defacer Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Έχω Ρουμάνο γνωστό που είναι πλέον πίσω στη Ρουμανία και παίρνει λεφτά αυτής της τάξης ως senior όχι μάνατζερ, οπότε σε κάποιο βαθμό το καταλαβαίνω. Προφανώς φυσικά μπορεί να μην είναι γενικός διευθυντής, αλλά το βιογραφικό του δε θα το βρεις αν ρωτήσεις 20 άτομα στο δρόμο. Σε καμία χώρα δεν παίρνεις τόσα λεφτά ως πωλητής σε κατάστημα λιανικής.
V for Vagelis Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, atrwtos είπε Mπορεί καποιος να μου πει αν υπάρχει κάποιο facebook group για ελληνες πoυ ζουν στο mainz της γερμανιας;...Kαι με πτυχιο ιεκ αν ειναι ευκολο να βρεις δουλεια εκει..εκει συγκεκριμενα γιατι έχω γνωστο..εχω α1 στα γερμανικα. Αν δε μπορείς να βρεις από μονος σου αν υπάρχουν γκρουπ στο fb, ίσως δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά. :Ρ Ευκαιρίες υπάρχουν γενικά. Αν χρειαστεί, έχεις δίπλα και τη Φρανκφούρτη πάντως (+ Wiesbaden και Darmstadt), τόσο για δουλειά όσο και για fb-groups. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2018 από V for Vagelis
zamponaki Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Όπως είπε και ο Defacer πιο πάνω φυσικά και αν είσαι σε senior επίπεδο μπορείς να πάρεις αυτά τα λεφτά και όχι μόνο σαν Έλληνας, αλλά και σαν Ρουμάνος. Τα 400 ευρώ minimum wage θα τα πάρει ένας απλός υπάλληλος σε ένα μαγαζί εστίασης, σε ένα μαγαζί λιανικής κλπ. Παραπάνω αναφέρθηκα σε IT και πολυεθνικές. Αν κάποιος είναι περιορισμένος σε επαγγέλματα όπως αυτά που μπορείς να πάρεις απλά τον βασικό, ναι, δεν αξίζει να έρθεις προς τα εδώ ούτε για πλάκα. Άν όμως ανήκεις στον κόσμο του IT σαν Έλληνας έχεις το πλεονέκτημα ότι σε έχουν ανάγκη λόγω γλώσσας, το όποιο μπορεί σε μερικούς να ακούγεται κουλό όμως δεν είναι και το οποίο φυσικά μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Επίσης σημαντικές γλώσσες που πληρώνουν εξίσου καλά εδω πέρα είναι η Γερμανική και η Ολλανδική. Τέλος να επισημάνω κάτι ακόμα σημαντικό. Εταιρείες μεγάλες εδώ πέρα πάσχουν άπο άτομα με γνώσεις πραγματικές γιατί αντίστοιχα το επίπεδο των Ρουμάνων πανεπιστημιακά δεν είναι καλό. Οπότε προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους θα πληρώσουν το κάτι παραπάνω σε αυτόν που έχει γνώσεις και έρχεται απο μια άλλη χώρα για αυτούς, ειδικά μια πολυεθνική. Τα παραπάνω τα έγραψα ξανά λέω σε facts και όχι απο το μυαλό μου ή επειδή τα έχω ακούσει κάπου και κυρίως για να υποστηρίξω ότι όποιος θέλει να βγεί έξω, αξίζει να κοιτάξει και προς τα εδώ μιλώντας πάντα για IT. Άσε που η Ελλάδα είναι μόνο 1:30 ώρα πτήση μακριά.
atrwtos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, V for Vagelis είπε Αν δε μπορείς να βρεις από μονος σου αν υπάρχουν γκρουπ στο fb, ίσως δεν είναι εύκολο να βρεις δουλειά. :Ρ Ευκαιρίες υπάρχουν γενικά. Αν χρειαστεί, έχεις δίπλα και τη Φρανκφούρτη πάντως (+ Wiesbaden και Darmstadt), τόσο για δουλειά όσο και για fb-groups. Εντάξει facebook group βρήκα για φραγκφουρτη και τις γύρω περιοχες μονο για το mainz δεν βρήκα εκτός από έναν ποντιακό σύλλογο...δεν μπορεί να μην υπάρχει!
OnePlus6T Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, zamponaki είπε Όπως είπε και ο Defacer πιο πάνω φυσικά και αν είσαι σε senior επίπεδο μπορείς να πάρεις αυτά τα λεφτά και όχι μόνο σαν Έλληνας, αλλά και σαν Ρουμάνος. Τα 400 ευρώ minimum wage θα τα πάρει ένας απλός υπάλληλος σε ένα μαγαζί εστίασης, σε ένα μαγαζί λιανικής κλπ. Παραπάνω αναφέρθηκα σε IT και πολυεθνικές. Αν κάποιος είναι περιορισμένος σε επαγγέλματα όπως αυτά που μπορείς να πάρεις απλά τον βασικό, ναι, δεν αξίζει να έρθεις προς τα εδώ ούτε για πλάκα. Άν όμως ανήκεις στον κόσμο του IT σαν Έλληνας έχεις το πλεονέκτημα ότι σε έχουν ανάγκη λόγω γλώσσας, το όποιο μπορεί σε μερικούς να ακούγεται κουλό όμως δεν είναι και το οποίο φυσικά μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Επίσης σημαντικές γλώσσες που πληρώνουν εξίσου καλά εδω πέρα είναι η Γερμανική και η Ολλανδική. Τέλος να επισημάνω κάτι ακόμα σημαντικό. Εταιρείες μεγάλες εδώ πέρα πάσχουν άπο άτομα με γνώσεις πραγματικές γιατί αντίστοιχα το επίπεδο των Ρουμάνων πανεπιστημιακά δεν είναι καλό. Οπότε προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους θα πληρώσουν το κάτι παραπάνω σε αυτόν που έχει γνώσεις και έρχεται απο μια άλλη χώρα για αυτούς, ειδικά μια πολυεθνική. Τα παραπάνω τα έγραψα ξανά λέω σε facts και όχι απο το μυαλό μου ή επειδή τα έχω ακούσει κάπου και κυρίως για να υποστηρίξω ότι όποιος θέλει να βγεί έξω, αξίζει να κοιτάξει και προς τα εδώ μιλώντας πάντα για IT. Άσε που η Ελλάδα είναι μόνο 1:30 ώρα πτήση μακριά. Πες μας πόσα βγάζεις εσύ και άσε τι άκουσες. 3500 καθαρα δε παίρνει κάνεις Έλληνας στη Ρουμανία Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2018 από OnePlus6T
zamponaki Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, OnePlus6T είπε Πες μας πόσα βγάζεις εσύ και άσε τι άκουσες. 3500 καθαρα δε παίρνει κάνεις Έλληνας στη Ρουμανία Το να μου ζητάς να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, μέσω ανωνυμίας στο insomnia ξέρεις οτι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ έτσι; Έστω ότι εγώ σου λέω πόσα βγάζω, τα οποία είναι κατά πολύ πιο πάνω απο το minimum wage της χώρας εσύ αφού δεις το νούμερο, δεν καταλαβαίνω τι θα καταλάβεις. 'Ασε που αμφιβάλω αν θα με πιστέψεις αρχικά και απο την αντίδραση σου μέχρι τώρα. Επίσης εγώ έχω δει 3 συμβόλαια (εκτός του δικού μου) στην εταιρεία μου (Ελλήνων) εκ των οποίων το ένα, είχε το παραπάνω ποσό που δεν πιστεύεις, που ούτε εγώ το πίστευα πριν το δω όμως αυτό είναι. Τι να κάνουμε τώρα; Το διαπραγματεύτηκε το παλικάρι, είναι και αστέρι σε αυτό που κάνει, τα παίρνει και μπράβο του στην τελική! Εσύ ωστόσο γιατί εξάπτεσαι τόσο πολύ και δεν το πιστεύεις; Μήπως έχει να κάνει με την προκατάληψη που λέω πιο πάνω; Δουλεύεις εδώ σε καμιά πολυεθνική του ΙΤ και ξέρεις οτι και καλά κανείς Έλληνας δεν παίρνει αυτά τα λεφτά; Άμα το αξίζει κάποιος δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τα παίρνει. Είτε εδώ είτε οπουδήποτε. Αυτά τα λεφτά υπάρχουν εδώ και όποιος μπορεί θα τα πάρει. Simple as that. 1
OnePlus6T Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, zamponaki είπε Το να μου ζητάς να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, μέσω ανωνυμίας στο insomnia ξέρεις οτι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ έτσι; Έστω ότι εγώ σου λέω πόσα βγάζω, τα οποία είναι κατά πολύ πιο πάνω απο το minimum wage της χώρας εσύ αφού δεις το νούμερο, δεν καταλαβαίνω τι θα καταλάβεις. 'Ασε που αμφιβάλω αν θα με πιστέψεις αρχικά και απο την αντίδραση σου μέχρι τώρα. Επίσης εγώ έχω δει 3 συμβόλαια (εκτός του δικού μου) στην εταιρεία μου (Ελλήνων) εκ των οποίων το ένα, είχε το παραπάνω ποσό που δεν πιστεύεις, που ούτε εγώ το πίστευα πριν το δω όμως αυτό είναι. Τι να κάνουμε τώρα; Το διαπραγματεύτηκε το παλικάρι, είναι και αστέρι σε αυτό που κάνει, τα παίρνει και μπράβο του στην τελική! Εσύ ωστόσο γιατί εξάπτεσαι τόσο πολύ και δεν το πιστεύεις; Μήπως έχει να κάνει με την προκατάληψη που λέω πιο πάνω; Δουλεύεις εδώ σε καμιά πολυεθνική του ΙΤ και ξέρεις οτι και καλά κανείς Έλληνας δεν παίρνει αυτά τα λεφτά; Άμα το αξίζει κάποιος δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τα παίρνει. Είτε εδώ είτε οπουδήποτε. Αυτά τα λεφτά υπάρχουν εδώ και όποιος μπορεί θα τα πάρει. Simple as that. Γιατί δούλευα σε 3 ανατολικές χώρες όχι όμως Ρουμανία και ξέρω γενικά μισθούς ελληνων. Οκ σε πιστεύω για αυτόν που σίγουρα είναι εξαίρεση και μεγάλο ταλέντο.
militarist Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Γιατι να μην γινεται, και εγω στο ΙΤ δουκευω και ο μισθος μου δεν συγκρινεται με τον μεσο ορο πουν περνουν εδω. Αν εχεις καποια skills που δυσκολα θα βρουν πληρωνουν.....
FilipposMD Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 To πρόβλημα με αυτό το -κατά τα άλλα πολύ χρήσιμο thread- είναι ότι υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι. Φυσικά στο εξωτερικό υπάρχουν ευκαιρίες και πολύ υψηλοί μισθοί για όσους έχουν δυνατά βιογραφικά αλλά αυτό είναι τελείως άχρηστη πληροφορία για κάποιον που ψάχνει κάτι με ένα πτυχίο από ΙΕΚ και ελάχιστη εμπειρία. Όχι ότι έχει νόημα να βάζει ο καθένας το βιογραφικό του δίπλα πριν πει την άποψή του, αλλά το γράφω για να μην ονειροβατούν κάποιοι όταν τα διαβάζουν. 8 1
OnePlus6T Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 18 ώρες πριν, FilipposMD είπε To πρόβλημα με αυτό το -κατά τα άλλα πολύ χρήσιμο thread- είναι ότι υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι. Φυσικά στο εξωτερικό υπάρχουν ευκαιρίες και πολύ υψηλοί μισθοί για όσους έχουν δυνατά βιογραφικά αλλά αυτό είναι τελείως άχρηστη πληροφορία για κάποιον που ψάχνει κάτι με ένα πτυχίο από ΙΕΚ και ελάχιστη εμπειρία. Όχι ότι έχει νόημα να βάζει ο καθένας το βιογραφικό του δίπλα πριν πει την άποψή του, αλλά το γράφω για να μην ονειροβατούν κάποιοι όταν τα διαβάζουν. Από δική μου εμπειρία δεν τους νοιάζει αν είσαι από ΙΕΚ ή ΑΕΙ , τους νοιάζει 100% η επαγγελματική εμπειρία.
newton91 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, OnePlus6T είπε Από δική μου εμπειρία δεν τους νοιάζει αν είσαι από ΙΕΚ ή ΑΕΙ , τους νοιάζει 100% η επαγγελματική εμπειρία. Δηλαδη το ιδιο ειναι απο ΑΕΙ ή απο ΙΕΚ οσον αφορα τον ανταγωνισμο; αυτο μας λες;
Palikarosss Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Λογικά εννοεί ότι αν υπάρχει ένας από ΑΕΙ και ένας από ΙΕΚ για την ίδια θέση θα προτιμήσουν αυτόν με την μεγαλύτερη εμπειρία.Φανταζομαι ότι το ΑΕΙ/ΙΕΚ θα έχει διαφορα όταν μιλάμε για επιλογή μεταξύ δυο υποψηφιων με την ίδια εργασιακή εμπειρία
Zaytsev Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Το έχω γράψει και παλαιότερα. Διδακτορικό + 2 χρόνια εμπειρία = Μάστερ + 4 = Bachelor + 6 = 8 χρόνια εμπειρίας Αυτό είναι θεσμικό, δεν είναι απλά τυπικό. Πχ, αν θέλετε να πάρετε πιστοποίηση από το Australian Computer Society, που είναι η μοναδική οδός στην Αυσταλία για να πάρετε Visa και να εργαστείτε στο ΙΤ, βάσει της παραπάνω σχέσης θα δοθεί η πιστοποίηση.
DrLo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, OnePlus6T είπε Από δική μου εμπειρία δεν τους νοιάζει αν είσαι από ΙΕΚ ή ΑΕΙ , τους νοιάζει 100% η επαγγελματική εμπειρία. Στη προκειμένη περίπτωση το correlation μεταξύ υψηλής εμπειρίας και πτυχίου όντως αποτελεί causation. Επειδή δηλαδή είναι εξαιρετικά απίθανο στην εταιρεία που δουλεύω ή στην άλλη που δούλευα στο παρελθόν να προσλάβουν και πολύ περισσότερο να αναθέσουν καθήκοντα τέτοια που θα του δώσουν την υψηλή εμπειρία σε έναν απόφοιτο ΙΕΚ, αυτό που γράφτηκε πριν ισχύει.
nikοs Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, newton91 είπε Δηλαδη το ιδιο ειναι απο ΑΕΙ ή απο ΙΕΚ οσον αφορα τον ανταγωνισμο; αυτο μας λες; Σίγουρα δεν είναι το ίδιο το ΙΕΚ με το ΑΕΙ/ΤΕΙ και αυτό γιατί δεν μιλάμε καν για το ίδιο αντικείμενο σπουδών. Προσωπικά έχω περάσει και από τα δύο και σήμερα εργάζομαι ξεκάθαρα χάρη στο ΙΕΚ που τελείωσα. Ήμουν Μηχανικών Πληροφορική στα ΤΕΙ και έπειτα Τεχνικός Η/Υ σε ΙΕΚ και καπάκι Τεχνικός Δικτύων σε ΙΕΚ. Σήμερα τα δύο τελευταία μου χάρισαν μια αρκετή καλή σταδιοδρομία στον χώρο της πληροφορικής. Το παν είναι να φτάσεις στην συνέντευξη, αν σε καλέσουν για συνέντευξη και έχεις γνώσεις δεν έχεις και πολλά να φοβάσαι. Ο εργοδότης θέλει να ξέρεις την δουλειά, αν τώρα εσύ στα 26 σου δεν έχεις εργαστεί ποτέ τι να το κάνει το πολυτεχνείο και το πανεπιστήμιο.Από την άλλη αν έχεις περάσει από 1-2 δυνατές εταιρίες και βλέπει ότι έχεις εξέλιξη τότε δεν θα κολλήσει κανείς στο ΙΕΚ!!! Η προσωπική μου άποψη βάση δικών μου εμπειριών είναι αυτή... Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2018 από nikοs
Προτεινόμενες αναρτήσεις