Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις διάβασα ένα κείμενο του Salvatore Sanfilippo (δημιουργού εκτός άλλων του Redis). Είναι τόσο καλό και μου φαίνεται τόσο χρήσιμο σαν εργαλείο για την απάντηση σε ερωτήσεις όπως πώς να γίνω καλός προγραμματιστής και ποια εφόδια θα μου είναι πραγματικά χρήσιμα που πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας.

http://antirez.com/news/112

• Like 26
Δημοσ.

Αν το δεις καλλιτεχνικά ισχύει π.χ. ένας τραγουδιστής πουλάει 100 δίσκους ο άλλος 100000000 αν και 'παράγουν' 10 τραγούδια το χρόνο και οι δύο. 

Δημοσ.

Perfectionism, or how to kill your productivity and bias your designs

Αυτό με χτύπησε άσχημα.

Ωστόσο με χτυπάει επίσης άσχημα (λόγω OCD ίσως :P ) η ιδέα οτι θα το διαβάσουν άνθρωποι και θα νομίζουν ότι επιβεβαιώνει ως κάτι θετικό την προχειρότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με χτύπησε άσχημα.

Αυτό το πρόβλημα το είχα και γω μικρότερος (υποθέτω το έχω ακόμα σε κάποιο μειωμένο βαθμό). Νομίζω πως η ουσία είναι ότι δεν είναι κάθε στιγμή κατάλληλη για κάθε προσέγγιση, και απλά πρέπει να μπαίνεις στη σωστή νοοτροπία για την περίπτωση. Simple as that.

Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι ταυτόχρονα είχα "από πάντα" και ένα άλλο χαρακτηριστικό: να βγάζω απίστευτα αποτελεσματική (για τα δεδομένα) δουλειά όταν δεν έχω ούτε καν τα minimum resources που χρειάζονται -- π.χ., έχω 5 ώρες για να κάνω μια δουλειά που γίνεται σε 10, θα σου κάνω κάτι που θα δυσκολευτείς πολύ να πιστέψεις πως έγινε σε λιγότερες από 10. Κάποια στιγμή τα έβαλα αυτά τα δύο το ένα απέναντι στο άλλο και συνειδητοποίησα πως η μόνη διαφορά είναι ότι στη μία περίπτωση υπάρχει hard περιορισμός "από έξω" ενώ στην άλλη πρέπει να τον βάλεις εσύ, δεν τον βάζεις και εν τέλει καταλήγεις να κυνηγάς ιστορίες για αγρίους. Εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα: βάζε ένα όριο/goal στον εαυτό σου, και αφού το πετύχεις μπορείς αν θες να επανεξετάσεις. Όχι λευκή επιταγή από την πρώτη στιγμή.

That said υπάρχουν περιπτώσεις που και αξίζει και το χαίρεσαι να παιδεύεσαι με κάτι για να γίνει "τέλειο". Απλά δε βρίσκονται στο χώρο της παραγωγικής εργασίας.

πωπωπω λαικ μονο και μονο που εγινες τιες σε αυτο το σεκτιον. 

Έλα τώρα το έχω ξανακάνει... κάποτε.  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Απο την εμπειρια μου θα πω πως η σχεση μεγεθος προτζεκτ και χρονος ειναι εκθετικη. Ετσι αν βαλεις το μεγεθος στον αξονα χ, τοτε μεχρι ενα σημειο θα υπαρχει ο χ10.

Δημοσ.

Εγώ θα πρόσθετα σε όλα αυτά, το don't be a slave to the rules. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες "όλοι" λένε κάντο με τον Χ τρόπο. Αν έχεις έναν Y τρόπο και έναν Α λόγο που να μπορείς να τρίψεις στη μάπα των "όλων" και μάλιστα το αντεπιχείρημα τους να είναι "μα αυτή είναι η συνήθης πρακτική", τότε ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις με τον Y τρόπο. 

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ θα πρόσθετα σε όλα αυτά, το don't be a slave to the rules. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες "όλοι" λένε κάντο με τον Χ τρόπο. Αν έχεις έναν Y τρόπο και έναν Α λόγο που να μπορείς να τρίψεις στη μάπα των "όλων" και μάλιστα το αντεπιχείρημα τους να είναι "μα αυτή είναι η συνήθης πρακτική", τότε ξέρεις ότι πρέπει να το κάνεις με τον Y τρόπο. 

Συμφωνώ,

καλό είναι να ακολουθούμε κανόνες και πρότυπα αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν κάποιος λύνει ένα πρόβλημα διαφορετικά (με τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα) και του λένε "bad practice".

Μην ξεχνάτε ότι πολλά από αυτά που γράφουν αυτοί που τα γράφουν έχουν να κάνουν και με δικές τους εμπειρίες, με δικά τους βιώματα. Δεν ισχύουν όλοι οι κανόνες για όλους, και δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. 

Δημοσ.

Οι πρακτικές και οι κανόνες είναι για να τους ακολουθούμε είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε είναι σωστοί είτε όχι, μέχρι αυτοί να αλλάξουν.

Σκέψου να βγαίνει ο καθένας και να λύνει ένα πρόβλημα κάθε φορά με άλλο τρόπο και όχι ακολουθώντας τα πρώτυπα και να ψάχνονται όλοι και να ρωτάει ο ένας τον άλλο τί εννοείς και γιατί το έκανες έτσι.

Είναι σωστό, δεν είναι, έχει bugs, δεν έχει, θα το καταλάβει ο επόμενος δεν θα το καταλάβει.

Αυτά όταν δουλεύεις σε όμαδα, όταν δουλευείς μόνος σου και κανένας δεν θα διαβάσει τον κώδικά σου γράφεις ότι θές. 

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα σκέψου να γράφεις python και να λες το self θα το λεώ this και ο άλλος να λέει εγώ θα το λέω that και ο άλλος κάτι άλλο. Ή βγαίνει ένας μηχανικός και λέει εγώ δεν θα ακολουθήσω το http ή το tcp αλλά κάτι άλλο δικό μου  --> CHAOS

• Like 1
Δημοσ.

Μην ξεχνάτε ότι πολλά από αυτά που γράφουν αυτοί που τα γράφουν έχουν να κάνουν και με δικές τους εμπειρίες, με δικά τους βιώματα. Δεν ισχύουν όλοι οι κανόνες για όλους, και δεν υπάρχει μαύρο ή άσπρο. 

Εσύ νομίζεις δηλαδή, ότι η ύλη που διδάσκεται σε Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, είναι οι προσωπικές εμπειρίες ενός τυπάκου, που έλυσε ένα πρόβλημα και το έκανε βιβλίο...;

Ότι όλες οι μεθοδολογίες και οι πρακτικές είναι αποτέλεσμα ενός τυπάκου που ξύπνησε ένα πρωί με τη λύση στο πρόβλημά του και το μοιράστηκε στο status του στο Fb κι έγινε μόδα;

Η απόλυτη απαξίωση μελετών που κράτησαν δεκαετίες και εξελίσονται μαζί με την τεχνολογία...

Τι άλλο θα διαβάσω Θεέ μου...

Δημοσ.

Οι πρακτικές και οι κανόνες είναι για να τους ακολουθούμε είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε είναι σωστοί είτε όχι, μέχρι αυτοί να αλλάξουν.

Σκέψου να βγαίνει ο καθένας και να λύνει ένα πρόβλημα κάθε φορά με άλλο τρόπο και όχι ακολουθώντας τα πρώτυπα και να ψάχνονται όλοι και να ρωτάει ο ένας τον άλλο τί εννοείς και γιατί το έκανες έτσι.

Είναι σωστό, δεν είναι, έχει bugs, δεν έχει, θα το καταλάβει ο επόμενος δεν θα το καταλάβει.

Αυτά όταν δουλεύεις σε όμαδα, όταν δουλευείς μόνος σου και κανένας δεν θα διαβάσει τον κώδικά σου γράφεις ότι θές. 

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα σκέψου να γράφεις python και να λες το self θα το λεώ this και ο άλλος να λέει εγώ θα το λέω that και ο άλλος κάτι άλλο. Ή βγαίνει ένας μηχανικός και λέει εγώ δεν θα ακολουθήσω το http ή το tcp αλλά κάτι άλλο δικό μου  --> CHAOS

Μονάχα που το μόνο που κάνεις στο ποστ σου είναι να αναλύσεις το πρώτο μισό της δέυτερης πρότασής μου. Δεν λες κάτι διαφορετικό.

Πιο συγκεκριμένα και ακριβώς για την ακραία περίπτωση που αναφέρεις να φτάσει κάποιος να αντικαταστήσει ακόμα και τόσο διαδεδομένα πρωτόκολλα όσο το HTTP και το TCP με κάτι custom, αν όλα τα επιχειρήματα απέναντι σε αυτό καταρεύσουν, ναι, φυσικά και θα αντικατασταθούν. Πρόκειται βέβαια για την περίπτωση 1 στο εκατομμύριο ενώ εσύ σκέφτεσαι πως ο κάθε μηχανικός στο κάθε project θα χρησιμοποιεί ότι του κατέβει. Μονάχα που στην περίπτωση του ότι του κατέβει, θα βρεθεί πολλαπλάσιος αριθμός ατόμων με επιχειρήματα ικανά να στείλουν το μηχανικό αυτό ξανά στα θρανία. Από την άλλη, στην πρώτη περίπτωση του 1 στο εκατομμύριο, όταν γίνει κατανοητός ο στόχος, όλοι τελικά του βγάζουν το καπέλο. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...