Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι αμοιβές σε πολλές περιπτώσεις έχουν πέσει αρκετά πάντως. Βοηθάει η ανεργία, βοηθάει και ότι πολλοί ξένοι κυρίως αλλά και Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα να δουλέψουν για λιγότερα λεφτά.

Δημοσ.

Δηλαδη στην ατομική οριζει τα επιδοματα ετσι;δεν ειρωνευομαι,ρωταω κανονικα.κολλησα με αυτο,ισως και να μη γνωριζω καποια πράγματα βεβαια.

Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα να μαθεις για τα tips, γιατι ανετα μπορεις να φτασεις τα 1000ευ.Αλλα παλι δεν ειναι τρελα λεφτα.

Εγω θα σου ελεγα να πας στο νησι , να ρωτησεις και για αλλες δουλειες και μετα ζυγιζεις τις επιλογες σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη στην ατομική οριζει τα επιδοματα ετσι;δεν ειρωνευομαι,ρωταω κανονικα.κολλησα με αυτο,ισως και να μη γνωριζω καποια πράγματα βεβαια.

τα επιδόματα οριζονται με συγκεκριμένο τρόπο και είναι ο ίδιος για όλους 

αν θέλουμε να αναλύσουμε τη πρόταση του ts στην ουσία του λέει: 

θα δουλεύεις για 690 μεικτά ή 580 καθαρά, αυτός θα είναι ο μισθός του, αυτό θα γράφει η πρόσληψη/σύμβασή του

και μετά πιάνει τα δώρα/επίδομα άδειας/ αποζήμιωση άδειας που σε ένα 6μηνο (αν θεωρήσουμε ότι τόση είναι η σεζόν) του κάνουν 1066€ περίπου  με έναν γρήγορο υπολογισμό και αν τα σπάσεις δια 6 είναι 177.66 ευρώ το μήνα 

άρα του λέει 580 + 170= 750/μήνα άρα  σε έκανα μάγκα. μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω τα ποσά του πρώτου post ώστε να επαληθεύονται με το τι ισχύει τυπικά 

ουσιαστικά τον αμείβει περίπου 90€ πάνω από τον βασικό μισθό (σε καθαρά ποσά) σε απλά ελληνικά, απλά πάει να το κάνει να φανούν περισσότερα βάζοντας μέσα και ο,τι αναλογεί από τον 13o/14o μισθό και την αποζήμιωση της άδειας που δε θα πάρει φυσικά.. 

(και φυσικά παραβλέπουμε πράγματα όπως υπερωρίες, εργασία τη κυριακή, κανένα ρεπό..) 

και αν φυσικά φύγει νωρίτερα αυτή η σούμα των +170/ευρώ το μήνα θα μειωθεί 

τώρα αν αξίζει αυτό για 7ημερο και τόσες ώρες είναι στη κρίση του ts, η δική μου άποψη είναι απλά ότι θα έπρεπε να του δίνει κάποια χρήματα παραπάνω για τόση πολλή δουλειά.

βέβαια υπάρχει και ο παράγοντας των tips, υπάρχει το ότι θα έχει κάποια έξοδα πληρωμένα όπως υπάρχει και το ότι η εναλλακτική είναι να μην βγάζει τίποτα..

εκεί βασίζεται ο εργοδότης άρα και να μην πάει ο ts θα πάει κάποιος άλλος από τους αμέτρητους ανέργους  

• Like 2
Δημοσ.

Η τελευταια σου προταση τα λεει ολα logistoulis!παντως επειδη το ρωτησα τετοια πανω κατω ειναι η αμοιβη για ανιδικευτο υπσλληλο χωρις προυπηρεσια. Εφοσον λοιπον δε μπορω να βρω κατι αλλο αναγκαστηκα θα παω,οπως πανε κ πολλοι που δεν μπορουν να τους συντηρισουν οι δικοι τους. Γιατι αν ημουν ετσι ανετος προφανως κ θα εριχνα ακυρο...

• Like 1
Δημοσ.

Η τελευταια σου προταση τα λεει ολα logistoulis!παντως επειδη το ρωτησα τετοια πανω κατω ειναι η αμοιβη για ανιδικευτο υπσλληλο χωρις προυπηρεσια. Εφοσον λοιπον δε μπορω να βρω κατι αλλο αναγκαστηκα θα παω,οπως πανε κ πολλοι που δεν μπορουν να τους συντηρισουν οι δικοι τους. Γιατι αν ημουν ετσι ανετος προφανως κ θα εριχνα ακυρο...

Να πας αλλά να ψάχνεις κι εκεί τι άλλο μπορείς να κάνεις, ειδικά στην αρχή που δεν θα είσαι τόσο κουρασμένος.

Τελικά καταλήξαμε το νόημα της ζωής να είναι απλά η επιβίωση.

Πάντα έτσι ήταν. Το ποσοστό αλλάζει πιστεύω. Δηλαδή, αν το νόημα θα είναι αυτό για περισσότερους ή για λιγότερους. Ανάλογα με τις εποχές και τις καταστάσεις.

Δημοσ.

Εχω μια σχετική εμπειρία στη δουλεία και διαβάζω διάφορα που μου κάνουν εντύπωση.

Στα θετικά λέει είναι ότι έχει δωρεάν φαγητό και στέγη.Εντάξει και οι σκλάβοι το είχαν αυτό.Ο άλλος λέει Αθήνα 1100 μισθό με νέα πρόσληψη.Ως τί?Ως σεφ? :-D

Tα ξενοδοχεία στην Αθήνα εχουν πεθάνει.Δε μιλάω για τα μεγάλα που και αυτα προσφερουν χαμηλούς μισθους και οι ολιγομηνες συμβασεις πάνε συνεφο...

Tip:Τα ξενοδοχεία που ανοικουν στην Πανελληνια ενωση ξενοδοχων η καπως ετσι τεσπα,υποχρεουνται να προσφερουν τη συλλογικη συμβαση ξενοδοχουπαλληλων και όχι τη βασικη συλλογικη.

Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με γιατι εχω μεινει λιγο καιρο εκτος τουρισμου και μπορει να εχω χασει επισοδια.

Δημοσ.

Εχω μια σχετική εμπειρία στη δουλεία και διαβάζω διάφορα που μου κάνουν εντύπωση.

Στα θετικά λέει είναι ότι έχει δωρεάν φαγητό και στέγη.Εντάξει και οι σκλάβοι το είχαν αυτό.Ο άλλος λέει Αθήνα 1100 μισθό με νέα πρόσληψη.Ως τί?Ως σεφ? :-D

Tα ξενοδοχεία στην Αθήνα εχουν πεθάνει.Δε μιλάω για τα μεγάλα που και αυτα προσφερουν χαμηλούς μισθους και οι ολιγομηνες συμβασεις πάνε συνεφο...

Tip:Τα ξενοδοχεία που ανοικουν στην Πανελληνια ενωση ξενοδοχων η καπως ετσι τεσπα,υποχρεουνται να προσφερουν τη συλλογικη συμβαση ξενοδοχουπαλληλων και όχι τη βασικη συλλογικη.

Αν κανω καπου λαθος διορθωστε με γιατι εχω μεινει λιγο καιρο εκτος τουρισμου και μπορει να εχω χασει επισοδια.

Ε αφού είναι στα θετικά, να μη το πούμε; Θα μπορούσε και να μη τα δίνει ή να δίνει ελάχιστα λεφτά παραπάνω χωρίς αυτά. Για σπίτι (έστω και με συγκάτοικο) και φαγητό θέλεις τουλάχιστον 250-300€ το μήνα. Βάλε ότι αν μένεις μακριά μπορεί να θέλεις και έξοδα βενζίνης - μετακίνησης.

Δημοσ.

Ε αφού είναι στα θετικά, να μη το πούμε; Θα μπορούσε και να μη τα δίνει ή να δίνει ελάχιστα λεφτά παραπάνω χωρίς αυτά. Για σπίτι (έστω και με συγκάτοικο) και φαγητό θέλεις τουλάχιστον 250-300€ το μήνα. Βάλε ότι αν μένεις μακριά μπορεί να θέλεις και έξοδα βενζίνης - μετακίνησης.

Σορι που επεμβαινω, δεν εχω ιδιαιτερη πειρα στο θεμα, αλλα  εξοργιζομαι λιγο.

Ο τυπος δινει κατι παραπανω απο το βασικο για 11+ ωρες δουλεια, 7 ημερες τη βδομαδα, ποτε ρεπο. Αυτο ειναι αλητεια. Τελεία. Δεν υπαρχει αλλη λεξη που να το περιγραφει. Αντι για 40 ωρες την εβδομαδα το παιδι θα παει να δουλεψει καμια 80αρια. Το θετικο θα ηταν να παιρνει τα διπλασια και παραπανω λεφτα απο το βασικο. Οχι αλχημειες με επιδοματα αδειας, χριστουγεννων, απολυσεως και δεν ξερω τι αλλο.

Το γεγονος οτι δινει στεγη και τροφη σε καποιον που παει να δουλεψει σαιζον, δεν ειναι θετικο, ειναι αυτονοητο. Το αυτονοητο δεν τον κανει λιγοτερο αλητη.

• Like 9
Δημοσ.

Το all inclusive πάντα είναι ένα συν για μένα. Γενικότερα πάντως η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Για μενα το all inclusive εχει δυο μειονεκτηματα.

Δεν εχει καλα tips.

Και αναλογα το ποστο ακους πολυ γκρινια απο τους τουριστες, που με τον καιρο σε κουραζει.

Σορι που επεμβαινω, δεν εχω ιδιαιτερη πειρα στο θεμα, αλλα  εξοργιζομαι λιγο.

Ο τυπος δινει κατι παραπανω απο το βασικο για 11+ ωρες δουλεια, 7 ημερες τη βδομαδα, ποτε ρεπο. Αυτο ειναι αλητεια. Τελεία. Δεν υπαρχει αλλη λεξη που να το περιγραφει. Αντι για 40 ωρες την εβδομαδα το παιδι θα παει να δουλεψει καμια 80αρια. Το θετικο θα ηταν να παιρνει τα διπλασια και παραπανω λεφτα απο το βασικο. Οχι αλχημειες με επιδοματα αδειας, χριστουγεννων, απολυσεως και δεν ξερω τι αλλο.

Το γεγονος οτι δινει στεγη και τροφη σε καποιον που παει να δουλεψει σαιζον, δεν ειναι θετικο, ειναι αυτονοητο. Το αυτονοητο δεν τον κανει λιγοτερο αλητη.

Φιλε στα περισσοτερες δουλειες που ξερω η season ειναι 7/7. Αν εισαι τυχερος και χωθεις σε μεγαλο ξενοδοχειο τοτε παιζουν ρεπο.

Επιπλεον πολλες φορες δεν μπορουμενα ζητησουμε παραπανω λεφτα γιατι πια ερχονται και ανθρωποι απο τα ανατολικα κρατη πουδεν ζητανε παραπανω.

• Like 2
Δημοσ.

Για μενα το all inclusive εχει δυο μειονεκτηματα.

Δεν εχει καλα tips.

Και αναλογα το ποστο ακους πολυ γκρινια απο τους τουριστες, που με τον καιρο σε κουραζει.

Δεν έχω εμπειρία σε αυτά τα θέματα οπότε δέχομαι αυτό που λες.

Απλά να πω και την γνώμη, οτι αν είναι να υπάρχει γκρίνια θα πέφτει έτσι κι αλλιώς όσες ώρες βρίσκεσαι εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...