Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά τι περιοχές είστε με 10-14? Εγώ Νέα Ιωνία που μένω πιάνω max 6 αλλά συνήθος 5. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αναίβει και το adsl. Τόσο καιρό μας έλεγαν πως από το κεντρικό είναι αρκετά μέτρα καλώδιο και λογικό να πιάνω 5-6. Τώρα γιατί δεν θα αλλάξει με την οπτική ίνα? 

Πως θα ανέβει ξαφνικά η ταχύτητα στο adsl αφού δεν αλλάζει τίποτε απολύτως στη συνδεσμολογία της τηλεφωνίας και του adsl με τη εταφορά των ζευγαριών από το παλιό στο νέο KV.

Αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα στο vdsl αφού πλέον ο συνδρομητής δεν συνδέεται με το dslam του ΑΚ, μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ, αλλά με το minidslam που βρίσκεται μέσα στο νέο KV και από εκεί με το ΑΚ μέσω οπτικής ίνας.

Η λύση στο πρόβλημά σου λέγεται vdsl και αφού επεκτάθηκε στη Ν. Ιωνία το νέο δίκτυο βρες το πακέτο του παρόχου που καλύπτει τις ανάγκες σου.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω για Θεσσαλονίκη (10-12 mbps όπως είπα). Αν και στο κέντρο, δεν διατίθεται VDSL απ' όσο γνωρίζω.

Και γω για Θεσ/νικη μιλάω. Στο κέντρο (Κασσάνδου) έχουν περάσει πρόσφατα καμπίνες & οπτικές ίνες

Επεξ/σία από my1key2logs
Δημοσ.

Ελπίζω στα επόμενα δύο χρόνια να έρθει και στις 40 εκκλησίες. Όχι πως έχω και τρομερό παράπονο αλλά με δεδομένη την μικρή διαφορά στην τιμή και την μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα σχεδόν σίγουρα το επόμενο συμβόλαιο μου θα είναι VDSL αν υπάρξει αυτή η δυνατότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε παλαιοτερο θεμα μου ειχα γραψει για προβλημα που ειχα εδω στην περιοχη και ουτε ο οτε δεν μπορουσε να μου δωσει internet adsl διοτι η γραμμη μου εχει PCM. Μου ειχαν στειλει μαλιστα και επιστολη οπου εγραφε αυτο ακριβως λογω ελειψης ακραιου δικτυου. Τωρα εφοσον μπηκαν καινουριες καμπινες και σκαβονται και τις ενωνουν με οπτικες ινες και καποια στιγμη στο μελον θα ενεργοποιηθουν λετε να λυθει αυτο το προβλημα?
Οι καινουριες καμπινες δεν θα μπορουν να υποστηριξουν περισσοτερες συνδεσεις και αρα να μου δωσουν και εμενα?

Δημοσ.

Για να έχεις φερέσυχνη γραμμή σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ελεύθερων ζευγαριών στην περιοχή σου.

Αυτό δεν αλλάζει με τις νέες καμπίνες αφού το υφιστάμενο χάλκινο δίκτυο τηλεφωνίας και adsl μεταφέρεται ατόφιο από την παλιά στη νέα καμπίνα.

Δημοσ.

Για να έχεις φερέσυχνη γραμμή σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ελεύθερων ζευγαριών στην περιοχή σου.

Αυτό δεν αλλάζει με τις νέες καμπίνες αφού το υφιστάμενο χάλκινο δίκτυο τηλεφωνίας και adsl μεταφέρεται ατόφιο από την παλιά στη νέα καμπίνα.

Δεν υπαρχει περιπτωση να ηταν γεματο το παλιο κουτι και να μην υπηρχε χωρος για αλλες συνδεσεις?

Δημοσ.

Ίσως δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα.

Ο ΟΤΕ διαθέτει ένα συγκεκριμένο αριθμό ζευγαριών χάλκινου δικτύου που ξεκινούν από το ΑΚ και καταλήγουν σε κάθε KV. Στην περίπτωση κάλυψης του διαθέσιμου αριθμού, και εφόσον έχει τη δυνατότητα, δίνει φερέσυχνη σύνδεση πάνω σε υπάρχον ζευγάρι, όπως στην περίπτωσή σου.

Όταν αλλάζει η καμπίνα, όλο αυτό το δίκτυο μεταφέρεται ατόφιο σε ένα τμήμα της νέας και μεγαλύτερης καμπίνας.

Δημοσ.

Ίσως δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα.

Ο ΟΤΕ διαθέτει ένα συγκεκριμένο αριθμό ζευγαριών χάλκινου δικτύου που ξεκινούν από το ΑΚ και καταλήγουν σε κάθε KV. Στην περίπτωση κάλυψης του διαθέσιμου αριθμού, και εφόσον έχει τη δυνατότητα, δίνει φερέσυχνη σύνδεση πάνω σε υπάρχον ζευγάρι, όπως στην περίπτωσή σου.

Όταν αλλάζει η καμπίνα, όλο αυτό το δίκτυο μεταφέρεται ατόφιο σε ένα τμήμα της νέας και μεγαλύτερης καμπίνας.

Ναι, ωραια, συμφωνω!

Οι καινουριες ομως οι καμπινες απο οσο ξερω και απο αυτο που βλεπω στο σκαψιμο στο δρομο παιρνουν μεσω οπτικης ινας συνδεση με το κεντρο και απο εκει και υστερα στα σπιτια η συνδεση παει οπως ηταν, για αυτο και πιανεις καλες ταχυτητες. Μειωνεται δηλαδη η χασουρα λογω του οτι παει fiber μεχρι την καμπινα και υστερα απο την καμπινα μεχρι το σπιτι επειδη υποτιθεται οτι η αποσταση ειναι μικρη παιρνεις καλη ταχυτητα (σχεδον 50).

Αυτο τωρα που εγραψα καταργει αυτο που λες:

Ο ΟΤΕ διαθέτει ένα συγκεκριμένο αριθμό ζευγαριών χάλκινου δικτύου που ξεκινούν από το ΑΚ και καταλήγουν σε κάθε KV.

Πλεον απο το ΑΚ μεχρι το KV παει οπτικη ινα και οχι ζευγος καλωδιων χαλκου. Αρα το μονο που μενει ειναι απο το KV ο χαλκος μεχρι το σπιτι μου. Υπαρχει περιπτωση τετοιο πραγμα να μην εχει να μου δωσει? Μηπως μπερδευω κατι? Πιστευω οπως γραφω εχουν τα πραγματα.

Δημοσ.

Ναι, ωραια, συμφωνω!

Οι καινουριες ομως οι καμπινες απο οσο ξερω και απο αυτο που βλεπω στο σκαψιμο στο δρομο παιρνουν μεσω οπτικης ινας συνδεση με το κεντρο και απο εκει και υστερα στα σπιτια η συνδεση παει οπως ηταν, για αυτο και πιανεις καλες ταχυτητες. Μειωνεται δηλαδη η χασουρα λογω του οτι παει fiber μεχρι την καμπινα και υστερα απο την καμπινα μεχρι το σπιτι επειδη υποτιθεται οτι η αποσταση ειναι μικρη παιρνεις καλη ταχυτητα (σχεδον 50).

Αυτο τωρα που εγραψα καταργει αυτο που λες:

Πλεον απο το ΑΚ μεχρι το KV παει οπτικη ινα και οχι ζευγος καλωδιων χαλκου. Αρα το μονο που μενει ειναι απο το KV ο χαλκος μεχρι το σπιτι μου. Υπαρχει περιπτωση τετοιο πραγμα να μην εχει να μου δωσει? Μηπως μπερδευω κατι? Πιστευω οπως γραφω εχουν τα πραγματα.

Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.

1. Με την ίνα συνδέεται ΜΟΝΟ το minidslam που βρίσκεται στο άλλο μισό της καμπίνας και όχι το τμήμα που έχει το παλιό χάλκινο δίκτυο με την τηλεφωνία και το adsl. Το ζευγάρι του συνδρομητή που παίρνει vdsl κουμπώνει στο minidslam και μέσω της ίνας με το ΑΚ. 

2. Οι συνδρομητές με adsl παραμένουν στη συνδεσμολογία του χάλκινου δικτύου από ΑΚ μέχρι το KV.

Δημοσ.

Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.

1. Με την ίνα συνδέεται ΜΟΝΟ το minidslam που βρίσκεται στο άλλο μισό της καμπίνας και όχι το τμήμα που έχει το παλιό χάλκινο δίκτυο με την τηλεφωνία και το adsl. Το ζευγάρι του συνδρομητή που παίρνει vdsl κουμπώνει στο minidslam και μέσω της ίνας με το ΑΚ. 

2. Οι συνδρομητές με adsl παραμένουν στη συνδεσμολογία του χάλκινου δικτύου από ΑΚ μέχρι το KV.

Δεν διαφωνω σε τιποτα απο αυτα.

Αρα εφοσον ενεργοποιηθει η καινουρια καμπινα και μπορεις να βαλεις VDSL απο αυτην, το μονο που μενει ειναι να ζητησω απο τον ΟΤΕ στο σπιτι με το φερεσυχνο VDSL και αν μου δωσει ακυρο αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει καλωδιο απο το KV μεχρι το σπιτι?

Δημοσ.

Από το KV μέχρι το χώρο του συνδρομητή πάει το παλιό χάλκινο δίκτυο.

Το θέμα είναι αν ο ΟΤΕ ( και όχι άλλος πάροχος) μπορεί να σου δώσει vdsl πάνω στη φερέσυχνη σύνδεση.

Δημοσ.

Από το KV μέχρι το χώρο του συνδρομητή πάει το παλιό χάλκινο δίκτυο.

Το θέμα είναι αν ο ΟΤΕ ( και όχι άλλος πάροχος) μπορεί να σου δώσει vdsl πάνω στη φερέσυχνη σύνδεση

Το ξερω οτ απο το KV μεχρι το σπιτι μου μενει οπως ηταν στο VDSL, το εγραψα και πιο πανω.

Υπαρχει τετοια πιθανοτητα, να μπορω να βαλω VDSL πανω στη φερεσυχνη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...