arsenal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Απίστευτ αυτό που μου συμβαίνει. Έχω σύμβαση αορίστου χρόνου βρήκα κάτι πολύ καλύτερο από όλες τις απόψεις και ο εργοδότης μου δεν με αφήνει να παραιτηθώ. Εντωμεταξύ όταν με είχε προσλάβει μου είπε οτι θα μείνω στην δουλειά για περίπου 7-10 μήνες και ήδη είμαι στον 7ο. Τι να κάνω?τι δικαιώματα έχω;
zio10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δεν θυμάμαι ακριβώς πως πάει αλλά πρέπει να ενημερώσεις κάποιο καιρό πριν (ίσως και γραπτά). Μετά εννοείται ότι δεν μπορεί να σε κρατήσει με το ζόρι.
arsenal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δεν θυμάμαι ακριβώς πως πάει αλλά πρέπει να ενημερώσεις κάποιο καιρό πριν (ίσως και γραπτά). Μετά εννοείται ότι δεν μπορεί να σε κρατήσει με το ζόρι. Αυτο τον καιρό μπορούμε να το προσδιορίσουμε; Καλύπτεται νομικά ο ίδιος?
Sorath Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Τι πάει να πει, δεν σε αφήνει; Του λές οτι παραιτείσαι, και απλά δεν ξαναπατάς. Δεν έχεις καμία νομική υποχρέωση να ενημερώσεις απο πριν. Όπως και ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να σε προηδοποιήσει για την απόλυση. Τα τελευταία χρόνια, εχω δει πολλές φορές και τα δύο να συμβαίνουν λίγα λεπτά πριν την λήξη του ωραρίου μέρα Παρασκευής στην εταιρία που εργάζομαι. 6
phanispal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Απ' ότι έχει ειπωθεί εδώ μέσα από άλλους, αν δεν έχεις κλείσει χρόνο δεν έχει το δικαίωμα να σε κυνηγήσει νομικά σε περίπτωση που παραιτηθείς χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση.
defacer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δεν το ξεκαθαρίζεις λίγο τι ακριβώς εννοείς "δε σε αφήνει να παραιτηθείς"; Προφανώς in the face of it αυτό που λες είναι αστείο, δεν είναι στη δική του ευχέρεια το αν θα παραιτηθείς ή όχι. Και λίγο background για σένα και τη δουλειά δε θα ήταν άσχημο.
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Διευκρινησε τι σημαινει το "δεν με αφηνει να παραιτηθω". Γενικα παντως, κανενας μα κανενας εργοδοτης δεν μπορει να σε εμποδισει να παραιτηθεις. Ενδεχεται να πρεπει να δωσεις γραπτη προειδοποιηση αν προβλεπεται κατι τετοιο στη συμβαση σου. Και τελειωνει εκει το θεμα.
arsenal Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Οχι δεν έχω κλείσει χρόνο και μάλιστα δεν του ειπα αυριο, φεύγω του είπα σε 3 εβδομάδες! για να βρεις άλλον, από θέμα ηθικής ξεκάθαρα.. Δεν με απειλεί η κάτι τέτοιο απλά μου λέει δεν σε αφήνω να φύγεις, δεν παραίτησε αυτό! ούτε σηκώνει κουβέντα
Sorath Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Τότε είκαι και ηθικά καλυμμένος. Μην κολώνεις, μετά απο 3 βδομάδες, χαιρέτα του το μαντήλι...
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μπορεις να φυγεις οποτε θες. Του πας ενα χαρτακι με την παραιτηση σου το οποιο γραφει οτι σε Χ μερες θα φυγεις και τελειωσες. Αυτες οι Χ μερες ειναι οι μερες που οριζει ο νομος οτι πρεπει να ειδοποιησεις πριν φυγεις. 1
firewalker Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μπορεί να εννοεί πως θα σου κάνει προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς. 9
zio10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Αυτο τον καιρό μπορούμε να το προσδιορίσουμε; Καλύπτεται νομικά ο ίδιος? Στο πρώτο λινκ λέει ότι αν δουλεύεις λιγότερο από χρόνο φεύγεις όποτε θες. http://dikigorosergatologos.gr/index.php/useful-questions/item/2633-pote-ofeilei-o-ergazomenos-na-proeidopoiisei-ton-ergodoti-tou-gia-tin-paraitisi-tou.html Σε αυτό το λινκ λέει ότι και δύο μήνες να δουλεύεις πρέπει να ενημερώσεις νωρίτερα (δε λέει πόσο νωρίτερα όμως) αλλιώς θεωρητικά πληρώνεις: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=188912 Είναι καλή για σένα πάντως αυτή η αντιμετώπιση από τον εργοδότη, σημαίνει ότι τα καταφέρνεις καλά Θα σε αφήσει, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Οχι δεν έχω κλείσει χρόνο και μάλιστα δεν του ειπα αυριο, φεύγω του είπα σε 3 εβδομάδες! για να βρεις άλλον, από θέμα ηθικής ξεκάθαρα.. Δεν με απειλεί η κάτι τέτοιο απλά μου λέει δεν σε αφήνω να φύγεις, δεν παραίτησε αυτό! ούτε σηκώνει κουβέντα Διαβασε ξανα τη συμβαση που εχεις υπογραψει αν προβλεπει καποιο χρονο προειδοποιησης. Αν δεν προβλεπει, δικαιουσαι να φυγεις αυριο δε πα να σκουζει οσο θελει. Αν προβλεπεται χρονος προειδοποιησης του την πας γραπτως αυριο τυπωμενη εις διπλουν, με σημερινη ημερομηνια, ημερομηνια τελευταιας μερας εργασιας (αναλογως τι προβλεπει η συμβαση σου) και υπογραφη και τον βαζεις να σου υπογραψει το αντιγραφο που θα κρατησεις εσυ. Αν αρνηθει να στην υπογραψει καλεις αμεσα την αρμοδια υπηρεσια για συμβουλες. Αν εχεις πληρωθει το Φλεβαρη και δεν χρειαζεται να δωσεις προειδοποιηση, καντην αυριο χωρις πολλα πολλα γιατι παιζει να σε πιστολιασει αν κατσεις να του δουλεψεις 1-2 βδομαδες ακομα πρωτου φυγεις. Ενα πραγμα να ξερεις. Δεν εισαι κτημα και ιδιοκτησια κανενος εργοδοτη οταν εργαζεσαι. Μπορει να σου κοψει μισθο ο αλλος, μπορει να σου κοψει δικαιωματα, να σε κρατησει με το ζορι ομως, απλα δεν μπορει να το κανει ποτε. Κι οταν καποιος επιχειρει να κανει κατι τετοιο, παραπεμπει σε αλλες καταστασεις και ειναι ενας λογος παραπανω να ξεκουμπιστεις αμεσα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Στο πρώτο λινκ λέει ότι αν δουλεύεις λιγότερο από χρόνο φεύγεις όποτε θες. http://dikigorosergatologos.gr/index.php/useful-questions/item/2633-pote-ofeilei-o-ergazomenos-na-proeidopoiisei-ton-ergodoti-tou-gia-tin-paraitisi-tou.html Σε αυτό το λινκ λέει ότι και δύο μήνες να δουλεύεις πρέπει να ενημερώσεις νωρίτερα (δε λέει πόσο νωρίτερα όμως) αλλιώς θεωρητικά πληρώνεις: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=188912 Είναι καλή για σένα πάντως αυτή η αντιμετώπιση από τον εργοδότη, σημαίνει ότι τα καταφέρνεις καλά Θα σε αφήσει, δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο. Συνεπώς, ο εργαζόμενος δε δύναται να δηλώσει την παραίτησή του την ημέρα που επιθυμεί να αποχωρήσει από την εργασία του. Παρ’ όλα αυτά, οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται στην πράξη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα