Zaytsev Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 ...απλά εδώ είναι καλύτερα για τα παιδιά. Προσωπικά τα παιδιά ήταν ο πιο σημαντικός λόγος να πάω έξω, οπότε καταλαβαίνεις έρχομαι από τελείως άλλη οπτική. Αυτό ακριβώς. Τώρα που γράφω, το παιδάκι μου είναι έξω και παίζει με τα υπόλοιπα της γειτονιάς. Ούτε που βλέπω τι κάνει και είναι 3ων. Δεν υπάρχει εδώ ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί είναι οικισμοί και δεν έχουν λεωφόρους, αυτοκίνητα, κλπ. Δεν έχει καταστήματα, μόνο σπίτια κι έτσι όποιος κυκλοφορεί είναι ή κάτοικος ή επισκέπτης άντε και κανένας ταχυδρόμος. Οι δρόμοι δε, είναι λαβυρινθοειδείς, οπότε δε μπορείς να τρέξεις και ο οικισμός έχει 1 ή 2 εισόδους για αμάξια. Πάρκα; Παιδότοπους; Άπειρα. Για Παιδεία, δε συζητάω, η Ελλάδα είναι πολύ πίσω. 2
the other one Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Αυτό ακριβώς. Τώρα που γράφω, το παιδάκι μου είναι έξω και παίζει με τα υπόλοιπα της γειτονιάς. Ούτε που βλέπω τι κάνει και είναι 3ων. Δεν υπάρχει εδώ ιδιαίτερη ανησυχία, γιατί είναι οικισμοί και δεν έχουν λεωφόρους, αυτοκίνητα, κλπ. Δεν έχει καταστήματα, μόνο σπίτια κι έτσι όποιος κυκλοφορεί είναι ή κάτοικος ή επισκέπτης άντε και κανένας ταχυδρόμος. Οι δρόμοι δε, είναι λαβυρινθοειδείς, οπότε δε μπορείς να τρέξεις και ο οικισμός έχει 1 ή 2 εισόδους για αμάξια. Πάρκα; Παιδότοπους; Άπειρα. Για Παιδεία, δε συζητάω, η Ελλάδα είναι πολύ πίσω. για τι πόλη/χώρα μιλάμε αν επιτρέπεται;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δική μου απορία για όσους μένουν εξωτερικό είναι το τί κάνουν ή τί σκοπεύουν να κάνουν σχετικά με τη δημιουργία οικογένειας. Όταν ήμουν νεότερος ήθελα να φύγω έξω, τώρα όμως που ξέρω ότι στα επόμενα χρόνια θα θέλω να ξεκινήσω οικογένεια μου φαίνεται πολύ δύσκολο και μάλιστα δυσάρεστο, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση το παιδί μου να μεγαλώσει μετανάστης δεύτερης γενιάς. Γιατι ακριβως; Οι συνθηκες που θα μεγαλωσει ενα παιδι ειναι καλυτερες. Απ'οσους γνωρισα εγω, γκετοποιημενοι ηταν μονο οσοι ηθελαν να ειναι γκετοποιημενοι, παιδια δηλαδη που κανανε παρεα μονο με αλλους Ελληνες. Αλλιως δεν ειχαν κανενα προβλημα. 2
Zaytsev Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 Δημοσ. 29 Απριλίου 2017 για τι πόλη/χώρα μιλάμε αν επιτρέπεται; Στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ευρώπης. Λόγω της μαζικής μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια έχω φίλους σε Αγγλία, Σκωτία, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Δανία και ο αδερφός μου μένει Φιλανδία. Με εξαίρεση τα Παρίσι και Λονδίνο, όλες οι υπόλοιπες παίζουν στο ίδιο μοτίβο. Παρίσι και Λονδίνο πρέπει να βγεις αρκετά έξω ή σε πολύ ακριβές περιοχές για να έχεις κάτι ανάλογο. Στις άλλες και πρωτεύουσα να είσαι, έτσι είναι και η κάθε μία έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει. 1
dennisgotsis Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Παιδια οποιος μπορει να βοηθησει για ΑΓΓΛΙΑ, εχει παει προσφατα ο πατερας μου, και θα ηθελα να μαθω με ποιον τροπο μπορω να μεταφερω χρηματα απο ελλαδα προς αγγλια και το αντιστροφο, με Western Union ειναι πολλα τα εξοδα! να ανοιξει τραπεζικο λογαριασμο μπορει? τι χρειαζεται? ή αν εχετε αλλο τροπο καλοδεχουμενος.
FilipposMD Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Ο πατέρας σου τι κάνει στην Αγγλία; Αν δουλεύει, εννοείται πως θα ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, αλλά μην περιμένεις ότι μπορείς να στείλεις πολλά λεφτά μέσω τραπέζης, λόγω capital controls. Μπορεί όμως να χρησιμοποιεί την ελληνική πιστωτική/χρεωστική στην Αγγλία. Επίσης, επιτρέπεται να κουβαλάει ως 2000 ευρώ κάθε φορά που πηγαίνει την Αγγλία.
dennisgotsis Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Ο πατέρας σου τι κάνει στην Αγγλία; Αν δουλεύει, εννοείται πως θα ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, αλλά μην περιμένεις ότι μπορείς να στείλεις πολλά λεφτά μέσω τραπέζης, λόγω capital controls. Μπορεί όμως να χρησιμοποιεί την ελληνική πιστωτική/χρεωστική στην Αγγλία. Επίσης, επιτρέπεται να κουβαλάει ως 2000 ευρώ κάθε φορά που πηγαίνει την Αγγλία. ειναι οικοδομος και μενει σε ενοικιασμενο σπιτι, προς το παρον δεν εργαζετε. μπορει να ανοιξει? το οριο με τα capital των 1000€/μηνα μας καλυπτει. δεν πηρε μαζι του χρεωστικες καρτες.
bilya Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 ειναι οικοδομος και μενει σε ενοικιασμενο σπιτι, προς το παρον δεν εργαζετε. μπορει να ανοιξει? το οριο με τα capital των 1000€/μηνα μας καλυπτει. δεν πηρε μαζι του χρεωστικες καρτες. κάποιες τράπεζες θέλουν απλά διαβατήριο. Πριν κανα χρόνο άνοιξε φίλος με ελληνική χειρόγραφη ταυτότητα με αγγλικούς χαρακτήρες. tip χωρίς CSCS κάρτα δεν πρόκειται να βρει δουλειά εύκολα σε οικοδομή.
dennisgotsis Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 κάποιες τράπεζες θέλουν απλά διαβατήριο. Πριν κανα χρόνο άνοιξε φίλος με ελληνική χειρόγραφη ταυτότητα με αγγλικούς χαρακτήρες. tip χωρίς CSCS κάρτα δεν πρόκειται να βρει δουλειά εύκολα σε οικοδομή. μηπως θυμασε ποια τραπεζα ηταν? επισης σε ευχαριστω πολυ για το tip! ειναι αυτο που ηθελα να ψαξω, ουσιαστικα η καρτα αυτη ειναι σαν αδεια εργασιας για οικοδομους? ποια ειναι η διαδικασια για την αποκτηση αν γνωριζεις και εχει ημερομηνια ληξης? ευχαριστω εκ των προτερων
bilya Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 μηπως θυμασε ποια τραπεζα ηταν? επισης σε ευχαριστω πολυ για το tip! ειναι αυτο που ηθελα να ψαξω, ουσιαστικα η καρτα αυτη ειναι σαν αδεια εργασιας για οικοδομους? ποια ειναι η διαδικασια για την αποκτηση αν γνωριζεις και εχει ημερομηνια ληξης? ευχαριστω εκ των προτερων αν ένα πράγμα έχουν στο uk είναι τράπεζες, τις παίρνεις με την σειρά κ ρωτάς τι θέλουν (οσες είναι στο Loyds group δεν ήθελαν μέχρι πρότινος αλλά χαρτιά πέρα από διαβατήριο/ταυτότητα) . Δεν είναι άδεια εργασίας. Είναι ας πούμε πιστοποίηση για health and safety . Άλλοι βγάζουν οι μηχανικοί άλλοι οι οδηγοί μηχανημάτων , άλλοι οι εργάτες κτλπ. Δίνεις ένα τεστ με ερωτήσεις και αποκτάς την κάρτα. Στο site γραφει αναλυτικά πώς γίνεται η διαδικασία. Η κάρτα έχει διάρκεια 5 χρόνια. Οι οικοδομή είναι η μέρα με την νύχτα σε θέματα ασφαλείας. Κράνος, ειδικά παπούτσια κλπ είναι το σίγουρο αλλά φτάνεις κ στο ακραίο Πολλά εργοτάξια εκτός από κάμερες ασφαλείας να έχουν κ τουρνικέ.
dennisgotsis Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 αν ένα πράγμα έχουν στο uk είναι τράπεζες, τις παίρνεις με την σειρά κ ρωτάς τι θέλουν (οσες είναι στο Loyds group δεν ήθελαν μέχρι πρότινος αλλά χαρτιά πέρα από διαβατήριο/ταυτότητα) . Δεν είναι άδεια εργασίας. Είναι ας πούμε πιστοποίηση για health and safety . Άλλοι βγάζουν οι μηχανικοί άλλοι οι οδηγοί μηχανημάτων , άλλοι οι εργάτες κτλπ. Δίνεις ένα τεστ με ερωτήσεις και αποκτάς την κάρτα. Στο site γραφει αναλυτικά πώς γίνεται η διαδικασία. Η κάρτα έχει διάρκεια 5 χρόνια. Οι οικοδομή είναι η μέρα με την νύχτα σε θέματα ασφαλείας. Κράνος, ειδικά παπούτσια κλπ είναι το σίγουρο αλλά φτάνεις κ στο ακραίο Πολλά εργοτάξια εκτός από κάμερες ασφαλείας να έχουν κ τουρνικέ. σευχαριστω για τις απαντησεις ηταν ολες χρησιμες!!
Τσαγιέρας Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Παιδιά η δουλειά είναι σκλαβιά σε όλες τις χώρες.Σκευτείτε πολύ σοβαρά τι προοπτικές εξέλιξης θα έχετε σε μια άλλη χώρα πριν πάτε εκεί. Από το να χαροπαλέυει κάποιος σε μια ξένη χώρα σε ένα δωμάτιο 2χ2 , καλύτερα να χαροπαλέυει στην χώρα του και να κάνει οτι μπορεί για να ζήσει σχετικά καλά ο ίδιος και η οικογένειά του. Αν είναι να πάς λονδίνο για να γίνεις σερβιτόρος και να τα κουτσοβγάζεις και να λυπάσε να πάρεις έναν καφέ απ έξω, τότε μάλλον δεν αξίζει. Αν εισαι αρχιτεκτονας με 2 μεταπτυχιακά και εμπειρια τοτε αλλάζει το πράγμα.
totem_lost Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Εξαρτάται με τι ορέξεις πηγαίνεις σε κάποια άλλη χώρα. Εγώ γνωρίζω άτομα που ήρθαν στο Amsterdam για σερβιτόροι, και με σκληρή δουλειά, κάνοντας γνωριμίες κοκ κάθε χρόνο έβρισκαν και κάτι καλύτερο. Στην Ελλάδα δεν νομίζω να έχουν τέτοιες προοπτικές οσοι βρίσκονται σε τέτοιες δουλειές. Αν βέβαια είναι να έρθει κάποιος και να τα περιμένει όλα στρωμένα και όπως τα έχει συνηθίσει τότε ας κάτσει καλύτερα σπίτι του. Έχουμε πήξει στην ομογένεια που γκρινιάζει μέρα νύχτα εδώ στην Ολλανδία. Ακούω Ελληνικά και αλλάζω πεζοδρόμιο ένα πράγμα. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Lol, σα δε ντρεπονται να γκρινιάζουν και να σου χαλάνε το vibe 1
totem_lost Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Γκρίνια να ακούσουν τα αυτιά σου, όχι αστεία. Λες και τους κρατάνε με το ζόρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις