Προς το περιεχόμενο

Retro PC & Console lounge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας μετά από κόπο επαναφέρει σε πλήρως λειτουργική κατάσταση το διαμαντάκι μου 8bit intel 8088 που έχω στην κατοχή μου 32 έτη, σκέφτηκα ένα θέμα παρουσίασης ανάλογου retro hardware σε λειτουργική κατάσταση

Ορίστε μερικές φωτό και βιντεάκι με ενα μπασκετάκι της εποχής το 1on1, τα γραφικά του είναι ega 16 colors

IMG_20170226_171708_zps8ommdbsn.jpg

IMG_20170226_171700_zpssz4ihber.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=b4rIjnOo8q8

• Like 14
Δημοσ.

Σαφώς και μετράει, έχω και εγώ 2 mmx λειτουργικούς ένα 166 και ενα 200άρη. pentium 2 και Κ6 μου λείπουν από την συλλογή μου μόνο

Δημοσ.

olympic data... τι μου θύμισες τώρα.

http://www.e-compupress.gr/magazines/preview/cgo/337/files/assets/basic-html/page24.html

Συμβατός 8088 με κόστος 95.000 δρχ, νομίζω όμως ότι είχε βαρέσει κανόνι η εταιρεία λόγω ασυμβατότητας?, δέν θυμάμαι και πολλά μόλις έμπαινα στην εφηβεία τότε.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίος! Κανονικά θέλει και ανάλογη οθόνη όμως, είναι παραφωνία ή flat lg! :D

Σωστός αλλά η αρχική hercules πετάχτηκε πριν το 1990 λίγο πριν παροπλιστεί, αλλά με έσωσε ότι είχε αλλαχθεί τότε η κάρτα γραφικών με άλλη η οποία έχει ega και vga έξοδο που επιλέγεις με διακοπτάκι και έτσι μπόρεσα να το δουλέψω αλλιώς....

• Like 2
Δημοσ.

Μακάρι να είχα κρατήσει και εγώ παλιά μου pc , τα περισσότερα μου εσπάσαν την αποθήκη στο χωριό και τα έκλεψαν (μάλλον για παλιοσίδερα), μόνο ένας amstrad cpc464 και ένα Ικαρος pc/xt την γλίτωσαν, το δεύτερο όμως το είχα αναβαθμίσει σε 486dx66 και δέν είναι original.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω έναν 486DX2/66 μαζί με τις μνήμες του, τον σκληρό , το τροφοδοτικό και την κάρτα γραφικών αλλά μας λείπει η μητρική (αποχαιρέτησε) σε λειτουργική μορφή. Τι μου θύμησες τώρα...

• Like 1
Δημοσ.

Άκυρο Link/r1n1ge

εχουν περασει αρκετα σετακια  αλλα αυτο το σετακι το εχω κρατησει δε το ξερω το γιατι!!

εννοειτε οτι παιζουν ακομα και τωρα !!

Intel pentium III 1000 (socket 370)

Asus cusl2-c( i815) intel chip (για οσους δεν γνωριζουν-θυμουντε η μητρικη δεν ερχοταν με τσιπακι ηχου)

3dfx voodoo 3 3000 pci 

post-238528-0-31896200-1488302499_thumb.jpeg

post-238528-0-98125800-1488302515_thumb.jpeg

• Like 7
Δημοσ.

Άκυρο Link/r1n1ge

εχουν περασει αρκετα σετακια  αλλα αυτο το σετακι το εχω κρατησει δε το ξερω το γιατι!!

εννοειτε οτι παιζουν ακομα και τωρα !!

Γιατί είναι από τις TOP μητρικές σε socket 370

:-)

Σαφώς και μετράει, έχω και εγώ 2 mmx λειτουργικούς ένα 166 και ενα 200άρη. pentium 2 και Κ6 μου λείπουν από την συλλογή μου μόνο

Εχω από socket 7 και μετά ... σχεδόν τα πάντα.

Τα πιό παλιά , δέν ξέρω γιατί ... αλλά δέν με ιντριγκάρουν.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί είναι από τις TOP μητρικές σε socket 370

Εχω από socket 7 και μετά ... σχεδόν τα πάντα.

Τα πιό παλιά , δέν ξέρω γιατί ... αλλά δέν με ιντριγκάρουν.

Το ειπες και μονος σου το γιατι δεν σε ιντριγκαρουν... Γιατι πολυ απλα δεν τα εζησες....

Τελευταια φορα που εβαλα  σε λειτουργια  πριν καναν χρονο τον πρωτο μου υπολογιστη,  ακομα δουλευε...   286 plus  8mhz/12 turbo,  30mb hdd , 1mb ram και οθονη εγχρωμη 14΄  goldstar! Ωραια χρονια ρεεεεεεεεεε.......

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Like 1
Δημοσ.

Το ειπες και μονος σου το γιατι δεν σε ιντριγκαρουν... Γιατι πολυ απλα δεν τα εζησες....

Τελευταια φορα που εβαλα σε λειτουργια πριν καναν χρονο τον πρωτο μου υπολογιστη, ακομα δουλευε... 286 plus 8mhz/12 turbo, 30mb hdd , 1mb ram και οθονη εγχρωμη 14΄ goldstar! Ωραια χρονια ρεεεεεεεεεε.......

Ε όχι και έτσι.

Και εμένα δεν μου κάνουν κλικ και τα έχω ζήσει όλα, αλλά είναι τόσο παλιά που δεν έχουν καμία χρησιμότητα (για εμένα πάντα).

Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν όσο παλαιότερα μηχανήματα μπορούν α βρουν, χόμπι είναι δεν μπορούν όλοι να έχουν το ίδιο :)

Δημοσ.

Ε όχι και έτσι.

Και εμένα δεν μου κάνουν κλικ και τα έχω ζήσει όλα, αλλά είναι τόσο παλιά που δεν έχουν καμία χρησιμότητα (για εμένα πάντα).

Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν όσο παλαιότερα μηχανήματα μπορούν α βρουν, χόμπι είναι δεν μπορούν όλοι να έχουν το ίδιο :)

Σαν χομπυ εννοω κι εγω και απλα συνηθως αμα ασχολεισαι με αυτα, παντα εχεις και μια νοσταλγια για τα παλιοτερα, απο αυτη την αποψη..Απλα σημαντικο ειναι να τα εχεις ζησει κιολας...Δεν θα κανω blender με τον 286 αν και το σκεφτηκα με εναν πεντιουμ 3 να σου πω την αληθεια απλα δεν το εχω παρει ακομα αποφαση να τον στησω.. :-) Δεν ειναι θεμα χρησιμοτητας λοιπον απλα νοσταλγιας και αγαπης προς τις.....αντικες..... :-D 

Δημοσ.

Μέ έχεις μπερδέψει ... κάτσε.

Τί εννοείς το είπα και μόνος μου ?

Τί είπα ?

Πότε  ?

Πού ?

Μάλλον με κάποιον άλλο θα μίλαγες ... και τον μπέρδεψες με εμένα.

Δημοσ.

Μέ έχεις μπερδέψει ... κάτσε.

Τί εννοείς το είπα και μόνος μου ?

Τί είπα ?

Πότε  ?

Πού ?

Μάλλον με κάποιον άλλο θα μίλαγες ... και τον μπέρδεψες με εμένα.

Ελα ρε μην τρελαινεσαι! Απλα αφου ειπες οτι εχεις τα παντα απο socket 7 και μετα, υπεθεσα οτι απο κει και περα ξεκινησες να ασχολησαι αρα δεν τα εζησες τα πιο παλια γι΄ αυτο δεν σε ιντριγκαρουν... :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...