Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με VDSL απο κουτι. Εχει λιγες μερες που εχουν τοποθετησει κοντα στο σπιτι μου κουτια καινουρια ακριβως οπως αυτο της εικονας. (προφανως το αριστερα στην φοτο  :-) )IMAG0590.jpg

Σε αντιθεση με αυτη τη φοτο που βρηκα στο google οπου ειναι ακριβως το ιδιο καινουριο γκρι κουτι του ΟΤΕ με καποιο νουμερο επανω γραμμενο, εδω το καινουριο γκρι κουτι δεν εχει τοποθετηθει διπλα στο παλιο οπως στην εικονα, αλλα σε αποσταση περιπου 100μ. Παρολα αυτα γνωριζοντας απο ποιο απο τα παλια κουτια εχω τωρα συνδεση παρατηρησα οτι το νουμερο που εχει γραμμενο το παλιο κουτι του ΟΤΕ, με το νουμερο που εχει ενα μικρο κουτακι στο σπιτι μου και το νουμερο πανω στο καινουριο κουτι του ΟΤΕ ειναι το ιδιο, οπως και στην εικονα.

1)Οταν το καινουριο κουτι ενεργοποιηθει θα εχω VDSL διαθεσιμο με πραγματικα 30/50 ή παλι θα ειναι εως 30/50 οπως το ADSL που εχω τωρα εως 24?
2)Με ποιον τροπο γινεται η συνδεση με τα σπιτια και το καινουριο κουτι, οταν αυτο εχει τοποθετηθει σε διαφορετικο σημειο απο το παλιο (οπου φανταζομαι καταληγουν τα καλωδια απο τα σπιτια)?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Συγνώμη ts τα συμπληρώσω κάτι και εγώ. Όποιος έχει ADSL θα ανέβουν οι ταχύτητες ή θα πρέπει να βάλει VDSL? 

Δημοσ.

1. Τα συνδέουν από κάτω και δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο σημείο ακριβώς (σε περιοχές που τα βάζουν τοποθετούνται διάσπαρτα πολλά σε σημεία κιολας που πριν δεν υπήρχε και τίποτα)

2. Καμία σχέση το ADSL με τα νέα mini-KV (σε πολλά mini-KV υπάρχει μέσα στη μια πλευρά ο νέος εξοπλισμός που είναι για VDSL μόνο και στην άλλη πλευρά οι παλιές συνδέσεις)

3. Ναι εφόσον θα συνδεθείς με το mini-KV απευθείας η γραμμή σου ανεβαίνει στο VDSL μιας και η σύνδεση χαλκού είναι ως το KV και όχι ως το αστικό κέντρο. Το πλάνο λέει να υπάρχει κάλυψη με mini-KV ως τα 300 μέτρα περίπου για κάθε σπίτι

** το ότι το έβαλαν τώρα δεν πάει να πει ότι δουλεύει. Θα πρέπει να περάσει και η ΔΕΗ να δώσει ρεύματα, διαδικασία που τραβάει ως και 6 μήνες σε σύνολο περίπου

Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση.

Δεν λέγονται (και δεν είναι) mini-KV αλλά νέα KV ή γκρι καμπίνες.

Ίσως μπερδεύεις ότι μέσα έχουν το minidslam, για τη σύνδεση του vdsl, σε αντίθεση με τα dslam που βρίσκονται στο ΑΚ.

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη ts τα συμπληρώσω κάτι και εγώ. Όποιος έχει ADSL θα ανέβουν οι ταχύτητες ή θα πρέπει να βάλει VDSL? 

Στην περιοχή μου όπου έγινε αντικατάσταση της παλιάς καμπίνας με καινούργια και με διαθεσιμότητα vdsl, η ταχύτητα στο adsl που έχω παρέμεινε το ίδιο τραγική και αναγκάστηκα να κάνω αίτηση αναβάθμισης σε vdsl. Περιμένω.

Δημοσ.

ναι γιατί το adsl βγαίει απο το αστικό κέντρο ενώ το vdsl στο καφαο αν είσαι πάνω απο 1000 καλωδιακά μέτρα απο το αστικό κέντρο 

Δημοσ.

Πάντα και παντού η ταχύτητα είναι "έως". Τώρα αν δεν είναι 50 Mbps και είναι 40 ή 45 αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το ADSL του "έως 24" που στην πραγματικότητα π.χ. για εμένα σημαίνει 10-12 Mbps.

Δημοσ.

Όποιος έχει σύνδεση adsl, θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση, με τη μεταφορά στη νέα καμπίνα, αφού η τηλεφωνία και το adsl, που έρχονται από το ΑΚ με το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ, απλά μεταφέρονται στο ένα τμήμα της νέας καμπίνας

Όποιος συνδρομητής ζητάει vdsl, το ζευγάρι του συνδέεται με το minidslam που βρίσκεται στο άλλο τμήμα της καμπίνας και συνδέεται με οπτική ίνα με το ΑΚ. Φυσικά, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη πόρτα στο minidslam αφού όλο και περισσότεροι συνδρομητές παίρνουν vdsl από KV και οι διαθέσιμες πόρτες είναι πολύ περιορισμένες, σε σχέση με εκείνες του dslam στο ΑΚ.

Με δεδομένο ότι οι νέες καμπίνες εξυπηρετούν συνδρομητές σε απόσταση 250μ. περίπου, οι ταχύτητες του vdsl είναι σχεδόν οι ονομαστικές αφού οι απώλειες στο χάλκινο δίκτυο από το KV μέχρι το χώρο του συνδρομητή είναι μικρές.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα και παντού η ταχύτητα είναι "έως". Τώρα αν δεν είναι 50 Mbps και είναι 40 ή 45 αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το ADSL του "έως 24" που στην πραγματικότητα π.χ. για εμένα σημαίνει 10-12 Mbps.

Συμφωνα με τον ΟΤΕ το 50άρι κλείδωμα σημαίνει πραγματικά ΩΣ 45mbps περίπου (έτσι μου είπαν τουλάχιστον για να μην λέω και καμία μπούρδα).

Την απορία την έχω με την Vodafone... όπου αφήνει POTS τηλεφωνία σε πακέτα VDSL μέσω τοπικού KV! Από ότι καταλαβαίνω, αυτο συνεπάγεται χρήση διπλής γραμμής (η παλιά ως το AK για την τηλεφωνία... και η VDSL για το ιντερνετ). Το χάνω κάπου; Αν όχι, τότε πως τους συμφέρει:

Δημοσ.

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από τον ΟΤΕ για ανανέωση συμβολαίου στα 24Mbps και για να μου αποστείλουν vdsl router. Λέτε να κλειδώνω 24 με vdsl γραμμή; Γιατί μέχρι τώρα έπιανε max στα 14Mbps :-)

Δημοσ.

Αν ανεβάσεις κάποια στοιχεία σχετικά με την γραμμή σου (attenuation κλπ) τα παιδιά εδώ με περισσότερες τεχνικές γνώσεις νομίζω πως ίσως μπορέσουν να σου δώσουν απάντηση.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο το attenuation, μιας και τα stats τώρα είναι με ADSL.  Από τον ΟΤΕ είπαν ότι θα τηλέφωνο θα διακοπεί για μισή ώρα για να γίνει η αλλαγή. Λογικά θα με συνδέσουν με την καινούργια καμπίνα της γειτονιάς μου. Γι’ αυτό ρωτάω αν θε έχω κάποιο κέρδος στην ταχύτητα

Δημοσ.

Παιδιά τι περιοχές είστε με 10-14? Εγώ Νέα Ιωνία που μένω πιάνω max 6 αλλά συνήθος 5. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αναίβει και το adsl. Τόσο καιρό μας έλεγαν πως από το κεντρικό είναι αρκετά μέτρα καλώδιο και λογικό να πιάνω 5-6. Τώρα γιατί δεν θα αλλάξει με την οπτική ίνα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...