Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στο εξωτερικό: απορίες & συμβουλές

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και η συγκατοικηση φαινεται μονοδρομος αρχικα, στο θεμα του φαγητου πως ειναι, ειδικα για 3+ ατομα; Εγω Ελλαδα τη βγαζω με 150 ευρω το μηνα, αλλα "μαγειρευω" παντα, δεν παιρνω απ' εξω ουτε ακριβα ημιετοιμα (πιτσες κλπ). Θεωρητικα με αυτα που διαβαζω με 200 ευρω θα ειμαι κομπλε. Αλλα, θα ειμαι; Θα μπορω να μαγειρευω καθε μερα;

Υπάρχουν φθηνά και ακριβά σούπερ μάρκετ. Κατά μέσο όρο μου φαίνονται παρόμοιες οι τιμές πάντως. Π.χ. γαλακτοκομικά, αλλαντικά, κρέας είναι συχνά πιο φθηνά στη Γερμανία, ενώ λαχανικά και φρούτα μου φαίνονται λιγάκι πιο ακριβά.

Για το αν η συγκατοίκηση είναι μονόδρομος, εκτός από τα διαθέσιμα χρήματα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη πόλη.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Σωστά τα λέει ο Βαγγέλης από πάνω. Super Market υπάρχουν αρκετά, σε γενικές γραμμές τιμές χαμηλότερες ή ισάξιες με Ελλάδα εκτός από φρούτα λίγο ακριβότερα συνήθως. 

Ανάλογα τη πόλη υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στα ενοίκια. πχ Μόναχο είναι απλησίαστα αν και παίζουν υψηλότεροι μισθοί. Το γενικό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για τους ενδιαφερόμενους με αποτέλεσμα ακριβά ενοίκια και δύσκολο το να βρεις σπίτι.

Εγώ βρήκα δουλεία μέσα σε 1 μήνα και για σπίτι έψαχνα γύρω στους 3 μήνες. Σε κάθε ραντεβού για να δω το σπίτι, υπήρχαν τουλάχιστον 20 υποψήφιοι. 

Σωστά τα λέει ο Βαγγέλης από πάνω. Super Market υπάρχουν αρκετά, σε γενικές γραμμές τιμές χαμηλότερες ή ισάξιες με Ελλάδα εκτός από φρούτα λίγο ακριβότερα συνήθως. 

Ανάλογα τη πόλη υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στα ενοίκια. πχ Μόναχο είναι απλησίαστα αν και παίζουν υψηλότεροι μισθοί. Το γενικό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για τους ενδιαφερόμενους με αποτέλεσμα ακριβά ενοίκια και δύσκολο το να βρεις σπίτι.

Εγώ βρήκα δουλεία μέσα σε 1 μήνα και για σπίτι έψαχνα γύρω στους 3 μήνες. Σε κάθε ραντεβού για να δω το σπίτι, υπήρχαν τουλάχιστον 20 υποψήφιοι. 

Σε ποιά πόλη είσαι ?

Να κάνεις σχέση στη Γερμανία είναι εύκολο ή δύσκολο; (δεν εννοώ σχέση με ελληνίδα)

Με Γερμανίδες δεν θα το έλεγα εύκολο όσο καιρό είμαι εδώ, με υπόλοιπες εθνικότητες ευκολότερο  :-D

Με Γερμανίδες δεν θα το έλεγα εύκολο όσο καιρό είμαι εδώ, με υπόλοιπες εθνικότητες ευκολότερο  :-D

Γυναίκες που ταιριάζουν περισσότερο στην κουλτούρα μας, αλλά είναι απελευθερωμένες ως μεγαλωμένες στη Γερμανία, ίσως είναι καλύτερη επιλογή.

Γυναίκες που ταιριάζουν περισσότερο στην κουλτούρα μας, αλλά είναι απελευθερωμένες ως μεγαλωμένες στη Γερμανία, ίσως είναι καλύτερη επιλογή.

Οι απελευθερωμένες γυναίκες λογικά θα θέλουν και απελευθερωμένους άνδρες, όχι Έλληνες μεγαλωμένους στην Ελλάδα!  :-)

Να κάνεις σχέση στη Γερμανία είναι εύκολο ή δύσκολο; (δεν εννοώ σχέση με ελληνίδα)

Έχει τον ίδιο βαθμό ευκολίας/δυσκολίας όπως σε μια οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου Αν θες να βρεις γυναίκα ντόπια της χώριας προέλευσης ή πολύ περισσότερο ασχέτως της καταγωγής, γυναίκα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, το πρώτο και κυριότερο είναι να μιλάς άριστα την γλώσσα, η γλώσσα και κατ' επέκταση η επικοινωνία έχουν τον πρώτο λόγο. Σπαστή προφορά και έλλειψη ευφράδειας ξενερώνουν τις γυναίκες που έχουν την γλώσσα μητρική ή σαν μητρική (άπταιστη χρήση). Οπότε αν δεν το έχεις σε αυτόν τον τομέα, κοιτάς για γυναίκες άλλων εθνικοτήτων και μετανάστριες.

Έχει τον ίδιο βαθμό ευκολίας/δυσκολίας όπως σε μια οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου Αν θες να βρεις γυναίκα ντόπια της χώριας προέλευσης ή πολύ περισσότερο ασχέτως της καταγωγής, γυναίκα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, το πρώτο και κυριότερο είναι να μιλάς άριστα την γλώσσα, η γλώσσα και κατ' επέκταση η επικοινωνία έχουν τον πρώτο λόγο. Σπαστή προφορά και έλλειψη ευφράδειας ξενερώνουν τις γυναίκες που έχουν την γλώσσα μητρική ή σαν μητρική (άπταιστη χρήση). Οπότε αν δεν το έχεις σε αυτόν τον τομέα, κοιτάς για γυναίκες άλλων εθνικοτήτων και μετανάστριες.

Tα λες ως μεταναστης αυτα; 

Η υποθετεις οτι ειναι οπως τα σκεφτεσαι  ;

• Like 2

Ο Lanike71 θα ξέρει να σου πει..

Ναι, ως φιλοξενούμενος στη χώρα αυτή για κάποια φεγγάρια, ξέρω. Διάβασε την απάντηση του Βασίλη_29, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επίσης συσχέτισε το και με το ποστ του jmallen.

Και ναι, δεν έχουμε κάτι ως λαός. Απλά διαφορετικά πρότυπα, κουλτούρα, έθιμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Εσύ μπορεί να πεις ένα ανέκδοτο, φέρνω παράδειγμα, με ένα τεμπέλη απατεώνα, που κλέβει την εφορία και θεωρείται μάγκας εδώ και θα γελάσουν όλοι, εκεί όμως μάλλον δε θα γελάσουν...Αν δε μεγαλώσεις εκεί, να μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα, δύσκολο.

Θα πεις, "καλά δεν υπάρχουν μεσογειακοί Γερμανοί- ίδες;". Σαφώς και υπάρχουν, θέλει ψάξιμο όμως. Αν δουλεύεις σε ένα περιβάλλον με πολλές εθνικότητες, πχ ως προγραμματιστής ή κάτι άλλο, όπου μιξάρονται πολλοί λαοί και ιδέες και κοινή γλώσσα ας πούμε, τα αγγλικά, εκεί ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα.

Δε ξέρω για άλλες δυτικές χώρες, αλλά αυτά στη Γερμανία μπορεί να ισχύουν σε κάπως ακραίες περιπτώσεις υπερσυντηρητικών ξενοφοβικών γυναικών, που από τη μια μιλάμε για σχετικά μικρό ποσοστό και που από την άλλη μάλλον δε θα έχεις έτσι κι αλλιώς πάρε-δώσε ως κοινός Ελληνας μετανάστης.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω παρατηρήσει να είναι απωθητικός παράγοντας το θέμα της γλώσσας για τις (νεότερες) Γερμανίδες. Συχνά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Αν υπάρχει έλξη θα το παλέψουν και με αγγλικά αν χρειαστεί, ειδικά οι νεότερες που νιώθουν αρκετά πιο οικεία μέσα σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες (απ' ότι οι Ελληνίδες/ Ελληνες).

• Like 1

Tα λες ως μεταναστης αυτα; 

Η υποθετεις οτι ειναι οπως τα σκεφτεσαι  ;

Χμμμ. Π.χ αν UK/USA δεν μιλάς τα αγγλικά όπως οι native speakers για να σου κάτσει αγγλίδα μόνο μεθυσμένη θα είναι :unsure:

Δε ξέρω για άλλες δυτικές χώρες, αλλά αυτά στη Γερμανία μπορεί να ισχύουν σε κάπως ακραίες περιπτώσεις υπερσυντηρητικών ξενοφοβικών γυναικών, που από τη μια μιλάμε για σχετικά μικρό ποσοστό και που από την άλλη μάλλον δε θα έχεις έτσι κι αλλιώς πάρε-δώσε ως κοινός Ελληνας μετανάστης.

Σε γενικές γραμμές δεν έχω παρατηρήσει να είναι απωθητικός παράγοντας το θέμα της γλώσσας για τις (νεότερες) Γερμανίδες. Συχνά μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Αν υπάρχει έλξη θα το παλέψουν και με αγγλικά αν χρειαστεί, ειδικά οι νεότερες που νιώθουν αρκετά πιο οικεία μέσα σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες (απ' ότι οι Ελληνίδες/ Ελληνες).

Μπα δεν παίζει αυτό. Εκτός αν είσαι με τα πετροδόλλαρα εξ' ανατολάς. Σε τέτοια φάση και τζιχαντιστής να είσαι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σου κάθεται :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...