Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ποιο λόγο θες συγκεκριμένα Αγγλία;;  

Εχεις εκει συγγενεις/φίλους ή ξερεις πολυ καλα τη γλώσσα;;

(Στο λέω γιατί πχ οι συνθήκες εργασίας ας πούμε στις γαλλόφωνες χώρες είναι πολύ καλύτερες όσον αφορά δουλειές χαμηλών προσόντων)

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Για Ιρλανδία το σκέφτομαι και εγώ να αρχίσω να ψάχνω για δουλειά αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει; είναι δύσκολο να βρεις δουλειά εκεί;

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Για Ιρλανδία το σκέφτομαι και εγώ να αρχίσω να ψάχνω για δουλειά αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει; είναι δύσκολο να βρεις δουλειά εκεί;

Βόρεια ή ΔτΙ ?

Τι τομέα;

Δημοσ.

@aranOia

Μπορεις να κοιταξεις και τα Δημοσια ΙΕΚ(ΔΙΕΚ). Ειναι δωρεαν 3 εξαμηνα και πρακτικη και τα μαθηματα ειναι απογευμα συνηθως. Εχουν καποιες καλες ειδικοτητες με προοπτικες. Βεβαια νομιζω οτι για φετος εκλεισαν οι αιτησεις. Απο πιθανοτητες εισαγωγης δεν ξερω τι παιζει.

Χαγη, Λουξεμβουργο, Βρυξελλες

Τον τελευταιο καιρο εχω πετυχει πολλες θεσεις πρακτικης για πτυχιουχους στην ΕΕ και παρεμφερεις οργανισμους. Συνηθως ειναι Βρυξελλες, Λουξεμβουργο, αλλα εκανα και σε Χαγη, Φρανκφουρτη.

Μπορει να μου πει καποιος που παιζουν τα ενοικια σε αυτες τις πολεις; Εννοειται οι απαιτησεις ειναι οι ελαχιστες, αρκει να ειναι ανθρωπινα και να φυγω και με τα 2 νεφρα. Δηλαδη εννοειται συγκατοικηση και μεγαλες αποστασεις δεκτες.

Στο ιντερνετ βρισκω παντου 400-500 ευρω με λογαριασμους, το ελαχιστο.

Οι απολαβες στο Λουξεμβουργο πχ ειναι 1200 ευρω, ενω Χαγη 790 ευρω, αλλα Λουξ βρισκω πολυ πιο φτηνα ενοικια.

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα στο Λουξεμβούργο τα νοίκια είναι πιο φθηνά από Βέλγιο/ Ολλανδία;;

Και εγω γι' αυτο ρωταω. Εκει που κοιταζα φαινεται ταριφα το 400-500αρι για συγκατοικηση. Easyroommate

Βεβαια Χαγη φαινεται λιγο ιδιαιτερη περιπτωση γιατι ειναι στριμωγμενη αναμεσα σε θαλασσα, Ροτερνταμ και 2 μεγαλα πανεπιστημια, ενω Λουξεμβουργο φαινεται να εχει αρκετη απλα τριγυρω.

Βρυξελλες δεν εχω ψαξει ακομα γιατι δεν εχω δει κατι ενδιαφερον.

Δημοσ.

Υποθέτω βλέπεις σπίτια κοντά στα σύνορα; Σε κάθε περίπτωση είναι μια χαρά τιμή για Λουξεμβούργο. Αν δε σε ενδιαφέρει η απόσταση δες και Thionville, Trier. Είναι γειτονικές πόλεις σε Γαλλία / Γερμανία αντίστοιχα.

Δημοσ.

Σαν συμβουλη. Μη μεινετε πανω απο ωρα μακρια απο τη δουλεια σας. Ειδικα οταν δεν εχετε αυτοκινητο. Σχολας που σχολας αργα στο εξωτερικο, αν θες και 1.5 ωρα τρενο πχ για να πας σπιτι, χεσε μεσα. Μετα δεν θα εχεις ουτε ορεξη ουτε αντοχη για τιποτα. Καλυτερα χειροτερο σπιτι και πιο κοντα. Με αυτοκινητο αλλαζει η υποθεση...

• Like 1
Δημοσ.

Σαν συμβουλη. Μη μεινετε πανω απο ωρα μακρια απο τη δουλεια σας. Ειδικα οταν δεν εχετε αυτοκινητο. Σχολας που σχολας αργα στο εξωτερικο, αν θες και 1.5 ωρα τρενο πχ για να πας σπιτι, χεσε μεσα. Μετα δεν θα εχεις ουτε ορεξη ουτε αντοχη για τιποτα. Καλυτερα χειροτερο σπιτι και πιο κοντα. Με αυτοκινητο αλλαζει η υποθεση...

τι εννοείς με το σχολάς αργά στο εξωτερικό???
  • Like 1
Δημοσ.

Και εγω γι' αυτο ρωταω. Εκει που κοιταζα φαινεται ταριφα το 400-500αρι για συγκατοικηση. Easyroommate

Βεβαια Χαγη φαινεται λιγο ιδιαιτερη περιπτωση γιατι ειναι στριμωγμενη αναμεσα σε θαλασσα, Ροτερνταμ και 2 μεγαλα πανεπιστημια, ενω Λουξεμβουργο φαινεται να εχει αρκετη απλα τριγυρω.

Για Λουξ 400-500€ για συγκατοίκηση είναι πολύ καλά.

Δημοσ.

Έχεις εμπειρία;

Ναι. Καθε μερα 6-7 εφευγα, με ωραριο 10-18. Και εμενα 20λ απο τη δουλεια... 

τι εννοείς με το σχολάς αργά στο εξωτερικό???

Δε σχολας 2-3. Οποτε αμα φυγεις απογευμα απο το γραφειο και θες και 1.5-2 ωρες με τρενα να πας σπιτι, παει ολη η μερα. 

Δημοσ.

Εσύ. Εγώ όχι.

Εγώ εργάζομαι 8-11 από το σπίτι, μετά φεύγω και πάω γραφείο για να αποφεύγω την κίνηση, δουλεύω 11:30 με 1, μετά κάνω 45 λεπτά διάλειμμα για φαγητό, μετά συνεχίζω μέχρι 3 που κάνω 15' διάλειμμα για καφέ και σχολάω 5:30-45. Επίσης 1-2 φορές την εβδομάδα, μένω σπίτι και δεν πάω καθόλου γραφείο.

Έχω μείνει μέχρι 7, λιγότερες από 10 φορές όσα χρόνια είμαι έξω.

Έχω δουλέψει 4 φορές ΣΚ, τις οποίες επιλέγω εγώ και πληρώνομαι επιπλέον.

Με το σκεπτικό σου λοιπόν, θα έπρεπε να πω ότι είσαι λάθος. Δεν είναι κανόνας. Πάει ανάλογα την εταιρία και τη θέση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε σχολας 2-3. Οποτε αμα φυγεις απογευμα απο το γραφειο και θες και 1.5-2 ωρες με τρενα να πας σπιτι, παει ολη η μερα.

Γιατί ποιος σχολαει στις 2-3 στην Ελλάδα κ απο πότε. Εγω εργάζομαι(uk) 8-16 συνηθως, αλλοι έρχονται 9 φεύγουν 17. Συνάδελφος έρχεται απο τις 7 και φεύγει 15. Οπότε αυτο που λες δεν ισχύει. Επεξ/σία από bilya
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...