Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση στο εξωτερικό: απορίες & συμβουλές

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτές τις εταιρίες τις βρίσκεις και μέσω Ελλάδας; Γτ έχω ακούσει ότι υπάρχουν αντίστοιχες και για teaching assistants.

Επισης σε βοηθανε στην αρχη να βγαλεις ΝΙΝΟ, να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα και τέτοια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτές τις εταιρίες τις βρίσκεις και μέσω Ελλάδας; Γτ έχω ακούσει ότι υπάρχουν αντίστοιχες και για teaching assistants.

Επισης σε βοηθανε στην αρχη να βγαλεις ΝΙΝΟ, να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα και τέτοια;

Υπάρχει μία συγκεκριμένη που έρχεται συχνά Ελλάδα και κάνουν συνεντεύξεις.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλές σε όλη την Αγγλία,Σκωτία κτλ,

μπορείς να φτιάξεις το 

βιογραφικό σου και απλά να αρχίσεις να στέλνεις, θα σου απαντήσουν σίγουρα, πάντα

ζητάνε κόσμο.

Εάν τελικά σε πάρουν, θα περάσεις εκπαίδευση 1 βδομάδα περίπου και 

μετα ξεκινάς δουλειά. Συνήθως σου καλύπτουν τη διαμονή σου κατά τη διάρκεια

της εκπαίδευσης και μέχρι να βρεις δουλειά.

Ζητάς από την εταιρεία να σου δώσει ένα χαρτί proof of address λέγεται, ξέρουν τι θα γράψουν αυτοί εκεί

και με αυτό θα βγάλεις NINO, θα πάρεις βέβαια μόνος σου τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού, απλή 

υπόθεση είναι, και επίσης αυτό το χαρτί θα το χρησιμοποιήσεις και για να ανοίξεις λογαρισμό σε

τράπεζα, πάλι μονος θα το κανονίσεις αυτό, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Για teaching assistants δεν ξέρω κάτι.

Drlo  εννοείται ότι είναι καλύτερα 2 άτομα παρά ένα, (το ίδιο είναι να νοικιάσεις πχ ένα στούντιο 400€ μόνος σου και το ίδιο ένα δυάρι 500€ δύο άτομα;; τα ποσά τα λέω κατά τύχη)

Αν το 2ο άτομο δεν έχει εισόδημα, ναι είναι καλύτερα στούντιο 400€

Βρήκα δουλειά στη Πράγα της Τσεχίας και από αρχές Σεπτέμβρη μετακομίζω εκεί. Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τη ζωή εκεί, το κόστος ζωής, τα ενοίκια, πως μπορώ να βρω ενα σχετικά φτηνό διαμέρισμα να νοικιάσω κ.α.

Γενικά κάθε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη. :) 

Βρήκα δουλειά στη Πράγα της Τσεχίας

Ρίξε μια ματιά μέχρι να σου απαντήσουν, μήπως και λένε τίποτα στο παρακάτω:

http://www.insomnia.gr/topic/440253-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%B9%CE%B1/page-1

Μένω Βρυξέλλες εδώ και 10 μήνες περίπου, αν θέλει κάποιος πληροφορίες και μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος προς το παρόν από τη ζωή και τη δουλειά, ένα θεματάκι με τη γλώσσα υπάρχει όμως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο. Εκτός από την εταιρεία μου που μιλάμε Αγγλικά, δύσκολα να βρεις να μιλάνε καλά Αγγλικά και τα Γαλλικά μου είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. Πηγαίνω σε φροντιστήριο 2 φορές την εβδομάδα αλλά φοβάμαι ότι θα περάσουν χρόνια για να φτάσω σε επίπεδο να κάνω μια φυσιολογική συζήτηση με ντόπιο.

Οι παλαιότεροι στο Βέλγιο πως αντιμετωπίσατε το θέμα της γλώσσας και πόσο γρήγορα εξοικειωθήκατε?

Φίλε στις Βρυξέλλες σε τι τομέα εργάζεσαι; Στα όργανα της ΕΕ ή σε κάτι άλλο;;

Για τη γλώσσα λογικά πρέπει να κάνεις το πιο εντατικό course, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο.

Επειδή διάβασα πως υπάρχουν φροντιστες που ίσως ψάχνουν δουλειά έξω, ας ρίξουν μια ματιά και εδώ http://www.belfastlive.co.uk/news/health/homecare-service-jobs-fair-happening-13457669

Για την πόλη μπορώ να δώσω πληροφορίες. Αλλά λεπτομέρειες για την δουλειά δεν ξέρω.

Φίλε στις Βρυξέλλες σε τι τομέα εργάζεσαι; Στα όργανα της ΕΕ ή σε κάτι άλλο;;

Για τη γλώσσα λογικά πρέπει να κάνεις το πιο εντατικό course, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις σε ένα επίπεδο.

Εργάζομαι σε εταιρεία ΙΤ. Σε οποιοδήποτε άλλο τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα τουλάχιστον στις Βρυξέλλες. Θα συμβούλευα όσους σκέφτονται για Βέλγιο και δεν είναι στο τομέα του ΙΤ να κάνουν μαθήματα Γαλλικών πριν έρθουν. Έχουν τύχει περιπτώσεις (ελάχιστες ευτυχώς) που αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν επειδή μιλούσα Αγγλικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμβούλευα όσους σκέφτονται για Βέλγιο και δεν είναι στο τομέα του ΙΤ να κάνουν μαθήματα Γαλλικών πριν έρθουν. Έχουν τύχει περιπτώσεις (ελάχιστες ευτυχώς) που αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν επειδή μιλούσα Αγγλικά.

Ή να μας έρθουν κατευθείαν Ολλανδία :)

Επεξ/σία από totem_lost

Γενικά το επίπεδο ζωής στη Βόρεια Ιρλανδία είναι καλύτερο ή χειρότερο από το βρετανικό νησί;;

Καλύτερο. Καμία σχέση με νοίκια επιπέδου Λονδίνου. Ζήτηση - προσφορά για σπίτια αρκετά νορμάλ. Οι άνθρωποι πολύ πιο φιλικοί και καθόλου ξενοφοβικοι.

Με δεχτηκαν προσφατα για μεταπτυχιακο στο TU Munchen και ετοιμαζω βαλιτσες τελη Σεπτεμβρη-αρχες Οκτωβρη.Ηδη ξεκινησα αναζητηση σπιτιου που φαινεται μεγαλο μανικι για τη συγκεκριμενη πολη..Οποτε αν εχει καποιος εμπειρια κυριως για να μου πει ποιες περιοχες να προτιμησω και ποιες να αποφυγω, σε ποια σαιτ να εστιασω περισσοτερο για αναζητηση κτλ. θα τον ευχαριστω αιωνια! :-D  Επισης γενικα για Γερμανια οσοι εχετε παει φοιτητες,θα ηθελα προτασεις για την ασφαλιση υγειας και ποια εταιρεια συμφερει περισσοτερο. Αυτα τα λιγα για αρχη,αναμενω τις απαντησεις σας!

Καλύτερο. Καμία σχέση με νοίκια επιπέδου Λονδίνου. Ζήτηση - προσφορά για σπίτια αρκετά νορμάλ. Οι άνθρωποι πολύ πιο φιλικοί και καθόλου ξενοφοβικοι.

Γενικά οι Ιρλανδοί, Βόρειοι και Νότιοι, είναι από τους πιό φιλικούς και φιλελεύθερους λαούς.

https://www.quora.com/How-racist-is-Ireland

ΑΠλά στην Ιρλανδία (όχι τη Βόρεια, την "κανονική" Ιρλανδία) ξέρω ότι όλα είναι εξωφρενικά ακριβά και μάλιστα πιο ακριβά από Βρετανία, γι' αυτό ρωτάω τι γίνεται στη Βόρεια Ιρλανδία που είναι το κομμάτι που ανήκει στο ΗΒ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...