Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 100% σίγουρο είναι οτι η δικη σου τακτική ΔΕΝ έπιασε. Γιατί; Γιατί δεν είδα να προτείνει τίποτα χρήματα. Οπότε δεν θέλει να δώσει. παραιτούμε δεν είπε; που είναι τα χρήματα; Δεν είναι όλοι οι εργοδότες ίδιοι.

Οπότε ΑΝ πει αυτά που είπα ίσως φύγει ή να πάρει αύξηση με 3 ετία, όπως είπα.ΝΑ φύγει θέλει εξάλου.

Αυτο που ειπα ειναι οτι αυτο που προτεινεις εσυ ειναι αστειο για καθε σοβαρο επαγγελματια. Ακομα και στην απειροελαχιστη περιπτωση να παρει την αυξηση πυο θελει με αυτον τον τροπο, θα εχει επιτυχει να ειναι υπ'ατμον και να τον διωξουν σε πρωτη ευκαιρια. Αρα και παλι fail. Δεν καταλαβαινεις τα αυτονοητα, δεν πειραζει.

ΥΓ. Το αστειο ειναι πως συμφωνεις με τη μεθοδο του kfyrou που ειναι ακριβως οτι γραφω εγω και μου απαντας "καλα περιμενε" κλπ :lol:

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πες του ότι βρήκες αλλού (μην του πεις πού γιατί μπορεί να σου κάνει χαλάστρα!!!)

με αυτά και με αυτά τα καλύτερα (φούσκωσε τα και λίγο),

αν θέλει να σε κρατήσει ας τα ματσάρει .

Πού το πρόβλημα;

:-D με τι ακριβώς διαβάζεις με μάτια ή με τίποτα άλλο;

ΥΓ. Το αστειο ειναι πως συμφωνεις με τη μεθοδο του kfyrou που ειναι ακριβως οτι γραφω εγω και μου απαντας "καλα περιμενε" κλπ :lol:

Δημοσ.

Εσυ ειπες:

-Παραιτησου και μετα τραβα ζητα του αυξηση αν θελει να μεινεις.

Εγω ειπα:

-Οταν παραιτεισαι δεν ζητας αυξηση, παρα μονο περιμενεις αν θα σου την προσφερει ο εργοδοτης. Κατι που θεωρεις οτι δεν γινεται ποτε ( :lol: )

Ο kfyros ειπε:

-Παραιτησου (λεγοντας την αληθεια, οτι βρηκες δουλεια αλλου). Αν ο εργοδοτης θελει να σε κρατησει ας σου προσφερει αυξηση.

Εγω διαβαζω με τα ματια και με τιποτα αλλο λοιπον. Εχω βεβαια την αντιστοιχη απορια για το πώς ακριβως μπορει να σκεφτεσαι εσυ.

Με οτι και να σκεφτεσαι παντως, ενα underline στα εκανα μπας και βοηθησει.

Δημοσ.

Σε ποιά χώρα γίνονται αυτά;

Γιατί δεν κανεις το άλλο; πέστου ότι θες αύξηση & βρήκες αλλού και πρέπει να κοιτάξεις τα χρήματα. Δεν παίζω για την φανέλα πέστου :)

Eίναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις νεο συμβόλαιο 3 ετίας με αυξημένο μισθό σε αυτόν που είσαι τώρα.

:shock: :confused:

• Like 1
Δημοσ.

πέστου ότι θες αύξηση

Μεγεθος γραμματοσειρας: 18

Εισαι ο μονος που ειπε να παει ο ηδη παραιτηθεις να ΖΗΤΗΣΕΙ την αυξηση για να αλλαξει γνωμη :lol:  Οι υπολοιποι σου ειπαν οτι αυτο δεν γινεται, και εγω με τον kfyro λεμε οτι αν θελει να τον κρατησει θα κανει (απο μονος του) αντιπροσφορα.

Δεν υπαρχει κατι αλλο να συζητησουμε. Δεν εχεις επαφη με την εργασιακη πραγματικοτητα, τοσο επειδη θεωρεις οτι ειναι απιθανο να κανει καποιος εργοδοτης αντιπροσφορα-ματσαρισμα, οσο κι επειδη επιμενεις οτι δεν ειναι τουλαχιστον χαζο να παραιτηθεις και την επομενη να ζητησεις εσυ την αυξηση για να μεινεις.

Δημοσ.

Αυτο δε σημαινει τιποτα απολυτως.

Σε πρωτη ευκαιρια θα σε στειλει. Και οταν το κανει, δε θα εχεις στα χερια σου προσφορα απο αλλη εταιρεια, αλλα θα πας κατευεθειαν για εγγραφη στον ΟΑΕΔ.

Πρεπει ναναι κανεις κατι παραπανω απο αναντικαταστατος για να διαπραγματευτει αυξηση με αυτον τον τροπο.

Αλλο να πεις "παραιτουμαι, χαρηκα για τη συνεργασια μας, καλη συνεχεια" και να σου προσφερει μονος του αυξηση μισθου για να σε κρατησει και αλλο να πεις "παραιτουμαι" και την επομενη να πας και να του πεις "τελικα δεν παραιτουμαι αν μου αυξησεις το μισθο". Το δευτερο εκτος του οτι ειναι ξεφτυλικι, triggαρει και τον αλλο να σε εχει για παντα στην μπουκα.

Εννοειται οτι ο καθενας κοιταει την παρτι του, στην περιπτωση αυτη αν ειναι τοσο παραγωγικος στη δουλεια του τον εργοδοτη δεν τον συμφερει να βρει καινουριο ατομο και να το μαθει απο το 0.

Επισης μπορει να σε απολυσει και ετσι, πριν πεις παραιτουμαι και ζητησεις αυξηση.Το θεμα ειναι να υπαρχει αλληλοκατανοηση μεταξυ εργοδοτων και εργαζομενων!

Και κατι τελευταιο, δεν ειπα να μη φυγει αφου βρηκε καλυτερα, μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι εκτος απο το χρηματικο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρεπει να ενημερωσεις μισο μηνα νωριτερα.

Η προειδοποίηση του εργοδότη αποτελεί προϋπόθεση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργαζόμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5β του Ν. 3899/2010, οι πρώτοι δώδεκα μήνες απασχόλησης λογίζονται ως δοκιμαστική περίοδος, κατά την οποία η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση, εκτός αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά.

Συνεπώς, από το συνδυασμό των αρ. 4 του Ν. 2112/1920, 74 παρ. 2 του Ν. 3863/2010 και 17 παρ. 5β του Ν. 3899/2010 συνάγεται ότι, ο εργαζόμενος οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του για την καταγγελία της σύμβασής του, ως εξής:

1. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει δώδεκα μήνες έως δύο χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του μισό μήνα πριν την καταγγελία.
  2. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει δύο χρόνια συμπληρωμένα έως πέντε χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του ένα μήνα πριν την καταγγελία.
  3. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει πέντε χρόνια συμπληρωμένα έως δέκα χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του ενάμιση μήνα πριν την καταγγελία.
  4. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει δέκα χρόνια συμπληρωμένα έως δέκα πέντε χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του δύο μήνες πριν την καταγγελία.
  5. Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει δέκα πέντε χρόνια συμπληρωμένα έως είκοσι χρόνια, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του δυόμιση μήνες πριν την καταγγελία.

Υπάλληλος που έχει υπηρετήσει πάνω από είκοσι χρόνια συμπληρωμένα, σύμφωνα με το dikigorosergatologos.gr, οφείλει να προειδοποιήσει τον εργοδότη του τρεις μήνες πριν την καταγγελία.

πηγη

Δημοσ.

Αυτος δεν εχει κλεισει χρονο. Γιατι να ειδοποιησει μισο μηνα νωριτερα; Μονο αν προβλεπεται στην συμβαση του κατι τετοιο οφειλει να το κανει, διαφορετικα βαση νομου, δεν χρειαζεται καμια προειδοποιηση.

Δημοσ.

Α ρε ψααααρι!

"δεν με αφήνει να παραιτηθώ" λεει  :lol:  :lol:  :lol:

όπως σου είπαν και οι παραπάνω,

αν δεν έχεις κλείσει χρόνο φεύγεις όποτε θες

αν έχεις κλείσει, οφείλεις να ενημερώσεις 2 μήνες πριν ΑΛΛΙΩΣ , αν σε πάει δικαστικά, μπορεί να του πληρώσεις (προστιμο) κάποια μηνιάτικα (δεν θυμάμαι πόσα)

Σε ποιά χώρα δουλεύεις και με τι ασχολείσαι αν επιτρέπεται; true legent.

Στην Ελλάδα φαντάζομαι,

Γιατρός, δικηγόρος, ΛΟΚατζής, πολυμίξερ όπως ο κάθε ένας μας... φαντάζομαι

• Like 1
Δημοσ.

:-D με τι ακριβώς διαβάζεις με μάτια ή με τίποτα άλλο;

δεν κατάλαβα τώρα ποιον κράζεις; εμένα ή τον YourTrueLegend ; :blink: :-D

πάνω κάτω τα ίδια λέμε.

Εγώ πάντως δε γουστάρω τα γκομενίστικα, τα λέω στα ίσια και σε όποιον αρέσω. :-)

Με σοβαρότητα πάντα. Για αυτό και δεν είχα πρόβλημα γενικά μέχρι τώρα ή ως επαγγελματίας ή ως μισθωτός.

Δεν τους αντιμετωπίζω ως αφεντικά, γιατί παίρνουν αξία κι από μένα.

• Like 1
Δημοσ.

δεν κατάλαβα τώρα ποιον κράζεις; εμένα ή τον YourTrueLegend ; :blink: :-D

πάνω κάτω τα ίδια λέμε.

Εγώ πάντως δε γουστάρω τα γκομενίστικα, τα λέω στα ίσια και σε όποιον αρέσω. :-)

Με σοβαρότητα πάντα. Για αυτό και δεν είχα πρόβλημα γενικά μέχρι τώρα ή ως επαγγελματίας ή ως μισθωτός.

Δεν τους αντιμετωπίζω ως αφεντικά, γιατί παίρνουν αξία κι από μένα.

Πανω κατω λεμε τα ιδια εμεις οι 2; Ή εσυ και ο true legent λετε τα ιδια;

Τον true legent κραζω γιατι μου λεει γιατι σε εκανα like. Το γραφει παραπανω.

Εσυ διαβαζοντας εμενα βλεπεις να διαφωνουμε καπου;

• Like 1
Δημοσ.

Απίστευτ αυτό που μου συμβαίνει. Έχω σύμβαση αορίστου χρόνου βρήκα κάτι πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις και ο εργοδότης μου δεν με αφήνει να παραιτηθώ. 

Εντωμεταξύ όταν με είχε προσλάβει μου είπε οτι θα μείνω στην δουλειά για περίπου 7-10 μήνες και ήδη είμαι στον 7ο.

Τι να κάνω?τι δικαιώματα έχω;

Μας δουλεύεις;

Καλά συμβόλαιο δεν υπέγραψες όταν ξεκίνησες να δουλέψεις εκεί; Δεν το έχεις διαβάσει τί αναφέρεται σχετικά σε αυτή τη περίπτωση;

Ούτε κολίγος είσαι ούτε σκλάβος.

Παρέδωσε την παραίτησή σου, όπως γράφει το συμβόλαιό σου. Και προχώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...