Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στήσει νέο μηχάνημα εδώ και λίγες μέρες, με Windows 10, έχω περάσει έναν SSD για το OS και τα apps και 2 εσωτερικούς μηχανικούς.

Ο ένας μηχανικός είναι 5400rpm που τον έχω για αποθήκη (Samsung HD204UI) και ο άλλος είναι Seagate ST2000DM001-1CH164 που έχω αρχεία δουλειάς κλπ.

Να αναφέρω εδώ ότι ο Seagate ήταν αρχικά εξωτερικός, μετά από κάποια χρόνια σε κάποια φάση σταμάτησε να τον βλέπει, οπότε έσπασα την θήκη και τον δούλευα ανεξάρτητο. Αρχικά σε HDD dock και τώρα ως εσωτερικό.

Παρατηρώ, ότι είναι φάσεις που πάω να ανοίξω κάποιο αρχείο και καθυστερεί 2-3 δευτερόλεπτα, επειδή εκείνη την στιγμή είναι που αρχίζει και στροφάρει. Το ίδιο έκανε και όταν τον δούλευα ως εξωτερικό, αλλά τότε υπέθεσα ότι την δουλειά την έκανε ο controller της θήκης. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να απενεργοποιήσω την συμπεριφορά αυτή; Γιατί το βρίσκω κάπως εκνευριστικό, ειδικά εφόσον έχω μέσα αρχεία δουλειάς που ανοίγω αρκετά συχνά.

Ή είναι θέμα του σκληρού που κάνει spin down για λόγους οικονομίας και θα πρέπει αν θέλω κάτι διαφορετικό να χρησιμοποιήσω άλλο σκληρό;

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει αυτό;

Settings>System>Power & Sleep>Additional Power Settings>Change Plan Settings>Change Advance Power Settings>Turn off hard disk after>Setting (Minutes)=0

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...