zewa10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Καλημέρα σήμερα εχουμε ένα θεματακι να λύσουμε και έχει ως εξεις: Εχουμε μητρικη asus p5qpro turbo (https://www.asus.com/Motherboards/P5Q_PRO_Turbo/specifications/) με δυο θύρες 2 x PCIe 2.0 x16 που είναι τοποθετημένες η δυο κάρτες γραφικών και εχω ακόμα 3 x PCIe x1 και 2 x PCI το ερώτημα είναι το εξής θέλω να τοποθετήσω ένα controler sata 3 κατι σαν αυτό Controller PCIe Delock 2x SATA 3 int +LowProfile κάνει για την θύρα που εχω?( 3 x PCIe x1) ή απ’οτι εχω δει υπάρχουν κάτι εξαρτήματα που ονομάζονται riser τα οποία βγάζουν θύρες επι δυο φορές δηλαδή τοποθετώντας ένα riser στην pcie 2.0*16 θα κανω δουλειά με αυτo? τι προτείνεται ? το ζητούμενο είναι να μην σέρνεται ο ssd δίσκος και να μην χαθούν η επιδώσεις του crossfire Ευχαριστώ
duffyduck Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Λογικα εφοσον εχει υποστηριξη AHCI mode η μητρικη σου (δες στο BIOS), δεν χρειαζεται να παρεις τετοια φτηνιαρικη καρτα SATA3. Αντι να δεις αυξηση σε επιδοσεις, θα εχεις μειωση. Γνωμη μου ειναι να συνδεσεις τον SSD σε μια απο τις SATA που δινει το τσιπακι της Intel και ειδικα στην 1η απο αυτες, συνηθως την αναφερει στο manual ως SATA0. Συμβουλευσου το manual σου. Εκτος βεβαια αν δεν εχεις υποστηριξη AHCI στο BIOS. Αλλα παλι βλεποντας το τσιπσετ της μητρικης, λογικα πρεπει να εχεις AHCI. 1
zewa10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Λογικα εφοσον εχει υποστηριξη AHCI mode η μητρικη σου (δες στο BIOS), δεν χρειαζεται να παρεις τετοια φτηνιαρικη καρτα SATA3. Αντι να δεις αυξηση σε επιδοσεις, θα εχεις μειωση. Γνωμη μου ειναι να συνδεσεις τον SSD σε μια απο τις SATA που δινει το τσιπακι της Intel και ειδικα στην 1η απο αυτες, συνηθως την αναφερει στο manual ως SATA0. Συμβουλευσου το manual σου. Εκτος βεβαια αν δεν εχεις υποστηριξη AHCI στο BIOS. Αλλα παλι βλεποντας το τσιπσετ της μητρικης, λογικα πρεπει να εχεις AHCI. ahci έχω αλλά η μητρική μου υποστηριζη sata 2 και ο δίσκος μου είναι sata 3 εάν βεβαία δεν υπαρχη τρόπος να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα που προσφερη το sata 3 τότε θα συνδεθεί στην μητρική
duffyduck Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Μεταξυ SATA2 με AHCI και SATA3 δεν θα δεις πρακτικα καμια διαφορα. Στο λεω γιατι το εχω δοκιμασει. Μονο στα benchmarks θα δεις, αλλα στην καθημερινη χρηση δεν θα δεις σημαντικη διαφορα (ουτε που θα το καταλαβεις). Ειδικα αυτες οι φτηνες καρτες SATA3 ειναι το ιδιο (ή και πιο αργες) απο το SATA2 της Intel. Αν ειναι να παρεις SATA3 καρτα τοτε πρεπει να παρεις τουλαχιστο μια, π.χ. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=41156&cat=16&sub=300&pmanuf=undefined&sort=33&step=undefinedhttp://www.digitus.info/en/products/computer-accessories-and-components/computer-accessories/io-cards/ds-30104-1/ η καρτα αυτη ειναι PCI-E x4 (αυτες που ειναι PCI-E x1 ειναι αργες) και εχει τσιπακι το MARVELL 88SE9230 που ειναι καλυτερο απο την σειρα MARVELL 88SE91xx και τα ASMEDIA ASM-106x. Τσαμπα λεφτα για μενα. Αν θες να ξοδεψεις χρηματα, θα προτεινα να παρεις και εναν δευτερο SSD για να βαζεις μεσα παιχνιδια, ή οτι αλλο θελεις να φορτωνει γρηγορα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2017 από duffyduck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα