Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για εμένα τα επώνυμα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι που να δικαιολογεί την τιμή τους και διαφορές 40-50€ πάνω για ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ κιόλας.

Τα Motospeed αν δεις και κριτικές στο σκρουτζ και εδώ είναι πραγματικά "σκυλιά". Όσοι γνωστοί το έχουν πάρει έχουν πάθει πλάκα και μιλάμε για άτομα που είχαν δοκιμάσει και τα επώνυμα. Αυτό με την εγγύηση δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο. Προσωπικά, έχω αλλάξει 3-4 πληκτρολόγια στα 10+ χρόνια που ασχολούμαι με gaming και προγραμματισμό και κανένα από αυτά δεν χάλασε ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά. Και σου μιλάω για Logitech των 30€, Turbo-X Combo (ναι ούτε αυτό έχει πάθει τίποτα) των 20€ και το τρέχων που είναι ένα Corsair K40, το οποίο οκ ένα μέτριο πληκτρολόγιο είναι και το είχα πάρει γύρω στα 60 να φανταστείς πριν δύο χρόνια.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο να μην ψαρώνεις με τα "ονόματα" γενικά. Είτε είναι κινητό είτε πληκτρολόγιο είτε ποντίκι. Ψάξε κινεζιές καλές στο YouTube και θα καταλάβεις καλά τι εννοώ.

Εγώ έχω ζαχαρώσει το CK104 και μαζεύω λεφτά να το πάρω με κόκκινους διακόπτες καθώς το CK107 έχει Green Switches (???) και δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα όπως στο CK104 όπου και πέτρα να ρωτήσεις θα σου πει πάρτο με κλειστά τα μάτια.

Αν είναι στα γούστα σου κάτι "σκληρό" στο πάτημα με παραπάνω δύναμη ενεργοποίησης (actuation force) που ενδείκνυται για δακτυλογράφηση και είναι αρκετά θορυβώδες, πήγαινε στο CK104 με Outemu Blue Switches. Aν είσαι προς gaming μεριά και θες το clickyness αλλά πιο ήπιο και πιο ελαφρύ πάτημα, πας στους Outemu Red. Simple as that :D

Σιγουρα τα επωνυμα ειναι καπως υπερτιμιμενα αλλα οχι και να το συκγρινεις με κινεζιες. Ναι παρε κινεζικο απλα πες οτι δεν εχω να δωσω παραπανω λεφτα. Οχι ομως και να προτιμισεις κινεζικο απο τα cherry. Εδω και τα kailh διακοπτες οπου ειναι καλοι κινεζικοι και παλι δεν συκγρινονται με cherry mx.

Καλυτερα να πας σε μεταχειρισμενο μηχανικο απο αγγελιες.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει δίπλα δίπλα τους διακόπτες. Εγώ που τα έχω δοκιμάσει, με κλειστά τα μάτια αν τα δοκίμαζα δεν θα καταλάβαινα διαφορά. Μην τρελαίνεστε με τις μάρκες τόσο. Οκ είπαμε, είναι καλά αλλά overpriced. Πληκτρολόγιο είναι όχι οθόνη να δώσεις 100 και 150€. Οι διαφορές είναι τόσο αμελητέες που πραγματικά δεν θα σε κάνουν καλύτερο σε κάποιο game, ούτε θα σου δώσουν κάποιο πλεονέκτημα.
Όποιος έχει τα λεφτά παίρνει και custom Πληκτρολόγιο με χρυσά πλήκτρα και κάνει το κέφι του. Εμείς κοιτάζουμε VFM κομμάτια και αξιολογούμε με βάση τις σημαντικές διαφορές και αν έχουν αντίκτυπο στο μέσο χρήστη.
Διαβάστε πρώτα τον τίτλο του θέματος και μετά προτείνετε "φθηνά" πληκτρολόγια.

• Like 2
Δημοσ.

Πληκτρολόγιο είναι όχι οθόνη να δώσεις 100 και 150€.

Ε πες οτι τοσα δινεις για οθονη να μην ασχοληθουμε καν. Αλλο σπορ εσυ αλλο εμεις τι να λεμε
Δημοσ.

Ε πες οτι τοσα δινεις για οθονη να μην ασχοληθουμε καν. Αλλο σπορ εσυ αλλο εμεις τι να λεμε

Εγώ έχω άλλη απορία.

Τι διαφορά έχει το Ck104 με τα επώνυμα των 100+€?

Αν κλείσεις άραγε τα μάτια σου θα μπορέσεις να καταλάβεις ότι γράφεις σε utemu και όχι σε cherry mx? χμμμμ

Κι εγώ το G610 έχω, και πριν από αυτό είχα το Strafe RGB.

Το g610 το πήρα 55€ στα BF, και το Strafe το είχα πάρει 170€....

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι πληρώνεις 130€ παραπάνω για το strafe από το Ck104...

Εγγύηση?? με τα 130 της διαφορας παιρνεις αλλα 3 ck104. 

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι επειδή κάτι είναι corsair ή razer δεν σημαίνει ότι αξίζει διαφορές στα χρήματα της τάξης των 100€.

• Like 7
Δημοσ.

Τα είπε όλα ο φίλος petran91.Επίσης έχω δύο 24αρες FHD μια Dell U2414H και μια LG 24MP55. Μιλάμε για budget πράγματα, και δεν ασχολούμαστε με ιδεατές καταστάσεις όπου όλοι διαθέτουμε άπειρα χρήματα και τότε τι θα παίρναμε.
Έδωσα 140 όταν πήρα την LG και η Dell Που ήρθε αργότερα έκανε 250. Το θέμα είναι ότι δεν ασχολούμαι μόνο με gaming (οπως οι περισσότεροι χρήστες) οπότε η Dell με βοήθησε και στην παραγωγικότητα της δουλειάς που κάνω, στην παραγωγικότητα της σχολής μου και μου προσέφερε καλύτερα χρώματα στις ταινίες και σειρές. Ωστόσο οι διαφορές με την LG είναι πραγματικά αμελητέες της τάξης του 2-3% ενώ εγώ φανταζόμουν ότι θα ήταν 20-30%. Ο καθένας παίρνει ότι του ταιριάζει. Παίζεις μόνο games και έχεις και χρήματα; Πάρε 144 Hz monitor με 500+ ευρώ, θες να τα συνδυάσεις όλα: πάρε κάποια Dell η οποία έχει να προσφέρει και σε κομμάτι editing (τόσο κειμένου όσο φωτογραφίας και βίντεο).
Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα όταν δεν γνωρίζεις τον άλλο. Εγώ προσωπικά δεν παίζω τόσο games στον υπολογιστή μου και ότι παίρνω φροντίζω να είναι VFM και να μου προσφέρει κάτι. Ένα παράδειγμα είναι τα ακουστικά. Εκεί μπορείς να βρεις ότι θες σε ότι τιμές θες αλλά εγώ επειδή ασχολούμαι και με τη μουσική ήθελα κάτι τύπου monitor οπότε και πήγα στα Audio Technica ATH-M50x από τα οποία είμαι υπερευχαριστημένος. Έκαναν 165 και κάποιος θα μου πει:"Ε γιατί δεν πήρες Razer, Corsair κτλ με ωραία φωτάκια για gaming;". Η απάντηση θα ήταν ότι αυτά που έχω μου προσφέρουν σε αυτά τα λεφτά τον καλύτερο all around studio ήχο ακόμα και στα games ενώ αν έπαιρνα Razer και τις λοιπές μάρκες, θα έδινα τα ίδια και περισσότερα για κάτι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για gaming το οποίο για εμένα είναι περιττό.

• Like 1
Δημοσ.

Value for money. Αν εσυ δεν αντιλαμβανεσαι το value σε κατι, γουστο σου καπελο σου. Εγω πχ δεν βλεπω το value σε ενα nissan GTR. Αυτο δεν σημαινει οτι θα πω σε εναν petrolhead οτι με τα λεφτα για ενα GTR παιρνει 10 yaris και αρα ειναι καλυτερη επιλογη αυτη. Ειναι καλυτερη για μενα, προσωπικα. Δεν ψεγω κανεναν γιατι δεν εχει το χ ψ περιφερειακο, αλλα το οτι θεωρειτε οτι κατεχετε την απολυτη αληθεια.

Δημοσ.

Value for money. Αν εσυ δεν αντιλαμβανεσαι το value σε κατι, γουστο σου καπελο σου. Εγω πχ δεν βλεπω το value σε ενα nissan GTR. Αυτο δεν σημαινει οτι θα πω σε εναν petrolhead οτι με τα λεφτα για ενα GTR παιρνει 10 yaris και αρα ειναι καλυτερη επιλογη αυτη. Ειναι καλυτερη για μενα, προσωπικα. Δεν ψεγω κανεναν γιατι δεν εχει το χ ψ περιφερειακο, αλλα το οτι θεωρειτε οτι κατεχετε την απολυτη αληθεια.

Ναι αλλά σε αυτό που σου είπε ο συμφορουμίτης δεν έχει άδικο,και μιας που έκανες αυτή την σύγκριση με το GTR,να σου πώ το εξής.Το Gtr αποδεδειγμένα είναι πιο γρήγορο και έχει ένα σωρό περισσότερα καλούδια από το yaris.Ενώ σε αυτό που είπε πριν,οτι σε ποιο game θα είσαι καλύτερος με το razer και όχι πχ με τον κινέζο,τι απαντάμε? 

Ρητορική ερώτηση και βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί και εγώ θα προτιμήσω κάτι "επώνυμο",όταν έχω την δυνατότητα να το αγοράσω,αλλά στην πράξη κερδίζω κάτι,ή απλά χάνω χρήματα?

• Like 2
Δημοσ.

Άσχετο με αυτό που ρωτώ. Στο GTR με κλειστά τα μάτια καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι σε Yaris, μην φέρνουμε ατυχή παραδείγματα..

Εγώ ρωτάω, πέρα από το ψυχολογικό ουάου φάκτορ ότι έχεις Razer/Corsair και τα συναφή, τι πληρώνεις 100-120-150 € παραπάνω από το CK104?

Σε έναν κόσμο που το Marketing ήταν μηδενικό, και σε έβαζαν μπροστά σε ένα strafe rgb, και ένα ck104 και σου έλεγαν ότι το strafe κάνει 110€ παραπάνω, δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο να προτιμήσεις το δεύτερο.

Bottom line: Μαρκετινγκ, όνομα στο χώρο, εγγύηση-aftersales support. Αυτά περιλαμβάνονται στο πακέτο των 100+ έξτρα. Όποιος τα δίνει εύκολα, καλώς τα δίνει.

Σαν πληκτρολόγια όμως, σαν κατασκευές, στην καθημερινότητα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι τέτοια που να δικαιολογεί τις τρομακτικές αυτές διαφορές στην τιμή.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά σε αυτό που σου είπε ο συμφορουμίτης δεν έχει άδικο,και μιας που έκανες αυτή την σύγκριση με το GTR,να σου πώ το εξής.Το Gtr αποδεδειγμένα είναι πιο γρήγορο και έχει ένα σωρό περισσότερα καλούδια από το yaris.Ενώ σε αυτό που είπε πριν,οτι σε ποιο game θα είσαι καλύτερος με το razer και όχι πχ με τον κινέζο,τι απαντάμε? 

Ρητορική ερώτηση και βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί και εγώ θα προτιμήσω κάτι "επώνυμο",όταν έχω την δυνατότητα να το αγοράσω,αλλά στην πράξη κερδίζω κάτι,ή απλά χάνω χρήματα?

Ε? Δηλαδη τοση ωρα συζηταμε ποιο πληκτρολογιο θα σε κανει καλυτερο στα games? Δεν υφισταται τετοιο πραγμα. Αυτο που λες ειναι σαν να ισχυριζεται καποιος οτι το να παρεις GTR σε κανει καλυτερο οδηγο. Η εμπειρια και ανεση του να το χειριζεσαι ειναι που βελτιωνεται. Πανω σε αυτο επιχειρηματα πολλα αναφορικα με τα πληκτρολογια, τις οθονες δεν τις αγγιζω καν.

-Audio/Usb hub

-Aluminum case/backplate

-Doubleshot PBT keycaps

-Switches

-Macro keys

-Lighting modes

-Software

-Καλωδιο

-Ποδια

-Form factor

κλπ κλπ κλπ

Άσχετο με αυτό που ρωτώ. Στο GTR με κλειστά τα μάτια καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι σε Yaris, μην φέρνουμε ατυχή παραδείγματα..

Εγώ ρωτάω, πέρα από το ψυχολογικό ουάου φάκτορ ότι έχεις Razer/Corsair και τα συναφή, τι πληρώνεις 100-120-150 € παραπάνω από το CK104?

Σε έναν κόσμο που το Marketing ήταν μηδενικό, και σε έβαζαν μπροστά σε ένα strafe rgb, και ένα ck104 και σου έλεγαν ότι το strafe κάνει 110€ παραπάνω, δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο να προτιμήσεις το δεύτερο.

Bottom line: Μαρκετινγκ, όνομα στο χώρο, εγγύηση-aftersales support. Αυτά περιλαμβάνονται στο πακέτο των 100+ έξτρα. Όποιος τα δίνει εύκολα, καλώς τα δίνει.

Σαν πληκτρολόγια όμως, σαν κατασκευές, στην καθημερινότητα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι τέτοια που να δικαιολογεί τις τρομακτικές αυτές διαφορές στην τιμή.

Αφου σου φανηκε ασχετο το παραδειγμα, δεν το καταλαβες καν θαρρω. Δεν καθομαι να εξηγω τι παιζει με τα keyboards αφου εισαι προκατειλλημενος οσο δεν παει. Οτι νομιζεις πραττε. Που και γω αμα ειχα πεταξει 170 ευρω σε strafe rgb ξυνισμενος θα μουν, μονο που τα μηχανικα δεν τελειωνουν με την corsair και την razer.

>Μιλάμε για budget πράγματα

>πήγα στα Audio Technica ATH-M50x

>Έκαναν 165

>αυτά που έχω μου προσφέρουν σε αυτά τα λεφτά τον καλύτερο all around studio ήχο

Με δουλευεις μου φαινεται. Αμα αντιστρεψω τους ρολους και σου πω πως εγω μουσικη ακουω απο το ραδιοφωνο και ενα ζευγαρι skullcandy και η διαφορα με ολα τα audiophile headphones μου φαινεται μηδαμινη?Αφου τελικα συμφωνεις οτι ο καθενας για το γουστο του σκαει φραγκα τι μου λες για budget? Θες να σου δωσω link απο ακουστικα με 70 ευρω και να συζηταμε ποιο ειναι πιο vfm? 

Και τελος παντων δωστε λινκ απο τις κινεζιες mouse που λετε οτι αξιζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αφου σου φανηκε ασχετο το παραδειγμα, δεν το καταλαβες καν θαρρω. Δεν καθομαι να εξηγω τι παιζει με τα keyboards αφου εισαι προκατειλλημενος οσο δεν παει. Οτι νομιζεις πραττε. Που και γω αμα ειχα πεταξει 170 ευρω σε strafe rgb ξυνισμενος θα μουν, μονο που τα μηχανικα δεν τελειωνουν με την corsair και την razer.

Τα μηχανικά τελειώνουν με την corsair και την razer (και logitech που έχει την ίδια τιμολογιακή πολιτική για gaming προιόντα), όταν το συγκρίνουμε με το ck104 που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Μηχανικό + RGB είναι για "gamers", τουλάχιστον ως προς το Promotion-marketing που χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρίες.

Δεν σου συγκρίνω με ψαγμενιές που κάνουν 250€ και είναι για επαγγελματίες. Συγκρίνω όμοια πράγματα.

Δημοσ.

Τα μηχανικά τελειώνουν με την corsair και την razer (και logitech που έχει την ίδια τιμολογιακή πολιτική για gaming προιόντα), όταν το συγκρίνουμε με το ck104 που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Μηχανικό + RGB είναι για "gamers", τουλάχιστον ως προς το Promotion-marketing που χρησιμοποιούν αυτές οι εταιρίες.

Δεν σου συγκρίνω με ψαγμενιές που κάνουν 250€ και είναι για επαγγελματίες. Συγκρίνω όμοια πράγματα.

:lol:  :P Δεν περιγραφω αλλο!

Δημοσ.

:lol:  :P Δεν περιγραφω αλλο!

Αντί να κοροιδεύεις μπορείς να μου ανοίξεις τα μάτια ως προς αυτά που λέω, είμαι ανοικτός σε κουβέντα με επιχειρήματα..

• Like 2
Δημοσ.

Σε ακόμα πιο φτηνό, χωρίς RGB κτλ υπάρχει και τούτο (ίσως να είναι και ακόμα πιο φτηνό από κίνα)

https://www.amazon.co.uk/Water-Resistant-VicTop-Mechanical-Waterproof-Anti-ghosting/dp/B01DBYNVSY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1489125828&sr=8-2&keywords=water+resistant+keyboard

Δεν σου συγκρίνω με ψαγμενιές που κάνουν 250€ και είναι για επαγγελματίες.

Για αυτό λες; :P
https://ultimatehackingkeyboard.com/

http://blog.roastpotatoes.co/review/2015/10/28/uhk-test-unit-review/

Δημοσ.

Εγώ έχω άλλη απορία.

Τι διαφορά έχει το Ck104 με τα επώνυμα των 100+€?

Αν κλείσεις άραγε τα μάτια σου θα μπορέσεις να καταλάβεις ότι γράφεις σε utemu και όχι σε cherry mx? χμμμμ

Η διαφορά φαίνεται με κλειστά τα μάτια , δεν έχουν καμία σχέση οι διακόπτες και ποιοτικά πάλι δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Κάτοχος όμως και των 2 πλευρών όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, δεν δικαιολογώ την διαφορά των 60+ευρώ σε σχέση με το κινέζικο.

CK107 στο σπίτι , CM Quickfire στην δουλειά . Αν είχα πάρει πρώτα το CK107 δεν θα έδινα 100+ για το CM άσχετα με το ότι κάνει μπαμ σε ποιότητα και όταν πατάς τους διακόπτες καταλαβαίνεις μεγάλη διαφορά. Αλλά είπαμε όλα είναι προσωπική άποψη , δεν έχω ακουμπήσει της Corsair με τα 170+ για να κρίνω αν αξίζει ή όχι. Ή DAS keyboards που αν δεν κάνω λάθος θεωρούνται κορυφή σε μηχανικά. Σε σύγκριση όμως με το CM κινέζικο δαγκωτό γιατί την διαφορά σε ποιότητα και διακόπτες δεν θα την πλήρωνα πάνω απο 10ε. ( Και δεν είναι και φωτιζόμενο το CM)

Αυτό που σίγουρα θα σκεφτόμουν είναι η εγγύηση και η υποστήριξη . Με το κινέζικο αν πάθει κάτι θα πάει κουβά. Ένα απο αυτά που πήραμε (CK104) έχει θέμα στο T , ο κινέζος απλά έβαλε στον συνάδελφο 20Ε ώς πιστωτικό.

Εμένα μου ήρθε το CK104 μπανάνα με πατημένα πλήκτρα στο numpad σε άθλια κατάσταση και απλά που έστειλαν καινούριο και έτσι πήρα το CK107.

Επίσης αυτό που με χαλάσε στο CK104 είναι ότι κουδουνίζει λίγο όταν πατάς το πλήκτρο και βρίσκει στο αλουμίνιο. (Αυτό δεν θα το έβλεπες πιστεύω σε ένα ποιο ακριβό πληκτρολόγιο)

Όσο για τους πωρωμένους με Razer να πώ ότι όσο έχει εγγύηση καλή είναι , εγώ μετά απο 5 περιφερειακά έχω να πώ ότι το πολύ 6 μήνες μετά την λήξη της εγγύησης με άφησαν χρόνους. Οπότε ακριβά προϊόντα με ημερομηνία λήξης δεν ξανα αγοράζω και ας τα εκθειάζετε όσο θέλετε.

Αυτά

• Like 3
Δημοσ.

Η διαφορά φαίνεται με κλειστά τα μάτια , δεν έχουν καμία σχέση οι διακόπτες και ποιοτικά πάλι δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Κάτοχος όμως και των 2 πλευρών όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, δεν δικαιολογώ την διαφορά των 60+ευρώ σε σχέση με το κινέζικο.

Ας μείνουμε σε αυτό το οποίο ήθελα να είναι το point. Ότι η διαφορά που πληρώνεις, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πάει ολόκληρη σε καλύτερη ποιότητα κατασκευής/λειτουργικότητας κτλ.. Περιλαμβάνονται κι άλλοι παράγοντες που πληρώνεις παραπάνω.

Κοιτώντας ο καθένας την τσέπη του, και ξέροντας τι ζητάει από μία αγορά του, καταλήγει και στην αγορά που θα κάνει :)

Όταν λέει λοιπόν κάποιος "παιδιά έχω μέχρι 50€ για μηχανικό πληκτρολόγιο" και μπορούμε να του πούμε για το Ck104, γιατί να του πούμε, δώσε και άλλα 30€ (+50-100% της τιμής του ck) και πάρε μεταχειρισμένο επώνυμο ?

Είναι σαν να του λέμε, να μην πάρει καθόλου πληκτρολόγιο αν πρόκειται να δώσει 40 για το motospeed.

Και έχω απορία..

Ένα μεταχειρισμένο 2 χρόνων "επώνυμο" που κοστολογείται στα 60-70-80€, είναι καλύτερη αγορά από ένα καινούριο motospeed? Ρωράω ειλικρινά τους γνώστες, όχι ρητορικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...