De@th L0rd Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Από τη στιγμή που δεν έχεις απενεργοποιημένη την περιαγωγή (αν έχεις αμφιβολία πάρε εξυπηρέτηση πελατών) δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. It just works. Kι εμένα μου φάνηκε περίεργο ρε γμτ. Θα πάρω αύριο εξυπηρέτηση πελατών γιατί μόλις γύρισα ελλάδα ξεσκίστηκε το κινητό να λαμβάνει χαμένες κλήσεις κ μηνύματα, άλλη μια φορά πριν αρκετά χρόνια το είχα πάθει αυτό στο Βέλγιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arsenal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Είμαι 25 ετών, έχω τελειώσει Πολιτικών Επιστημών και Ίσως είμαι από τις τεράστιες εξαιρέσεις της σχολής μου βρίσκωντας δουλειά που σχετίζεται άμεσα με αυτό που σπούδας.Ωστόσο, ο μισθός (650) δεν μου επιτρέπει περισσότερα πράγματα απο το να μένω με τους δικού μου και έτσι σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά, οικονομική στήριξη για σπουδές στο εξωτερικό είναι αδύνατη και γι'αυτο το λόγο θα φύγω για εύρεση εργασίας και όχι σπουδές.Δεν με ενδιαφέρει να κάνω ή οχι αυτο που σπούδασα, με ενδιαφέρει να βρω μια σωστή δουλειά που να ζω αξιοπρεπέστατα. Το θέμα είναι οτι ξέρω μόνο αγγλικά και την Αγγλία την απορρίπτω. Κοιτάω προς Γερμανία μεριά χωρίς να έχω ψαχτέι όμως ιδιαίτερα, αυτό που με απασχολεί είναι η γλώσσα, θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω εκει πέρα και να βρω εργασία χωρίς να ξέρω ούτε τα βασικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Απορρίπτεις την Αγγλία για ποιο λόγο;; ¨ενα σωρό πράγματα υπάρχουν να κάνεις, πάρε μια γεύση https://www.prospects.ac.uk/careers-advice/what-can-i-do-with-my-degree/politics-and-international-relations Για Γερμανία μην πας χωρίς να ξέρεις λέξη, κάνε πρώτα στην Ελλάδα λίγους μήνες μέχρι το β1 επίπεδο, θα κάνεις τη ζωήσου πολύ πιο εύκολη. Μετα συνεχίζεις εκεί το σχολείο για εκμάθηση της γλώσσας δουλεύοντας είτε ημιαπασχόληση είτε mini job και αφού τελειώσεις το επίπεδο που θέλεις (Β2 ή C1) εννοείται ότι μετά ανοίγονται πολλοί δρόμοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Για Γερμανία μην πας χωρίς να ξέρεις λέξη, κάνε πρώτα στην Ελλάδα λίγους μήνες μέχρι το β1 επίπεδο, θα κάνεις τη ζωήσου πολύ πιο εύκολη. Μετα συνεχίζεις εκεί το σχολείο για εκμάθηση της γλώσσας δουλεύοντας είτε ημιαπασχόληση είτε mini job και αφού τελειώσεις το επίπεδο που θέλεις (Β2 ή C1) εννοείται ότι μετά ανοίγονται πολλοί δρόμοι Αυτό μπορεί απλά να το ξεχάσει καθώς δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό σενάριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό σενάριο;; Ενδιαφέρουσα άποψη αλλά πού τη βασίζεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Το να πάει κάποιος ξέμπαρκος στην Γερμανία, μόνος και χωρίς κάποια βοήθεια εκεί, με επίπεδο γλώσσας Β1, με προοπτική να συνεχίσει εκεί την εκμάθηση γλώσσας παράλληλα με δουλειά και στη συνέχεια να του "ανοιχτούν νέοι δρόμοι", μόνο ρεαλιστικό σενάριο δεν είναι Ούτε καν σπίτι δεν θα βρει να μείνει Τον Φεβρουάριο κλείνω 2 χρόνια εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Λες για την εύρεση κατοικίας και για το πώς θα τακτοποιηθεί στα πρώτα βήματα. Ναι εκεί θέλει σχεδιασμό εννοείται. Το να ξεκινήσει κάποιος να κάνει μαθήματα από Ελλάδα εννοείται ότι θα είναι πολύ βοηθητικό σε σχέση με το να πάει εκεί χωρίς να ξέρει ούτε την άλφαβήτα. Το που θα μείνει είναι το πιο σημαντικό· η μία επιλογή είναι συγγενείς/φίλοι και αν υπάρχουν ή υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν το καλύτερο είναι να πάει μέσω ενός γραφείου από αυτά που σου βρίσκουν δουλειά αι διαμονή για τους πρώτους μήνες και σε βοθάνε με τα γραφειοκρατικά στην αρχή (να ραφτέις στο δήμο, να ανοίξεις λογαριασμό κ.ά.) Δεν εννοούσα να σηκωθεί κάποιος να πάει εντελώς ξεκρέμαστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aposporis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Τι χρειάζεται για να πάρει κανείς το κατοικίδιό του (γάτα στη προκειμένη) στην Ευρώπη μετακομίζοντας μόνιμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Λες για την εύρεση κατοικίας και για το πώς θα τακτοποιηθεί στα πρώτα βήματα. Ναι εκεί θέλει σχεδιασμό εννοείται. Το να ξεκινήσει κάποιος να κάνει μαθήματα από Ελλάδα εννοείται ότι θα είναι πολύ βοηθητικό σε σχέση με το να πάει εκεί χωρίς να ξέρει ούτε την άλφαβήτα. Το που θα μείνει είναι το πιο σημαντικό· η μία επιλογή είναι συγγενείς/φίλοι και αν υπάρχουν ή υπάρχουν αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν το καλύτερο είναι να πάει μέσω ενός γραφείου από αυτά που σου βρίσκουν δουλειά αι διαμονή για τους πρώτους μήνες και σε βοθάνε με τα γραφειοκρατικά στην αρχή (να ραφτέις στο δήμο, να ανοίξεις λογαριασμό κ.ά.) Δεν εννοούσα να σηκωθεί κάποιος να πάει εντελώς ξεκρέμαστος. Φίλε μου δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα Δεν υπάρχουν γραφεία που θα του βρουν σπίτι και δουλειά Με ημιαπασχόληση ή minijob δεν θα μπορεί καν να ζήσει εδώ, όχι να πληρώνει και μαθήματα για Β2 (400άρι/μήνα) Στο δήμο χωρίς κατοικία δεν γράφεσαι, λογαριασμό στην τράπεζα δεν ανοίγεις Αν ο φίλος παραπάνω είχε συγγενείς ή φίλους, θα το είχε ήδη αναφέρει φαντάζομαι Αν ήταν όλα τόσο απλά, κανείς δεν θα κατέφευγε σε λύσεις τύπου "ζητείται άτομο για ταβέρνα, παροχή κατοικίας, ικανοποιητικός μισθός" να του πίνουν το αίμα οι Ελληνάρες Καλησπέρα. Τι χρειάζεται για να πάρει κανείς το κατοικίδιό του (γάτα στη προκειμένη) στην Ευρώπη μετακομίζοντας μόνιμα; Ευρωπαϊκό διαβατήριο, εμβολιασμό χρειάστηκα για το κουνέλι μου Ρώτα κάποιον κτηνίατρο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Τι χρειάζεται για να πάρει κανείς το κατοικίδιό του (γάτα στη προκειμένη) στην Ευρώπη μετακομίζοντας μόνιμα; To ίδιο το κατοικίδιο. Διαβατηριο https://ec.europa.eu/food/animals/pet-movement_en Εμβολια κλπ Ο Κτηνιατρος θα τα ξερει καλυτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Paoki το ότι δεν γνωρίζεις την ύπαρξη αυτών των γραφείων (και δεν τη γνωρίζει πολύς κόσμος) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κιόλας. Όταν λέω σου βρίσκουν σπίτι, σου δίνουν ένα δωμάτιο μη φανταστείς ότι θα σου δώσουν κανα τριάρι και αυτό για λίγους μήνες αλλά είναι καλό γιατί έτσι έχεις διεύθυνση να δηλώσεις για να γραφτείς στο δήμο και να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα. Πράγματα που άμα πας εντελώς μόνος σου δεν θα μπορείς να τα κάνεις. Τώρα για το 400αρι ανα μηνα που λες, ισχύει μόνο άμα πας ιδιωτικά αλλά ποιος ο λόγος να πας ιδιωτικά όταν στους πτυχιούχους τα επιδοτεί το arbeitsamt? (Μπορεί να γίνεται και μέσω jobcenter, όπως γίνεται με τα μικρότερα επίπεδα αλλά δεν έχω ψάξει προϋποθέσεις και σε ποιους απευθύνεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Για στείλε μου μερικά γραφεία για την περιοχή της Στουτγάρδης να ενημερωθώ Και με τι τιμή στο δίνουν το δωμάτιο? Γιατί εγώ ξέρω άτομα που συγκατοικούν και για ένα δωμάτιο σκάνε 3-5 κατοστάρικα Εγώ μέχρι "Β1"(παραπάνω δεν γίνεται) πλήρωνα μέσω bamf 195€/module αντί για 390€ και στο τέλος πήρα πίσω το 50%. Δεν ήταν τζάμπα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Φίλε μου άλλο το επιδοτούμενο άλλο το τζάμπα. Η Bamf σου πληρωνει μεχρι και το Β1 το 50% και μετα το β1 κάνεις το course για τη ζωή στη Γερμανία και αν το περάσεις παίρνεις το 50% από αυτά που έδωσες (Αυτά θα τα έκανες ήδη). Μετά η Bamf δεν επιδοτεί άλλο. Αν είσαι πτυχιούχος μπορείς να συνεχίσεις με επιδοτούμενα μέσω της arbeitsamt για Β2 και C1 (αυτό το κρίνουν κατά περίπτωση οι υπάλληλοι δεν δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως όπως από τη Bamf). Ta grafeia που ανέφερα είναι στην Ελλάδα όχι στη Γερμανία (δεν αποκλείω να υπάρχει στη Γερμανία και να μην το ξέρω). Γενικά θέλει συνεχώς να ψάχνεις και να μην είσαι αρνητικός. Δωμάτιο μπορεί να στο δώσουν και τζάμπα εκεί που θα δουλεύεις αλλά για περιορισμένο διάστημα, μετά πρέπει να πληρώσεις αν συνεχίσεις να μένεις εκεί. Τα ενοίκια γενικά είαι πολύ ακριβά γι αυτό είναι πολύ συνηθισμένη η συγκατοίκηση. Και εσύ φαντάζομαι με συγκατοίκους θα μένεις (αν δεν μένεις σε συγγενείς). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Ωραία, δώσε μου μερικά γραφεία στην Ελλάδα που σου βρίσκουν δουλειά στη Γερμανία και σου δίνουν και δωμάτιο τζάμπα Αυτά μόνο κάτι ταβερνιάρηδες τα κάνουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Υπάρχουν εταιρίες όπως η Axia και η MD-Hellas και μετά υπάρχουν διάφοροι μεσάζοντες που συνεργάζονται με γερμαικές εταιρίες για προγράμματα πχ κατάρτισης όπως είναι το job of my life http://www.e-dimosio.gr/ekpedefsi/86792/to-programma-the-job-of-my-life-epidoti-tous-neous-gia-na-vroun-doulia/ και άλλα όπως http://www.alfavita.gr/arthron/ergasia/epidotoymeno-programma-ekpaideysis-katartisis-kai-ergasias-sti-germania-2017Και γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράς έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις