Pa0ki Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Το ότι στον ΙΤ τομέα δεν έχεις προκοπή παρά μόνο στο UK, εφόσον δεν ξέρεις άλλη γλώσσα? Δε νομίζω....Γερμανία Ολλανδία γνωρίζω άτομα όπως και Τσεχία που δουλεύουν φορουμίτες(υπάρχει thread)....σίγουρα και αλλού 1
Zein Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ναι αλλα πες οτι θελω να την κανω για Βρυξελες, Παρισι, Βερολινο ή Αμστερνταμ σε κατι μηνες πχ. Οι εργοδοτες μου εκει αν δουνε οτι μιλαω τα ΙΤ αλλα δε μιλαω γαλλικα/γερμανικα/ολλανδικα/οτιδηποτε θα πουνε "ε ενταξει, μιλαει Angular και αυτο μας κανει, ολα τα αλλα ειναι δευτερον" ? Δε θα τους ξενισει λιγο?
e-tic Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Είναι και θέμα policy της εταιρείας. Γνωστός έπιασε δουλειά στην Ολλανδία ξέροντας μόνο Αγγλικά. Στα απαιτούμενα της εταιρείας ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα Ολλανδικών, όπως και έκανε.
Zein Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ναι αλλα αυτο εγινε πριν ή μετα την προσληψη? Και τι θα γινοταν αμα παρακολουθουσε τα μαθηματα αλλα δεν καταλαβαινε πολλα, παρολο που στη δουλεια του μπορει να ηταν ασσος? Θα τον διωχνανε?
e-tic Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Όταν προσλήφθηκε μίλαγε μόνο Αγγλικά. Παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα Ολλανδικών τα οποία νομίζω οτι του τα επιδοτούσαν απο την εταιρεία. Αν δεν τα μάθαινε δεν ξέρω τι θα γινόταν, δεν χρειάστηκε να το μάθουμε.
subdee Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Νομίζω πως Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία είναι πιο σφιχτοί με το θέμα της γλώσσας. Εγώ στην Ολλανδία 5 χρόνια τώρα εργάζομαι μόνο με τα Αγγλικά και κανείς δεν μου ζήτησε να κάνω μαθήματα Ολλανδικών.
filipN Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 - Εννοείται πως σε εργασίες που η προσφορά είναι μικρότερη της ζήτησης, η γνώση των Αγγλικών αρκεί για να προσληφθείς. - Για να αποφευχθούν όμως μελλοντικές παρεξηγήσεις καλύτερα να πεις και σε ποιόν τομέα εργάζεσαι. - Σε πολλές περιοχές της Ολλανδίας μετά τους 6-8 μήνες που βρίσκεσαι εκεί αρχίζουν να σε «στραβοκοιτάνε», ακόμα και στο super market, αν συνεχίζεις να μιλάς Αγγλικά. Σε δημοτικά γραφεία ή άλλες κρατικές υπηρεσίες, αν αντιληφθούν ότι καταλαβαίνεις Ολλανδικά αρχίζουν να σου απαντούν στα Ολλανδικά ή σε άψογη Άγγλο-Ολλανδική διάλεκτο.
Dagobert Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Το ότι στον ΙΤ τομέα δεν έχεις προκοπή παρά μόνο στο UK, εφόσον δεν ξέρεις άλλη γλώσσα? Δε νομίζω....Γερμανία Ολλανδία γνωρίζω άτομα όπως και Τσεχία που δουλεύουν φορουμίτες(υπάρχει thread)....σίγουρα και αλλού Απάντησα για Γερμανία: απαιτείται καλή γνώση της γλώσσας. Εξαίρεση άτομα με πολλή προϋπηρεσία, θέσεις στον ΙΤ τομέα και ορισμένες πόλεις που έχουν αγγλόφωνες θέσεις, όμως άτυπα υπάρχει σύσταση να μάθουν τη γλώσσα. 1
Zein Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ωραια ωραια, εξαιρετικα βασικα! Και κατι αλλο ασχετο/σχετικο με το θεμα. Εστω οτι καποιος δουλευει 5 χρονια στην αγγλια, 3 χρονια στην ισπανια, 4 χρονια στη γερμανια και 5 χρονια στη γαλλια κτλ κτλ. Συνταξη θα παρει ποτε? Υπαρχει κανενα ενιαιο ταμειο για ενσημα/εισφορες που να μπορει να μεταφερθει απο χωρα σε χωρα ή μονο ιδιωτικη ασφαλιση και τελος? Το εχει σκεφτει αυτο ποτε κανεις? Οχι το να αλλαζει χωρες σαν τα πουκαμισα, αλλα τι απογινονται οι εισφορες του μολις φυγει απο την ταδε χωρα.
bilya Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ωραια ωραια, εξαιρετικα βασικα! Και κατι αλλο ασχετο/σχετικο με το θεμα. Εστω οτι καποιος δουλευει 5 χρονια στην αγγλια, 3 χρονια στην ισπανια, 4 χρονια στη γερμανια και 5 χρονια στη γαλλια κτλ κτλ. Συνταξη θα παρει ποτε? Υπαρχει κανενα ενιαιο ταμειο για ενσημα/εισφορες που να μπορει να μεταφερθει απο χωρα σε χωρα ή μονο ιδιωτικη ασφαλιση και τελος? Το εχει σκεφτει αυτο ποτε κανεις? Οχι το να αλλαζει χωρες σαν τα πουκαμισα, αλλα τι απογινονται οι εισφορες του μολις φυγει απο την ταδε χωρα. http://europa.eu/youreurope/citizens/work/retire-abroad/state-pensions-abroad/index_en.htm εδω τα λεει αναλυτικά. 1
3DJIN Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 ναι, αλλα σε 30 χρόνια θα υπάρχει ΕΕ; Τοτε χάνονται ολα, αν δεν υπογραφουν διμερείς συμφωνιες...
mentoras99 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 ναι, αλλα σε 30 χρόνια θα υπάρχει ΕΕ; Τοτε χάνονται ολα, αν δεν υπογραφουν διμερείς συμφωνιες... Πολυ ευστοχο σχόλιο.... 2
tsapman Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2017 ναι, αλλα σε 30 χρόνια θα υπάρχει ΕΕ; Τοτε χάνονται ολα, αν δεν υπογραφουν διμερείς συμφωνιες... Επισης μπορει να μην υπαρχει κρατος (η να ειναι χρεωκοπημενο οταν ερθει η ωρα σου να βγεις στην συνταξη) οποτε παντα υπαρχει ενα ρισκο να μη παρεις τιποτα η ελαχιστα. Μια αλλη επιλογη ειναι να κανεις ιδιωτικο συνταξιοδοτικο. Δαφερουν αναλογα την εταιρεια και την χωρα αλλα αρκετα σε αφηνουν να μεταφερεις τα χρηματα που εχεις επενδυσει σε αντιστοιχα προγραμματα σε αλλες χωρες. Βεβαια και αυτα μπορουν να χρεωκοπησουν μαζι με το κρατος και να χασεις τα χρηματα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις