Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2nd Line Support Engineer,

έχει κανένας εμπειρία σχετικά ?

Λονδίνο ήρθε η ώρα νομίζω ... 

αγγλικά δεν έχω κάποιο χαρτί ούτε σαν τεχνικός  άπλα είμαι αυτοδίδαχτος με 12 χρονια προϋπηρεσία σε εταιρία 

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά έχει κάνει κάποιος διαδικασία εγγραφής στο σύλλογο HCPC είναι για επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας στην Αγγλία. Αν ναι, ας μου στείλει ένα ίνμποξ να ρωτήσω κάτι για τα χαρτιά προϋπηρεσίας.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι και εγώ σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγω έξω. Ανακάλυψα πρόσφατα οτι έχω το δικαίωμα για erasmus ή/και erasmus+. Αυτό το θεωρώ μια καλή αφορμή να πάω έξω, να έχω ένα (μικρό) εισόδημα τον πρώτο καιρό λόγω εράσμους και μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα να έχω φροντίσει να βρω μόνιμη δουλεία.  Επιπλέον οι μόνες μου υποχρεώσεις για το πτυχίο μου είναι 4 μαθήματα (θεωρίες κιόλας ούτε καν ολόκληρα), οπότε με το erasmus στρώνομαι ένα 6μηνο και παίρνω και πτυχίο (να χαρεί και η μάνα μου :P ). Το αντικείμενο σπουδών/εργασίας μου είναι ο προγραμματισμός. Πιο δυνατός είμαι στις βάσεις δεδομένων, στη δημιουργία ιστοσελίδων αλλά και ως ΙΤ support (έχω κάνει την πρακτική μου ως μέλος τεχνικού προσωπικού και έχω δουλέψει και μόνος μου σαν τεχνικός). Από προϋπηρεσία έχω σε μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων και ως business advisor στην vodafone (πωλητής ουσιαστικά και ακόμα αυτό κάνω). Άλλα προσόντα μου είναι το grundstufe στα γερμανικά και το proficiency στα αγγλικά ενώ ξέρω και λίγα ισπανικά (όχι αρκετά καλά όμως ώστε να το βάλω στο cv μου). λοιπόν όλος αυτός ο πρόλογος έγινε για να μου δώσετε καμία συμβουλή για το δίλημμα μου. Είμαι κυρίως ανάμεσα από 3 πόλεις και δυο χώρες, οι οποίες είναι οι: Ισπανία (Χαέν και Αλμερία) και Κύπρος (Λευκωσία). Με ψήνει πιο πολύ η Ισπανία αλλά με φοβίζει η κρίση και εκεί. Δεν θέλω να φύγω και να πάω κάπου όπου δεν θα έχω μέλλον όπως εδώ. Κύπρο ξέρω πως είναι τα πράγματα διότι υπηρέτησα κιόλας εκεί πέρυσι και είδα οτι υπάρχουν δουλείες και το κυριότερο μέλλον. Αν μπορεί πάντως να μου πει κάποιος και για την Ισπανία θα ήθελα πολύ να μάθω. Επίσης last but not least θα έρθει μαζί μου και η αρραβωνιαστικιά μου, η οποία είναι πτυχιούχος αισθητικός, ξέρει αγγλικά (επίπεδο lower) και έχει και ECDL. Από προϋπηρεσία έχει 5 χρόνια πάνω στη δουλεία της και ως πωλήτρια σε κατάστημα. Το ότι θα είμαστε δυο βοηθάει φυσικά στα έξοδα. Άλλο ένας μισθός και άλλο δυο. Θα μπορέσει όμως στην Ισπανία να βρει δουλεία στον τομέα της; Και αν ναι πως; Θα πρέπει να πάμε πρώτα εκεί και να ψάξει ή μπορεί και από εδώ να ψαχτεί; Σχετικά με τη γλώσσα θα κάνουμε τουλάχιστον ένα 6μηνο μαθήματα Ισπανικά ώστε να μπορούμε να μιλάμε τα βασικά τουλάχιστον. Για Κύπρο προφανώς δεν θέλουμε μαθήματα. Ένα άλλο θέμα είναι οτι Ισπανία (στις παραπάνω πόλεις τουλάχιστον) τα ενοίκια είναι πιο φθηνά από οτι στη Λευκωσία. Επίσης το αμάξι είναι θέμα. Η Κύπρος θέλει οπωσδήποτε αυτοκίνητο και δεν είμαι να αγοράζω όχημα τώρα. Ισπανία έχει ΜΜΜ και στην ανάγκη παίρνω και το δικό μου αυτοκίνητο εκεί και είμαι κομπλέ. Τεσπα πραγματικά θέλω την άποψη κάποιου που γνωρίζει την πραγματικότητα στην Ισπανία και μπορεί να με συμβουλέψει αν αξίζει πάνω στους τομείς μας (πληροφορική-αισθητική) να ψάξει κανείς δουλεία εκεί. Σόρυ για το σεντόνι.          

Δημοσ.

Με ψήνει πιο πολύ η Ισπανία

Το ότι θα είμαστε δυο βοηθάει φυσικά στα έξοδα. Άλλο ένας μισθός και άλλο δυο. 

Τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι σοβαρά την Ισπανία. Τα ελάχιστα ισπανικά σου ή ο καλός καιρός ? Γιατί δε βλέπω κάτι άλλο. και γιατί οι συγκεκριμένες πολέις (που προσωπικά 1η φορά τις ακούω).

για το 2ο υπάρχεθ και η ανάποδη ανάγνωση = "άλλο έξοδα για έναν και άλλο για 2" ... γιατί δε βλέπω κανένα απολύτως λόγο να θέλει κάποιος στην Ισπανία να προσλάβει μια ελληνίδα αισθητικό (πόσο μάλιστα από εδώ).

Δημοσ.

Στις προηγούμενες σελίδες είχε γράψει κάποιος ότι ζει και δουλεύει στην Ισπανία χρόνια. Οπότε κάνε ένα γρήγορο ψάξιμο και στείλε του πμ.

Drlo  εννοείται ότι είναι καλύτερα 2 άτομα παρά ένα, (το ίδιο είναι να νοικιάσεις πχ ένα στούντιο 400€ μόνος σου και το ίδιο ένα δυάρι 500€ δύο άτομα;; τα ποσά τα λέω κατά τύχη)

Γιώργο τον βρήκα τελικά :  http://www.insomnia.gr/user/48746-noasgr/

Δημοσ.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι σοβαρά την Ισπανία. Τα ελάχιστα ισπανικά σου ή ο καλός καιρός ? Γιατί δε βλέπω κάτι άλλο. και γιατί οι συγκεκριμένες πολέις (που προσωπικά 1η φορά τις ακούω).

για το 2ο υπάρχεθ και η ανάποδη ανάγνωση = "άλλο έξοδα για έναν και άλλο για 2" ... γιατί δε βλέπω κανένα απολύτως λόγο να θέλει κάποιος στην Ισπανία να προσλάβει μια ελληνίδα αισθητικό (πόσο μάλιστα από εδώ).

Θα αρχίσω λίγο αντίστροφα. Στο θέμα της δουλειάς της αρραβωνιαστικιας μου δεν ξέρω τίποτα, για αυτό και ρώτησα. Στο γιατί να την προσλάβουν, έχω να απαντήσω γιατί οχι; Αν τη δοκιμάσουν, είναι καλή στη δουλειά της και τους κάνει, ποιος ο λόγος να μην την πάρουν; Με την ίδια λογική γιατί να πάρουν και έναν Έλληνα προγραμματιστή; Για τα έξοδα ναι μεν θα είναι για 2 αφού θα είμαστε δυο αλλά κάποια πράγματα θα είναι από κοινού τα οποία είναι στάνταρ και θα τα πλήρωνα μόνος μου αλλιώς (ΔΕΗ, νερό, νοίκι, κα). Στο γιατί με ψήνει η Ισπανία, θεωρώ ότι θα είναι πιο οικονομικό το κόστος ζωής και ότι τουλάχιστον στην αρχή θα χρειαστώ λιγότερα χρήματα για να ξεκινήσω. (Κύπρο ανέφερα τα ακριβότερα ενοίκια, την αγορά αυτοκινήτου και είναι και άλλα όπως ότι είναι ακριβό το ρεύμα εκει). Με ενδιαφέρει πάντως η άποψη σου, αν έχεις να μου θέσεις λόγους για να πάω στην Κύπρο εν τέλει, διότι από ότι καταλαβαίνω θεωρείς ότι είναι πιο σωστή ως επιλογή.

Στις προηγούμενες σελίδες είχε γράψει κάποιος ότι ζει και δουλεύει στην Ισπανία χρόνια. Οπότε κάνε ένα γρήγορο ψάξιμο και στείλε του πμ.

Drlo εννοείται ότι είναι καλύτερα 2 άτομα παρά ένα, (το ίδιο είναι να νοικιάσεις πχ ένα στούντιο 400€ μόνος σου και το ίδιο ένα δυάρι 500€ δύο άτομα;; τα ποσά τα λέω κατά τύχη)

Γιώργο τον βρήκα τελικά : http://www.insomnia.gr/user/48746-noasgr/

Ευχαριστώ πολύ!
Δημοσ.

noasgr, on 11 Apr 2017 - 12:39 AM, said:snapback.png

Ξεκίνησα από Βαλένθια για μεταπτυχιακό. Η πόλη και η ζωή εκεί μου άρεσαν πολύ. Σημαντικό βέβαια να πω ότι πήγα μετά από 3 χρόνια εργασίας στην Αθήνα. Η σύγκριση λοιπόν είναι λίγο άδικη μιας και έφυγα από δουλειά και επέστρεψα στο φοιτητιλίκι. Έτυχε να έχω την υποστήριξη μιας σημαντικής υποτροφίας, πράμα που με βοήθησε πολύ τόσο στο να πάρω την απόφαση να φύγω όσο και στο να κάνω φόκους στις σπουδές.

Η Βαλένθια έχει όλα τα καλά μιας πόλης χωρίς ταυτόχρονα να είναι χαοτική (στις αποστάσεις, στο τρόπο ζωής κτλ). Όσον αφορά στις δουλειές όμως, δυστυχώς, δεν έχει καμία σχέση με Μαδρίτη/Βαρκελώνη.

Μετά τη Βαλένθια βρέθηκα Μαδρίτη για δουλειά, για ένα project που ήξερα εκ των προτέρων ότι θα διαρκούσε λίγους μήνες. Τη Μαδρίτη τη βρήκα επίσης πολύ ωραία, όντας μεγαλύτερη πόλη σε σχέση με τη Βαλένθια έχει περισσότερα πράγματα να κάνεις αλλά φυσικά με ότι σημαίνει αυτό για τις αποστάσεις. Φυσικά αυτό εξαρτάται πολύ από το πόσο κέντρο μένεις/εργάζεσαι κτλ.

Από τα τέλη του 2011 είμαι Βαρκελώνη. Προσωπικά, ενώ όπως ανέφερα και προηγουμένως τόσο η Βαλένθια όσο και η Μαδρίτη μου άρεσαν πολύ, μεταξύ όλων αυτών αν είχα να διαλέξω θα επέλεγα Βαρκελώνη. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το όλο hype που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τη πόλη. Οι τοπικές αρχές εδώ το δουλεύουν πολύ και κοιτάνε συνέχεια να δούνε πως θα βελτιωθεί η φάση. Η πόλη, πέρα από όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει σε έναν επισκέπτη κατ'εμέ, προσφέρει μια πολύ καλή ποιότητα ζωής. Όλη η πόλη είναι τρομερά προσβάσιμη (πόδια, ποδήλατο, κτλ), είναι παραθαλάσσια με χιλιόμετρα παραλίας που ξεκινάει μέσα στη πόλη, από την άλλη μεριά βουνό. Δρώμενα σε κάθε γωνία (και κάποια μεγαλύτερα βλέπε Mobile World Congress, Primavera Sound, Sonar, κτλ), καλό φαγητό, ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου κτλ. Σημαντικό επίσης το πόσο πολυπολιτισμική είναι (στη δουλειά είμαστε 20+ εθνικότητες), μιας και έτσι καταλήγεις να αποτελείς κομμάτι της όλης φάσης και όχι ένας δακτυλοδεικτούμενος "ξένος".

Ως βασικότερο μειονέκτημα, θα έβαζα την έκρηξη του real estate, που φυσικά έρχεται ως αποτέλεσμα και των παραπάνω. Όλη αυτή η ζήτηση έχει προκαλέσει μια τρελή άνοδο τιμών τόσο σε νοίκια όσο και σε αγορά. Υπάρχει πάντα κάποιος με παραπάνω λεφτά (επένδυση, καλύτερος μισθός κτλ) με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν ανέβει στα ύψη (πάντα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια). Ένα μέρος των ντόπιων διαμαρτύρεται μιας και είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστούν αυτές τις τιμές. Πέρα από τα νοίκια, οι τιμές -γενικά- είναι χαμηλότερες από Ελλάδα (σούπερ μάρκετ, διασκέδαση, κτλ) όπου φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις (βλέπε γήπεδο).

Δουλειά/μισθοί:

Εδώ μπορώ να μιλήσω για το χώρο του IT, μιας και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για άλλους τομείς. Για να μην μακρηγορώ, δουλειές υπάρχουν με το "τσουβάλι". Όσο πιο δυνατό προφίλ έχεις, τόσο πιο πολλοί θα σου χτυπήσουν τη πόρτα (θα σε προσεγγίσουν μέσω LinkedIn). Και αντίστοιχα, όσο πιο δυνατό προφίλ έχεις, τόσο περισσότερο θα προσπαθήσει η εταιρεία που δουλεύεις να επενδύσει σε σένα και να σε "κρατήσει" αλλά αντίστοιχα άλλο τόσο θα προσπαθήσουν οι άλλες εταιρείες να σε "κλέψουν". Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ανήκω απαραίτητα σε αυτή τη κατηγορία, αλλά έχω συναδέρφους που δέχονται μηνύματα στο Linkedin σχεδόν καθημερινά. Προσοχή, το ότι σε προσεγγίζουν δεν σημαίνει πάντα ότι θα σου στρώσουν και κόκκινα χαλιά και ότι θα πάρεις τη δουλειά επειδή "έτσι". Όπως ανέφερα παραπάνω, γενικά υπάρχει πάρα πολύ καλό επίπεδο στην αγορά, που σημαίνει ότι υπάρχει και δυνατός ανταγωνισμός. Επίσης όλη αυτή η "προς Βαρκελώνη" τάση αυξάνει τη προσφορά και ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό. Γενικά όμως θα μου ήταν αδύνατο να πιστέψω πως κάποιος με το σχετικό background και πχ αγγλικά, δεν θα έβρισκε μια decent δουλειά σήμερα εδώ.

Οι μισθοί αντίστοιχα παίζουν αναλόγως το προφίλ, την εμπειρία, την εταιρεία κτλ.

Δημοσ.

Λιγο οφ τοπικ:

Ποια η διαφορα ερασμους και ερασμους + και ποτε μπορεις να κανεις το ενα και ποτε το αλλο;

Δημοσ.

Λιγο οφ τοπικ:

Ποια η διαφορα ερασμους και ερασμους + και ποτε μπορεις να κανεις το ενα και ποτε το αλλο;

Το ερασμους είναι για σπουδές, το ερασμους+ για πρακτική. Ερασμους μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις αρκεί να έχεις μαθήματα για το πτυχίο. Ερασμους+ μπορείς να κάνεις μόνο αν έχεις το δικαίωμα πρακτικής και είτε σπουδάζεις ακόμα είτε έχει περάσει μικρό διάστημα από την αποφοιτηση. Ερασμους+ μπορείς να κάνεις ακόμα και αν έχεις κάνει πρακτική στη χώρα σου (όπως εγώ). Η συνολικη διαρκεία των ερασμους πρέπει να είναι 1 έτος ανά φοιτητή. Μπορεί δλδ κάποιος να κάνει ένα 6μηνο ερασμους και ένα 6μηνο ερασμους+ ή 12 μήνες ερασμους ή 12 μήνες ερασμους+.

Δημοσ.

Παιδιά έχω πρόταση για φροντιστής στο Northhampton της Αγγλίας. Θα μένω μέσα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου ενώ το εβδομαδιαίο εισόδημα μου θα είναι στις 700 λίρες. Το μέρος εκεί πέρα τι λέει αν γνωρίζει κανείς; Κόστος ζωής; Τρόπος μετακίνησης; Κλίμα κτλ αν γνωρίζει κάποιος θα τον ευχαριστούσα για τις πληροφορίες. 

Δημοσ.

Παιδιά έχω πρόταση για φροντιστής στο Northhampton της Αγγλίας. Θα μένω μέσα στο σπίτι του ενδιαφερόμενου ενώ το εβδομαδιαίο εισόδημα μου θα είναι στις 700 λίρες. Το μέρος εκεί πέρα τι λέει αν γνωρίζει κανείς; Κόστος ζωής; Τρόπος μετακίνησης; Κλίμα κτλ αν γνωρίζει κάποιος θα τον ευχαριστούσα για τις πληροφορίες. 

Όταν λες θα μένεις στο σπίτι του ενδιαφερόμενου, συνεπάγεται ότι δεν θα έχει να πληρώνεις και ενοίκιο σωστά; 

Αν λες οτι θα παίρνεις 700 GBP την εβδομάδα => 4x700=2800 τον μήνα =>33.600 τον χρόνο μεικτά ==> 2,177 λίρες καθαρά τον μήνα στην τσέπη σου για να φας και να κάνεις τα γούστα σου.

Το Northampton μπορεί να σου φανεί χωριό και γενικά είναι βιομηχανική περιοχή όπως και κάθε town γύρω από τον Northampton αλλά μια χαρά την παλεύεις.

Το κλίμα το συνηθίζεις, μετακίνηση ανάλογα που θέλεις να πας. Άνετα αγοράζεις και αυτοκίνητο στο UK. 

• Like 1
Δημοσ.

Γειά σου "συνάδελφε",

φαντάζομαι τη δουλειά τη βρήκες μέσω εταιρείας; δηλαδή είσαι κανονικός εργαζόμενος της εταιρείας;

αν ναι, το πιο πιθανό είναι να παίρνεις λιγότερα απο 700 τη βδομάδα, υπολόγιζε στην καλύτερη περίπτωση

γύρω στα 550, με πιο πιθανό 470-500 τη βδομάδα, που πάλι είναι καλά λεφτά, αν σκεφτείς ότι δεν θα έχεις ενοίκια,

λογαριασμούς κτλ και επίσης ή θα σου δίνουν στο χέρι ένα ποσό, γύρω στις 35-40 λίρες τη βδομάδα για 

προσωπικά σου έξοδα πχ σουπερμαρκετ ή τα εβδομαδιαία σου ψώνια από το σουπερμαρκετ θα συμπεριλαμβάνονται

στα ψώνια του "σπιτιού".

Τώρα, στο Northampton δεν ξέρω τι παίζει, δεν έτυχε να πάω, είναι όπως ξέρεις κεντρική Αγγλία, πρέπει να είναι 

σχετικά φθηνή πόλη αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, αν ισχύει ό,τι και στις περισσότερες πόλεις της Αγγλίας,

τουλάχιστον σε αυτές που έχω βρεθεί εγώ, τα αστικά λειτουργούν ρολόι και σε πάνε παντού. 

Όσο για το κλίμα, μη νομίζεις ότι θα βρέχει συνέχεια, θα βλέπεις αρκετό ήλιο!

Είμαι σε αυτή τη δουλειά 2 χρόνια, αν θες κάτι να με ρωτήσεις, ελεύθερα!

• Like 1
Δημοσ.

Amika σε αυτη τη δουλειά εχεις ελευθερο χρόνο; ή είσαι όλη την ημέρα απίκο; Επίσης είναι βρώνικη δουλεια; Πρέπει να ασχολείσαι και με την υγιεινη του ατόμου;

Δημοσ.

Amika σε αυτη τη δουλειά εχεις ελευθερο χρόνο; ή είσαι όλη την ημέρα απίκο; Επίσης είναι βρώνικη δουλεια; Πρέπει να ασχολείσαι και με την υγιεινη του ατόμου;

Κανονικά δικαιούσαι 2 ώρες την ημέρα που μπορείς δηλαδή να τις περάσεις

εκτός σπιτιού, αυτό είναι το νόμιμο που σου "προσφέρει" η εταιρεία,

από κει και πέρα συνήθως γίνεται μια συμφωνία μεταξύ του φροντιστή και της οικογένειας

και αναλόγως βγαίνει ένα πρόγραμμα που να βολεύει και τις 2 πλευρές.

Μες το σπίτι έχεις ελεύθερο χρόνο αλλά συνήθως περνάει αρκετά βαρετά πχ να βλέπεις

τηλεόραση με τον/την κύριο/κυρία που προσέχεις, να συζητάτε, συνήθως για τα ίδια πράγματα 

ξανά και ξανά (λόγω άνοιας τις περισσότερες φορές), να βλέπετε παλίες φωτογραφίες κτλ.

Κοίτα, τις περισσότερες φορές ασχολείσαι και με την υγιεινή του ατόμου, χωρίς να σημαίνει βέβαια

ότι θα είναι κάτι το πενταβρώμικο, κάποιοι χρειάζονται λίγη βοήθεια, κάποιοι καθόλου,

αναλόγως τι θα σου τύχει. Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει να ασχολείται με κάτι τέτοιο, αλλά 

είναι μέρος της δουλειάς, ίσως στην αρχή σου φανεί λίγο περίεργο/αηδιαστικό κτλ αλλά από 

ένα σημείο και μετά θα πάθεις ανοσία και ούτε που θα το καταλαβαίνεις!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...