Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 τον τελευταιο τον αποφευγεις σιγουρα οπως και τον δευτερο τσεκαρε και στα μεταχειρισμενα εγω εχω παρει τον 24-70 απο αυτον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) ο δευτερος (Tamron 17-50) ειναι απελπιστικα κοντα στα λεφτα του 24-70, οποτε μαλλον θα φαει ακυρο... για τον 17-70 εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες.. Ο δικος σου στο ebay δεν κανει ship USA! αν ψωνισω, θα ψωνισω απο amazon μιας και εχω 2 day delivery... Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2017 από Rabican Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 α τωρα ειδα οτι μενεις usa Οποτε σε συμφερει να βρεις κατι απο usa,σιγουρα θα τον παρεις πιο φτηνα απ οτι εγω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 βασικα οι USA versions (με την εγγυηση) ειναι εξεφτελιστικα ακριβες.. δεν ξερω γιατι... ευτυχως οι περισσοτεροι προσφερουν ενα accident protection plan με 60-70 δολλαρια για 4 χρονια.. οποτε κομπλεδουρα. τον 17-70 γιατι δεν τον εγκρινεις; επειδη δεν ειναι ιδιαιτερα φωτεινος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 καπου ειχα διαβασει οτι απο 50 εως 70 ειναι σαπιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
denis_kos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Επιβεβαιώνω κ εγώ για τον 17-70. Μακρυά. Μείνε στους 2.8. Ένα σενάριο που θα επέλεγα στη θέση σου και αν έμενα σε DX πάντα, θα πούλαγα και τον 35mm και θα έπαιρνα τον sigma 18-35 1.8 και έναν 50μμ 1.8. Απλά παραθέτω ένα ακόμα σενάριο. Αν Φυσικά υπαρχει η σκέψη για FX το αγνοείς απλά. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2017 από denis_kos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 ευχαριστω Denis! υπαρχει το σεναριο για FX (στο πισω μερος του μυαλου μου) οπως επισης υπαρχει και ενας tokina 11-16 που με καλυπτει πληρως σε οτι ευρυγωνιο θελω (οποτε ο 18-35 ναι μεν ειναι εξαιρετικος αλλα εψαχνα κατι στο ευρος απο 17μμ εως 60-70. θεωρω οτι αν απο τον 18-250 παω στο 18-35 θα μου κακοφανει απιστευτα.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
denis_kos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Το είπα επειδή έχεις ήδη τον 50-200. Φαντάστηκα ότι δεν θα σου έλειπε! Πάντως η εμπείρία με έναν καλό φακό θα σε ανταμείψει. Δεν θα σκεφτείς ποτέ ότι θα ήθελες τον 18-250. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 ευχαριστω Denis! υπαρχει το σεναριο για FX (στο πισω μερος του μυαλου μου) οπως επισης υπαρχει και ενας tokina 11-16 που με καλυπτει πληρως σε οτι ευρυγωνιο θελω (οποτε ο 18-35 ναι μεν ειναι εξαιρετικος αλλα εψαχνα κατι στο ευρος απο 17μμ εως 60-70. θεωρω οτι αν απο τον 18-250 παω στο 18-35 θα μου κακοφανει απιστευτα.) ο 18-250 δεν ειναι υπερσαπιος? :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 ειναι ειναι.. γιαυτο τον λεω σουπα-zoom και οχι super-zoom.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Για μεγαλύτερο bokeh θες μικρότερο βάθος πεδίου που έιναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος αισθητήρα και την εστιακή απόσταση και ανάλογο με την απόσταση απο το θέμα, και το διάφραγμα. Με λίγα λόγια πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν ανοιχτότερο διάφραγμα,να έχεις το περισσότερο ζοομ κ να είσαι όσο πιο κοντα στο θέμα γίνεται. Λαθος σε περιπτωση zoom με μεταβλητο διαφραγμα. Σε αυτην την περιπτωση για max bokeh τερματιζουμε το ζουμ και μετακινουμαστε πιο πισω. Προς topic starter-> Εαν θελεις μια φιλικη συμβουλη. Εφοσων τον θελεις καθαρα για χομπυ και δεν εχεις καμια υποχρεωση να παρουσιασεις δουλεια σε κανεναν (και επιπλεων δεν εισαι και του tele). Μην αγορασεις απολυτως τιποτα. Παρε την μηχανη στο χερι με κουμπωμενο μονο τον 35αρη(χωρις να κουβαλας ουτε τον zoom/ουτε τον 11-16) και βγες φωτοβολτα. Στην πρωτη θα σε προβληματισει, στην δευτερη θα σε ζορισει, στην τριτη θα σε εκνευρισει. Απο την πεμπτη και μετα θα αρχισεις να μαθεις να δουλευεις μαζι του και απο εκει και περα και οσο τον δουλευεις τοσο θα τον εκτιμησεις. Θα σε βαλει σε ενα διαφορετικο τρυπακι και εαν τον μαθεις και επικεντρωθεις στο εστιακο του μηκος θα βγαζεις καλυτερες φωτογραφιες. Και αυτο ειναι ασχετο απο το iq του.Απλα θα εισαι σε μια μενταλιτε 35mm και δεν θα σου αποσπουν την προσοχη πραγματα μιας και δεν θα μπορεσεις να τα τραβηξεις. Και εγω ζοριστηκα αρκετα ομολογω στην αρχη αλλα αξιζε. Τωρα εαν μου πεις βγες για φωτοβολτα (χωρις να εχω υποχρεωση να παρουσιασω κατι) παιρνω μονο τον 35αρη. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2017 από @topos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 αυτο ειναι μια πολυ καλη συμβουλη. το εχω δοκιμασει στο παρελθον και εφτασα στο "θα σε εκνευρισει". μετα απλα ενιωσα οτι ηθελα να τραβηξω πραγματα αλλα με περιοριζε. κακα τα ψεματα. η ικανοτητα μου στο composition δεν ειναι επαγγελματια. δε θεωρω οτι το εχω σε μεγαλο βαθμο, και μπορεις να βρει και ατομα που με ψευτομηχανες κινητου τραβανε πιο ενδιαφερουσες φωτογραφιες (και πιο σωστες). εξαλλου στο composition συνηθως δεν παιζει ρολο το αν θα εχεις την D5 η ενα Kubot κινητο.. ακομη και να μπω στο mentality των 35μμ, νομιζω οτι σε πολλες στιγμες σε ενα ταξιδι θα χασω τοπια/σκηνικα, γενικα frames, επειδη οπως και να το κανουμε τα 35 δεν θα με καλυψουν παντα. φωτοβολτα θα ειναι ενα ταξιδι και φυσικα δε θα εχω να παρουσιασω κατι. ομως κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι και μια επισκεψη σε καποιο μερος που μπορει να μην ξαναπαω. Αντιλαμβανομαι ομως, οτι οταν αναγκαζεσαι να δουλεψεις με κατι πολυ συγκεκριμενο, προσαρμοζεσαι και γινεσαι καλυτερος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) αυτο ειναι μια πολυ καλη συμβουλη. το εχω δοκιμασει στο παρελθον και εφτασα στο "θα σε εκνευρισει". μετα απλα ενιωσα οτι ηθελα να τραβηξω πραγματα αλλα με περιοριζε. κακα τα ψεματα. η ικανοτητα μου στο composition δεν ειναι επαγγελματια. δε θεωρω οτι το εχω σε μεγαλο βαθμο, και μπορεις να βρει και ατομα που με ψευτομηχανες κινητου τραβανε πιο ενδιαφερουσες φωτογραφιες (και πιο σωστες). εξαλλου στο composition συνηθως δεν παιζει ρολο το αν θα εχεις την D5 η ενα Kubot κινητο.. ακομη και να μπω στο mentality των 35μμ, νομιζω οτι σε πολλες στιγμες σε ενα ταξιδι θα χασω τοπια/σκηνικα, γενικα frames, επειδη οπως και να το κανουμε τα 35 δεν θα με καλυψουν παντα. φωτοβολτα θα ειναι ενα ταξιδι και φυσικα δε θα εχω να παρουσιασω κατι. ομως κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι και μια επισκεψη σε καποιο μερος που μπορει να μην ξαναπαω. Αντιλαμβανομαι ομως, οτι οταν αναγκαζεσαι να δουλεψεις με κατι πολυ συγκεκριμενο, προσαρμοζεσαι και γινεσαι καλυτερος... Να πω οτι χαρακτηριστικα οταν ξεκινουσα να δουλευω μεθοδευμενα με τον 35αρη(μπορει και ενα 6μηνο/ετος μετα την αγορα του) γυρνουσα απο φωτοβολτα και με εβλεπε η κοπελα μου και με ρωτουσα τι εχω.Τοσα νευρα ειχα. Οσο για την συνθεση(composition) μαντεψε πως θα την βελτιωσεις? Εχοντας σταθερο φακο. Τωρα για το ταξιδι που λες, ψιλοκαταλαβαινω. Εαν θελεις αναμνηστικου τυπου φωτογραφιες πηγαινε με zoom.Εαν ομως ηθελες να γυρισεις με προσωπικες δικες σου παλεψε το πριν φυγεις με τον 35αρη. Υ.Γ Θα σου ελεγα να πηγαινες στον 17-50 sigma για να σου φυγει και η απορια εαν ειχε τιμη Ελλαδος αλλα στα 700-800 δολαρια ειναι κοροιδια. (Ημουν οπως σου ειπα στο ιδιο διλημμα και εαν δεν τυχαινε να τον δανειστω και να τον δουλεψω αρκετα θα τον ειχα αγορασει σιγουρα και εγω) Υ.Γ2 Ειδα τις φωτογραφιες σου στο flicκr και -Εαν μου επιτρεπεις-> α)Βρηκα αρκετες διασκεδαστικες (με την κυριολεξια της λεξης), αυτο το κεκλιμενο καδρο με εκανε και εσκασα ενα χαμογελο. β)Εκτιμω πως θελει λιγο περισσοτερο δουλιτσα ο υπερευρυγωνιος. δ)Δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο προβλημα με την συνθεση. γ)Βλεπω οτι περασες κ απο τα μερη μου! Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2017 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) οχι οχι.. ο 17-50 εχει 370 δολλαρια. ειναι νορμαλ απο τιμη. https://www.amazon.com/Sigma-17-50mm-Aperture-Standard-Digital/dp/B003A6NU3U/ref=sr_1_5?s=photo&ie=UTF8&qid=1488485957&sr=1-5&keywords=sigma+17-50mm+f+2.8 γενικα καταλαβαινω το σκεπτικο σου, το σεβομαι και το θεωρω ιδιαιτερα σωστο. και στο ταξιδι προσπαθω να βγαλω κατι πιο προσεγμενο και να αποφυγω το point-and-shoot, αλλα οταν πας σε ενα πολυ διαφορετικο μερος συχνα ειναι overwhelming και οσα (λιγα στην περιπτωση μου) ξερεις απο composition techniques πανε για βρουβες.. ΥΓ: ευχαριστω για τα σχολια. Καλοδεχουμενη καθε κριτικη. Να υποθεσω τα μερη σου ειναι στην Κρητη στο Σφεντυλι;;; ΥΓ: ο υπερευρυγωνιος ειναι φοβερος φακος αλλα τωρα εχω αρχισει να καταλαβαινω οτι για να βγει κατι καλα πρεπει να δουλεψεις το foreground αλλιως βγαινει ενα flat πραγμα. ΥΓ: εκπληκτικες φωτο στο προφιλ σου Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2017 από Rabican Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) οχι οχι.. ο 17-50 εχει 370 δολλαρια. ειναι νορμαλ απο τιμη. https://www.amazon.com/Sigma-17-50mm-Aperture-Standard-Digital/dp/B003A6NU3U/ref=sr_1_5?s=photo&ie=UTF8&qid=1488485957&sr=1-5&keywords=sigma+17-50mm+f+2.8 γενικα καταλαβαινω το σκεπτικο σου, το σεβομαι και το θεωρω ιδιαιτερα σωστο. και στο ταξιδι προσπαθω να βγαλω κατι πιο προσεγμενο και να αποφυγω το point-and-shoot, αλλα οταν πας σε ενα πολυ διαφορετικο μερος συχνα ειναι overwhelming και οσα (λιγα στην περιπτωση μου) ξερεις απο composition techniques πανε για βρουβες.. ΥΓ: ευχαριστω για τα σχολια. Καλοδεχουμενη καθε κριτικη. Να υποθεσω τα μερη σου ειναι στην Κρητη στο Σφεντυλι;;; ΥΓ: ο υπερευρυγωνιος ειναι φοβερος φακος αλλα τωρα εχω αρχισει να καταλαβαινω οτι για να βγει κατι καλα πρεπει να δουλεψεις το foreground αλλιως βγαινει ενα flat πραγμα. ΥΓ: εκπληκτικες φωτο στο προφιλ σου Ε, εαν εχεις ανεση παρε τον για να σου φυγει η απορια.Δεν θεωρω οτι οι 24-70 θα ειναι ιδιαιτερα ανωτεροι σε dx. Υποθετω πως στην χειροτερη θα μπορεις να τον πουλησεις ευκολα με μια μικρη χασουρα εαν δεν σε βολεψει. Υ.Γ Εκπληκτικες σιγουρα δεν ειναι, αλλα οπως και να εχει σε ευχαριστω για το compliment. Επιβεβαιώνω κ εγώ για τον 17-70. Μακρυά. Μείνε στους 2.8. Το "ψευτοmacro" του τι λεει? Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2017 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα