panosu1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 χαίρεται, ψάχνω ένα πρόγραμμα το οποίο θέλω να κάνει το εξής. Πρώτον αν υπάρχει κάποιο anti virys που μπορεί να γίνει εγκατάσταση σε usb flash drive ώστε αν βάζω το φλασάκι σε ξένο υπολογιστή και τραβάω/δίνω αρχεία να μην έχω τον κίνδυνο να τραβήξω ιό/malware. Δεύτερον επειδή πολύ συχνά κάνω το παραπάνω, θέλω ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για τον υπολογιστή μου το οποίο θα σταματάει το autostart των usb εξωτερικών μέσων και θα τα σκανάρει πριν τα ανοίξει ώστε αν υπάρχει κάτι να μην έρθει στον υπολογιστή μου. (καλό θα ήταν να υπάρχει και η επιλογή να εξαιρέσω κάποια αξιόπιστα δικά μου μέσα, για να μην σκανάρει ολόκληρο τον εξωτερικό hdd όταν τον βάζω στο pc, ή έστε να σταματάω το σκανάρισμα χειροκίνητα) Επίσης, αν τραβήξω αρχεία από ξένο υπολογιστή και απλά βάλω το φλασάκι στον δικό μου υπολογιστή χωρίς να μεταφέρω όμως αυτά τα αρχεία τα οποία έχουν κάποιον ιο/malware, υπάρχει πιθανότητα να κολλήσει κάτι το σύστημα μου? ευχαριστώ.
thepoint Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Το avast για παράδειγμα έχει τέτοια δυνατότητα και άλλα προγράμματα προστασίας κάθε φορά που ένα μέσο συνδέετε πάνω στον υπολογιστή το σαρώνει αυτόματα. Scan when attaching. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι επιπλέον είτε με πρόγραμμα εγκατεστημένο σε usb ώστε να ελέγχει τα περιεχόμενα του usb ούτε με αλλαγή της ρύθμισης που έχεις στα windows όσο αναφορά το auto play των αρχείων το αφήνεις έτσι όπως σε βολεύει κανένας πονοκέφαλος. Τώρα αν θέλεις να αλλάξεις την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων ανάλογα με το τύπο του αρχείου για να σαρώνεις χειροκίνητα το usb και να μεταφέρεις επίσης χειροκίνητα τα αρχεία αυτά στο δίσκο είναι δική σου επιλογή αλλά ο αυτοματισμός των AV προγραμμάτων κάνει περιττή μια τέτοια ταλαιπωρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα