Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς εμπειρία με αλλαγή πινακίδων; Για την ολλανδία συγκεκριμένα αλλα και για την διαδικασία που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα γενικότερα. Οκ εγώ αλλάζω πινακίδες, μετά πρέπει να τις καταθέσω Ελλάδα ή είναι κάτι που γίνεται αυτόματα; Το αυτοκίνητο είναι ήδη Ολλανδία εδω και κάποιους μήνες και κυκλοφορεί με Ελληνικές πινακίδες. Γενικά δεν είμαι σίγουρος αν είναι κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλα λέω να το κάνω να ξεμπερδεύω και το πολύ τις ξαναλλάζω αν χρειαστέι να γυρίσει Ελλάδα.

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κλείνεις ραντεβού με το rdw για εισαγωγή (import), πας στο ραντεβού με χαρτί από το δήμο που είσαι γραμμένος, και αφού πάρεις την άδεια κυκλοφορίας και βγάλεις πινακίδες ολλανδικές, στέλνεις ή πας τις ελληνικές στο υπουργείο μεταφορών (ή πως λέγεται πλέον) και κάνεις διαγραφή.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να περάσω περί τα 12 λίτρα λάδι με αεροπλάνο από Ελλάδα σε Κύπρο? 

Συγγνώμη που βάζω την απορία μου εδώ απλά για να μην ανοίγω ολόκληρο θέμα.

Δημοσ.

ΑΓΓΛΙΑ(Σπουδες):Ρε παίδες..κανένας άλλος εδώ που τον έπιασε ο πόνος να σπουδάσει 10 χρόνια μετά τις πανελλήνιες κ μάλιστα εξωτερικό? Κοιτάω για Αγγλία, έχω πολύ μέτριο απολυτήριο(16.7) και προσπαθώ να καταλάβω αν χρειάζετε να δώσω A-levels ή να περάσω Foundation Year. Σε κάποια τμήματα το Foundation δεν αναφέρεται σαν προσόν εισαγωγής, αλλά σε όσα forum έχω βρει αντιστοιχες περιπτώσεις όλοι πήγαν για foundation γιατί τα A-levels είναι πολύ δύσκολα. Απο την αλλη, το κοστος του foundation ειναι γυρω στα 5000 και εχει υποχρεωτικη παρακολουθηση, ενω τα A levels στην ουσια ειναι μονο η εξεταση(τρομερα δυσκολο να προετοιμαστεις μονος σου, αλλα μικρη τα επαιρνα τα γραμματα που λενε κ εχω κ μεγαλη αδερφη να στηριξει σε Μαθηματικα-Φυσικη). Αυτη τη στιγμη δουλευω κ μενω μονη μου. Ουτε χρονο εχω για μαθηματα καθε μερα σε στανταρ ωραρια, ούτε 5500 χιλιαρικα. Θελω κ να μαζεψω λεφτα για να φυγω :( . Αναφορικά, θέλω να σπουδάσω computer science, δεν είναι Ιατρική, αλλά και πάλι είναι υψηλές οι απαιτήσεις :/

Δημοσ.

Αν πρόκειται για bachelor γιατί δεν ψάχνεις να σπουδάσεις στην Ελλάδα χωρίς δίδακτρα και μετά να πας στην Αγγλία είτε για μεταπτυχιακό είτε για δουλειά;

Τεσπα υπάρχει στο facebook ένα γκρουπ "Greek professionals in London" Kάνε εκεί την ερώτησή σου και θα σε κατατοπίσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πρόκειται για bachelor γιατί δεν ψάχνεις να σπουδάσεις στην Ελλάδα χωρίς δίδακτρα και μετά να πας στην Αγγλία είτε για μεταπτυχιακό είτε για δουλειά;

Τεσπα υπάρχει στο facebook ένα γκρουπ "Greek professionals in London" Kάνε εκεί την ερώτησή σου και θα σε κατατοπίσουν.

Κυρίως...έχω τάσεις φυγής!! Δε νομίζω να αντέξω άλλα 4-5 χρόνια Ελλάδα :P

Σε ευχαριστώ για την ομάδα, θα το κοιτάξω :)

*Edit* για κάποιο λόγο αρνούνται να εγκρίνουν το post μου στη σελίδα...Καμιά άλλη ιδέα παιδιά?

Επεξ/σία από Aran0ia
Δημοσ.

Κυρίως...έχω τάσεις φυγής!! Δε νομίζω να αντέξω άλλα 4-5 χρόνια Ελλάδα :P

Σε ευχαριστώ για την ομάδα, θα το κοιτάξω :)

*Edit* για κάποιο λόγο αρνούνται να εγκρίνουν το post μου στη σελίδα...Καμιά άλλη ιδέα παιδιά?

ποια είναι η ερώτηση ακριβώς;

τι να κάνεις με τις σπουδές;

αν ναι, μάζεψε λεφτά αν μπορείς και φύγε.

Αλλιώς, παρακολουθείς κανένα ΕΑΠ π είναι ευέλικτο και θα το συνδυάσεις με τη δουλειά. Διαφορετικά πήγαινε σε κανένα συμβατικό κ δες με τη δουλειά πως θα τα φέρεις βόλτα.

Αν έχεις τάσεις φυγής και μπορείς, βρες δουλειά Αγγλία και βλέποντας κ κάνοντας.

γτ θελεις computer science?

Δημοσ.

ποια είναι η ερώτηση ακριβώς;

τι να κάνεις με τις σπουδές;

αν ναι, μάζεψε λεφτά αν μπορείς και φύγε.

Αλλιώς, παρακολουθείς κανένα ΕΑΠ π είναι ευέλικτο και θα το συνδυάσεις με τη δουλειά. Διαφορετικά πήγαινε σε κανένα συμβατικό κ δες με τη δουλειά πως θα τα φέρεις βόλτα.

Αν έχεις τάσεις φυγής και μπορείς, βρες δουλειά Αγγλία και βλέποντας κ κάνοντας.

γτ θελεις computer science?

Η ερώτηση είναι κυρίως για τις εξετάσεις..Αν έχει κανείς εμπειρία με κάποια από τις 2 βασικά, προσπαθώ να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες πριν καταλήξω.

Το ΕΑΠ δεν το ήξερα η αλήθεια είναι. Έριξα μια ματιά στην ιστοσελίδα του. Σ'αυτό μπαίνεις ανεξάρτητα από βαθμούς απολυτηρίου/Πανελληνίων? Και τι "βάρος" έχει το πτυχίο του?

Θα ήθελα πολύ να φύγω κατευθείαν για δουλειά, αλλά δυστυχώς δεν έχω ούτε κάποιο πτυχίο, ούτε ιδιαίτερη προϋπηρεσία σε κάποιον τομέα...Λόγω συνθηκών, έπρεπε να πιάσω κατευθείαν δουλειά μετά το σχολείο, με αποτέλεσμα να έχω 8 χρόνια προϋπηρεσία σε σέρβις και μπουφέ, αλλά δεν θα ήθελα να πάω Αγγλία για να είμαι σερβιτόρα..Είναι λίγα τα ζουμιά μου ακόμα σε αυτή τη δουλειά.

Δεν έκατσα ποτέ να σκεφτώ τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, ούτε είχα ποτέ καμιά ιδιαίτερη κλίση. Τώρα θέλω Computer Science (ή Data Science) γιατί στη δουλειά που είμαι τον τελευταίο χρόνο(γραμματέας-παιδί για όλες τις δουλειές) με έχουν βάλει σε ένα τρυπάκι στατιστικών αναλύσεων και μικρές επαφές με προγραμματισμό και για πρώτη φορά μου έχει κινήσει τόσο το ενδιαφέρον κάτι άλλο εκτός απ'τον καφέ.

Δημοσ.

Για ποιο λόγο θες συγκεκριμένα Αγγλία;;  

Εχεις εκει συγγενεις/φίλους ή ξερεις πολυ καλα τη γλώσσα;;

(Στο λέω γιατί πχ οι συνθήκες εργασίας ας πούμε στις γαλλόφωνες χώρες είναι πολύ καλύτερες όσον αφορά δουλειές χαμηλών προσόντων)

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Για Ιρλανδία το σκέφτομαι και εγώ να αρχίσω να ψάχνω για δουλειά αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει; είναι δύσκολο να βρεις δουλειά εκεί;

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Για Ιρλανδία το σκέφτομαι και εγώ να αρχίσω να ψάχνω για δουλειά αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει; είναι δύσκολο να βρεις δουλειά εκεί;

Βόρεια ή ΔτΙ ?

Τι τομέα;

Δημοσ.

@aranOia

Μπορεις να κοιταξεις και τα Δημοσια ΙΕΚ(ΔΙΕΚ). Ειναι δωρεαν 3 εξαμηνα και πρακτικη και τα μαθηματα ειναι απογευμα συνηθως. Εχουν καποιες καλες ειδικοτητες με προοπτικες. Βεβαια νομιζω οτι για φετος εκλεισαν οι αιτησεις. Απο πιθανοτητες εισαγωγης δεν ξερω τι παιζει.

Χαγη, Λουξεμβουργο, Βρυξελλες

Τον τελευταιο καιρο εχω πετυχει πολλες θεσεις πρακτικης για πτυχιουχους στην ΕΕ και παρεμφερεις οργανισμους. Συνηθως ειναι Βρυξελλες, Λουξεμβουργο, αλλα εκανα και σε Χαγη, Φρανκφουρτη.

Μπορει να μου πει καποιος που παιζουν τα ενοικια σε αυτες τις πολεις; Εννοειται οι απαιτησεις ειναι οι ελαχιστες, αρκει να ειναι ανθρωπινα και να φυγω και με τα 2 νεφρα. Δηλαδη εννοειται συγκατοικηση και μεγαλες αποστασεις δεκτες.

Στο ιντερνετ βρισκω παντου 400-500 ευρω με λογαριασμους, το ελαχιστο.

Οι απολαβες στο Λουξεμβουργο πχ ειναι 1200 ευρω, ενω Χαγη 790 ευρω, αλλα Λουξ βρισκω πολυ πιο φτηνα ενοικια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...