Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη αν σας κουράζω με παλιά τεχνολογία. Έχω ένα σταθερό Η/Υ με intel quad core, asus p5kc,  4gb ram ddr2 800 mhz και nvidia geforce gt440.

Πρόσφατα αγόρασα μια ram ddr3 1366 ghz της kingston. Έβγαλα τις παλιές, την εγκατέστησα και δεν την αναγνώριζε με τίποτα. Στην εκκίνηση απλά μαύρη οθόνη. Ψάχνοντας σε ξένα site, είδα ότι πρέπει να γίνει reset to bios, επειδή ενδεχομένως να ψάχνει να βρει τα timings των παλιών ram και να κολλάει... Το έκανα όμως κι αυτό και πάλι τίποτα.

Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Ή να μου προτείνετε κάποια συγκεκριμένη ddr3 που είναι σίγουρο ότι θα "παίξει";

Γενικά, υπάρχει διαφορά μεταξύ 4gb ddr2 kai 4gb ddr3?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Η μητρική βλέπει μόνο 2 ανα dim (αν και μερικοί έχουν βάλει 2 τεσσάρες, είναι πολύ ρίσκο και όχι επίσημο).

Σχεδόν σίγουρα θα βλέπει αυτές https://www.skroutz.gr/s/4060024/Crucial-Ballistix-Sport-4GB-DDR3-1600MHz-BLS2CP2G3D1609DS1S00CEU.html

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι θα υπάρξει διαφορά στην ταχύτητα-απόδοση κάποιων εφαρμογών, σε σχέση με τις παλιές ram που είχα;

Δεν θα κάνω "αναβάθμιση" για gaming εννοείται, απλά να το "ζωντανέψω" λίγο θέλω.....

Δημοσ.

Φίλε ότι σου είπε ο Sheogorath.

Μην σου μπαίνουν τσάμπα ιδέες ότι με πιο γρήγορες RAM θα αυξήσεις τις επιδόσεις.

Έτσι και αλλιώς το FSB του CPU δεν μπορεί να απορροφήσει το επιπλέον bandwidth.

ΥΓ. Κάποτε είχα κι εγώ την p5kc

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Και μια χαζή ερώτηση: Μπαίνει SSD στην μητρική μου ή θα χρειαστώκαι τίποτα εξτρα controller κ.λ.π.;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προκειμένου για το AHCI, Κοίταξα λίγο το bios της asus p5kc και έκανα τις εξής ρυθμίσεις:

032d41535685182.jpg

Στη συνέχεια, κατά την εκκίνηση των Windows (7) έγιναν αυτόματα οι εξής εγκαταστάσεις:

325242535685256.jpg

Είμαι εντάξει τώρα όσον αφορά στις ρυθμίσεις για το AHCI;

Και μάλλον θα πάρω έναν samsung evo 250GB να ξεμπερδεύω και ξεχνάω εντελώς τις RAM...

Επεξ/σία από gartzo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...