Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, χθες δοκίμαζα να setάρω το PC ώστε να μπορώ να το ανοίγω εξ αποστάσεως... Άνοιξα πόρτα στο router, ddns, καρφωτή IP, σετάρισμα και στο TeamViewer. Κλείνω το Pc και το δοκιμάζω σχεδόν αμέσως από το κινητό να το ξυπνήσω και δούλεψε. Το θέμα είναι ότι αν το αφήσω για αρκετή ώρα κλειστό και πάω να το ξυπνήσω δε δουλεύει... Τι μπορεί να φταίει;;;

Δημοσ.

Φταίει το router. Όταν κλείσει ο υπολογιστής μετά από λίγο τον διαγράφει με αποτέλεσμα όταν κάνεις wol να μην ανοίγει. Πρέπει να βρεις router που να υποστηρίζει το Wake on Lan.

Δημοσ.

Φίλε μου, επειδή σήμερα έχω φάει όλη μου την ημέρα ψάχνοντας, για να μπορώ να κάνω wol σ' έναν server, του γραφείου, ο slr εννοεί ότι, μετά το σβήσιμο του υπολογιστή, σβήνει η ip, του υπολογιστή σου από το arp table και έτσι δεν μπορείς να κάνεις wol.

Όπως πολύ σωστά δείχνεις στο  screenshot, εκεί θα βάλεις την ip του υπολογιστή σου και δίπλα την αντίστοιχη mac address, έτσι ώστε ο router να ξέρει πάντα, ότι όταν λαμβάνει το magic packet, σε πια διεύθυνση να το στείλει.

Θα σου ήμουν υπόχρεος αν το δοκίμαζες άμεσα και μας έλεγες τα αποτελέσματα, γιατί προσωπικά προσπαθώ εδώ και μέρες μ' έναν router της hol και δεν έχω καταφέρει τίποτα. Θέλω να δω αν στο δικό σου δουλέψει σωστά το wol τότε να αγοράσω και εγώ ένα ίδιο.

Δημοσ.

Λοιπον στο device name έβαλα ip και στο mac τη mac μ... Τοπικά απ το router που λέει wake up δουλεύει άψογα... Απο team viewer τα ίδια με πριν... Τι να θέλει??

Δημοσ.

Για το teamviewer δεν ξέρω να σου απαντήσω, όμως αν θέλεις να κάνεις wol μέσω static ip ή κάποιου παρόχου ddns, τότε θα πρέπει να "ανοίξεις" πόρτες στο router [port forward]. Υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να ανοίξεις την πόρτα 9 ή 7, αλλά κατά άλλους ο αριθμός της πόρτας δεν έχει σημασία. Ενδεχομένως κάτι αναλόγως ίσως να πρέπει να γίνει και για το teamviewer.

Δημοσ.

Για το teamviewer δεν ξέρω να σου απαντήσω, όμως αν θέλεις να κάνεις wol μέσω static ip ή κάποιου παρόχου ddns, τότε θα πρέπει να "ανοίξεις" πόρτες στο router [port forward]. Υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να ανοίξεις την πόρτα 9 ή 7, αλλά κατά άλλους ο αριθμός της πόρτας δεν έχει σημασία. Ενδεχομένως κάτι αναλόγως ίσως να πρέπει να γίνει και για το teamviewer.

Πόρτα έχει ανοίξει κανονικά... ddns κανονικά επίσης... Το θέμα εδώ απ ότι καταλαβαίνω, μιας και δεν έχω εμπειρία σε αυτό το κομμάτι είναι ότι ο router ξεχνάει κάποια στοιχεία... Το θέμα είναι να βρούμε πώς να μη τα ξεχνάει... Διαβάζω κάποια πράγματα για Telnnet αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι παίζει...

edit: Λοιπόν επειδή δε δουλεύει για κανένα λόγο με τον normal τρόπο, τελικά η λύση που βρήκα είναι να κάνω access μέσω wan στο router interface (έχει επιλογή στο μενού και διαλέγεις μόνο πόρτα) και από κει να κάνω wake up μέσω του router απ το μενού στο screenshot... Όχι τέλειο αλλά είναι μια λύση....

Δημοσ.

Πόρτα έχει ανοίξει κανονικά... ddns κανονικά επίσης... Το θέμα εδώ απ ότι καταλαβαίνω, μιας και δεν έχω εμπειρία σε αυτό το κομμάτι είναι ότι ο router ξεχνάει κάποια στοιχεία... Το θέμα είναι να βρούμε πώς να μη τα ξεχνάει... Διαβάζω κάποια πράγματα για Telnnet αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι παίζει...

edit: Λοιπόν επειδή δε δουλεύει για κανένα λόγο με τον normal τρόπο, τελικά η λύση που βρήκα είναι να κάνω access μέσω wan στο router interface (έχει επιλογή στο μενού και διαλέγεις μόνο πόρτα) και από κει να κάνω wake up μέσω του router απ το μενού στο screenshot... Όχι τέλειο αλλά είναι μια λύση....

Αυτό που λες, ότι δεν "κρατάει" ο router την ip του υπολογιστή είναι θέμα arp table, όπως διάβασες, θα πρέπει να αντιστοιχίσεις την mac address του υπολογιστή με την ip του και αυτή την αντιστοίχιση να την καταχωρήσεις στο arp. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, ο δυσκολότερος για μένα είναι μέσω των εντολών με telnet, εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά πως γίνεται http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=399950&highlight=wake+on+lan, ή αν ο router μέσω web interface υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, που θα την βρεις με την ονομασία ip mac binding ή  ip reservation, δες εδώ http://www.adslgr.com/forum/threads/878750-WOL-%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1!/page2 από το interface κάποιων tp-link routres.  Θεωρώ ότι και το δικό σου υποστηρίζει κάτι ανάλογο.

Δημοσ.

Αυτό που λες, ότι δεν "κρατάει" ο router την ip του υπολογιστή είναι θέμα arp table, όπως διάβασες, θα πρέπει να αντιστοιχίσεις την mac address του υπολογιστή με την ip του και αυτή την αντιστοίχιση να την καταχωρήσεις στο arp. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, ο δυσκολότερος για μένα είναι μέσω των εντολών με telnet, εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά πως γίνεται http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=399950&highlight=wake+on+lan, ή αν ο router μέσω web interface υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, που θα την βρεις με την ονομασία ip mac binding ή ip reservation, δες εδώ http://www.adslgr.com/forum/threads/878750-WOL-%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1!/page2 από το interface κάποιων tp-link routres. Θεωρώ ότι και το δικό σου υποστηρίζει κάτι ανάλογο.

Θα το ελεγξω μήπως βρω κάτι... Τώρα που έχω βρει όμως την έμμεση λύση έχω άλλο θέμα... Παρατήρησα οτι αν έχω κλειστό το πολυπριζο που είναι πανω το pc και στη συνέχεια ανοιξω το διακόπτη το Pc ξεκινάει μονο του για μερικά δεύτερα και μετα σβήνει... Το θέμα είναι οτι αν το αναψω μετα ειτε με το κουμπί του ειτε remote μπαίνει στο bios... Γτ μου κανει τέτοιες μαγκιες?
Δημοσ.

και εγω εχω το ιδιο ρουτερ με εσενα,γανιασα εγω και μετα αλλοι 2 φιλοι μου αλλλα δεν ξυπνουσε με τιποτα και απο τοπικο δικτυο ,για να δοκιμασω την εμμεση σου λυση γιατι αυτη μου αρκει κιολας

Δημοσ.

και εγω εχω το ιδιο ρουτερ με εσενα,γανιασα εγω και μετα αλλοι 2 φιλοι μου αλλλα δεν ξυπνουσε με τιποτα και απο τοπικο δικτυο ,για να δοκιμασω την εμμεση σου λυση γιατι αυτη μου αρκει κιολας

Στο administration μενού θα το βρεις... Απλα χρειάζεται dns και νομιζω λύνεται το θέμα... Εγώ τώρα θα σκασω γτ bootαρει μόλις του δώσεις ρεύμα...
Δημοσ.

Στο administration μενού θα το βρεις... Απλα χρειάζεται dns και νομιζω λύνεται το θέμα... Εγώ τώρα θα σκασω γτ bootαρει μόλις του δώσεις ρεύμα...

εχει μηνες που ασχοληθηκα μεχρι που το παρατησα,θα το ξαναδοκιμασω ,ισως να εχεις λυση τα θεματα σου και μπορεσεις να με βοηθησεις και μενα

Δημοσ.

εχει μηνες που ασχοληθηκα μεχρι που το παρατησα,θα το ξαναδοκιμασω ,ισως να εχεις λυση τα θεματα σου και μπορεσεις να με βοηθησεις και μενα

Νομιζω οτι αν εχεις επιλέξει σωστα τις wake on lan επιλογές σε bios κ κάρτα δικτύου τοτε το μονο που θες είναι dns και enable την επιλογή που σ είπα στο router... Μετα δε μπορεί να αποτύχει!
  • Like 1
Δημοσ.

Οι servers, όπως στη δική μου περίπτωση, από τη "μάνα" τους έχουν ενεργοποιημένη τη δυνατότητα, όταν είναι συνδεδεμένοι στο ρεύμα, να έχει η μητρική μια μικρή τάση, προκειμένου να μπορεί να τροφοδοτεί την κάρτα δικτύου, έτσι ώστε να λειτουργεί το wol. Στους οικιακούς υπολογιστές [εγώ έχω τη Αsrock z77], προκειμένου να έχεις wol αλλάζεις τα power settings [c-state νομίζω τα λέει, δεν θυμάμαι καλά] προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το wol. Στην δική μου μητρική δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο, δηλ. όταν αποσυνδέεται από το ρεύμα, κατά την επανασύνδεση δεν κάνει Boot, αλλά συμβαίνει κάτι χειρότερο, η onboard κάρτα του δικτύου είναι νεκρή δεν έχει καθόλου ρεύμα και πρέπει να πατήσεις το κουμπί της εκκίνησης, για να πάρει ρεύμα. Απ' όλα αυτά εικάζω ότι μάλλον κάποια ρύθμιση του bios είναι εσφαλμένη.

Δημοσ.

Οι servers, όπως στη δική μου περίπτωση, από τη "μάνα" τους έχουν ενεργοποιημένη τη δυνατότητα, όταν είναι συνδεδεμένοι στο ρεύμα, να έχει η μητρική μια μικρή τάση, προκειμένου να μπορεί να τροφοδοτεί την κάρτα δικτύου, έτσι ώστε να λειτουργεί το wol. Στους οικιακούς υπολογιστές [εγώ έχω τη Αsrock z77], προκειμένου να έχεις wol αλλάζεις τα power settings [c-state νομίζω τα λέει, δεν θυμάμαι καλά] προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει το wol. Στην δική μου μητρική δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο, δηλ. όταν αποσυνδέεται από το ρεύμα, κατά την επανασύνδεση δεν κάνει Boot, αλλά συμβαίνει κάτι χειρότερο, η onboard κάρτα του δικτύου είναι νεκρή δεν έχει καθόλου ρεύμα και πρέπει να πατήσεις το κουμπί της εκκίνησης, για να πάρει ρεύμα. Απ' όλα αυτά εικάζω ότι μάλλον κάποια ρύθμιση του bios είναι εσφαλμένη.

Στη λύση που θα μείνω εγώ τελικά είναι αυτή που είπα παραπανω... Το μονο που αλλαξα είναι το fastboot σε disable με αποτέλεσμα να bootαρει μεν μέχρι να εμφανιστεί το logo της asrock με το πρωτο ρεύμα και μετα να σβήνει αλλά όταν θα το εκκινησω remotely τουλαχιστον ξεκινάει χωρίς να μπαίνει μέσα στο bios όπως πριν!

Δεν κατάφερα να το λύσω αυτό χωρίς να εκκινεί έστω κ λίγο με το πρωτο ρεύμα δυστυχώς...

edit: όσον αφορα τη δική σ z77 την επιλογή acpi configuration/pcie devices power on ή κάτι τέτοιο την εχεις ενεργοποιημένη? Υποθέτω πως ναι αλλά το υπενθυμίζω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...