pontios16 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα φίλοι μου... ερώτηση!Πρέπει να βάλουμε πολλά AP σε ένα camping 800 μέτρων!Θα γίνει με καλώδια utp κάτω από το έδαφος και θα βγαίνει εκεί που θα μπει κάθε ρουτερ!Θα γίνουν όλα ξεχωριστά! δλδ το πρώτο ρούτερ θα έχει π.χ καλώδιο 50 μέτρα, το επόμενο θα παίρνει ξανά από το κεντρικό! άρα π.χ. 100 μέτρα! το μεθεπόμενο 150 και ούτο καθεξής!Τι εξοπλισμό παίρνεις σε τέτοιες περιπτώσεις? τι εμβέλειες θα έχουν τα AP ώστε να ξέρω ανα πόση απόσταση θα βάλω ρούτερ AP και τι περίπου ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν αυτά?και υπόψιν ίσως μπει δεύτερη τηλεφωνική γραμμή στα 300-400 μέτρα ώστε να συνεχίσουμε από εκεί τα επόμενα router AP!
chios Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Να ξέρεις ότι το utp καλώδιο μπορεί να παίξει μάξιμουμ 100μ κατά την γνώμη μου ιδανικά να μην περάσει τα 80. Αν μπει και δεύτερη γραμμή τότε πιστεύω με 2 καλά μηχανήματα είσαι οκ. Ανέβασε ένα σχέδιο του χώρου με τα σημεία που θα είναι τα κεντρικά ρουτερ.
pontios16 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου! Σήμερα ίσως κάνω το σχέδιο και θα το ανεβάσω! Ανά 50 μέτρα λογικά θα μπούνε! Ήξερα πως μέχρι 30π μέτρα πάνε τα ethernet και όχι 100
rfc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αυτο με το ρουτερ δε το πολυκαταλαβα τι εννοεις, δλδ θα μπουνε πολλα ρουτερς? Τι ρουτερς? Για πιο λογο? Εχε υποψη σου οτι αν περασεις το σημα μετα απο 3 switches μπορει να μη παιζει τπτ. Πρεπει να μας δωσεις τοπολογια για να σου πουμε. Και περισοτερες εξηγησεις.
pontios16 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Πρέπει να καληφθεί όλο το μέρος με wifi! 2 switch θα έχει λογικά και 2 γραμμές! 1 σε κάθε switch
jkoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Κάνε μια πρόχειρη κάτοψη του χώρου και σε ποια σημεία περίπου καταλήγουν οι τηλεφωνικές γραμμές όπου θα βρίσκονται τα modem/router. Επίσης γράψε αν υπάρχουν σημεία που δεν έχουν οπτική επαφή με τα modem/router και ύπαρξη τυχόν εμποδίων. Τα 800 μέτρα που γράφεις, δεν έχουν νόημα. Πρόκειται για μέγιστη απόσταση από ένα σημείο σε άλλο, τετραγωνικά μέτρα ή κάτι άλλο; Μας ενδιαφέρει να μάθουμε πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι όλη η περιοχή που θα καλυφθεί, όπως επίσης και πόσες περίπου υπολογίζεις να είναι οι ταυτόχρονες ενεργές ασύρματες συσκευές που θα συνδέονται στο δίκτυο.
pontios16 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δεν έχω πάει ακόμα να δω το μέρος για να το σχεδιασω! Το μόνο που με είπαν τώρα είναι πως είναι 800 μέτρα μακρος! Και θα έχει μια γραμμή στην αρχή και ΑΝ χρειαστεί και μια ακόμα κάπου στην μέση!
rfc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δυσολη η υλοποιηση αυτη να ξερεις και θα πρεπει να βαλεις πολυ καλα switches για να εχεις σημα στο αλλο ακρο. Και παλι με καθυστερησεις θα εισαι. Αν το κανεις πες μας αν επαιξε και ποσο σωστα.
jkoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Τα 800 μέτρα δεν είναι τόσο πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρικής τροφοδοσίας.
pontios16 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Λογικά θα θέλει κάπου στα 20 ρούτερ για WIFI μονο, 2 καλά modem ρουτερ που θα παίρνουν το vdsl λογικά και 2 καλά switches για να μπουν τα 10 ρουτερ στο ένα και 10 στο άλλο!όλα πρέπει να δουλεύουν ανεξάρτητα!Από ρυθμίσεις θέλω να μάθω το τη θα χρειαστεί και τη ρουτερ να βάλω για καλή εμβέλεια (ας έχουν και 802.11ac)Όταν πάω να δω τον μέρος, θα σας φτιάξω και ένα χάρτη για να το δούμε πιο αναλυτικά!
vaios_lar Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 ένα ρουτερ αρκετά δυνατό για ap μπορεις να μεγαλώσεις τις αποστάσεις. Απλά βάλτα σχετικά ψηλά. Τα καινούρια Unifi Mesh είναι κατά πάσα πιθανότητα η ιδανική επιλογή. Για ρουτερ δες ubiquiti, mikrotik
pontios16 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 ένα ρουτερ αρκετά δυνατό για ap μπορεις να μεγαλώσεις τις αποστάσεις. Απλά βάλτα σχετικά ψηλά. Τα καινούρια Unifi Mesh είναι κατά πάσα πιθανότητα η ιδανική επιλογή. Για ρουτερ δες ubiquiti, mikrotik modem/router δυνατό εννοείς ε? καλό αυτό με το να μπουν ψιλά, έτσι δε θα τα κλέβουν κι όλας αλλά θα βρέχονται ευκολα γιατί δε θα μπορέσω να φτιάξω κάτι σαν σπιτάκι! Hubs??? δε θα μπει hub/switcher?
rfc Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Γιατι να μπουνε 20 ρουτερς ρε φιλος? Ενα μικροτικ καλο θα βαλεις που θα κανει ολη τη διαχειριση. Απο εκει και περα το σημα θα το στειλεις με κανα - δυο ΑΡ αν εχει οπτικη επαφη και θα βαλεις και κανα - δυο παλι switches. Καπως ετσι θα δουλεψει.
pontios16 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Γιατι να μπουνε 20 ρουτερς ρε φιλος? Ενα μικροτικ καλο θα βαλεις που θα κανει ολη τη διαχειριση. Απο εκει και περα το σημα θα το στειλεις με κανα - δυο ΑΡ αν εχει οπτικη επαφη και θα βαλεις και κανα - δυο παλι switches. Καπως ετσι θα δουλεψει. Δε το πολυ κατάλαβα αυτό που είπες τώρα! είδα τα mikrotik switch και φαίνονται καλά! άρα με 2 τέτοια καλά θα ήμαστε! και μετά θέλει πολλά router ap ανά κάποια μέτρα ώστε να έχει παντού wifi! το τελευταίο δε πολύ κατάλαβα με το που να στείλω το σήμα με κάνα - δύο AP (όλα ενσύρματα θα παίρνουν) Και αν το καλώδιο θα περνάει τα 100 μέτρα, μπαίνει αναγκαστικά κάτι σαν repeater για το ethernet! Κάπως έτσι είναι το σχέδιο που είχα στο μυαλό μου! Site: ΕΙΚΟΝΑ Μη μου βαθμολογήσετε το σχέδιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα