Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φόρουμ!

Θέλω να πάω έναν τραυματισμένο από πτώση hdd σε εταιρεία ανάκτησης και σκέφτομαι να τον πάω στη Northwind λόγω εγγύτητας (κέντρο Αθήνας), λόγω χρόνων εμπειρίας (από το 2003) και επειδή προσφέρει δωρεάν διάγνωση.

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από τη συγκεκριμένη εταιρεία ή έχει να αντιπροτείνει κάποια άλλη από την οποία έχει θετική εμπειρία?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η είσοδος είναι δωρεάν, στην έξοδο πληρώνετε, έλεγε μια παλιά Ελληνική ταινία.

Τί να λέει να κάνουν διάγνωση δωρεάν.

Μοτέρ, κεφαλές ή πλακέτα θα είναι.

Το κόστος επισκευής για ανάκτηση πάλι το ίδιο θα είναι (τριψήφιο προς τετραψήφιο), δεν αλλάζει όποια και να είναι η διάγνωση...

Θα κοιτούσα την tic tac προσωπικά.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φόρουμ!

Θέλω να πάω έναν τραυματισμένο από πτώση hdd σε εταιρεία ανάκτησης και σκέφτομαι να τον πάω στη Northwind λόγω εγγύτητας (κέντρο Αθήνας), λόγω χρόνων εμπειρίας (από το 2003) και επειδή προσφέρει δωρεάν διάγνωση.

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από τη συγκεκριμένη εταιρεία ή έχει να αντιπροτείνει κάποια άλλη από την οποία έχει θετική εμπειρία?

Ευχαριστώ!

το έχω στείλει γώ μου επανέφεραν όλα τα δεδομένα απο 2 tb

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή εχω χρειαστεί την ανάκτηση δεδομένων δυο φορές να πω πως χρεώνουν αναλογα με τη βλάβη και τη χωρητικότητα του δίσκου.Αυτό σημαίνει πως άλλο κόστος έχει μια μηχανική βλάβη σ'εναν δίσκο 500gb κι άλλη σ'εναν δίσκο 4 tb...Εμένα έπεσε ο σκληρός μου εν ωρα λειτουργίας (wd 1tb)και η εταιρία που χρεώνει τη διάγνωση δε μπορουσε να ανακτησει τα αρχεία μου(με αποτέλεσμα να χάσω τα 60 ευρω) κι ετσι τον πήγα σε άλλη εταιρία που τελικά μου τα ανεκτησε...Επίσης σε έναν δίσκο seagate 500gb που είχε πρόβλημα στο firmware του,μου τον ανακτησανε και μάλιστα μου τον εδωσαν πίσω πλήρως λειτουργικό.Το κόστος είναι σχετικά μεγάλο,οπότε πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τα αρχεία σου τα θες,αλλά καμια σχέση με τετραψήφια νούμερα που ακούω.Τουλάχιστον αν πας κάπου με δωρεάν διάγνωση βλέπεις αν αξιζουν τα δεδομένα σου αυτα που σου ζητάνε να δώσεις και αναλόγως κρίνεις.Γενικά πάντως αυτή η υπηρεσία δεν είναι για ταινιες και μουσική μιας κι αυτα τα ξαναβρισκεις εύκολα οπότε δε θα πληρώσεις ούτε 10 ευρω για να στα ανακτησουν.

Δημοσ.

Καλημερα.

εγω εμεινα υπερικανοποιημενος κι απο μια εταιρεια στην Πάτρα, την datamind. τσεκάρετέ την αν θέλετε.

πολυ καλη εξυπηρετηση, επικοινωνια, οικονομική προσφορα.

Δημοσ.

Γενικά πάντως αυτή η υπηρεσία δεν είναι για ταινιες και μουσική μιας κι αυτα τα ξαναβρισκεις εύκολα οπότε δε θα πληρώσεις ούτε 10 ευρω για να στα ανακτησουν.

Αν έχεις 50.000+ .mp3 που είναι sortαρισμένα σχεδόν όλα στο χέρι, και που πολλά από αυτά δεν τα βρίσκεις πουθενά πλέον, δίνεις και παραδίνεις περισσότερα από 10€.

Επειδή εχω χρειαστεί την ανάκτηση δεδομένων δυο φορές να πω πως χρεώνουν αναλογα με τη βλάβη και τη χωρητικότητα του δίσκου.Αυτό σημαίνει πως άλλο κόστος έχει μια μηχανική βλάβη σ'εναν δίσκο 500gb κι άλλη σ'εναν δίσκο 4 tb...Εμένα έπεσε ο σκληρός μου εν ωρα λειτουργίας (wd 1tb)και η εταιρία που χρεώνει τη διάγνωση δε μπορουσε να ανακτησει τα αρχεία μου(με αποτέλεσμα να χάσω τα 60 ευρω) κι ετσι τον πήγα σε άλλη εταιρία που τελικά μου τα ανεκτησε..

Αυτό που αναφέρει η tictac στην κεντρική σελίδα της («Έχετε μόνο μια ευκαιρία να επέμβει κάποιος στο δίσκο σας!»), δεν ισχύει τελικά;

Ποιες είναι οι εταιρείες που κάνουν δωρεάν διάγνωση στην Αττική;

Πάντως αν είναι όντως γύρω στα 200€, είναι ανεκτό ποσό.

Δημοσ.

Αν έχεις 50.000+ .mp3 που είναι sortαρισμένα σχεδόν όλα στο χέρι, και που πολλά από αυτά δεν τα βρίσκεις πουθενά πλέον, δίνεις και παραδίνεις περισσότερα από 10€.

Εδώ έχεις δίκιο.Εγώ μίλαγα για μια απλή συλλογή που την κατεβάζεις σε καμια βδομάδα.Αν έχεις κάνει τέτοια δουλειά σίγουρα θα έδινες πολλά περισσότερα από 10 ευρω..

Αυτό που αναφέρει η tictac στην κεντρική σελίδα της («Έχετε μόνο μια ευκαιρία να επέμβει κάποιος στο δίσκο σας!»), δεν ισχύει τελικά;

Απ'ότι καταλαβαίνω ισχύει σε πολλές περιπτώσεις αλλά όχι πάντα.Καλό βεβαια είναι να προχωράς με βάση αυτό γτ μπορεί να πέσεις στην περίπτωση.Σκέψου αν θα ήθελες το αμάξι σου να περάσει από 10 'μάστορες' μέχρι να βρεθεί αυτός που θα στο φτιάξει.Παντα βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να το πειράξει κάποιος και μετά να μην ξαναδουλέψει!Κάτι τετοιο εννοει φαντάζομαι το οποίο είναι και λογικό.

Ποιες είναι οι εταιρείες που κάνουν δωρεάν διάγνωση στην Αττική;

Αν δεν κάνω λάθος,όλες εκτός από tictac...

Πάντως αν είναι όντως γύρω στα 200€, είναι ανεκτό ποσό.

Είναι λίγο υποκειμενικό το τι θα έδινε ο καθένας για να σώσει τα αρχεία του.Μου έχουν χαλάσει αρκετοί δίσκοι αλλά έχω πληρώσει μόνο για δυο απο αυτούς.Οι υπόλοιποι περιειχαν αρχεία που τα ξανα έβρισκα ή δεν με πολυ ένοιαζαν.Για τους δυο το ανεκτο ποσό για μένα θα ήταν...όποιο μου έλεγαν αρκεί να τα έπαιρνα πίσω!!!Αυτό γτ ένας δίσκος είχε πολύ σημαντικά αρχεία της δουλειάς μου και ο άλλος όλες μου τις φωτογραφίες.

Δημοσ.

Απ'ότι καταλαβαίνω ισχύει σε πολλές περιπτώσεις αλλά όχι πάντα.Καλό βεβαια είναι να προχωράς με βάση αυτό γτ μπορεί να πέσεις στην περίπτωση.Σκέψου αν θα ήθελες το αμάξι σου να περάσει από 10 'μάστορες' μέχρι να βρεθεί αυτός που θα στο φτιάξει.Παντα βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να το πειράξει κάποιος και μετά να μην ξαναδουλέψει!Κάτι τετοιο εννοει φαντάζομαι το οποίο είναι και λογικό.

Αν δεν κάνω λάθος,όλες εκτός από tictac...

Οπότε με βάση τα παραπάνω, τι θα με συμβούλευες να κάνω;

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο σοβαρή εταιρεία;

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το 60άρι του ελέγχου, όσο ότι αν μου πουν ότι θέλουν πάνω από 150-200€, δεν παίζει να τα δώσω ποτέ, και ίσως να έχω χάσει την ευκαιρία να το πάω κάπου αλλού που εκτός από δωρεάν έλεγχο, μπορεί να μου ζητούσαν και λιγότερα.

Ο δίσκος είναι ένας Seagate 3TB μισογεμάτος περίπου.

Δημοσ.

Οπότε με βάση τα παραπάνω, τι θα με συμβούλευες να κάνω;

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο σοβαρή εταιρεία;

Δεν μπορώ να ξέρω ποιά είναι η πιο σοβαρή εταιρία γτ δεν τις έχω δοκιμάσει όλες οπότε ίσως να μην είμαι και αντικειμενικός.Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που ενδεχομένως να είναι καλές.Τη δουλειά μου πάντως εγώ την έκανα στη northwind,αν με ρωτας αυτο.

Γενικά αυτό που ακολουθώ εγώ είναι να κάνω μια έρευνα για το τι ακούγεται για την κάθε μια,να ψαχνω τα site τους και τα προτερήματα τους.Αν κάποια μου αρέσει τότε τη δοκιμάζω.Αν με εξυπηρετήσει τοτε καλώς αλλιώς βρίσκω την επόμενη.Αυτό βέβαια έχει και το ρίσκο του οπότε δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου.Σίγουρα πάντως θα εμπιστευόμουν κάποια σοβαρή εταιρία και όχι τον οποιοδήποτε που λέει ότι ξέρει.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το 60άρι του ελέγχου, όσο ότι αν μου πουν ότι θέλουν πάνω από 150-200€, δεν παίζει να τα δώσω ποτέ, και ίσως να έχω χάσει την ευκαιρία να το πάω κάπου αλλού που εκτός από δωρεάν έλεγχο, μπορεί να μου ζητούσαν και λιγότερα.

Ο δίσκος είναι ένας Seagate 3TB μισογεμάτος περίπου.

Ούτε εμένα με ένοιαζε το 60 και γι αυτό πήγα κι εγώ εκεί αλλά στη δική μου περίπτωση δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.Ευτυχώς δεν έχασα την ευκαιρία (όπως λες) και τον πήγα στην επόμενη.

Το αν είναι μισογεμάτος δε νομίζω να παίζει κάποιο ρόλο.Το ότι είναι όμως seagate 3tb ενδεχομένως να παίζει αλλά δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς χρεώνουν τον έλεγχο άσχετα διάγνωσης και αν γίνεται κάτι.

Για ποιά εταιρεία λες?

Η Northwind πάντως δε χρεώνει τη διάγνωση, ακόμα κι αν δεν προχωρήσεις σε ανάκτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...