Tmark Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Zaytsev είσαι πολύ επιθετικός σε όλα σου τα posts. Συζήτηση κάνουμε εδώ, μην προσβάλεις τον άλλο.
jimex Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Τα έχεις μπερδέψει εντελώς. Διάβασε πρώτα τις έννοιες, μάθε για τι μιλάμε και μετά τα λέμε. Ντεν ξέρει από αυτά. Εγκώ μανάβης λαϊκή.
Zaytsev Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Zaytsev είσαι πολύ επιθετικός σε όλα σου τα posts. Συζήτηση κάνουμε εδώ, μην προσβάλεις τον άλλο. Υπάρχει και το ignore list αν σε ενοχλεί ο τρόπος που γράφω. Ντεν ξέρει από αυτά. Εγκώ μανάβης λαϊκή. Κλασσική απαξιωτική απάντηση, αφού δεν έχεις να πεις κανένα επιχείρημα. Και για να μη το χαλάσω στο φίλο μας τον Tmark, να σου πω όσο πιό απλά μπορώ, τι λάθος κάνεις... Έχεις ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο για να θεωρηθεί τέτοιο, έχει κάποιες αρχές. Αμάξωμα για να μεταφέρει έστω έναν επιβάτη. Κινητήρα για να παράγει κινητική ενέργεια. Τιμόνι για να μπορεί να κατευθύνεται. Εσύ λοιπόν λες, ότι αυτές οι αρχές μπορούν να αλλάξουν, επειδή κάποιος θα βρει κάτι καλύτερο και θα το στηρίξει με επιχειρήματα και θα αποδίδει καλύτερα, κλπ. Κι εγώ (επιθετικά) λέω, μπούρδες. Γιατί μπερδεύεις τις έννοιες. Μπορεί κάποιος να βρει καλύτερο αμάξωμα και κάτι ανατρεπτικό που θα αλλάξει τα δεδομένα. Μπορεί να εφεύρει έναν επαναστατικό κινητήρα που θα καίει ένα γραμμάριο αέρα για να κάνει 1000χλμ. Μπορεί να εφεύρει μια φούσκα, που με το τρακάρισμα θα προστατεύει όλους τους επιβάτες ότι και να γίνει. Μπορεί να εφεύρει τιμόνι που θα παίρνει κατευθείαν τις εντολές από τον εγκέφαλο. Αυτά όλα όμως, δεν αλλάζουν τις αρχές. Είναι μέθοδοι εφαρμογής των αρχών. Είναι υλοποιήσεις. Το να γράψεις φίλε μου ένα καλύτερο πρωτόκολλο επικοινωνίας, δεν αλλάζεις την αρχή, γιατί τότε δε θα ήταν πρωτόκολλο. Και δεν παίζουμε με τις λέξεις εδώ, μιλάμε για την ασχετοσύνη που υπάρχει και ο καθένας που κατέβασε το PHP και έφτιαξε 10 sites, νομίζεί ότι είναι προγραμματιστής.
defacer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Συμφωνώ, καλό είναι να ακολουθούμε κανόνες και πρότυπα αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν κάποιος λύνει ένα πρόβλημα διαφορετικά (με τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα) και του λένε "bad practice". Μην ξεχνάτε ότι πολλά από αυτά που γράφουν αυτοί που τα γράφουν έχουν να κάνουν και με δικές τους εμπειρίες, με δικά τους βιώματα. Δεν ισχύουν όλοι οι κανόνες για όλους, και δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. Αυτά τα πράγματα ισχύουν στην ψυχολογία και την κοινωνιολογία. "Βιωματικός προγραμματισμός" είναι λίγο... εκτός πραγματικότητας. Εγώ από την εμπειρία μου θα σου πω πως όταν κάποιος λέει "με τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα" εννοεί "με τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις και η εμπειρία μου να καταλάβω", εκεί έγκειται η διαφορά αντιλήψεων. 1
jimex Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Και δεν παίζουμε με τις λέξεις εδώ, μιλάμε για την ασχετοσύνη που υπάρχει και ο καθένας που κατέβασε το PHP και έφτιαξε 10 sites, νομίζεί ότι είναι προγραμματιστής. Αλήθεια είναι. Κάποιος που φτάνει να μιλάει περί ανέμων και υδάτων για αυτοκίνητα και κινητήρες πράγματι δεν έχει εμπειρία. Επίσης και γω το ίδιο σχετικά με το θέμα έχω και συνταγή για φασολάδα; Ενδιαφέρεται κανείς; Αυτά τα πράγματα ισχύουν στην ψυχολογία και την κοινωνιολογία. "Βιωματικός προγραμματισμός" είναι λίγο... εκτός πραγματικότητας. Εγώ από την εμπειρία μου θα σου πω πως όταν κάποιος λέει "με τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα" εννοεί "με τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις και η εμπειρία μου να καταλάβω", εκεί έγκειται η διαφορά αντιλήψεων. Αυτό ναι. 9 στις 10, ειδικά το "ίδιο ποιοτικά αποτελέσματα", δεν έχει καμία λογική και δηλώνει απλά πως πετυχένεται ο ίδιος λειτουργικός στόχος με κώδικα που δε βλέπεται. Επίσης αν έχει το "ίδιο ποιοτικά αποτέλεσμα", γιατί είναι κακή η πεπατημένη; Από την άλλη θα είμαι πάντα αντίθετος και θα επιμένω απέναντι στο άτομο που θα λέει ότι η X τεχνολογία, το Υ framework, ο τάδε σχεδιασμός του όλου project θα πρέπει να ακολουθηθεί και στο δικό μας project, όταν αποδεδειγμένα αυτό θα οδηγήσει λόγω της ιδιαιτερότητας των δικών μας απαιτήσεων σε πολύπλοκα workarounds, σε ανούσια δουλειά που 1 μήνα μετά κανείς δε θα καταλαβαίνει για ποιο λόγο έγινε και γενικα επανεφεύρεση του τροχού, μόνο και μόνο επειδή οι υπόλοιποι 9 στους 10 το κάνουν έτσι.
k33theod Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Αλήθεια είναι. Κάποιος που φτάνει να μιλάει περί ανέμων και υδάτων για αυτοκίνητα και κινητήρες πράγματι δεν έχει εμπειρία. Επίσης και γω το ίδιο σχετικά με το θέμα έχω και συνταγή για φασολάδα; Ενδιαφέρεται κανείς; Αυτό ναι. 9 στις 10, ειδικά το "ίδιο ποιοτικά αποτελέσματα", δεν έχει καμία λογική και δηλώνει απλά πως πετυχένεται ο ίδιος λειτουργικός στόχος με κώδικα που δε βλέπεται. Επίσης αν έχει το "ίδιο ποιοτικά αποτέλεσμα", γιατί είναι κακή η πεπατημένη; Από την άλλη θα είμαι πάντα αντίθετος και θα επιμένω απέναντι στο άτομο που θα λέει ότι η X τεχνολογία, το Υ framework, ο τάδε σχεδιασμός του όλου project θα πρέπει να ακολουθηθεί και στο δικό μας project, όταν αποδεδειγμένα αυτό θα οδηγήσει λόγω της ιδιαιτερότητας των δικών μας απαιτήσεων σε πολύπλοκα workarounds, σε ανούσια δουλειά που 1 μήνα μετά κανείς δε θα καταλαβαίνει για ποιο λόγο έγινε και γενικα επανεφεύρεση του τροχού, μόνο και μόνο επειδή οι υπόλοιποι 9 στους 10 το κάνουν έτσι. Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου εδώ λες άλλα: Η αντιγραφή και να κάνω κάτι έτσι επειδή το κάνουν και οι άλλοι κάθε άλλο παρά τήρηση κανόνων και προτοκόλλων είναι. Το αντίθετο θα έλεγα. Πριν κατάλαβα ότι θέλεις να εφεύρεις άλλο τροχό (με ίδια ποιοτικά αποτέλεσματα) και τώρα λες οτι δεν χρειάζεται αφού τον έχουν εφεύρει άλλοι. Ίσως κατάλαβα πάλι λάθος 1
Zaytsev Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Από την άλλη θα είμαι πάντα αντίθετος και θα επιμένω απέναντι στο άτομο που θα λέει ότι η X τεχνολογία, το Υ framework, ο τάδε σχεδιασμός του όλου project θα πρέπει να ακολουθηθεί και στο δικό μας project, όταν αποδεδειγμένα αυτό θα οδηγήσει λόγω της ιδιαιτερότητας των δικών μας απαιτήσεων σε πολύπλοκα workarounds, σε ανούσια δουλειά που 1 μήνα μετά κανείς δε θα καταλαβαίνει για ποιο λόγο έγινε και γενικα επανεφεύρεση του τροχού, μόνο και μόνο επειδή οι υπόλοιποι 9 στους 10 το κάνουν έτσι. Αυτό πάλι, είναι εντελώς διαφορετικό με όσα έγραψες πριν. Οι τεχνολογίες, είναι άσχετες των αρχών, των μεθοδολογιών και των καλών πρακτικών. Και προφανώς το κάθε project θέλει ανάλυση και απόφαση του τι θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό όμως, δεν αλλάζει τους κανόνες.
jimex Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Αυτό πάλι, είναι εντελώς διαφορετικό με όσα έγραψες πριν. Οι τεχνολογίες, είναι άσχετες των αρχών, των μεθοδολογιών και των καλών πρακτικών. Και προφανώς το κάθε project θέλει ανάλυση και απόφαση του τι θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό όμως, δεν αλλάζει τους κανόνες. Κάπου δεν καταλαβαινόμαστε. To "don't be a slave to the rules" δεν αφορά τις καλές πρακτικές και πραγματικά θέλω να μου κάνεις quote σε ποιο ακριβώς ποστ είπα αυτό το πράγμα. Εγώ ήμουν που εδώ έλεγα στον defacer πως πολλές φορές αυτού του είδους τους κανόνες πρέπει να τους κάνουμε και ακόμη πιο αυστηρούς προς αποφυγή παρερμηνειών αργότερα. Ωστόσο είχα χρησιμοποιήσει πάλι ακριβώς την ίδια φράση και τότε ήταν για την περίπτωση όπου δεν μας αποσχολούν καν οι καλές πρακτικές και εν γνώση μας δε τις χρησιμοποιούμε. Από την άλλη, οι κανόνες στους οποίους εναντιώνομαι δεν είναι οι καλές πρακτικές. Γιατί πραγματικά, ποιο ακριβώς επιχείρημα θα βρεις σε ένα ικανού μεγέθους και με μελλοντικές προοπτικές project ώστε να μη τις χρησιμοποιήσεις; Είναι όμως οι άτυποι μεν, κανόνες πλέον δε, που έχουν δημιουργθεί εξαιτίας trends και του γεγονότος ότι 9 στις 10 αποτελούν μία από τις καλύτερες, αν όχι τη βέλτιση, επιλογή. Οπότε ναι, σε αυτούς τους "κανόνες" με εισαγωγικά αν κάποιον τον ενοχλή η λέξη κανόνες, που προσωπικά έχω συναντήσει ουκ ολίγες φορές. Επίσης @k33theod: Εσύ ο ίδιος μίλησες παραπάνω για πρωτόκολλα όπως το http και το tcp, τα οποία προφανώς και δεν αφορούν τις καλές πρακτικές για maintainable κώδικα. Και η απάντησή μου είναι πως ναι. Αν υπάρξει μια στο εκατομμύριο που αυτά τα προτόκολλα αποδεδειγμένα δεν ταιριάζουν και η χρήση τους θα οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο προβλημάτων μεγαλύτερων των όσων η χρήση τους έχει να προσφέρει, προφανώς, δε θα χρησιμοποιηθούν μόνο και μόνο επειδή είναι ο "κανόνας".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα