Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Ήρθε σήμερα μετά από παραγγελία το καινούριο μου pc:

Αsus strix z270h gaming

Corsair Vengeance LPX 2800 DDR4

Asus GTX 1070 8GB

Corsair RMx 750W

i5 7600K

Το συναρμολόγησα κανονικά και όταν δίνω ρεύμα ανάβουν λαμπάκια, δουλεύουν ανεμιστήρες, γυρίζει ο μηχανικός δίσκος (HDD) αλλά κάποιο μπιπ δεν ακούω και επίσης δεν πάει σήμα στην οθόνη με τίποτα.

- Έβγαλα κάρτα γραφικών και δοκίμασα με την on-board, τίποτα.

- Δοκίμασα την οθόνη να δω αν παίζει με άλλο pc και δουλεύει, οπότε δεν είναι η οθόνη.

- Έβγαλα τις μνήμες RAM, τίποτα.

- Αφαίρεσα όλες τις συνδέσεις, ακόμα και τα πινάκια usb, reset, power led κτλ, και άφησα μόνο το power button για να ανοίγει...τίποτα. 

Δεν φαίνεται να ανοίγει καν. Στη μητρική ανάβουν διάφορα λαμπάκια οπότε υποθέτω πάει κανονικά ρεύμα. Άλλαξα τα καλώδια του τροφοδοτικού μήπως και φταίνε τα καλώδια (είναι modular), αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει...τί άλλο μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι ίσως οι μνήμη/ες μπορεί να μην είναι συμβατές για δες εδώ https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-Z270H-GAMING/HelpDesk_QVL/  και δοκίμασε με USB Stick Bios Update αν υποστηρίζει.

*Άκυρο τώρα είδα ότι είναι, δοκίμασε πάντως Bios update.

Δημοσ.

Είναι Ζ270, δύσκολα να μην είναι με το latest. Πως θα γίνει update αν δεν ανοίγει πάντως?

Μερικές μητρικές όπως και η δική μου έχει μια θήρα USB BIOS βάζεις το firmware .bin μέσα σε στικακι το κουμπώνεις κάνεις power on και το διαβάζει.

Δημοσ.

Τις μνήμες τις έβγαλα τελείως. Υπέθεσα ότι θα ανοίξει και χωρίς μνήμες ή έστω θα κάνει κάποιο μπιπ για να πεί ότι λείπουν. Παρόλα αυτά δεν κάνει τίποτα....πατάω το power on , ανοίγουν όλα τα led και fans. αλλά τίποτα άλλο πέρα από αυτό. 

Να σημειώσω (1) ότι όταν είχα πάνω την GPU, πριν δοκιμάσω την on board, η κάρτα άρχισε να γυρνάει τους ανεμιστήρες τις για 2 sec και μετά τους σταμάτησε. Αυτός ήταν και ο λόγος που το πρώτο πράγμα που δοκίμασα ήταν να βγάλω την GPU...όμως και με την on-board δεν θέλει να δώσει σήμα....

Επίσης (2) όταν μπαίνει keyboard και mouse στις usb ανάβουν με τη μία....άσχετα αν είναι ανοιχτό το pc.

Τα pins στο socket ήταν ΟΚ. Είχαν από πάνω το προστατευτικό πλαστικό και εγώ απλά το αφαίρεσα, έβαλα την CPU και μετά έκλεισα προσεκτικά το πορτάκι. Η CPU δεν μπορεί να μπει λάθος αλλιώς δεν έκλεινε το πορτάκι. Μπήκε κανονικά στις εσοχές τις. Πάστα έβαλα μικρή ποσότητα οπότε δύσκολο να ξεχείλισε και να έπεσε μέσα στο socket....αν και έχω δει άλλα συστήματα που κολυμπούσαν στην πάστα και όμως δούλευαν κανονικά!

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...όχι τίποτα άλλο...οι υποδοχές είναι στάνταρ. Ή μπαίνει ή δεν μπαίνει. Λάθος δεν μπορείς να κάνεις και να θέλεις!

Δημοσ.

Πρωτα απολα ψυχραιμια δεν νομιζω να εκαψες τιποτα.Βγαλε τα παντα και βαλε στο ρευμα μονο CPU,motherboard αντε και cooler να δεις αν βοοταρει (εννοειται και ram)

Δημοσ.

Πρωτα απολα ψυχραιμια δεν νομιζω να εκαψες τιποτα.Βγαλε τα παντα και βαλε στο ρευμα μονο CPU,motherboard αντε και cooler να δεις αν βοοταρει

Το έχω κάνει ήδη...μάλιστα έβγαλα και όλα τα "άχρηστα" pins (usb, hd audio, reset sw, led+, led-). Άφησα μόνο το power sw για να ανοίγει, το 8πινο που μπαίνει δίπλα από την CPU και το 24πινο που μπαίνει στο πλάι δεξιά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

Δημοσ.

Διάβασα το εξής...παίζει να μην αποκρίνεται καθόλου γιατί το BIOS δεν υποστηρίζει 7η γενιά CPU. Θέλει να μπεί πάνω 6η γενιιά...να κάνεις update και μετά να αλλάξεις cpu. Παίζει τέτοιο σενάριο? Το ψάχνω τόσο γιατί θέλω να είμαι σίγουρος πως έχω κάνει τα πάντα πριν ζητήσω DOA.

Δημοσ.

οταν ανοιγεις τον υπολογιστη και δεν κανει μπιπ το ηχειακι μετα απο λιγο σβηνει και ξανα ανοιγει απο μονος του;  ή συνεχιζει να ειναι ανοιχτος και να λειτουργει

Δημοσ.

Καλησπέρα

Την μητρική την δοκίμασες εντός κουτιού? το πιο κοινό λάθος είναι να έχει μπεί λάθος ένας αποστάτης και να βραχυκυκλώνει,επίσης η μνήμες σου είναι αυτές? http://www.skroutz.gr/s/5434288/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-2800MHz-CMK16GX4M4A2800C16.html αν ναί μπορεί να φταίνε γιατι τον τύπο CMK16GX4M4A2800C16 δέν τον βλέπω στις υποστηριζόμενες εδώ http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/STRIX_Z270H_GAMING/STRIX_Z270H_GAMING_memory_QVL.pdf?_ga=1.146451380.1669990353.1485253554

Διάβασα το εξής...παίζει να μην αποκρίνεται καθόλου γιατί το BIOS δεν υποστηρίζει 7η γενιά CPU. Θέλει να μπεί πάνω 6η γενιιά...να κάνεις update και μετά να αλλάξεις cpu. Παίζει τέτοιο σενάριο? Το ψάχνω τόσο γιατί θέλω να είμαι σίγουρος πως έχω κάνει τα πάντα πριν ζητήσω DOA.

Δέν παίζει τέτοιο σενάριο, το Ζ270 είναι για την 7η γενιά.

• Like 1
Δημοσ.

οταν ανοιγεις τον υπολογιστη και δεν κανει μπιπ το ηχειακι μετα απο λιγο σβηνει και ξανα ανοιγει απο μονος του;  ή συνεχιζει να ειναι ανοιχτος και να λειτουργει

Συνεχίζει να δουλεύει....δίχως σήμα ή κάποιο σημείο ζωής αλλά "δουλεύει". Δεν κάνει restart.

Καλησπέρα

Την μητρική την δοκίμασες εντός κουτιού? το πιο κοινό λάθος είναι να έχει μπεί λάθος ένας αποστάτης και να βραχυκυκλώνει,επίσης η μνήμες σου είναι αυτές? http://www.skroutz.gr/s/5434288/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-2800MHz-CMK16GX4M4A2800C16.html αν ναί μπορεί να φταίνε γιατι τον τύπο CMK16GX4M4A2800C16 δέν τον βλέπω στις υποστηριζόμενες εδώ http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/STRIX_Z270H_GAMING/STRIX_Z270H_GAMING_memory_QVL.pdf?_ga=1.146451380.1669990353.1485253554

Δέν παίζει τέτοιο σενάριο, το Ζ270 είναι για την 7η γενιά.

Η μητρική είναι εντός κουτιού. Το κουτί είναι το NZXT H440 V2. Οι αποστάτες είναι στάνταρ πάνω στο κουτί. Δεν τους βιδώνεις εσύ όπως σε άλλα κουτιά. 6 αποστάτες είχε πάνω...και στους 6 βίδωσαν οι βίδες κανονικά....Δεν σε αφήνει να κάνεις λάθος γιατί έχει ένα λαμάκι που αν δεν μπεί σωστά δεν σε αφήνει να βιδώσεις καμία καμία από τις 6 βίδες. 

Οι μνήμες είναι αυτές (2x8GB): http://www.corsair.com/en-eu/vengeance-lpx-16gb-2x8gb-ddr4-dram-2800mhz-c16-memory-kit-black-cmk16gx4m2a2800c16

Το δοκίμασα και χωρίς καμία μνήμη πάνω...τίποτα πάλι.

Δημοσ.

τοτε ειναι η μητρικη ή το τροφοδοτικο μετα το οποιο το εβαλες σε αλλο pc να δεις αν δινει τασεις σωστες; ή να το μετρησεις με κανενα τεστερ

Δημοσ.

Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο προτού στείλεις την μητρική για rma βάλτη στο χαρτόκουτό της η σε άλλη μη αγώγιμη επιφάνεια συνδεσε τροφοδοσία , ράμ και cpu μόνο και δές άν τότε δώσει σήμα. Δέν έχεις να χάσεις τίποτα έτσι και αλλιώς θα βγεί που θα βγεί.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...