Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στο εξωτερικό: απορίες & συμβουλές

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σοβαρά τώρα στο Λουξεμβούργο τα νοίκια είναι πιο φθηνά από Βέλγιο/ Ολλανδία;;

Και εγω γι' αυτο ρωταω. Εκει που κοιταζα φαινεται ταριφα το 400-500αρι για συγκατοικηση. Easyroommate

Βεβαια Χαγη φαινεται λιγο ιδιαιτερη περιπτωση γιατι ειναι στριμωγμενη αναμεσα σε θαλασσα, Ροτερνταμ και 2 μεγαλα πανεπιστημια, ενω Λουξεμβουργο φαινεται να εχει αρκετη απλα τριγυρω.

Βρυξελλες δεν εχω ψαξει ακομα γιατι δεν εχω δει κατι ενδιαφερον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Υποθέτω βλέπεις σπίτια κοντά στα σύνορα; Σε κάθε περίπτωση είναι μια χαρά τιμή για Λουξεμβούργο. Αν δε σε ενδιαφέρει η απόσταση δες και Thionville, Trier. Είναι γειτονικές πόλεις σε Γαλλία / Γερμανία αντίστοιχα.

Σαν συμβουλη. Μη μεινετε πανω απο ωρα μακρια απο τη δουλεια σας. Ειδικα οταν δεν εχετε αυτοκινητο. Σχολας που σχολας αργα στο εξωτερικο, αν θες και 1.5 ωρα τρενο πχ για να πας σπιτι, χεσε μεσα. Μετα δεν θα εχεις ουτε ορεξη ουτε αντοχη για τιποτα. Καλυτερα χειροτερο σπιτι και πιο κοντα. Με αυτοκινητο αλλαζει η υποθεση...

• Like 1

Σαν συμβουλη. Μη μεινετε πανω απο ωρα μακρια απο τη δουλεια σας. Ειδικα οταν δεν εχετε αυτοκινητο. Σχολας που σχολας αργα στο εξωτερικο, αν θες και 1.5 ωρα τρενο πχ για να πας σπιτι, χεσε μεσα. Μετα δεν θα εχεις ουτε ορεξη ουτε αντοχη για τιποτα. Καλυτερα χειροτερο σπιτι και πιο κοντα. Με αυτοκινητο αλλαζει η υποθεση...

τι εννοείς με το σχολάς αργά στο εξωτερικό???
  • Like 1

Και εγω γι' αυτο ρωταω. Εκει που κοιταζα φαινεται ταριφα το 400-500αρι για συγκατοικηση. Easyroommate

Βεβαια Χαγη φαινεται λιγο ιδιαιτερη περιπτωση γιατι ειναι στριμωγμενη αναμεσα σε θαλασσα, Ροτερνταμ και 2 μεγαλα πανεπιστημια, ενω Λουξεμβουργο φαινεται να εχει αρκετη απλα τριγυρω.

Για Λουξ 400-500€ για συγκατοίκηση είναι πολύ καλά.

Έχεις εμπειρία;

Ναι. Καθε μερα 6-7 εφευγα, με ωραριο 10-18. Και εμενα 20λ απο τη δουλεια... 

τι εννοείς με το σχολάς αργά στο εξωτερικό???

Δε σχολας 2-3. Οποτε αμα φυγεις απογευμα απο το γραφειο και θες και 1.5-2 ωρες με τρενα να πας σπιτι, παει ολη η μερα. 

Εσύ. Εγώ όχι.

Εγώ εργάζομαι 8-11 από το σπίτι, μετά φεύγω και πάω γραφείο για να αποφεύγω την κίνηση, δουλεύω 11:30 με 1, μετά κάνω 45 λεπτά διάλειμμα για φαγητό, μετά συνεχίζω μέχρι 3 που κάνω 15' διάλειμμα για καφέ και σχολάω 5:30-45. Επίσης 1-2 φορές την εβδομάδα, μένω σπίτι και δεν πάω καθόλου γραφείο.

Έχω μείνει μέχρι 7, λιγότερες από 10 φορές όσα χρόνια είμαι έξω.

Έχω δουλέψει 4 φορές ΣΚ, τις οποίες επιλέγω εγώ και πληρώνομαι επιπλέον.

Με το σκεπτικό σου λοιπόν, θα έπρεπε να πω ότι είσαι λάθος. Δεν είναι κανόνας. Πάει ανάλογα την εταιρία και τη θέση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε σχολας 2-3. Οποτε αμα φυγεις απογευμα απο το γραφειο και θες και 1.5-2 ωρες με τρενα να πας σπιτι, παει ολη η μερα.

Γιατί ποιος σχολαει στις 2-3 στην Ελλάδα κ απο πότε. Εγω εργάζομαι(uk) 8-16 συνηθως, αλλοι έρχονται 9 φεύγουν 17. Συνάδελφος έρχεται απο τις 7 και φεύγει 15. Οπότε αυτο που λες δεν ισχύει. Επεξ/σία από bilya
  • Like 2

ΑΓΓΛΙΑ(Σπουδες):Ρε παίδες..κανένας άλλος εδώ που τον έπιασε ο πόνος να σπουδάσει 10 χρόνια μετά τις πανελλήνιες κ μάλιστα εξωτερικό? Κοιτάω για Αγγλία, έχω πολύ μέτριο απολυτήριο(16.7) και προσπαθώ να καταλάβω αν χρειάζετε να δώσω A-levels ή να περάσω Foundation Year. Σε κάποια τμήματα το Foundation δεν αναφέρεται σαν προσόν εισαγωγής, αλλά σε όσα forum έχω βρει αντιστοιχες περιπτώσεις όλοι πήγαν για foundation γιατί τα A-levels είναι πολύ δύσκολα. Απο την αλλη, το κοστος του foundation ειναι γυρω στα 5000 και εχει υποχρεωτικη παρακολουθηση, ενω τα A levels στην ουσια ειναι μονο η εξεταση(τρομερα δυσκολο να προετοιμαστεις μονος σου, αλλα μικρη τα επαιρνα τα γραμματα που λενε κ εχω κ μεγαλη αδερφη να στηριξει σε Μαθηματικα-Φυσικη). Αυτη τη στιγμη δουλευω κ μενω μονη μου. Ουτε χρονο εχω για μαθηματα καθε μερα σε στανταρ ωραρια, ούτε 5500 χιλιαρικα. Θελω κ να μαζεψω λεφτα για να φυγω :( . Αναφορικά, θέλω να σπουδάσω computer science, δεν είναι Ιατρική, αλλά και πάλι είναι υψηλές οι απαιτήσεις :/

Ξεκινάω φέτος προπτυχιακές σπουδες στην Αγγλία και εγώ 10 χρόνια

μετά τις πανελλήνιες.

Με μια μικρή επιφύλαξη, δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσεις a-levels ή να κάνεις

foundation.

Το απολυτήριο σου είναι πολύ καλό, πολύ καλύτερο από το δικό μου

και βέβαια από εκεί και πέρα παίζει ρόλο το τι θέλεις να σπουδάσεις και 

σε ποιο πανεπιστήμιο.

Ξεκινάς με την ιστοσελίδα του UCAS, ψάχνεις τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν,

και έπειτα ξεκινάς τα email με τα πανεπιστήμια για περισσότερες πληροφορίες.

Έχεις έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά σου και για να μαζέψεις χρήματα αλλά και 

να μάθεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Αποριες Ιρλανδία-Δουβλίνο εργασία σε κλάδους υγείας.

Καλησπέρα παιδιά,πρόσεξα ότι έχουμε άτομα στο φόρουμ που μένουν και εργάζονται στην Ιρλανδία και συγκεκριμένα στο Δουβλίνο,γ

Ενδιαφέρομαι για  δουλειά,έχω τελειώσει ως τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων απο ΤΕΙ ή biomedical scientist/laboratory assistant στα αγγλικά.Εχω ψάξει για κάποιες διαδικασίες περί εγγραφής σε ειδικό σύλλογο του κλάδου μου προκειμένου να εργαστώ στα περισσότερα εργαστήρια εκεί και ειδικά σε δημόσια.Ωστοσο από θέσεις που έχω ψάξει βρίσκω ελάχιστες αγγελίες σε σχέση με Αγγλία που γίνεται χαμός στον κλάδο της υγείας ειδικά στον τομέα των labs.Σκεφτομαι για Ιρλανδια για αρχή εκεί μιας και έχω γνωστούς οικογένειακους φιλους.Αυτο που θέλω να μάθω είναι αν υπάρχει ζήτηση για τον κλάδο μου και πόσο εύκολο είναι να βρω δουλειά με σχετικά μικρή προϋπηρεσία? Τι ενοίκια παίζουν και τι μισθό πρέπει να κοιτάω μεικτά σε κάποια θέση? Επιπλέον αξίζει να ψάξω από κοντά απευθείας ή να κανονίσω κάτι πρώτα από Ελλάδα πριν πάω για το scouting trip? 

Πληροφοριακά για την σχολή μου και για την εμπειρία μου στον κλάδο, εκτός της πρακτικής μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ, έχω κάνει και μια εξειδίκευση 3 μηνη σε εργαστήριο ιστοπαθολογιας της ιατρικής του ΑΠΘ . Οι επιλογές στην Ελλάδα για τον κλάδο μου είναι περιορισμένες συνήθως μιλάμε για ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές με ελάχιστες προοπτικές εξέλιξης επαγγελματικά και μισθολογικά,σε πολλές περιπτώσεις προτιμάνε και άτομα που έχουν τελειώσει ΙΕΚ βοηθοί μικροβιολόγου ,στα χαρτιά εμείς είμαστε πιο πάνω όσον αφορά τις δυνατότητες και γνώσεις στο να εργαστούμε σε παραπάνω τύπους εργαστηρίων .Στο εξωτερικό υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε εργαστήριο απ ότι έχω μάθει ενώ εδώ χρειαζόμαστε συνεργάτη Γιατρό. Μπορούμε να εργαστούμε σε ότι εργαστήριο υπάρχει.ειτε είναι βιοχημικό είτε ειναι μοριακό ,μικροβιολογικό κτλπ κτλπ και σε ερευνητικό δεν υπάρχει περιορισμός.Το πτυχίο είναι Bachelor of Science in Medical Laboratory Sciences,ο τίτλος παίζει αρκετά από χώρα σε χώρα.

Ευχαριστώ εκ προτέρων παίδες.Οποιαδηποτε ,info θα είναι χρήσιμη.

Πάντως για τέτοια θέση στην Αγγλία θα βρεις εύκολα, θα ξεκινήσεις βέβαια με χαμηλό μισθό. Στην Ελλάδα υπάρχουν και κάποια agency που συνεργάζονται με αντίστοιχα βρετανικά, ώστε να σου κλείσουν δουλειά από εδώ και να μην φας ένα κάρο λεφτά (όπως θα φας άμα ανέβεις μόνος σου να ψάξεις).  Αλλά ρωτάς για Ιρλανδία οπότε καλύτερα να απαντήσουν τα παιδιά που μένουν εκεί.

• Like 1

Πάντως για τέτοια θέση στην Αγγλία θα βρεις εύκολα, θα ξεκινήσεις βέβαια με χαμηλό μισθό. Στην Ελλάδα υπάρχουν και κάποια agency που συνεργάζονται με αντίστοιχα βρετανικά, ώστε να σου κλείσουν δουλειά από εδώ και να μην φας ένα κάρο λεφτά (όπως θα φας άμα ανέβεις μόνος σου να ψάξεις).  Αλλά ρωτάς για Ιρλανδία οπότε καλύτερα να απαντήσουν τα παιδιά που μένουν εκεί.

Για Αγγλία ναι ξέρω ότι επικρατεί χαμός ,ωστόσο και τα λεφτά δεν είναι κάτι φοβερό νομίζω μιλάμε για 10-12 λίρες την ώρα ως Lab Assistant αν δεν παίζει προϋπηρεσία συν ότι βάλε μεταφορικά ενοίκια κτλπ θέλει αρκετά λεφτά για αρχή οπότε το κοιτάω πρώτα για Ireland εγώ κολλάω και στο.γεγονος.μηπως εν τέλει χρειαστώ και να δουλέψω κάπου εδώ έστω κάνα χρόνο σε ένα απλό εργαστήριο ίσα ίσα για προϋπηρεσία να γεμίσω λίγο το βιογραφικό να αυξήσω τις πιθανότητες.Εσυ Νίκο Αγγλία μένεις? 

Ακριβώς επειδή θέλει πολλα λεφτά για αρχή, όταν είναι να πας Αγγλία είναι καλύτερα να πας μέσω agency από Ελλάδα το οποίο θα σου εξασφαλίζει και κατοικία για τον πρώτο καιρό για να μην σου βγει ο κουκος αηδόνι.  Τώρα αν έχεις γνωστούς στην Ιρλανδία που μπορούν να σε φιλοξενήσουν, βοηθήσουν κλπ οκ.  Για το ωρομίσθιο που λες, ναι τόσο είναι και γενικά τα περισσότερα επαγγέλματα στο ΗΒ δεν έχουν καλές αμοιβές. Οι δουλειές ναι μεν είναι πολλές αλλά για την ακ΄ριβεια της χώρας (κυρίως στο θέμα κατοικίας) οι μισθοί είναι πολυ μέτριοι. Γι' αυτό για αρχή συνίσταται η αποφυγή του overly pricey Λονδίνου.  Δεν μένω ΗΒ.
Καλύτερα για Ιρλανδία να πει ο Zaytsev που μένει εκεί.

Για Αγγλία ναι ξέρω ότι επικρατεί χαμός ,ωστόσο και τα λεφτά δεν είναι κάτι φοβερό νομίζω μιλάμε για 10-12 λίρες την ώρα ως Lab Assistant αν δεν παίζει προϋπηρεσία συν ότι βάλε μεταφορικά ενοίκια κτλπ θέλει αρκετά λεφτά για αρχή οπότε το κοιτάω πρώτα για Ireland εγώ κολλάω και στο.γεγονος.μηπως εν τέλει χρειαστώ και να δουλέψω κάπου εδώ έστω κάνα χρόνο σε ένα απλό εργαστήριο ίσα ίσα για προϋπηρεσία να γεμίσω λίγο το βιογραφικό να αυξήσω τις πιθανότητες.Εσυ Νίκο Αγγλία μένεις? 

Αγγλία που κοιτάς γιατί  βόρεια αγγλία κ σκωτία (πλην Εδιμβούργου) τα ενοίκια  είναι πολύ πιο χαμηλά κ μια χαρά βγαίνεις. Μην ξεχνάς μιλάμε κ για πρώτο μισθό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...