SPANK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Καλημέρα Καταρχάς η ερώτηση μου δεν ειναι πως αγοράζουμε κλειδιά κτλπ και αν δεν ταιριάζει το θέμα εδώ ας μεταφερθεί ( απλα επειδή ειναι σχετικό με video games ). Όλοι ξέρουμε και εχουμε αγοράσει ορισμένοι παιχνίδια σε digital μορφή με κλειδιά ( cd keys ) απο το εξωτερικό οσο αφορά κυρίως για το pc , στην ελλάδα απο οτι γνωρίζω δεν υπάρχει κατι παρόμοιο δηλαδή να ανοίξω μια παρόμοια ιστοσελίδα και να πουλάω κανονικά κλειδιά οπως κανουν και στο εξωτερικό. Η ερώτηση μου και απορία λοιπόν ειναι η εξής , ειναι νόμιμα τα κλειδιά που πουλάνε τα συγκεκριμένα sites και πως εχουν τοσο μικρές τιμές ακομα και σε καινούργια παιχνίδια πως δηλαδή εχουν τοσο μεγάλο ποσοστό κέρδους ειναι νόμιμο αυτο δηλαδή σαν διαδικασία ? Ας πουμε οτι η διαδικασία ειναι νόμιμη η πώληση κλειδιών , απο εκει και πέρα αγοράζουν τα παιχνίδια κανονικά με κουτί κτλπ και πουλάνε τα κλειδιά η μπορουν να κάνουν καποια συμφωνία με τον προμηθευτή η την εταιρία και να αγοράζουν απλα τα κλειδιά και να τα πουλάνε αντίστοιχα σε λιανική ? Παρακαλώ ομως επειδή θέλω να γίνει συζήτηση γιατι οντως το εχω απορία και δεν γνωρίζω μην επεκταθούμε σε αλλα πράγματα
MSSB Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Να καταλάβω ακριβώς. Ρωτάς για τις ίδιες τις σελίδες που πουλάνε κωδικούς ή για τις σελίδες που μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει εγγραφή και να πουλήσει κλειδί;
Despotas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Είναι μεγάλη κουβέντα πως λειτουργούν αυτά τα "μαγαζιά". Τα άρθρα παρακάτω πάντως ρίχνουν αρκετό φως στο G2A για το οποίο υπάρχει μεγάλος ντόρος: http://www.polygon.com/2015/2/9/8006693/the-truth-behind-those-mysteriously-cheap-gray-market-game-codes http://www.polygon.com/2016/6/28/12050942/gray-market-reseller-rolls-over-agrees-to-incremental-changes-at-g2a http://www.eurogamer.net/articles/2017-02-03-controversial-pc-game-key-reseller-g2a-com-fights-fires-in-reddit-ama 1
vste Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Είναι μεγάλη κουβέντα πως λειτουργούν αυτά τα "μαγαζιά". Τα άρθρα παρακάτω πάντως ρίχνουν αρκετό φως στο G2A για το οποίο υπάρχει μεγάλος ντόρος: http://www.polygon.com/2015/2/9/8006693/the-truth-behind-those-mysteriously-cheap-gray-market-game-codes http://www.polygon.com/2016/6/28/12050942/gray-market-reseller-rolls-over-agrees-to-incremental-changes-at-g2a http://www.eurogamer.net/articles/2017-02-03-controversial-pc-game-key-reseller-g2a-com-fights-fires-in-reddit-ama Φανταζομαι οτι αλλο πραγμα ειναι το G2A και αλλο το cdkeys για παραδειγμα. Το ενα ειναι κατι σαν ebay για κλειδια και το αλλο ειναι καταστημα.
SPANK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Ρωτάω για τα μαγαζιά όπως θέλετε πείτε τα που πουλάνε τα κλειδιά , δηλαδή κάτι τέτοιο είναι νόμιμο θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα , πάντα μιλάω για νόμιμες διαδικασίες. Μπορώ πχ να αγοράζω τα παιχνίδια νόμιμα παντα και απλά να πουλάω τα κλειδιά τους και αυτό όμως είναι νόμιμο ?
dimyok Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Όχι δεν καταλαβαινεις πως λειτουργουνε . Υπάρχει η πρωτογενής αγορά που λες , η δευτερογενής και πάει λέγοντας . Πολλά στη γκριζα ζώνη όπως τα kinguin και G2A έχουν πολλές φόρες πιαστεί να πουλάνε κλειδιά που δεν έπρεπε να κυκλοφορούν . Ουσιαστικά είναι κλεπταποδόχοι .
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Η ερώτηση μου και απορία λοιπόν ειναι η εξής , ειναι νόμιμα τα κλειδιά που πουλάνε τα συγκεκριμένα sites και πως εχουν τοσο μικρές τιμές ακομα και σε καινούργια παιχνίδια πως δηλαδή εχουν τοσο μεγάλο ποσοστό κέρδους ειναι νόμιμο αυτο δηλαδή σαν διαδικασία ? Ας πουμε οτι η διαδικασία ειναι νόμιμη η πώληση κλειδιών , απο εκει και πέρα αγοράζουν τα παιχνίδια κανονικά με κουτί κτλπ και πουλάνε τα κλειδιά η μπορουν να κάνουν καποια συμφωνία με τον προμηθευτή η την εταιρία και να αγοράζουν απλα τα κλειδιά και να τα πουλάνε αντίστοιχα σε λιανική ? Παρακαλώ ομως επειδή θέλω να γίνει συζήτηση γιατι οντως το εχω απορία και δεν γνωρίζω μην επεκταθούμε σε αλλα πράγματα Πριν από ένα χρόνο είχα κάνει ένα ποστ που ανέλυα τους τρεις τρόπους με τους οποίους καταλήγουν να διατίθενται κλειδιά στα κλειδάδικα. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα κλειδιά πωλούνται νόμιμα. Σε γκρίζα αγορά μεν, νόμιμα δε. Στο δεύτερο που ρωτάς φαντάζομαι ότι έτσι λειτουργούν τα καταστήματα της μη-γκρίζας αγοράς, όπως το amazon, το gmg, το humblebundle κοκ. Υποθέτω ότι μπορείς να το κάνεις σε μικρή κλιμακα, αρκεί να έρθεις σε επαφή με κάποιους publishers. Αν κρίνουν ότι έχει ενδιαφέρον θα σε υποστηρίξουν. Όχι δεν καταλαβαινεις πως λειτουργουνε . Υπάρχει η πρωτογενής αγορά που λες , η δευτερογενής και πάει λέγοντας . Πολλά στη γκριζα ζώνη όπως τα kinguin και G2A έχουν πολλές φόρες πιαστεί να πουλάνε κλειδιά που δεν έπρεπε να κυκλοφορούν . Ουσιαστικά είναι κλεπταποδόχοι . Δεν ισχύει το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις. Εάν ίσχυε, οι θιγόμενοι devs/pubs θα είχαν κινηθεί νομικώς ενάντια στα καταστήματα αυτά. Από τη στιγμή που δεν το έχουν κάνει, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει βάση η κατηγορία της κλεπταποδοχής. 2
dimyok Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Το χουν κάνει σε 2 περιπτώσεις MMO που έτυχε να βρω . Anyway το δίδαγμα είναι άμα δεις στο G2A πχ το Χ ΑΑΑ με seller Vladimir from Bulgaria από τα 50 στα 15$ κάτι δεν πάει καλά . Πολυ αναλυτικό το post σου καλύπτει και πως λειτουργούν και στο "marketing"
xtrmsnpr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Από το λίγο που το είχαμε ψάξει: Είχαμε βρει ένα γαλλικό προμηθευτή δεν θυμάμαι για ποιο site ήταν..πάνε 3 χρόνια σίγουρα που είχαμε ασχοληθεί. Που μπορούσες να κάνεις συμβόλαιο και να συνεργαστείς.. up front κλειδιά δηλαδή θα ταν. Με κάτι φίλους το σκεφτόμασταν να ανοίξουμε ένα κλειδάδικο,αλλά θα έπρεπε την εταιρία να την έχουμε εκτός Ελλάδας,γιατί πολύ απλά θα μας ξέσκιζε η φορολογία,πόσο μάλλον μέχρι να αναπτυχθεί.. Πχ το g2a παίρνει τα κλειδιά του κατευθείαν από τα "εργαστήρια" των παιχνιδιών. Δηλαδή από τους devs ή τα studios τους και τα πουλάει.. Εφόσον δεν υπάρχει μεσάζοντας υποθέτω γιαυτό είναι και χαμηλά οι τιμές..Πέρα από τους μεμονωμένους χρήστες που πουλάνε εκεί. Γιαυτό και κάποια κλειδιά έρχονται το scanned barcode-cdkey και άλλα με φωτογραφία το cdkey τους. (Πλέον είναι το πιο ασφαλές κατάστημα,αφού δεν παίζει φάση scam,μιας και για να πάρεις τα χρήματα πρέπει να περιμένεις 15 μέρες μέχρι να τα αποδεσμεύσει το g2a μέχρι να πάρεις το τελικό ποσό) Έτσι υποθέτω λειτουργούν και τα άλλα κλειδάδικα,με προμηθευτές direct και όχι με μεσάζοντες. Πλέον δε το ψάχνω,πάω ως έχει! ---- και όποιος λέει για κλέφτες και κλεπταποδόχους,ας διαβάσει την παρουσίαση που χουν στο g2a για τις υπηρεσίες τους. https://www.g2a.co/presentation/ Ναι έχουν υπάρξει αγορές με κλεμμένες κάρτες όπως λένε,αλλά και γω που χα κάνει αγορές με την κάρτα μου από μέσα από το steam,και μετά χρησιμοποίησα άλλα 2 account φίλων που μόλις είχαν κάνει steam,για να τους ξεκλειδωθεί το προφιλ. Το steam αυτόματα flagαρε την κάρτα για κλεμμένη και δεν περνούσε και έκανε suspend και τα 3 accounts μέχρι να αποδείξω ότι ήταν δική μου η κάρτα και ήμουν εγώ που έκανα τις κινήσεις. Οπότε υποθέτω αρκετοί θα χουν αυτό το σύστημα..
SPANK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δηλαδή αν θέλω να κάνω κατι τετοιο με κλειδιά στην ελλάδα σε ελληνικό αμιγές site και πάντα νόμιμα τι πρέπει να κάνω , που πρέπει να απευθυνθώ να πάρω πληροφορίες και κυρίως να δω αν υπάρχει ποσοστό κέρδους απο κατι τετοιο ? Βρήκα αυτο το site https://codeswholesale.com το οποίο πουλάει ποσότητες κλειδιών απο παιχνίδια και οσο περισσότερα πάρεις τοσο καλύτερη τιμή θα σου δώσουν αν το καταλαβαίνω σωστά , ας πουμε οτι αγοράζω τα κλειδιά απο εκει μπορώ δηλαδή να φτιάξω ενα eshop με ολες τις νόμιμες διαδικασία με εταιρία κτλπ και πουλάω αυτα τα cd keys στην ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό νόμιμα ? 1
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δηλαδή αν θέλω να κάνω κατι τετοιο με κλειδιά στην ελλάδα σε ελληνικό αμιγές site και πάντα νόμιμα τι πρέπει να κάνω , που πρέπει να απευθυνθώ να πάρω πληροφορίες και κυρίως να δω αν υπάρχει ποσοστό κέρδους απο κατι τετοιο ? Βρήκα αυτο το site https://codeswholesale.com το οποίο πουλάει ποσότητες κλειδιών απο παιχνίδια και οσο περισσότερα πάρεις τοσο καλύτερη τιμή θα σου δώσουν αν το καταλαβαίνω σωστά , ας πουμε οτι αγοράζω τα κλειδιά απο εκει μπορώ δηλαδή να φτιάξω ενα eshop με ολες τις νόμιμες διαδικασία με εταιρία κτλπ και πουλάω αυτα τα cd keys στην ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό νόμιμα ? ναι κάπως τέτοιο site είχαμε βρει και μεις.. δεν ξέρω,εαν ρωτάς εμένα.. και εμείς την ιδέα αυτή είχαμε,αλλά είπαμε ότι μέχρι να ορθοποδήσει η φάση θα είχαμε σκιστεί από φορολογία..Γιαυτό κοιτάζαμε για έδρα σε άλλη χώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου..(κακό αυτό,δεν φταίμε μεις,οι μνημονιακές κυβερνήσεις φταίνε) Μπορείς να ρωτήσεις το site αυτό τί χρειάζεται για να γίνεις συνεργάτης.
SPANK Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 ναι κάπως τέτοιο site είχαμε βρει και μεις.. δεν ξέρω,εαν ρωτάς εμένα.. και εμείς την ιδέα αυτή είχαμε,αλλά είπαμε ότι μέχρι να ορθοποδήσει η φάση θα είχαμε σκιστεί από φορολογία..Γιαυτό κοιτάζαμε για έδρα σε άλλη χώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου..(κακό αυτό,δεν φταίμε μεις,οι μνημονιακές κυβερνήσεις φταίνε) Μπορείς να ρωτήσεις το site αυτό τί χρειάζεται για να γίνεις συνεργάτης. Ναι το θέμα οσο αφορά την ελληνική νομοθεσία ειναι νόμιμο να φτιάξεις τετοιο site και να τα πουλάς εδώ ?
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Ναι το θέμα οσο αφορά την ελληνική νομοθεσία ειναι νόμιμο να φτιάξεις τετοιο site και να τα πουλάς εδώ ? Κάτσε μισό, γιατί να ΜΗΝ είναι; Για ποιό λόγο θεωρείς ότι μπορεί να μην είναι νόμιμο;
SPANK Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Κάτσε μισό, γιατί να ΜΗΝ είναι; Για ποιό λόγο θεωρείς ότι μπορεί να μην είναι νόμιμο; Δεν γνωρίζω για αυτο ρωτάω , μου εχει κάνει εντύπωση που κανείς δεν εχει κάνει κατι παρόμοιο στην ελλάδα με τετοιο site οποτε ίσως να υπάρχει καποιο νομικό κόλημα οπως οτι μπορεί τα κλειδιά να ειναι κλεμένα κτλπ , δεν ξέρω για αυτο και ρωτάω
xtrmsnpr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 νομίζω σε έναν δικηγόρο και σε έναν λογιστή πρέπει να απευθυνθείς για 100% σίγουρες απαντήσεις. Πάντως χρειάζεσαι κεφάλαιο αρχικό σίγουρα κάνα 6χιλιαρο για κλειδιά+server+eshop-site κα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα