aquarius3737 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Έχω ,λοιπόν, αυτο το δίλημμα . Πριν κάποια χρόνια(2008) είχα ενα home theatre , ONKYO HT R340 5,1 . Τα ηχεία "συγχωρέθηκαν" πριν την ώρα τους κ μου έχει μείνει ο ενισχυτής σε πολύ καλή κατάσταση. Σκέφτομαι να πάρω 2 ηχεία ( yamaha HS κ κάτι παρομοιο) η να παρω αλλο καινουργιο home cinema?? H χρήση θα είναι για μουσική ΜΑΖΙ με τηλεοραση samsung UE50KU6000 κι cd-palyer . Οποιο συμβουλη θα μου ηταν χρησημη κ ευχαριστω εκ το προτερων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Είναι καλός ο ενισχυτής, Δε θα έπαιρνα νέο Home Theater, αλλά όχι και 2 ηχεία. Ένας φίλος είχε το ίδιο δίλημμα και κατέληξε σε Soundbar με virtual 7.1. Πολύ καλή η ποιότητα του ήχου, 2 καλώδια όλα κι όλα(με οπτική) και αρκετά ισχυρό για το πως "φαίνεται". Οπότε είσαι ετσι σε ένα μεσαίο δίλημμα, 2 ηχεία ακριβά; Ολόκληρο μηχάνημα πανάκριβο; ή ένα εξαιρετικής ποιότητας Soundbar στον μέσο όρο των χρημάτων των άλλων 2 επιλογών. Πήγαινε σε κάποιο κατάστημα και δοκίμασε Soundbars και ξανά σκέψου το. Βέβαια γούστα είναι αυτά, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aquarius3737 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ sexbox για την απαντηση. Απ'οτι καταλαβα ο ενισυτης βγαινει off , ετσι ; Επειδη θελω να "κουμπωσω" πανω του το dvd cd palyer θα ηθελα να μην τον πεταξω . Μπορεις να μου πεις γτ ΟΧΙ 2 ΗΧΕΙΑ ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μιλάω πάντα με το αν ήμουν στην θέση σου. Απλά όχι 2 ηχεία γιατί θα θελα πολύ ποιοτικότατη απόδοση οπότε πάω σε 300+ ευρώ ανά ηχείο + woofer βάλε κάνα 900αρι σύνολο. Ενώ Soundbar με 600 ευρώ πολύ ποιοτική εχω και 5.1 Virtual Surround. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ sexbox για την απαντηση. Απ'οτι καταλαβα ο ενισυτης βγαινει off , ετσι ; Επειδη θελω να "κουμπωσω" πανω του το dvd cd palyer θα ηθελα να μην τον πεταξω . Μπορεις να μου πεις γτ ΟΧΙ 2 ΗΧΕΙΑ ;;; Tον ενισχυτη τον κρατας,η λυση που δινει ο φιλος ειναι καλη και ευκολη εκτος αν καποια στιγμη θελεις να επεκτεινεις το συστημα με 5,1 ηχεια οποτε πας για 2 ηχεια και μετα σιγα σιγα τα υπολοιπα,αν ειναι μονο για μουσικη και 2 ηχεια ειναι αρκετα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
heavyrain Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 παρε ηχεια και χτισε το σιγα σιγα με τον ενισχυτη που χεις και ας ειναι "παλιος", δεν υπαρχει καν συγκριση σε ποιοτητα, δυνατοτητες κτλ με all in one συστηματα, για ηχομπαρες ουτε για αστειο. Αυτες ειναι μια απλη οικονομικη και μαζεμενη σε διαστασεις λυση (μερα με νυχτα βεβαια συγκρινομενη με τον ηχο της τηλεορασης). Το budget ειναι ο καθοριστικος παραγοντας ομως για το τι θα επιλεξεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αν σκοπευεις να κρατησεις τον ενισχυτη εχε υπ οψην σου οτι δεν εχει subwoofer out (μια που το συστημα διεθετε παθητικο subwoofer).Αυτο σημαινει οτι αν θελησεις να βαλεις καποιο ενεργο subwoofer θα πρεπει να προσεξεις να εχει speaker level input.Σε τι χωρο θα παιζει (διαστασεις Μηκος ΧΠλατος Χ Υψος) και σε τι αποσταση περιπου θα ειναι τα ηχεια απο την θεση ακροασης?Ποσο ειναι το μπατζετ σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aquarius3737 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αν σκοπευεις να κρατησεις τον ενισχυτη εχε υπ οψην σου οτι δεν εχει subwoofer out (μια που το συστημα διεθετε παθητικο subwoofer). Αυτο σημαινει οτι αν θελησεις να βαλεις καποιο ενεργο subwoofer θα πρεπει να προσεξεις να εχει speaker level input. Σε τι χωρο θα παιζει (διαστασεις Μηκος ΧΠλατος Χ Υψος) και σε τι αποσταση περιπου θα ειναι τα ηχεια απο την θεση ακροασης? Ποσο ειναι το μπατζετ σου? Αυτό το θέμα για το σύστημα subwoofer out δεν το πολυκατάλαβα αλλά. Πήγα χθες στο medimarkt κ είδα απο κοντα (άκουσα) ενα soundbar αλλά δεν ενθουσιάστηκα .Τελικά αποφάσισα να πάρω 2 ηχεία προς το παρόν. Πρόκειται για εναν χώρα 25 τ.μ. κ budget μεχρι 300 ευρω. Αισθητικά μου άρεσαν τα ηχεία δαπαεδου . Ειδα αρκετα αλλα οι γνωσεις μου γι'αυτα μου επιτρεπουν κα κρινω μονο με το ματι. Αν εχετε καμια ιδεα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Aπο την στιγμη που εχεις ενισχυτη,και μαλιστα αξιοπρεπεστατο δεν εχει νοημα να τον αποσυρεις. Τωρα με 300 ευρω οι επιλογες ειναι συγκεκριμενες.Η παιρνεις μια φθηνη πενταδα ηχειων χωρις sub (και αργοτερα δινεις αλλο ενα 100 ) αλλα με ηχεια δαπεδου+βασης, τυπου magnat,taga harmony ,jamo,eltax κλπ, η παιρνεις μια 5αδα δορυφορων μαζι με sub ,κανα jbl,klipch , ταννου , η ψαχνεις στα μεταχειρισμενα οπου εχει διαφορα πραγματα. Η παιρνεις δυο ηχεια δαπεδου που λες και αργοτερα τα αλλα. Εγω αν ειμουν στην θεση θα επαιρνα το ''ρισκο'' να παρω με 300 ευρω ολα τα ηχεια ψαχνοντας στα μεταχειρισμενα Επισης υπαρχει ενα αλλο θεμα.Mιλας για καινουργιο home cinema αλλα λες οτι η χρηση θα ειναι για μουσικη και μαλιστα αναφερεις και τα yamaha που ειναι ενεργα monitor. Τελικα που θες να δωσεις βαρυτητα ? Γιατι αν ειναι κυριως για μουσικη δωσε 150 ευρω και παρε ενα δικαναλο και με αλλα 150-200 ενα ζευγαρι ηχεια βασης η δαπεδου η ενεργα ηχεια να τελειωνεις..Ο πολυκαναλος ε δεν ειναι και για πολλα πολλα μουσικα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Πηγαινε για ηχεια και ειδικα στα yamaha που ανεφερες θα εισαι καλυμενος πιστευω. Εγω εχω 6.1 συστημα και δε το συγκρινω ουτε κατα διανοια με οσα "ηχομπαρα" εχω ακουσει. ΕΙναι η μερα με τη νυχτα. Αν δε τα εχεις ολα, το χτιζεις σιγα σιγα οπως ολοι μας και το απολαμβανεις μετα για χρονια. Ωραια σετακια βγαζει και η magnat σε προσιτες τιμες. Και επειδη το αναφερει ο φιλος απο πανω, εγω ακουω μια χαρα και μουσικη με πολυκαναλο ενισχυτη παντως. Ολα τα λεφτα στον ηχο ειναι τα ηχεια και ΟΧΙ ο ενισχυτης. Ηχεια αν εχεις καλα θα ακους και καλα σε ολα. Ο ενισχυτης ερχεται δευτερος κατ εμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis8 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Ηχεια, κ υπομονη μεχρι να χτισεις το συστημα που θελεις. Οι ηχομπαρες κ τα all in one για μενα ειναι λυσεις του ποδαριου. Δεν συγκρινετε ο ηχος που αποδιδει ενας ενισχυτης με ενα καλο σετ ηχειων. Κι ο δικος σου αν κ παλιος ειναι αξιοπρεπεστατος. Καλη αγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αυτο παντως που δεν εχεις καταλαβει στα σιγουρα ειναι οτι ΔΕΝ κανουν ολα τα ηχεια για ολους τους χωρους και για ολες τις συνθηκες.Σε τι χωρο θα παιζουν? Και σε τι αποσταση ακροασης? Αυτό το θέμα για το σύστημα subwoofer out δεν το πολυκατάλαβα Aν βαλεις subwoofer (που στο συνιστω) θα πρεπει να εχει High Level Input οπως αυτο στην φωτογραφια http://www.daytonaudio.com/media/catalog/product/cache/1/image/800x800/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/u/sub-1200_photo_3_2.jpg Και οχι σκετο Line Input Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aquarius3737 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Αυτο παντως που δεν εχεις καταλαβει στα σιγουρα ειναι οτι ΔΕΝ κανουν ολα τα ηχεια για ολους τους χωρους και για ολες τις συνθηκες. Σε τι χωρο θα παιζουν? Και σε τι αποσταση ακροασης? Aν βαλεις subwoofer (που στο συνιστω) θα πρεπει να εχει High Level Input οπως αυτο στην φωτογραφια http://www.daytonaudio.com/media/catalog/product/cache/1/image/800x800/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/u/sub-1200_photo_3_2.jpg Και οχι σκετο Line Input Φίλε Σπύρο , για ζητήσω βοήθεια απο εσας που είστε επαγγελματίες σημαίνει οτι δεν ξέρω πολλά πράγματα σχετικά με το θέμα. (αυτό πάντως με τα ηχεία τους χωρους και τις συνθήκες κάπου το ειχα διαβάσει). Τέλος πάντων. Τελικά ψάχνω 2 ηχεία δαπέδου κάπου εκεί στα 300 + ευρω. Impendance του ενισχυτή 6 ohm.Πρόκειται για το σαλόνι του σπιτιού κ η απόσταση εκεί στα 2.5-3 μετρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Φίλε Σπύρο , για ζητήσω βοήθεια απο εσας που είστε επαγγελματίες σημαίνει οτι δεν ξέρω πολλά πράγματα σχετικά με το θέμα. (αυτό πάντως με τα ηχεία τους χωρους και τις συνθήκες κάπου το ειχα διαβάσει). Τέλος πάντων. Τελικά ψάχνω 2 ηχεία δαπέδου κάπου εκεί στα 300 + ευρω. Impendance του ενισχυτή 6 ohm.Πρόκειται για το σαλόνι του σπιτιού κ η απόσταση εκεί στα 2.5-3 μετρα. Σε αυτο το μπατζετ δεν υπαρχουν παρα πολλες επιλογες οποτε θα αφησω στην ακρη τις πολλες ερωτησεις. https://www.skroutz.gr/s/3919381/Magnat-Monitor-Supreme-1002.html Υ.Γ. Η απαντηση στο "σε τι χωρο θα παιζουν" δεν ειναι "σαλονι" "κουζινα" η "λουτροκαμπινες" αλλα "Σε ορθογωνιο δωματιο 4.50Χ5.80Χ2.80μ" η "σε δωματιο σχηματος Γ 8Χ3.5Χ4.20Χ2.90μ" και ο λογος ειναι γιατι τα ηχεια και η αναπαραγωγη του ηχου επηρεαζεται σε πολυ μεγαλο βαθμο (που συνηθως κυμαινεται απο 80-95% αναλογα την αποσταση ακροασης) απο την ακουστικη του χωρου η οποια καθοριζεται απο τις διαστασεις του και την επιπλωση. Πρακτικα, ενα ηχειο δεν θα ακουστει ποτε το ιδιο σε δυο διαφορετικους χωρους και καθε ηχειο εχει σχεδιαζεται απο τον κατασκευαστη για συγκεκριμενη χρηση. Πχ ενα ηχειο που κανει για μεγαλους χωρους και μεγαλες αποστασεις ακροασης δεν θα παιξει ποτε σωστα σε μικρο χωρο και κοντινη αποσταση ακροασης και αντιστοιχα ενα ηχειο σχεδιασμενο για μικρους χωρους και κοντινες αποστασεις ακροασης θα παιζει σαν τρανζιστορακι σε εναν μεγαλο χωρο και μια μεγαλη αποσταση ακροασης. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα