Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο καθαρά νομικό σκέλος να πω ότι επειδή έχω ρωτήσει πρόσφατα φίλη εργατολόγο, το notice στην Ελλάδα για τον εργαζόμενο είναι πάντα το μισό από ότι έχει ο εργοδότης. Για εργασία κάτω από 1 χρόνο το notice του εργοδότη είναι 0, συνεπώς και του εργαζομένου, άρα φεύγεις όποτε θέλεις.

• Like 2
Δημοσ.

Απίστευτ αυτό που μου συμβαίνει. Έχω σύμβαση αορίστου χρόνου βρήκα κάτι πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις και ο εργοδότης μου δεν με αφήνει να παραιτηθώ. 

Εντωμεταξύ όταν με είχε προσλάβει μου είπε οτι θα μείνω στην δουλειά για περίπου 7-10 μήνες και ήδη είμαι στον 7ο.

Τι να κάνω?τι δικαιώματα έχω;

εφόσον δεν σε αφήνει να παραιτηθείς σημαίνει οτι έχει εκτιμήσει πολύ τη δουλειά που βγάζεις και θέλει να παραμείνεις μαζί του. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την εκτίμηση του αφεντικού και εσύ τα κατάφερες.

Πώς είναι το περιβάλλον εκεί που είσαι τώρα? Δεν σου αρέσει? Πες του ότι είχατε συμφωνήσει να εργαστείς κοντά του τόσο διάστημα, η άλλη εργασία σου προσφέρει x μισθό που τον χρειάζεσαι, είναι διατεθειμένος να σου δώσει τον ίδιο μισθό?

Αν σου πει ναι, θα σε συμβούλευα να καθήσεις. Αν σου αρχίσει τα δύσκολα και θα δούμε σημαίνει οτι σε αντιμετωπίζει ως κορόιδο οπότε τράβα στην άλλη δουλειά.

Στο πρώτο λινκ λέει ότι αν δουλεύεις λιγότερο από χρόνο φεύγεις όποτε θες.

http://dikigorosergatologos.gr/index.php/useful-questions/item/2633-pote-ofeilei-o-ergazomenos-na-proeidopoiisei-ton-ergodoti-tou-gia-tin-paraitisi-tou.html

Σε αυτό το λινκ λέει ότι και δύο μήνες να δουλεύεις πρέπει να ενημερώσεις νωρίτερα (δε λέει πόσο νωρίτερα όμως) αλλιώς θεωρητικά πληρώνεις:

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=188912

Είναι καλή για σένα πάντως αυτή η αντιμετώπιση από τον εργοδότη, σημαίνει ότι τα καταφέρνεις καλά :)

Θα σε αφήσει, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο.

ισχύει πρακτικά το πρώτο λινκ, αν εργάζεσαι μέχρι 12 μήνες, πλέον σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς ειδοποίηση. Καλό είναι να μην γίνεται για λόγους καλής συμπεριφοράς, εκτός και αν έχει συμβεί κάτι χοντρό.

Δημοσ.

Μπορεί να είναι προπονητής σε ομάδα ποδοσφαίρου και δεν τον αφήνει ο πρόεδρος να παραιτηθεί..  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς η σχέση απόδοσης/μισθού είναι πολύ ελκυστική για το αφεντικό σου...Γνώμη μου : Φύγε. Αν του πεις, "θα μείνω μόνο με αύξηση μισθού " , πιθανό να σε κρατήσει, αλλά θα είσαι ο πρώτος που θα αντικαταστήσει, αφού θα το έχει εκλάβει ως εκβιασμό.

Δημοσ.

εφόσον δεν σε αφήνει να παραιτηθείς σημαίνει οτι έχει εκτιμήσει πολύ τη δουλειά που βγάζεις και θέλει να παραμείνεις μαζί του. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την εκτίμηση του αφεντικού και εσύ τα κατάφερες.

Πώς είναι το περιβάλλον εκεί που είσαι τώρα? Δεν σου αρέσει? Πες του ότι είχατε συμφωνήσει να εργαστείς κοντά του τόσο διάστημα, η άλλη εργασία σου προσφέρει x μισθό που τον χρειάζεσαι, είναι διατεθειμένος να σου δώσει τον ίδιο μισθό?

Αν σου πει ναι, θα σε συμβούλευα να καθήσεις. Αν σου αρχίσει τα δύσκολα και θα δούμε σημαίνει οτι σε αντιμετωπίζει ως κορόιδο οπότε τράβα στην άλλη δουλειά.

Ουτε καν. Εργοδοτης που σε αντιμετωπιζει ως δικο του κτημα και στο λεει στα ισα, και θα κατσεις να συνεργαστεις μαζι του; Ουτε για αστειο.

Το οτι εχει εκτιμησει τον συγκεκριμενο δε σημαινει οτι φερεται και σωστα. Και μιλαω για συμπεριφορα που ειναι βασικοτερο απο την αμοιβη. Δεν υπαρχει η φραση "δεν σε αφηνω να φυγεις". Απλα δεν λεγεται κι αν ειπωθει ειναι κοκκινη γραμμη για καθε εργαζομενο που σεβεται τον εαυτο του κι εχει αυτοεκτιμηση.

Δημοσ.

δεν νομίζω οτι λέμε κάτι διαφορετικό, εγώ κατάλαβα οτι ο εργοδότης τον εκτιμάει και δεν τον αφήνει να φύγει (μου έχει τύχει και το έχω μετανοιώσει που τελικά έφυγα), εσύ κατάλαβες οτι τον θεωρεί σκλάβο του. Ας ακολουθήσει την συμβουλή μου και από την αντίδραση στο άκουσμα του μισθού, θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Εκεί που είναι γνωρίζει το περιβάλλον, εκεί που θέλει να πάει, μπορεί να ονειρεύεται διάφορα αλλά η πραγματικότητα να είναι διαφορετική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...