συμφέρει να πάρεις πολλά κομμάτια από εκεί για να μοιραστεί το κόστος. Ξέρει κανένας τι παίζει με RMA, DOA, εγγυήσεις κτλ; +1 mindfactory εχτισα συστημα απο κει. 30 ευρω μεταφορικα και παλι γλιτωσα 150+. Και ερχονται πιο γρηγορα απο σκρουτζομαγαζο και εχουν και υποστηριξη πελατων στα αγγλικα. Για τα parts:Εχω το rm750i πληρως ικανοποιημενος, πολυ δυνατο vfm και ο ανεμιστηρας που δεν σπιναρει αν δεν χρειαζεται κανει διαφορά.Καρτα γραφικων η 480 ειναι οριακα χειροτερη απο την 390 που εχω, που ειναι προηγουμενης γενιας, οποτε δεν ξερω αν αξιζει σε βαθος 5ετιας. Σε 1 μηνα θα βγει η 580 και σε 6 μηνες θα εχει βγει η vega που θα ταιριαζε στην περιπτωση σου. Παρε απο δω μια μεταχειρισμενη 390 που εχει και με 200-230 ευρω μεχρι το καλοκαιρι που θα βγει η vega και μετα τσιμπα αυτη και σκοτωσε την μεταχειρισμενη 150.Σκληρο εχω τον red ησυχος ειναι που ειναι και το πιο σημαντικο στο storage diskΚαλοριζικο Κοιτώντας χρήση κτλ η 480 μια χαρά θα με κρατήσει στην ανάλυση που είμαι. Το σκέφτηκα και εγώ για μεταχειρού μέχρι να βγεί Vega, αλλά η 580 είναι ουσιαστικά rebrand αν κατάλαβα καλά και πάνω από 400 δεν δίνω για κάρτα, οπότε και η Vega και η 1070 είναι εκτός θέματος για μένα για τους επόμενους μήνες. Γιαναδουμ'
Ablaoublas_542 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Ναι σε 1200p θα εισαι στο ultra-very high για καμια 2ετια ακομα. Αλλα ποσο να μεινεις στο 1200p@60hz? Κανα 3χρονο?μαξ
Dante80 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Υπάρχει τρόπος να δω το mindfactory στα αγγλικά; Τα γερμανικά μου είναι χάλια..Τ_Τ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα