Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στο εξωτερικό: απορίες & συμβουλές

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν κάποιος έχει την επιλογή να σπουδάσει προπτυχιακό computer science και στην Ελλάδα αλλά και στην Σκωτία και επιθυμεί στο μέλλον να εργαστεί εκεί,από θέμα ευκολίας στην εύρεση εργασίας,«αξίζει» να πάει απο τώρα ή να τελειώσει εδώ και να φύγει μετά;

Γενικά υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κερδίσει κάποιος πηγαίνοντας από τώρα εκεί;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1. Στα 11 χρόνια μετανάστης δε θα πως φαντάρος.

2. Το πανεπιστήμιο ειναι σημαντικά καλύτερο

3. Αν θες να μεταναστεύσεις μετά τις σπουδές για δουλειά ειναι καλύτερα να κάνεις τις σπουδές σου στη ώρα υποδοχής.

3. Αν θες να μεταναστεύσεις μετά τις σπουδές για δουλειά ειναι καλύτερα να κάνεις τις σπουδές σου στη ώρα υποδοχής.

Κατανοητά τα πρώτα δύο,αλλά το τρίτο δεν το καταλαβαίνω..

3. Αν θες να μεταναστεύσεις μετά τις σπουδές για δουλειά ειναι καλύτερα να κάνεις τις σπουδές σου στη χώρα υποδοχής.

Κατανοητά τα πρώτα δύο,αλλά το τρίτο δεν το καταλαβαίνω..

Αν θες να πας στη Γαλλία (πχ) είναι καλύτερο να έχεις τελειώσει Γαλλικό πανεπιστήμιο παρά ελληνικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες να πας στη Γαλλία (πχ) είναι καλύτερο να έχεις τελειώσει Γαλλικό πανεπιστήμιο παρά ελληνικό.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Είναι καλύτερα να καθυστερήσω ακόμα έναν χρόνο(έχω χάσει ήδη δύο

) και να κάνω foundation course ώστε να πάω Σκωτία για σπουδές; Ή να πάω εδώ που πέρασα;

Επεξ/σία από xSlade

αν μπορείς να πας σε κάποιο καλό σκωτσέζικο πανεπιστήμιο για να σπουδάσεις, προφανώς η ποιότητα θα είναι υπερβολικά ανώτερη, σίγουρα μετά θα μπορείς να βρεις ευκολότερα δουλειά από το να έχεις ελληνικό πτυχίο και επίσης λόγω των πολλών connections που έχουν τα πανεπιστήμια θα μπορέσεις όχι μόνο να βρεις δουλειά εύκολα με το που βγεις (αν είσαι τίμιος μαθητής έτσι, εκεί δεν έχει τις ξάπλες του έλληνα φοιτητή) αλλά θα έχεις και ευκαιρίες για internships τα καλοκαίρια σε μεγάλες εταιρίες, κάτι που μετράει πολύ στο χώρο αυτό(cs). Θετικό ότι στη Σκωτία δεν έχει δίδακτρα οπότε μόνο τα έξοδα σου θα έχεις (που και πάλι ειναι πολλά εννοείται). Οπότε κατά τη γνώμη μου, αν μπορείς να πας σε καλό πανεπιστήμιο(εδιμβούργο, γλασκώβη κτλ) και το αντέχεις οικονομικά ή μπορείς να πάρει τα φοιτητικά δάνεια, τότε να πας, και καλύτερες γνώσεις θα αποκτήσεις και θα μπορείς να ζήσεις σε μια χώρα σοβαρή και με πολλές δουλείες στον κλάδο

Τα έξοδα θα είναι πάρα πολλά άμα νοικιάσεις μόνος σου.  Άμα νοικιάσεις δωμάτιο σε σπίτι ή στη φοιτητική εστία (που την πρωτη χρονια σίγουρα στην εστία θα πας για να γνωρισεις κοσμο κλπ) τα έξοδα θα ειναι τα ιδια ή λιγο παραπανω από το να σπουδαζες στην Ελλαδα σε άλλη πόλη. Στη Σκωτία τα προπτυχιακά δεν έχουν δίδακτρα.   Επίσης το πανεπιστήμιο εκεί έχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για να βρεις δουλειά για να φτιαξεις βιογραφικο και πολλά άλλα. Με λιγα λόγια τα πανεπιστημια σε εκείνη τη χωρα ειναι συνδεδεμένα με την αγορά (το ακριβώς αντίθετο από την Ελλάδα)

αν μπορείς να πας σε κάποιο καλό σκωτσέζικο πανεπιστήμιο για να σπουδάσεις, προφανώς η ποιότητα θα είναι υπερβολικά ανώτερη, σίγουρα μετά θα μπορείς να βρεις ευκολότερα δουλειά από το να έχεις ελληνικό πτυχίο και επίσης λόγω των πολλών connections που έχουν τα πανεπιστήμια θα μπορέσεις όχι μόνο να βρεις δουλειά εύκολα με το που βγεις (αν είσαι τίμιος μαθητής έτσι, εκεί δεν έχει τις ξάπλες του έλληνα φοιτητή) αλλά θα έχεις και ευκαιρίες για internships τα καλοκαίρια σε μεγάλες εταιρίες, κάτι που μετράει πολύ στο χώρο αυτό(cs). Θετικό ότι στη Σκωτία δεν έχει δίδακτρα οπότε μόνο τα έξοδα σου θα έχεις (που και πάλι ειναι πολλά εννοείται). Οπότε κατά τη γνώμη μου, αν μπορείς να πας σε καλό πανεπιστήμιο(εδιμβούργο, γλασκώβη κτλ) και το αντέχεις οικονομικά ή μπορείς να πάρει τα φοιτητικά δάνεια, τότε να πας, και καλύτερες γνώσεις θα αποκτήσεις και θα μπορείς να ζήσεις σε μια χώρα σοβαρή και με πολλές δουλείες στον κλάδο

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η παιδεία που θα λάβεις δεν είναι πολύ ανώτερη, αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ πιο οργανωμένο. Η πληροφορική  άλλωστε είναι η επιστήμη στην οποία με ελάχιστες βασικές γνώσεις - καθοδήγηση (και διάβασμα) μπορείς να βρεις τον δρόμο σου.

Επίσης θα μάθεις στην νοοτροπία του εξωτερικού, όπου τα καλοκαίρια οι φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση και όχι διακοπές στην Μύκονο (χρειάζεται και αυτό αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός) του φοιτητάντερ. Σε άμεση συνέπεια να έχεις ένα καλό βιογραφικό που δεν θα σε κάνει στα 22 σου να αναζητάς μεταπτυχιακό για να εργασθείς και τότε να πάθεις το Σοκ που παθαίνουν αρκετοί τελειόφοιτοι από το Ελληνικό Πανεπιστήμιο όταν πάνε έξω. Βέβαια όλα τα παραπάνω μπορείς να τα πετύχεις και εδώ αρκεί να είσαι ανήσυχο πνεύμα και να τα ψάχνεις/ κυνηγάς. 

Προσωπική εμπειρία δεν έχω ως προς τις σπουδές, αλλά σου μεταφέρω την εικόνα που έχω σχηματίσει με βάσει όσα ακούω από συναδέλφους και φίλους.

Και έξω υπάρχουν τα τραγελαφικά, αλλά π.χ. δεν θα δεις 106 φοιτητές να αντιγράφουν....! και τις παρατάξεις να τους υποστηρίζουν!!!!!

Είσαι σε νεαρή ηλικία ακόμη, καμία απόφαση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Μίλα με κόσμο (όλοι έχουμε τον γνωστό που είναι εξωτερικό), μίλα και με άτομα που επέστρεψαν να δεις τι δεν τους άρεσε. 

Στην Σκοτία νομίζω έχει πολλά καλά τμήματα για HW design.

• Like 1

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Είναι καλύτερα να καθυστερήσω ακόμα έναν χρόνο(έχω χάσει ήδη έναν) και να κάνω foundation course ώστε να πάω Σκωτία για σπουδές; Ή να πάω εδώ που πέρασα;

γιατί να κάνεις Foundation course?? Κοιτα Γλασκώβη Εδιμβούργο κυρίως. Μόνος να μείνεις το ξεχνάς.

αν μπορείς να πας σε κάποιο καλό σκωτσέζικο πανεπιστήμιο για να σπουδάσεις, προφανώς η ποιότητα θα είναι υπερβολικά ανώτερη, σίγουρα μετά θα μπορείς να βρεις ευκολότερα δουλειά από το να έχεις ελληνικό πτυχίο και επίσης λόγω των πολλών connections που έχουν τα πανεπιστήμια θα μπορέσεις όχι μόνο να βρεις δουλειά εύκολα με το που βγεις (αν είσαι τίμιος μαθητής έτσι, εκεί δεν έχει τις ξάπλες του έλληνα φοιτητή) αλλά θα έχεις και ευκαιρίες για internships τα καλοκαίρια σε μεγάλες εταιρίες, κάτι που μετράει πολύ στο χώρο αυτό(cs). Θετικό ότι στη Σκωτία δεν έχει δίδακτρα οπότε μόνο τα έξοδα σου θα έχεις (που και πάλι ειναι πολλά εννοείται). Οπότε κατά τη γνώμη μου, αν μπορείς να πας σε καλό πανεπιστήμιο(εδιμβούργο, γλασκώβη κτλ) και το αντέχεις οικονομικά ή μπορείς να πάρει τα φοιτητικά δάνεια, τότε να πας, και καλύτερες γνώσεις θα αποκτήσεις και θα μπορείς να ζήσεις σε μια χώρα σοβαρή και με πολλές δουλείες στον κλάδο

Τα έξοδα θα είναι πάρα πολλά άμα νοικιάσεις μόνος σου. Άμα νοικιάσεις δωμάτιο σε σπίτι ή στη φοιτητική εστία (που την πρωτη χρονια σίγουρα στην εστία θα πας για να γνωρισεις κοσμο κλπ) τα έξοδα θα ειναι τα ιδια ή λιγο παραπανω από το να σπουδαζες στην Ελλαδα σε άλλη πόλη. Στη Σκωτία τα προπτυχιακά δεν έχουν δίδακτρα. Επίσης το πανεπιστήμιο εκεί έχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για να βρεις δουλειά για να φτιαξεις βιογραφικο και πολλά άλλα. Με λιγα λόγια τα πανεπιστημια σε εκείνη τη χωρα ειναι συνδεδεμένα με την αγορά (το ακριβώς αντίθετο από την Ελλάδα)

Σας ευχαριστώ πολύ και όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες,αυτά ήθελα να μάθω.Να σημειώσω πως δεν σκοπεύω να κάνω φοιτητική ζωή,τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό που γίνεται εδώ στην Ελλάδα.Ήδη έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που αποφοίτησα απ'το λύκειο και πλέον σκέφτομαι πολύ πιο σοβαρά για το τι θα κάνω.Δηλαδή ειναι καλύτερα να χάσω έναν τρίτο χρόνο(και λεφτά) ακόμα και να φύγω;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η παιδεία που θα λάβεις δεν είναι πολύ ανώτερη, αλλά το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ πιο οργανωμένο. Η πληροφορική άλλωστε.....

Χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δώσατε.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο,είναι το αν θα επωφεληθώ φεύγοντας από τώρα,κυρίως στη μετέπειτα σταδιοδρομία και όχι αν τα πανεπιστήμια είναι καλύτερα.Δεν σκέφτομαι να πάω δηλαδή απλά για σπουδάσω σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο.Εξάλλου,όπως είπατε και εσείς,είτε μείνω σε Ελληνικό πανεπιστήμιο είτε φύγω,με βασικές γνώσεις πληροφορικής και θέληση μπορώ εφόσον προχωρήσω να καταφέρω πολλά μόνος μου.

γιατί να κάνεις Foundation course?? Κοιτα Γλασκώβη Εδιμβούργο κυρίως. Μόνος να μείνεις το ξεχνάς.

Διότι δεν πληρώ τις προϋποθέσεις για να εισαχθώ σε κάποιο πανεπιστήμιο στη Σκωτία.Για Γλασκώβη κοιτάω πάντως.

Έχω επικοινωνήσει με ένα απ'τα γνωστά κέντρα προετοιμασίας για σπουδές στην Αγγλία,εδώ στην Αθήνα και μου έχουν πει πως το Glasgow δέχεται μαθητές τους.Έχω επίσης εποικινωνήσει με το ίδιο το πανεπιστήμιο και μου είπαν πως δέχονται υποψήφιους που έχουν κάνει foundation - αρκεί βέβαια να έχω πιάσει ενα score που απαιτούν.

Φυσικά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες εργασίας αν είσαι graduated in the UK. Και όπως σου είπαμε η βοήθεια που θα έχεις από το πανεπιστήμιο εκεί θα είναι μεγάλη.

Φυσικά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες εργασίας αν είσαι graduated in the UK. Και όπως σου είπαμε η βοήθεια που θα έχεις από το πανεπιστήμιο εκεί θα είναι μεγάλη.

Αυτά ήθελα να ξέρω,σας ευχαριστώ και πάλι!

Πρόσεχε το λίγο με τη Σκωτία - βγαίνουν από Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημαντικό πρόβλημα το brexit.Έχω διαβάσει όμως αυτό,αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Πως μπορώ να το επιβεβαιώσω;

Πρόσεχε το λίγο με τη Σκωτία - βγαίνουν από Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι στιγμής ΟΛΕΣ οι εξελίξεις δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή ότι αυτή η έξοδος πέρα από αυτοκτονική είναι και απίθανο να συμβεί.

xSlade πήγαινε δεν θα έχεις κανένα θέμα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές από ΕΕ πηγαίνουν στη Βρετανία. Έτσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται.

Μέχρι στιγμής ΟΛΕΣ οι εξελίξεις δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Σε ποιές εξελίξεις αναφέρεσαι;

Μια χαρά προχωράει η έξοδος και εταιρίες κολοσσοί έχουν ήδη κάνει πλάνα κι επενδύσεις εκατομμυρίων για τις κινήσεις τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...