beatshooter Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Καλησπερα στην παρέα. Είμαι στα 30 και μέχρι πρότινος δουλευα στην οικογενειακή επιχείρησή που σχετίζεται με την οικοδομη. Για ευνόητους λόγους η δουλειά αυτή εδώ και 2χρ δεν είναι σε θέση να συντηρήσει μια 4μελη οικογένεια(2 γονείς κ μια αδερφή 20 ετών φοιτήτρια). Ετσι "ψαχτηκα" για εργασία σεζον σε ξενοδοχείο όπου εχοντας μηδαμινη εμπειρεια(3 μηνες σερβιτορος μονο ενα χειμωνα) δυσκολεύτηκα να βρω κάτι ωσπου εν τέλει η δουλειά έχει ως εξής: -Σερβιτορος στα εστιατορια σε hotel στην Ροδο -10,5 ωρες δουλειας(μαλλον θα ειναι παραπανω) -7/7 μερες δουλειας χωρις κανενα ρεπο -Διαμονή σε 2κλινο δωμάτιο κ σίτιση στο ξενοδοχείο -750€ τον μηνα εκ των οποίων τα 580€ στην τραπεζα και τα υπολοιπα (170*6μηνες) σε μορφή επιδοματος απολυσης και δωρου χριστουγενων . Η επομενες επιλογες για δουλεια που εχω ειναι ενα προγραμμα ΟΑΕΔ 8μηνο σε δημο νησιου αγονης γραμμης(οπου με μισθο 500ε και εξοδαδιαμονης/σιτισης απλα δεν βγαινει) και το να κατσω στην δουλεια του πατερα μου αλλα να μη πληρωνομαι ουσιαστικα. Πως σας φαινεται η προταση και τι θα κανατε στην θεση μου? Εχει καποιος εμπειρια απο δουλεια σεζον σερβιτορος να μου πει κανα tip? 3
mrfan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Βάρβαρο το ωράριο όταν δουλεύεις σεζόν. Πιστεύω ότι πηγαίνεις διότι δεν έχεις άλλη επιλογή (όπως και πολλοί άλλοι) Εύχομαι να τα καταφέρεις.
green gordon Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 12ωρο δλδ 7/7 με βασικο μισθο. Η ελπιδα ηρθε. 13
harisv Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Φιλε ,τα λεφτα μου φαινονται λιγα. Το φιλοδωρημα θα ειναι extra ? Αν το ξενοδοχειο ειναι all inclusive μην περιμενεις και πολλα tips.... Το πιο δυσκολο κομματι για μενα ειναι το ψυχολογικο , που δεν εχεις ουτε ενα ρεπο... 6
Pa0ki Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Αυτό είναι δουλεία, όχι δουλειά :/ Θα πήγαινα εφόσον το είχα ανάγκη 8 1
beatshooter Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Οντως τα χρηματα ειναι λιγα,αλλα δεν εχω κ αλλες επιλογες! Αυτο με τα tips δεν το εχω ρωτησει,να τον ρωτησω ΕΥΘΕΩΣ?Απλα ειναι η πρωτη μου τετοια "διαπραγματευση" και ειμαι λιγο στα τυφλα...
beatshooter Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ασφαλεια θα εχεις (ενσημα); ναι βεβαια ποσα ενσημα θα βαζουν δεν ειπαμε
Leokatana Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μονο αν πεινας πας. Δουλευα χρονια σερβιτορος, αλλα οχι σε ξενοδοχειο, το μεροκαματο ηταν 40ευρο(5 ευρο η ωρα) χωρις ενσημα και τα τιπς τα μοιραζομαστε με τα αλλα παιδια εκτος αν δουλευεις μονος ηταν δικα σου (10% στην κουζινα).
~mxls~ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δεν το κάνεις αυτό για βασικό μισθό. Θα στο πουν όλοι όσοι έχουν δουλέψει σεζον 7/7. Γνωρίζω άτομο που ίσως σε βοηθήσει σε αυτο που ψάχνεις. Στείλε π.μ. 2
ravend Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ειχα κανει καποιες σεζον,κουζινα βεβαια. Γενικα ειναι λιγα τα χρηματα,οι απαιτησεις πολλες,οι ωρες ακομη περισσοτερες. Βαθμος δυσκολιας μικρος σχετικα ειδικα αν ειναι κανενα all inclusive,εδω τα καταφερνουν ανετα παιδια απο ανατολικο μπλοκ που μπορει και να μην εχουν ιδεα απο σερβις-κουζινες. Για τα τιπς καλο θα ηταν να ρωτησεις καθως σε σερβις ειναι πολυ σημαντικο κομματι.αν ειναι all inclusive δεν θα εχει κατι το ιδιαιτερο. Πρεπει να ξεκαθαρισεις και για τι ενσημα μιλαμε καθως κρινεται η ασφαλιση σου και ισως καποιο επιδομα η ταμειο ανεργειας. Δεν θελω να επεκταθω ιδιαιτερα καθ'οτι εχω να δουλεψω σεζον 4 χρονια,αλλα δεν πιστευω οτι εχει αλλαξει κατι ιδιαιτερα. Επισης μαθε τη φημη εχει ο εργοδοτης σου αν γινεται καθως συχνα πυκνα μενει κοσμος απληρωτος. Το επιδομα απολυσης ειναι αλλο απτον μηνιαιο μισθο οπως και το δωρο χριστουγεννων. Αν μπορουσες να κατεβασεις λιγο τις ωρες θα ηταν καλο,για αρχαριο τοσες ωρες ειναι βαρβαρο οπως και να το κανουμε. 1
beatshooter Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ειχα κανει καποιες σεζον,κουζινα βεβαια. Γενικα ειναι λιγα τα χρηματα,οι απαιτησεις πολλες,οι ωρες ακομη περισσοτερες. Βαθμος δυσκολιας μικρος σχετικα ειδικα αν ειναι κανενα all inclusive,εδω τα καταφερνουν ανετα παιδια απο ανατολικο μπλοκ που μπορει και να μην εχουν ιδεα απο σερβις-κουζινες. Για τα τιπς καλο θα ηταν να ρωτησεις καθως σε σερβις ειναι πολυ σημαντικο κομματι.αν ειναι all inclusive δεν θα εχει κατι το ιδιαιτερο. Πρεπει να ξεκαθαρισεις και για τι ενσημα μιλαμε καθως κρινεται η ασφαλιση σου και ισως καποιο επιδομα η ταμειο ανεργειας. Δεν θελω να επεκταθω ιδιαιτερα καθ'οτι εχω να δουλεψω σεζον 4 χρονια,αλλα δεν πιστευω οτι εχει αλλαξει κατι ιδιαιτερα. Επισης μαθε τη φημη εχει ο εργοδοτης σου αν γινεται καθως συχνα πυκνα μενει κοσμος απληρωτος. Το επιδομα απολυσης ειναι αλλο απτον μηνιαιο μισθο οπως και το δωρο χριστουγεννων. Αν μπορουσες να κατεβασεις λιγο τις ωρες θα ηταν καλο,για αρχαριο τοσες ωρες ειναι βαρβαρο οπως και να το κανουμε. Το μονο που δεν διευκρινισα ειναι τα ενσημα.Σαν φημη εχει καλη απ οτι μ διαβεβαιωσαν ατομα που δουλευουν εκει και ξερω πως ειναι αληθεια. Σαν επιδομα απολυσης κ δωρο χριστουγεννων θα μ δωθει ενα μερος του μισθου σπαστα σε 2 κομματια.
ravend Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 δηλαδη τη γλιτωνει με επιδοματα και δωρο με αυτον τον τροπο. Δεν ρωτας κανα λογιστη να σου πει τι παιζει ακριβως με αυτο το θεμα? γιατι εμενα προσωπικα δεν θα μου καθοταν καλα κατι τετοιο,χωρις να ξερω βεβαια και τι αλλαγες εχουν γινει τελευταια στα εργασιακα. ισως καποιος πιο φρεσκος να ξερει εδω.
mrfan Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μην κολλάτε στο μισθολογικό... Και 1000 ευρώ τον μήνα να πληρώνεσαι, πάλι τις συνθήκες εργασίας θα έπρεπε να σκέφτεσαι... 4
ikaruga24 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Να πας μόνο αν δεν βρεις τίποτε άλλο για σεσόν. Το μισθολόγιο το θεωρώ εντελώς τραγικό και αν ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου θα ντρεπόμουν να δίνω τέτοια λεφτά στους εργαζόμενους μου...ειδικά στη Ρόδο κιόλας, δεν μιλάμε για κανένα backwater island που δεν έχει τουρισμό. Αν έχεις γενικά εμπειρία σαν σερβιτόρος μην το αφήσεις, πάτα στην εμπειρία σου και απαίτησε τουλάχιστον χιλιάρικο με φουλ ένσημα και εννοείται τα μπουρμπουάρ δικά σου και των συναδέλφων σου και μόνο. Η δουλειά του σερβιτόρου σε σεσόν είναι επιεικώς απίστευτα δύσκολη και θα στοιχίσει και στην υγεία σου αρκετά. Μην το κάνεις για μόνο όσα σου είπε. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα