Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στο εξωτερικό: απορίες & συμβουλές

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γενικά οι Έλληνες μετανάστες γιατί δεν προτιμούν καθόλου τη Γαλλία;;  Δεδομένου ότι και η γλώσσα είναι πιο εύκολη από τα γερμανικά και οι συνθήκες εργασίας για ανειδίκευτους σημαντικά καλύτερες απ' ότι στη Γερμανία.

Δε ξέρω αν ισχύει αυτό - και σε περίπτωση που ισχύει σίγουρα δε το γνωρίζει ο κόσμος. Πόσο είναι π.χ. ο κατώτατος μισθός στη Γαλλία (αν υπάρχει);

Επίσης, νομίζω ότι η Γερμανία έχει μεγαλύτερη πληθώρα ανοιχτών θέσεων, καλύτερους μισθούς και γενικότερα χαμηλότερη ανεργία. Αλλος λόγος είναι οι ελληνικές κοινότητες και η δικτύωση των Ελλήνων στη Γερμανία, που έχει βοηθήσει πολλούς στο ξεκίνημα. Εχω γνωρίσει άτομα που ήρθαν για δουλειά σε επιχειρήσεις Ελλήνων, χωρίς γνώσεις Γερμανικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9,61€, ενώ στη Γερμανία είναι 8,50€ και θεσμοθετήθηκε μόλις πρόπερσι.

Αυτο που λες για τις ελληνικές κοινοτητες ισχύει αλλά οι επιχειρήσεις που εχουν οι Έλληνες εκει είναι εστιατόρια και οι εννια στους δεκα μεταναστες που δουλευουν σε τετοιο μιλανε για τρελή εκμετάλλευση και άθλιες συνθήκες εργασίας. Οπότε δεν είναι πολύ θελκτικό το πακέτο του Έλληνα εργοδότη στη Γερμανία.

• Like 1

Τριπλάσια η ανεργία στη Γαλλία σε σχεση με την Γερμανία. Σε καθοδική πορεία η οικονομία της Γαλλίας σε σχέση με τη Γερμανίας. Νοοτροπία να δουλευουν με ξενους οι Γερμανοι σε αντιθεση με τους Γαλλους που απασχολουν κατα βαση ντοπιους και κατοικους των πρωην αποικιών. Και φυσικα το μεγαλύτερο επιχειρημα ειναι η πανισχυρη βιομηχανικη παραγωγη της Γερμανίας σε σχεση με τη Γαλλική. Επίσης μια γενική συγκριση του κόστους ζωής https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Germany&country2=France δειχνει οτι η ζωη στη Γαλλία ειναι πιο ακριβή και εχει κατα 20% χαμηλότερη αγοραστική δύναμη απο την Γερμανία. 

9,61€, ενώ στη Γερμανία είναι 8,50€ και θεσμοθετήθηκε μόλις πρόπερσι.

Αυτο που λες για τις ελληνικές κοινοτητες ισχύει αλλά οι επιχειρήσεις που εχουν οι Έλληνες εκει είναι εστιατόρια και οι εννια στους δεκα μεταναστες που δουλευουν σε τετοιο μιλανε για τρελή εκμετάλλευση και άθλιες συνθήκες εργασίας. Οπότε δεν είναι πολύ θελκτικό το πακέτο του Έλληνα εργοδότη στη Γερμανία.

8,84 είναι στη Γερμανία βασικά, ο οποίος ισχύει σε περιορισμένες περιπτώσεις, καθώς ανάλογα το επάγγελμα, αλλά και την περιοχή της Γερμανίας, το όριο είναι υψηλότερο έως πολύ υψηλότερο.

To ότι οι επιχειρήσεις των Ελλήνων εδώ είναι εστιατόρια είναι λίγο κλισέ κατά τ' άλλα... Ναι μεν υπάρχουν μπόλικα ελληνικά εστιατόρια, αλλά αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των επιχειρήσεων που ανήκουν σε Ελληνες.

Δε ξέρω βέβαια σε τι ποσοστό οι Ελληνες μετανάστες ψάχνουν για δουλειά σε "ελληνικές" επιχειρήσεις... Απλά λέω υπάρχει σαν επιλογή, και κάποιοι το κάνουν.

ενικά για τους γερμαούς λέγεται ότι είναι αρκετά ανεκτικοί στο θέματης γλώσσας. Ισχύει;;  Ιδίως άμα βλέπουν ότι προσπαθείς.

Στον εργασιακό τομέα; Αυτή η εντύπωση μου έχει δοθεί από φίλους που ήρθαν Γερμανία με περιορισμένες γνώσεις της γλώσσας (προσωπικά μιλάω τη γλώσσα από μικρός). Σου πληρώνουν και μαθήματα γερμανικών για αρκετά καιρό. Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αν τα πληρώνει το κράτος ή οι εταιρείες που σε προσλαμβάνουν και αν σου πληρώνουν όλα τα έξοδα.

Και στη καθημερινότητα νομίζω οι περισσότεροι είναι αρκετά υπομονετικοί και δεν έχουν θέμα να σου μιλήσουν και στα αγγλικά.

Το κράτος στα πληρώνει μέχρι το επίπεδο Β1 μέσω της BAMF. Μετά είναι πιθανόνα συνεχίσει να στα επιδοτεί το arbeitsamt αλλά είναι ανάλογα την περίπτωση πχ αν έχεις πτυχίο, αν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσεις σε κάποιο είδος σπουδών κλπ.

Βαγγέλη αν επιτρέπεται σε τι τομέα δουλεύεις στη Γερμανία;;

ενικά για τους γερμαούς λέγεται ότι είναι αρκετά ανεκτικοί στο θέματης γλώσσας. Ισχύει;;  Ιδίως άμα βλέπουν ότι προσπαθείς.

Πιο ορθά, περίοδος χάριτος.

Οι συνάδελφοι σου στην Γερμανία, όχι μόνο δεν έχουνε πρόβλημα να σου μιλήσουν στα Αγγλικά, αλλά πολλές φορές το θεωρούν ευγενικό να το κάνουνε. Βέβαια, χωρίς Γερμανικά λες αντίο στην πλειοψηφία των θέσεων, το ποσοστό βέβαια διαφοροποιειτε ανάλογα την περιοχή.

Εταιρείες στο Μόναχο η στο Βερολίνο είναι πιο δεκτικες αποτι άλλες σε μικρότερες πόλεις. Αλλά και πάλι πχ για σε Mercedes, bmw που ξέρω, έχεις handicap χωρίς Γερμανικά.

Συνάδελφοι στη Γερμανία ανάλογα με τη δουλειά δε σημαίνει Γερμανοί.

Γενικά οι Γερμανοί εδώ στο Βερολίνο θα σου μιλήσουν όπως μπορούν, πολλές φορές δε μπορούν αγγλικά αλλά αν κάνεις και συ προσπάθεια στα γερμανικά θα κάνουν κι αυτοί. Προφανώς για τις περισσότερες δουλειές αυτό δεν είναι αρκετό όπως είναι στο δρόμο, χωρίς τη γλώσσα λες αντίο.

Σε συγκεκριμένους τομείς (ελληνικό εστιατόριο στο low end, πολυεθνική κλπ στο high end) μπορείς να τη βγάλεις με μηδέν γερμανικά, ξέρω κόσμο που είναι χρόνια εδώ και μιλάει μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

[Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ισλανδία]

Σκεφτόμαστε με τον φίλο να φύγουμε στο εξωτερικό επειδή με την Ελλάδα δεν βλέπουμε μέλλον γενικά. Σκεφτόμαστε να τελειώσουμε κάποιες υποχρεώσεις και σε ένα χρόνο (ίσως και λίγο παραπάνω) να ξεκινήσουμε εντατικά της διαδικασίες για φύγουμε. Αποφασίσαμε όμως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε απο τώρα χώρες που θα μπορούσαμε να πάμε ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με τις νομοθεσία, γραφειοκρατία και φυσικά να μάθουμε τη γλώσσα (όσο γίνεται). 

Με βάση κάποια κριτήρια και αφού έψαξα διάφορα για χώρες που θα μπορούσαμε να πάμε βρήκα την: Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ισλανδία. Και θα ήθελα να μάθω απο ανθρώπους που μένουν σε αυτές ή γενικά ξέρουν πράγματα πως είναι τα πράγματα. 

Για την Ολλανδία και τη Δανία διάβασα ότι γενικά έχουν πολύ καλό περιβάλλον εργασίας και οι δύο αλλά στην Ολλανδία είναι ακριβή η ζωή και στη Δανία είναι αρκετά δύσκολο να βρει κανείς δουλεία. Όσο αφορά τη Γερμανία ξέρω ότι υπάρχουν αρκετά opportunities και  επίσης εκεί έχω αρκετούς συγγενείς και ήδη ξέρω τη γλώσσα (σε βασικό επίπεδο βέβαια) αλλά γενικά απ'ότι ξέρω είναι αρκετά ακριβή στη διαμονή (ενοίκια κτλ.). Παραδέχομαι ότι η Ιρλανδία υπάρχει σαν επιλογή επειδή γενικά εγώ είμαι κολλημένη με αυτή τη χώρα 1ον επειδή μ'αρέσουν σχεδόν τα πάντα εκεί και 2ον επειδή έχει αρκετές εταιρίες πληροφορικής γενικά ξέρω αρκετό κόσμο που έχει βρει εκεί δουλειά στο κομμάτι του ΙΤ. επίσης απ'ότι έχω μάθει είναι αρκετά ακριβή χώρα.

Ο κλάδος μου γενικά είναι η πληροφορική. Οπότε την έρευνα που έκανα την έκανα με βάση της επαγγελματικές ευκαιρίες σε αυτό το κλάδο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Το κράτος στα πληρώνει μέχρι το επίπεδο Β1 μέσω της BAMF. Μετά είναι πιθανόνα συνεχίσει να στα επιδοτεί το arbeitsamt αλλά είναι ανάλογα την περίπτωση πχ αν έχεις πτυχίο, αν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσεις σε κάποιο είδος σπουδών κλπ.

Βαγγέλη αν επιτρέπεται σε τι τομέα δουλεύεις στη Γερμανία;;

Μάλιστα.

(Ξανα)μετακόμισα πρόσφατα στη Γερμανία και αυτή τη στιγμή ψάχνω για εργασία στο χώρο της πολεοδομίας / αστικής ανάπτυξης.

[Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ισλανδία]

Σκεφτόμαστε με τον φίλο να φύγουμε στο εξωτερικό επειδή με την Ελλάδα δεν βλέπουμε μέλλον γενικά. Σκεφτόμαστε να τελειώσουμε κάποιες υποχρεώσεις και σε ένα χρόνο (ίσως και λίγο παραπάνω) να ξεκινήσουμε εντατικά της διαδικασίες για φύγουμε. Αποφασίσαμε όμως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε απο τώρα χώρες που θα μπορούσαμε να πάμε ώστε να ενημερωθούμε σχετικά με τις νομοθεσία, γραφειοκρατία και φυσικά να μάθουμε τη γλώσσα (όσο γίνεται). 

Με βάση κάποια κριτήρια και αφού έψαξα διάφορα για χώρες που θα μπορούσαμε να πάμε βρήκα την: Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ισλανδία. Και θα ήθελα να μάθω απο ανθρώπους που μένουν σε αυτές ή γενικά ξέρουν πράγματα πως είναι τα πράγματα. 

Για την Ολλανδία και τη Δανία διάβασα ότι γενικά έχουν πολύ καλό περιβάλλον εργασίας και οι δύο αλλά στην Ολλανδία είναι ακριβή η ζωή και στη Δανία είναι αρκετά δύσκολο να βρει κανείς δουλεία. Όσο αφορά τη Γερμανία ξέρω ότι υπάρχουν αρκετά opportunities και  επίσης εκεί έχω αρκετούς συγγενείς και ήδη ξέρω τη γλώσσα (σε βασικό επίπεδο βέβαια) αλλά γενικά απ'ότι ξέρω είναι αρκετά ακριβή στη διαμονή (ενοίκια κτλ.). Παραδέχομαι ότι η Ιρλανδία υπάρχει σαν επιλογή επειδή γενικά εγώ είμαι κολλημένη με αυτή τη χώρα 1ον επειδή μ'αρέσουν σχεδόν τα πάντα εκεί και 2ον επειδή έχει αρκετές εταιρίες πληροφορικής γενικά ξέρω αρκετό κόσμο που έχει βρει εκεί δουλειά στο κομμάτι του ΙΤ. επίσης απ'ότι έχω μάθει είναι αρκετά ακριβή χώρα.

Ο κλάδος μου γενικά είναι η πληροφορική. Οπότε την έρευνα που έκανα την έκανα με βάση της επαγγελματικές ευκαιρίες σε αυτό το κλάδο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

για κανε πιο λιανα το ακριβή χώρα γιατί και η ελλάδα για κάποιες άλλες χώρες θεωρείτε ακριβή.   

υ.γ. δεν παει αποκλειστικά σε σένα αυτό γενικότερα δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι θεωρείτε ακριβές τις χώρες με ποια κριτήρια???

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή θα ανέβω για κάποιες δουλειές Γερμανία κ Ολλανδία τις επόμενες ημέρες, μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται με την κοσμοκάρτα και την περιαγωγή; Την προηγούμενη φορά είχα συνάδελφο μαζί με συμβόλαιο και είχα ξεσκίσει τα VoiP, η κοσμοκάρτα ούτε καλούσε, ούτε μπορούσαν να με καλέσουν. Πρέπει να κάνω κάποιο έξτρα βήμα;

Από τη στιγμή που δεν έχεις απενεργοποιημένη την περιαγωγή (αν έχεις αμφιβολία πάρε εξυπηρέτηση πελατών) δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. It just works.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...