Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παροτι χρησιμοποιω το word εδω και δεκαετιες, δεν εχει τυχει ποτε να ασχοληθω με το θεμα περιεχομενων σε μεγαλο εγγραφο, σε στυλ ευρετηριου, με λινκς που ανανεωνονται αυτοματα απο τις αντιστοιχα μορφοποιημενες επικεφαλιδες κεφαλαιων εντος του word.
Στο παρελθον οποτε προσπαθησα να ασχοληθω μου φανηκε μπερδεμα.
Μου εξηγειται πως μπορει να γινει ευκολοτερα αυτη η διαδικασια, με οσο πιο απλα λογια, γιατι ετοιμαζω μεγαλο κειμενο και δυσκολα θα την παλεψω με διαφορετικο τροπο;

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Η πιο σωστή τακτική, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων για τα κεφάλαια, υποκεφάλαια, ενότητες κτλ. που θα έχει το έγγραφο, δηλαδή να έχεις μια όσο γίνεται πιο καθαρή εικόνα για τη δομή και οργάνωσή του. Στη συνέχεια μπορείς:

α) πρώτα να δημιουργήσεις στο έγγραφο αυτή τη δομή, εφαρμόζοντας το ανάλογο στιλ κεφαλίδας σε κάθε τίτλο κεφαλαίου, υποκεφαλαίου κτλ.,

β) στη συνέχεια να δημιουργήσεις τον Πίνακα περιεχομένων είτε στην αρχή είτε στο τέλος του εγγράφου, τον οποίο μπορείς να ανανεώνεις κάθε φορά που θα προσθέτεις κείμενο, και

γ) ύστερα να προσθέσεις το κείμενο ανά κεφάλαιο, υποκεφάλαιο κτλ.

Δες κι ένα επεξηγηματικό βίντεο εδώ.

Για δική σου ευκολία, μπορείς να εμφανίζεις αριστερά, στο Παράθυρο περιήγησης, αυτή τη δομή (Προβολή > κλικ στο Παράθυρο περιήγησης).

Δημοσ.

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Η πιο σωστή τακτική, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να έχεις αποφασίσει εκ των προτέρων για τα κεφάλαια, υποκεφάλαια, ενότητες κτλ. που θα έχει το έγγραφο, δηλαδή να έχεις μια όσο γίνεται πιο καθαρή εικόνα για τη δομή και οργάνωσή του. Στη συνέχεια μπορείς:

α) πρώτα να δημιουργήσεις στο έγγραφο αυτή τη δομή, εφαρμόζοντας το ανάλογο στιλ κεφαλίδας σε κάθε τίτλο κεφαλαίου, υποκεφαλαίου κτλ.,

β) στη συνέχεια να δημιουργήσεις τον Πίνακα περιεχομένων είτε στην αρχή είτε στο τέλος του εγγράφου, τον οποίο μπορείς να ανανεώνεις κάθε φορά που θα προσθέτεις κείμενο, και

γ) ύστερα να προσθέσεις το κείμενο ανά κεφάλαιο, υποκεφάλαιο κτλ.

Δες κι ένα επεξηγηματικό βίντεο εδώ.

Για δική σου ευκολία, μπορείς να εμφανίζεις αριστερά, στο Παράθυρο περιήγησης, αυτή τη δομή (Προβολή > κλικ στο Παράθυρο περιήγησης).

Δομη εχω ηδη στο κειμενο μου.

Πως εφαρμοζεις κεφαλιδες, υποκεφαλαια κλπ, σε τιτλους κεφαλαιων κλπ που εχω ηδη μες το σωμα του κειμενου;

Δημοσ.

Βάζεις τον κέρσορα στη γραμμή που θέλεις (π.χ. στον τίτλο του κεφαλαίου) και κάνεις κλικ στο αντίστοιχο στιλ κεφαλίδας που θέλεις να εφαρμόσεις στη γραμμή αυτή. Τι πιο απλό; Φαίνεται εξάλλου και στο βίντεο.

Μπορείς να τροποποιήσεις το στιλ κεφαλίδας με δεξί κλικ πάνω του > Τροποποίηση...

Υπόψιν ότι αναφέρομαι σε Word 2007 και εξής, όχι σε προηγούμενες εκδόσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...