Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εργάζομαι σε εταιρεία ΙΤ. Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα τουλάχιστον στις Βρυξέλλες. Θα συμβούλευα όσους σκέφτονται για Βέλγιο και δεν είναι στο τομέα του ΙΤ να κάνουν μαθήματα Γαλλικών πριν έρθουν. Έχουν τύχει περιπτώσεις (ελάχιστες ευτυχώς) που αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν επειδή μιλούσα Αγγλικά.

Μονο στις Βρυξελλες και στη Βαλλονια. Αμα πας σε καμια Αμβερσα, πρεπει να ξερεις Ολλανδικα, οχι Γαλλικα. 

Με δεχτηκαν προσφατα για μεταπτυχιακο στο TU Munchen και ετοιμαζω βαλιτσες τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη.Ηδη ξεκινησα αναζητηση σπιτιου που φαινεται μεγαλο μανικι για τη συγκεκριμενη πολη..Οποτε αν εχει καποιος εμπειρια κυριως για να μου πει ποιες περιοχες να προτιμησω και ποιες να αποφυγω, σε ποια σαιτ να εστιασω περισσοτερο για αναζητηση κτλ. θα τον ευχαριστω αιωνια! :-D  Επισης γενικα για Γερμανια οσοι εχετε παει φοιτητες,θα ηθελα προτασεις για την ασφαλιση υγειας και ποια εταιρεια συμφερει περισσοτερο. Αυτα τα λιγα για αρχη,αναμενω τις απαντησεις σας!

Λογικα θα πας για καμια εστια ή WG. Δικο σου διαμερισμα στο Μοναχο θα σου βγει πολυ ακριβο, εκει κατω τα νοικια εχουν ξεφυγει. 

Τα πιο συνηθισμενα σαιτ στη Γερμανια ειναι το immobilienscout24 και το immowelt αλλα μπαινουν πολλες αγγελιες και στο eBay-Kleinanzeigen. Εγω απο εκει βρηκα παντως...

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΑΠλά στην Ιρλανδία (όχι τη Βόρεια, την "κανονική" Ιρλανδία) ξέρω ότι όλα είναι εξωφρενικά ακριβά και μάλιστα πιο ακριβά από Βρετανία, γι' αυτό ρωτάω τι γίνεται στη Βόρεια Ιρλανδία που είναι το κομμάτι που ανήκει στο ΗΒ.

Τα νοίκια ναι, έχω ζευγάρι φιλικό που μένει κοντά στα σύνορα και λέει πως ακόμα και σε "χωριό" είναι εξωφρενικά ακριβά.

Στη Βόρεια, τα νοίκια είναι φυσιολογικά. Πχ λίγο πιο έξω από κέντρο βρίσκεις σπίτι με 550λιρες με 2 δωμάτια. Για να νοικιάσεις δωμάτιο κοντά στα πανεπιστήμια πχ είδα αγγελίες που ζητούσαν 220 λίρες. Στο σ/μ, ένδυση, κλπ φθηνά. Εστιατόρια ακριβά και δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

Μαίρη σ' ευχαριστώ.  

Στο rightmove που κοίταξα μόλις, πέρα από μία καταχώρηση που έγινε τον Ιούλιο, όλες οι υπόλοιπες καταχωρήσεις είναι από Φεβρουάριο. Γιατί έτσι; Μήπως δεν έχει σπίτια;;

Εδώ:

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find.html?searchType=RENT&locationIdentifier=REGION%5E133&insId=2&radius=0.0&minPrice=&maxPrice=&minBedrooms=&maxBedrooms=2&displayPropertyType=flats&maxDaysSinceAdded=&sortByPriceDescending=&_includeLetAgreed=on&primaryDisplayPropertyType=&secondaryDisplayPropertyType=&oldDisplayPropertyType=&oldPrimaryDisplayPropertyType=&letType=&letFurnishType=&houseFlatShare=false

Δημοσ.

Μαίρη σ' ευχαριστώ.

Στο rightmove που κοίταξα μόλις, πέρα από μία καταχώρηση που έγινε τον Ιούλιο, όλες οι υπόλοιπες καταχωρήσεις είναι από Φεβρουάριο. Γιατί έτσι; Μήπως δεν έχει σπίτια;;

Εδώ:

http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent/find.html?searchType=RENT&locationIdentifier=REGION%5E133&insId=2&radius=0.0&minPrice=&maxPrice=&minBedrooms=&maxBedrooms=2&displayPropertyType=flats&maxDaysSinceAdded=&sortByPriceDescending=&_includeLetAgreed=on&primaryDisplayPropertyType=&secondaryDisplayPropertyType=&oldDisplayPropertyType=&oldPrimaryDisplayPropertyType=&letType=&letFurnishType=&houseFlatShare=false

Δεν έχω ιδέα για το σάιτ. Κοίτα για σπίτια και δωμάτια στα propertypal.com, property news, gumtree.
Δημοσ.

Γενικά το επίπεδο ζωής στη Βόρεια Ιρλανδία είναι καλύτερο ή χειρότερο από το βρετανικό νησί;;

Δεν έχω καλη εμπειρία απο Ιρλανδια. Έχω ζησει Μπέλφαστ και Δουβλίνο λογω εργασίας.

Πολύ κακή εντυπωση μου έκανε οτι δεν δινουν ποτέ αποδείξεις και αν ζητήσεις στα χρεώνουν παραπάνω, οι γιατροι πανάκριβοι και δε δινουν και λύσεις, ενω ο κόσμος μου φάνηκε απλά καλυτερος απ τους Αγγλους που ούτως η αλλιως ειναι με κατεβασμένες τις μουρες.

Σίγουρα αν έχεις έναν καλό μισθό, μπορεις να νοικιάσεις και ένα καλό πανάκριβο σπιτι. Αλλιως θα αναγκαστεις να νοικιάσεις δωματιο και θα ευχεσαι να εισαι τυχερος να έχεις καλο σπιτονοικοκύρη. Νοοτροπία 1960 της Ελλάδας στα ενοικια. Νομιζουν οτι εισαι υποχείριό τους.

Ενοικια οπως τα γράφει η Mary

Γενικά έχω κακές εμπειρίες από Ιρλανδια. Η εμπειρία μου απ το Λέστερ ας πούμε ήταν σαφώς καλύτερη.

Δημοσ.

Δεν έχω καλη εμπειρία απο Ιρλανδια. Έχω ζησει Μπέλφαστ και Δουβλίνο λογω εργασίας.

Πολύ κακή εντυπωση μου έκανε οτι δεν δινουν ποτέ αποδείξεις και αν ζητήσεις στα χρεώνουν παραπάνω, οι γιατροι πανάκριβοι και δε δινουν και λύσεις, ενω ο κόσμος μου φάνηκε απλά καλυτερος απ τους Αγγλους που ούτως η αλλιως ειναι με κατεβασμένες τις μουρες.

Σίγουρα αν έχεις έναν καλό μισθό, μπορεις να νοικιάσεις και ένα καλό πανάκριβο σπιτι. Αλλιως θα αναγκαστεις να νοικιάσεις δωματιο και θα ευχεσαι να εισαι τυχερος να έχεις καλο σπιτονοικοκύρη. Νοοτροπία 1960 της Ελλάδας στα ενοικια. Νομιζουν οτι εισαι υποχείριό τους.

Ενοικια οπως τα γράφει η Mary

Γενικά έχω κακές εμπειρίες από Ιρλανδια. Η εμπειρία μου απ το Λέστερ ας πούμε ήταν σαφώς καλύτερη.

Μιλάς και για τις δύο χώρες;;  Γιατί το Δουβλίνο είναι Ιρλανδία, ενώ το Μπέλφαστ είναι Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε μιλάμε για άλλο σύστημα υγείας, άλλο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, άλλη χώρα γενικά.

Για να  νοικιάσεις ένα καλό πανάκριβο διαμέρισμα φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ανήκεις σε κάποια επαγγελματική μειοψηφία στην Ιρλανδία γιατί απ' ότι βλέπω από την έρευνα που κάνω η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών παίρνει 200-300€ πάνω από το βασικό.

(Απλώς γενικά θα με βοήθαγε αν περιέγραφες την εμπειρία σου συγκριτικά μεταξύ Δουβλίνου & Μπέλφαστ)

Επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία, τι γίνεται από προσφορά εργασίας. Έριξα μια ματιά στο nhs jobs και δεν μου έβγαλε τίποτα για Μπέλφαστ. Τι φάση;;

Δημοσ.

Πολύ κακή εντυπωση μου έκανε οτι δεν δινουν ποτέ αποδείξεις και αν ζητήσεις στα χρεώνουν παραπάνω,...ενω ο κόσμος μου φάνηκε απλά καλυτερος απ τους Αγγλους που ούτως η αλλιως ειναι με κατεβασμένες τις μουρες...

Σε άλλη χώρα πήγες...

Δημοσ.

Με δεχτηκαν προσφατα για μεταπτυχιακο στο TU Munchen και ετοιμαζω βαλιτσες τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη.Ηδη ξεκινησα αναζητηση σπιτιου που φαινεται μεγαλο μανικι για τη συγκεκριμενη πολη..Οποτε αν εχει καποιος εμπειρια κυριως για να μου πει ποιες περιοχες να προτιμησω και ποιες να αποφυγω, σε ποια σαιτ να εστιασω περισσοτερο για αναζητηση κτλ. θα τον ευχαριστω αιωνια! :-D  Επισης γενικα για Γερμανια οσοι εχετε παει φοιτητες,θα ηθελα προτασεις για την ασφαλιση υγειας και ποια εταιρεια συμφερει περισσοτερο. Αυτα τα λιγα για αρχη,αναμενω τις απαντησεις σας!

Στην συγκεκριμένη πόλη η εύρεση σπιτιού είναι μανίκι και τα ενοίκια υψηλά. Μιλάς άμεσα με το πανεπιστήμιο για εστία. Αν δεν έχουν, τότε ζήτα τους να σε βοηθήσουν να βρεις σπίτι. Για ασφάλεια υγείας, συνήθως τα πανεπιστήμια κατευθύνουν σχετικά. Ρώτα τους.

Λογικα θα πας για [...] WG.

Κι εκεί έχουν ξεφύγει οι τιμές.

Δημοσ.

τσεκαρε τα

https://www.studenten-wg.de/

http://www.wg-gesucht.de/

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-muenchen/l6411

Στο immowelt και στο immobillienscout24 θα βρεις περισσοτερους μεσιτες(εχουν καταργηθει τα μεσιτικα εξοδα για ενοικιαση) παρα ιδιωτες και ετοιμασου για απορριψη κ μπολικη χαρτουρα(μίνι βιογραφικο). Καλυτερα να ψαχτεις απο τα 3 πρωτα σιτε που εχεις να κανεις μονο με ιδιωτες.

Δημοσ.

Παιδιά, σκέφτομαι του χρόνου να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στα logistics (καμία σχέση με το πτυχίο μου, μηχανικός αυτοματισμού) και είπα να ρωτήσω εδώ, αν κάποιος από εσάς δουλεύει πάνω σε αυτό και αν ναι, τι πληροφορίες έχει για δουλειές, σπίτια, ζωή κλπ. Ακόμη και σαν μηχανικός αυτοματισμού!! 
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Θα πάω στο Μιλάνο για μετεκπαίδευση. 

Έχει κανείς να μου πει πληροφορίες, διότι δεν βρίσκω πολλους που έχουν πάει να με διαφωτίσουν.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Πάντως πολλές θέσεις για φροντιστές ηλικιωμένων ή ΑΜΕΑ ειδικά βόρειες χώρες αλλα και Γερμανία η ζήτηση θα ειναι εκθετική στην επόμενη 10 ετια ....

Δημοσ.

Μιλάς και για τις δύο χώρες;;  Γιατί το Δουβλίνο είναι Ιρλανδία, ενώ το Μπέλφαστ είναι Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε μιλάμε για άλλο σύστημα υγείας, άλλο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, άλλη χώρα γενικά.

Για να  νοικιάσεις ένα καλό πανάκριβο διαμέρισμα φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ανήκεις σε κάποια επαγγελματική μειοψηφία στην Ιρλανδία γιατί απ' ότι βλέπω από την έρευνα που κάνω η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών παίρνει 200-300€ πάνω από το βασικό.

(Απλώς γενικά θα με βοήθαγε αν περιέγραφες την εμπειρία σου συγκριτικά μεταξύ Δουβλίνου & Μπέλφαστ)

Επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία, τι γίνεται από προσφορά εργασίας. Έριξα μια ματιά στο nhs jobs και δεν μου έβγαλε τίποτα για Μπέλφαστ. Τι φάση;;

Σορρυ για τη καθυστέρηση τωρα ειδα οτι με ρωτουσες.

Ναι αναφέρομαι και στις 2 πόλεις. Παρόλες τις διαφορές συστημικά, η ουσια ηταν η ιδια. Δυσκολίες στην υγεία σε τεράστιο βαθμό. Και το αντιμετώπισα και στα 2 μέρη, οπου τη λυση τη βρηκα φυσικά απ την Ελλάδα (οπως άλλωστε χιλιάδες μετανάστες σε τέτοιες χωρες)

Τα σπιτια ειναι γενικότερα ακριβά. Οι περισσότεροι και στις 2 πόλεις αλλά ειδικότερα στο Δουβλίνο έμεναν σε δωμάτια (νοικιαζαν δωμάτιο σε κάποιο σπιτι οπου ειχαν κοινή κουζινα, μπάνιο κτλ κτλ)

Αν θέλεις στειλε μου πμ για κάτι συγκεκριμένο ωστε να μη γράφω τωρα κατεβατά. Για προσφορά εργασίας στο Μπελφαστ τωρα δεν έχω ιδέα. Εχω φυγει απο εκει μια 5ετία. Ρεπορτ τωρα έχω μονο απο Δουβλίνο που υπάρχουν ακομα συνάδελφοι μου :)

Γενικά η εμπειρία μου και απ τις 2 πολεις ειναι κάκιστη. Τους θεωρω 10 επιπεδα κάτω απο εμάς σε επιπεδο οργάνωσης εργασίας, συμπεριφοράς κτλ κτλ. Απλά έχουν μια Α οικονομία βασισμένη στο παρελθόν προφανως και κάνουν οτι τους αρέσει. Αυτο αντιληφθηκα σε 1 μολις έτος. Κάποιος που εμεινε παραπάνω ισως έχει άλλη άποψη. 

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει πολύ εντύπωση τα όσα λες και κυρίως για βόρεια Ιρλανδία.

Αλλά πριν μια 5ετια λες.

8 μήνες είμαστε πάνω και μπορώ να πω πως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σε αρκετά επίπεδα (διαπροσωπικες σχέσεις, νοίκια, σούπερ μάρκετ, αποστάσεις στην πόλη)

Θα σου δώσω παράδειγμα. Στην πολυκατοικία που μένουμε υπάρχει ένας building manager. Τον είπαμε ότι περιμένουμε μια παλέτα με πράγματα από Ελλάδα (3 tower pc, εκτυπωτής, κλπ) και ενδέχεται να έρθει σε ώρα που ο ένας θα δούλευε οπότε μόνη μου θα δυσκολευομουν να μεταφέρω τα πράγματα επάνω. Όταν ήρθε η παλέτα, τα ανέβασε όλα μόνος του. Πήγα να του δώσω "μπουρμπουαρ" για ευχαριστώ και δεν το δέχτηκε. Του είπα άσε να καθαρίσω εγώ την είσοδο της πολυκατοικίας που έγινε χάλια από τη παλέτα, ούτε αυτό με άφησε να κάνω.

Τώρα αν λες για καιρό με μόνιμη συννεφιά, και πανάκριβα εστιατόρια, εκεί και εγώ είμαι απογοητευμενη. Για θέματα υγείας, εκτός από την εγγραφή που ήθελε αρκετό καιρό, είναι πολύ ρολόι όλα. Κλείνεις ραντεβού, μπαίνεις στην ώρα σου, κάνεις τις εξετάσεις σου και σε μια βδομάδα το πολύ έχεις τα αποτελέσματα.

• Like 3
Δημοσ.

Τους θεωρω 10 επιπεδα κάτω απο εμάς σε επιπεδο οργάνωσης εργασίας, συμπεριφοράς κτλ κτλ.

Απορώ... Ξανά... Η μοναδική μου προσωπική επαφή με το δημόσιο, ήταν μία φορά για να πάρω "ΑΜΚΑ".

Όλα τα άλλα, ηλεκτρονικά η τηλεφωνικά. Ούτε γνήσια υπογραφής, ούτε χαρτούρα, ούτε πήγαινε 10 φορές για να λύσεις το θέμα σου. Κι έχω δική μου επιχείρηση εδώ, δεν είμαι απλά υπάλληλος, οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω συχνά πάρε-δώσε με το κράτος.

Στον ιδιωτικό τομέα, το επίπεδο είναι σαφώς ανώτερο, ακολουθούνε διαδικασίες, patterns, ειδικά στο ΙΤ, είδα πράγματα που στην Ελλάδα δεν τα γνώριζαν οι περισσότεροι.

Για συμπεριφορά;;;;;;!!!! Που δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού; Που δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάλογα με φύλλο, ηλικία, καταγωγή, οικονομική κατάσταση; Που σε σέβονται κι ας σε γνώρισαν 1 ώρα πριν; Που δε φωνάζει κανείς; Που δεν κορνάρει κανείς; Που δεν ενδιαφέρει κανένα τι φοράς, τι πιστεύεις, τι κάνεις (αρκεί να μην ενοχλείς) ;

Ειλικρινά, πιστεύω ότι πήγες σε άλλη χώρα, ή σου έκατσε πολύ στραβή και μετά ήσουν προκατειλημένος.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...