Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στο εξωτερικό: απορίες & συμβουλές

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Βρετανία ζήτησε να ισχύσει μετά το Brexit "temporary customs union" με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να μην αλλάξει δηλαδή τίποτα όσον αφορά τη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, παρά το Brexit, μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Η κίνηση αυτή απαντά σε έναν από τους βασικούς μου προβληματισμούς: πώς διαχειρίζεσαι την αποχώρηση από μια ενιαία αγορά, όταν εκεί εξάγεις το 50 % των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγεις; Η κατατεθείσα πρόταση μου έδωσε την απάντηση: απλά δεν μπορείς να τη διαχειριστείς. Είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα επεισόδια στην υπόθεση του Brexit, που θα δείξουν σε όλη του την έκταση το πρόβλημα και το ανόητο της απόφασης. Η βασική πολιτική της Μay θα είναι πιθανότατα να καταθέτει τέτοιες "temporary proposals", με την ελπίδα να κυλάει η μπάλα παρακάτω στο δρόμο, μέχρι τελικά να την βρει ο επόμενος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μέχρι στιγμής ΟΛΕΣ οι εξελίξεις δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή ότι αυτή η έξοδος πέρα από αυτοκτονική είναι και απίθανο να συμβεί.

xSlade πήγαινε δεν θα έχεις κανένα θέμα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές από ΕΕ πηγαίνουν στη Βρετανία. Έτσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Πάντως εγώ διάβασα και αυτό : https://www.gov.uk/government/news/government-confirms-funding-for-eu-students-for-2018-to-2019 που όμως δεν επιβεβαιώνει πως θα είμαι ΟΚ καθ'όλη την διάρκεια των σπουδών,παρά μονο για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος.

Για κάποιον που το έχει πάρει απόφαση για να μεταναστεύσει στην Γερμανία τα πρώτα βήματα και τα χαρτιά τα οποία θα συγκεντρώση την γλώσσα και διάφορες άλλες πληροφορίες δείτε Link.png Site: εδώ .

Σκέφτομαι για διδακτορικό στο εξωτερικό. Εχω κανει προσπάθεια για Ιταλία (αγγλόφωνο) αλλα κ εκει στο academic ναι μεν στην έρευνα ειναι πολυ μπροστά αλλα στη διαδικασία επιλογής φοιτητών ειναι μια απο τα ιδια περιπου με την ελληνική πραγματικότητα. Εχω βρει αρκετά ενδιαφέροντα στο uk και στο Άμστερνταμ αλλα και τα 2 με μεγάλο κόστος διαβίωσης......κανενας με αναλογη εμπειρία για επιλογή διδακτορικού ?

Πτυχίο ΑΕΙ στα χρηματοοικονομικα. Θελω να παω στη Σουηδια. Θελει απλη μεταφραση απο δικηγορο ή εχουν και εκει κατι σαν αντιστοιχο δικατσα και πρεπει να δωσω εξετασεις;

αν μπορείς να πας σε κάποιο καλό σκωτσέζικο πανεπιστήμιο για να σπουδάσεις, προφανώς η ποιότητα θα είναι υπερβολικά ανώτερη, σίγουρα μετά θα μπορείς να βρεις ευκολότερα δουλειά από το να έχεις ελληνικό πτυχίο και επίσης λόγω των πολλών connections που έχουν τα πανεπιστήμια θα μπορέσεις όχι μόνο να βρεις δουλειά εύκολα με το που βγεις (αν είσαι τίμιος μαθητής έτσι, εκεί δεν έχει τις ξάπλες του έλληνα φοιτητή) αλλά θα έχεις και ευκαιρίες για internships τα καλοκαίρια σε μεγάλες εταιρίες, κάτι που μετράει πολύ στο χώρο αυτό(cs).

Η ποιότητα δεν θα την έλεγα καλύτερη σε καμία περίπτωση . Πολλοί σπούδασαν έξω και θέλουν να πιστεύουν οτι πήραν καλύτερη ποιότητα γιατί τα στάξανε χοντρά. Το UK πουλάει πτυχία και όχι γνώση (άποψή μου). Τα connections που αναφέρεις δεν τα συνάντησα πουθενά. Το μόνο που έχεις να κερδίσεις είναι η αναγνώριση από εργοδότες (UK) καθώς θα εμπιστευτούν περισσότερο κάποιον που έχει πτυχίο από UK. Κοινώς πήγαινε έξω για σπουδές μόνο αν το δείς σαν εισιτήριο για να κάτσεις για δουλειά. Γενικά από όσα διαφημίζουν τα πανεπιστήμια στο UK ισχύει το 10% και πολύ λέω. Φιλικά.

Η ποιότητα δεν θα την έλεγα καλύτερη σε καμία περίπτωση . Πολλοί σπούδασαν έξω και θέλουν να πιστεύουν οτι πήραν καλύτερη ποιότητα γιατί τα στάξανε χοντρά. Το UK πουλάει πτυχία και όχι γνώση (άποψή μου). Τα connections που αναφέρεις δεν τα συνάντησα πουθενά. Το μόνο που έχεις να κερδίσεις είναι η αναγνώριση από εργοδότες (UK) καθώς θα εμπιστευτούν περισσότερο κάποιον που έχει πτυχίο από UK. Κοινώς πήγαινε έξω για σπουδές μόνο αν το δείς σαν εισιτήριο για να κάτσεις για δουλειά. Γενικά από όσα διαφημίζουν τα πανεπιστήμια στο UK ισχύει το 10% και πολύ λέω. Φιλικά.

Μετράει για ποιο πανεπιστήμιο μιλάμε. Άλλο Oxford, άλλο Plymouth. Άλλο Imperial College, άλλο Worcester. Όπως και στην Ελλάδα, άλλο ΕΜΠ, άλλο ΤΕΙ "μην-πω-ονόματα-και μπλέξουμε τώρα".

κοίτα, τόνισα ότι μιλάω για καλά πανεπιστήμια και όχι για όλα. Όσον αφορά τα connections, να το αναπτύξω λίγο γιατί ίσως δεν το έθεσα σωστά. Εννοώ τα μεγάλα job fairs που κάνουν, τις σχέσεις που έχουν με εταιρίες και στέλνουν τους φοιτητές σε internships και placements και γενικά το πώς βλέπουν οι εργοδότες το κύρος που έχει το πτυχίο και παίρνουν άτομα από το τάδε πανεπιστήμιο. 

Όσον αφορά την ποιότητα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον μέσο Έλληνα φοιτητή στο ΕΜΠ ή στο ΕΚΠΑ με τον μέσο φοιτητή του τοπ 30 στην Αγγλία. Εκεί φαίνεται τι προσφέρει ένα καλό ίδρυμα και ένα καλό εκπαιδευτικό σύστημα.

Καλησπέρα και ευχαριστώ σε όλους όσους απαντήσουν εκ των προτέρων.

Λίγο μελό για αρχή, είμαι 32 και καλώς η κακώς έχω τελειώσει μόνο Λύκειο. Παράτησα το ΤΕΙ που είχα περάσει σε προχωρημένο σημείο (όλα τα εργαστήρια και ήμουν στην αρχή του σεμιναρίου, αλλά με πολλές θεωρίες στα χρωστούμενα).

Οι λόγοι κυρίως οικονομικοί (υγείας κατά δεύτερο λόγο) ακόμα και προ "κρίσεως". Έπρεπε να δουλεύω και δεν έμενε χρόνος για το ΤΕΙ, ή έπεφταν οι ώρες πάνω στα ωράρια, δεν μου έδιναν άδεια για εξεταστικές κτλπ (ξέρουμε όλοι πως πάνε αυτά. Λείπεις 2 μέρες και σου στέλνουν sms πως βρήκαν "άλλο παιδί").

Πρόσφατα απολύθηκα ύστερα από 2μιση χρόνια στο ίδιο μέρος και τώρα επωφελούμαι του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Σκέφτομαι να επενδύσω τα χρήματα αυτά με κάποιον τρόπο ώστε να αποκτήσω δεξιότητες σε τομείς που με ενδιαφέρουν.

Έχω κάνει μικρά βήματα σε Unreal editor και Unity 5, μάλιστα έφτιαξα ακολουθώντας κάποιον οδηγό ένα μικρό 2D game και μου αρέσει πολύ! Το game έχει επιρροές από ένα game που είναι σε pre-alpha, το Anthem από την Bioware(EA).

http://betacaketv.blogspot.com/2017/09/flappy-freelancer-anthem-inspired-2d.html

Έχω μια μικρή επικοινωνία με τους developers του συγκεκριμένου game και όταν τους έδειξα τι έφτιαξα, ξετρελάθηκαν και χθες μάλιστα έλεγαν στο discord να το προσθέσουν αν γίνεται στο παιχνίδι τους και ρωτούσαν μεταξύ τους αν γίνεται στην Frostbite μηχανή να προστεθεί εύκολα κάτι που φτιάχτηκε με Unity.

Τέλος πάντων!

Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα σε αυτά τα δυο ΙΕΚ (ΟΜΗΡΟΣ & ΑΚΜΗ) που είναι κοντά στο σπίτι μου στην Αθήνα (τώρα μένω επαρχία σε συγγενείς).

Η ερωτήσεις μου είναι εύλογες φαντάζομαι. Αξίζουν τον κόπο τα ΙΕΚ αυτά? Τα χρήματα? Τις πιστοποιήσεις που θα πάρω τις αναγνωρίζουν έξω? (δεν με ενδιαφέρει να μείνω Ελλάδα για κανένα λόγο. Προτιμώ να γυρνάω burgers στα McDonalds για $9 την ώρα..)

Απλώς θέλω να μάθω τι κύρος θα έχει ένα τέτοιο "χαρτί" για μια εταιρία όπως η Bioware ή κάποιο άλλο μικρότερο studio?
Θα μπορώ να στείλω βιογραφικό με completed projects σε τέτοιες εταιρίες ή θα γελάνε μαζί μου επειδή "δεν υπάρχει πουθενά στον χάρτη" το κάθε ΙΕΚ?

Είναι προτιμότερο να μαζέψω χρήματα και να μπω σε κάποια αντίστοιχη σχολή έξω? Τα αγγλικά μου είναι άπταιστα και έχω την δυνατότητα να νοικιάσω το σπίτι μου εδώ ώστε να έχω ένα μικρό εισόδημα όσο θα λείπω και δεν θα έχω δουλειά.

Θέλω να ασχοληθώ με games design. Δεν είναι κάτι που μου ήρθε χθες. Ούτε κάτι που ήθελα από μικρός.
Βλέπω ότι έχω μια κλίση προς τα εκεί και θέλω να κάνω μια προσπάθεια. Επίσης δεν είναι κάτι που θα το βαρεθώ. Ασχολούμαι με games χρόνια τώρα. Από απλώς να παίζω, livestreaming, σε ερασιτεχνικό ρεπορτάζ(πήρα συνέντευξη τύπου Q&A από τον 
Jens Erik Vaaler της FunCom τον Μάρτιο στο twitch μου) και πρόσφατα να υλοποιώ ιδέες για δικά μου games.

Έχω σκεφτεί το Kickstarter ή το gofundme αλλά ποιόν θα εμπιστευόσασταν? Κάποιον άσχετο ή κάποιον με έστω 2 χρόνια ΙΕΚ σε "games design"?

help?

P.S. Αν κάποιος έχει κονέ για έκπτωση σε δίδακτρα στείλτε πμ!

help?

Για εμένα έχεις δύο επιλογές:

1. Kickstarter ή κάποια startup. Και για τα δύο όμως, χρειάζεται αρκετή δουλειά κι ένα καλό business plan για να ασχοληθούν μαζί σου.

2. Πας εξωτερικό σε κάποιο πανεπιστήμιο που παρέχει σπουδές για game design και παράλληλα εργάζεσαι σε κάτι άσχετο, πχ σερβιτόρος, ώστε να βγάζεις τα προς το ζειν. Η διαφορά μεταξύ ΙΙΕΚ και πανεπιστημίων εξωτερικού, είναι χαοτική... Πχ: https://www.tcd.ie/globalrelations/news/20140311GamingRanking.php

• Like 3

help?

P.S. Αν κάποιος έχει κονέ για έκπτωση σε δίδακτρα στείλτε πμ!

ΙΕΚ seriously???μην πετάξεις τα λεφτά σου έτσι. Μιας κ έχεις ασχοληθεί μoνος σου ξεκίνα κ χτίσε portofolio. Αυτό είναι που μετράει στην τελική σε αυτά τα επαγγέλματα. 

Εκτός και αν πιστεύεις ότι κάποιος που θα δείξει αυτό θα χάσει την δουλειά γιατί δεν έχει πιστοποίηση. 

• Like 2

Για εμένα έχεις δύο επιλογές:

1. Kickstarter ή κάποια startup. Και για τα δύο όμως, χρειάζεται αρκετή δουλειά κι ένα καλό business plan για να ασχοληθούν μαζί σου.

2. Πας εξωτερικό σε κάποιο πανεπιστήμιο που παρέχει σπουδές για game design και παράλληλα εργάζεσαι σε κάτι άσχετο, πχ σερβιτόρος, ώστε να βγάζεις τα προς το ζειν. Η διαφορά μεταξύ ΙΙΕΚ και πανεπιστημίων εξωτερικού, είναι χαοτική... Πχ: https://www.tcd.ie/globalrelations/news/20140311GamingRanking.php

Τελείωσα το λύκειο το 2002. Πως πάω παρακάτω? Θέλω να πω, με τι κριτήρια και ποια διαδικασία ακολουθώ για να βρώ και να μπώ σε μια τέτοια σχολή? π.χ. στην Αγγλία (έχω φίλους εκεί να βοηθήσουν με σπίτι και part time εργασία)

ΙΕΚ seriously???μην πετάξεις τα λεφτά σου έτσι. Μιας κ έχεις ασχοληθεί μoνος σου ξεκίνα κ χτίσε portofolio. Αυτό είναι που μετράει στην τελική σε αυτά τα επαγγέλματα. 

Εκτός και αν πιστεύεις ότι κάποιος που θα δείξει αυτό θα χάσει την δουλειά γιατί δεν έχει πιστοποίηση. 

ΟΚ τέτοιο ταλέντο δεν έχω, ο τύπος σαφώς και δεν ψάχνει καν για δουλειά! Πιο πιθανό να του ζητάνε να δουλέψει για αυτούς οι εκάστοτε εταιρίες από μόνες τους παρά να στέλνει CV εδώ και εκεί! 

Γι'αυτό και σκέφτομαι σπουδές, όλο και κάτι επιπλέον θα μάθω, τουλάχιστον με κάποια σωστή σειρά (φαντάζομαι). Το να ακολουθώ tutorials είναι εύκολο, δεν πρέπει να έχω κάποιες βάσεις / ουσιαστικές γνώσεις όμως?

Τελείωσα το λύκειο το 2002. Πως πάω παρακάτω? Θέλω να πω, με τι κριτήρια και ποια διαδικασία ακολουθώ για να βρώ και να μπώ σε μια τέτοια σχολή? π.χ. στην Αγγλία (έχω φίλους εκεί να βοηθήσουν με σπίτι και part time εργασία)

Το κάθε ίδρυμα έχει τις δικές του προϋποθέσεις. Θέλει ψάξιμο, αλλά υπάρχουν αρκετά που θα σε πάρουν.

• Like 1

Αν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές ψάξε κάποιο πρόγραμμα ausbildung στη Γερμανία πάνω σε αυτό τον τομέα. (Σπουδάζεις με πολλή πρακτική παράλληλα και πληρώνεσαι 800€ το μήνα). 

• Like 1

Αν σε ενδιαφέρουν οι σπουδές ψάξε κάποιο πρόγραμμα ausbildung στη Γερμανία πάνω σε αυτό τον τομέα. (Σπουδάζεις με πολλή πρακτική παράλληλα και πληρώνεσαι 800€ το μήνα). 

Ενδιαφέρον! Δεν μιλάω Γερμανικά, μόνο άπταιστα Αγγλικά και κάτι ψιλά από Γαλλικά. Φαίνεσαι να έχεις γνώσεις επί του θέματος, οπότε τι παίζει αν δεν ξέρεις την γλώσσα? (ούτε θέλω να την μάθω)? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...