Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός arduino kit και παρόλο του ότι βιάζομαι να το παραλάβω καθώς πρόκειται για τη πτυχιακή μου εργασία, είδα πως συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις απο εξωτερικό πληρώνοντας εξτρα shipping για να σου έρθει γρήγορα.
Με ενδιαφέρει η πλακέτα mega 2650, να έχω 2 σερβοκινητήρες, relay control, lcd, temperature-humidity sensor, gsm.
Ειδικά επειδή υπάρχει και το κομμάτι του gsm μέσα θα ήθελα τη βοήθεια των πιο έμπειρων καθώς γνωρίζω πως είναι δύσκολο να δουλέψει.
Ευχαριστώ !

Δημοσ.

αν παρεις απο ebay κοιτα μην παρεις το sim900a γιατι ειναι μονο για δικτυα ασιας. εγω τωρα εχω παραγγειλει αυτο για να δοκιμασω

http://www.ebay.com/itm/221176159800?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

ισως ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα ας πει και καποιος αλλος που ξερει για σιγουρα

Δημοσ.

Και το sim900a δουλεύει με Ελληνικά δίκτυα αλλά όχι out of the box, πρέπει να περάσεις FW αντίστοιχο (με σειριακή άρα έχει μια φασαρία).

Το θέμα είναι τι ζητάει καθένας απο το GSM module. Απλά να λαμβάνει / στέλνει sms? Σε τι τιμή; Υπάρχουν και με 5€ modules υπάρχουν και shields όπως το παραπάνω, το καθένα εκεί που βολεύει. Για ευκολία όντως το shield λέει, μια που το βάζεις και μια που παίζει, στα άλλα modules μπορεί να χρειαστεί εξωτερική τροφοδοσία γιατί του arduino δεν μπορεί να δώσει όσο ρεύμα θέλουν αυτά (peak όχι σταθερά).

Όσο για το πως δουλεύει το module σχεδόν όλα (αν όχι όλα) δουλεύουν με την σειριακή, στέλνεις ΑΤ commands εκεί, δες το παραπάνω παράδειγμα (2ο λινκ) και θα καταλάβεις πως πάει το πράγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...