Προς το περιεχόμενο

24-70f2,8 η 17-50f2,8 για DX Nikon


Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους. Κατοχος εδω και 6 χρονια μιας Nikon D5100 με μερικους φακους (Sigma 18-250, Tokina 11-16, Nikon 50-200, Nikon 35f1,8) σκεφτομαι το επομενο βημα. Κατ αρχας, φωτογραφιζω κατα βαση σε ταξιδια (street, landscape, cityscape, πολυ σπανια πορτραιτα κλπ). Συνεπως οι καταλληλες συνθηκες και προγραμματισμος φωτογραφιας δεν ειναι παντα εφικτα. Γιαυτο εχω καταληξει να κυκλοφορω συνηθως με ενα σουπα-zoom Sigma 18-250. Εξαιρετικα βολικος μεν αλλα, let's face it, ποιοτικα οχι οτι καλυτερο. Στα υποψη μου εχω τις ακολουθες επιλογες (με budget το πολυ 700-800 δολλαρια - κατοικος USA): 
-Κατι σε 17-50 F2,8 (Sigma, Tamron).
-Tamron 24-70 F2,8
Τυπικα, με βαση τη μηχανη που εχω, η πρωτη επιλογη μοιαζει η σωστοτερη. Ο μονος λογος που δισταζω ειναι οτι, σε περιπτωση που καποια στιγμη παω σε FF, θα καταληξω με αλλον ενα φακο που θα πρεπει να κανω trade. Φυσικα παντα υπαρχει και η πιθανοτητα να ξομεινω με την 5100 μερικα χρονια ακομη, η αν ποτε παω σε αλλο σωμα να παραμεινω (λογω κοστους) σε DX (πχ καμμια 7200 η οτι υπαρχει εκεινη την περιοδο). Αποψεις επι του θεματος; θεωρειται overkill ο 24-70 για τη Nikon μου; Ευχαριστω!

Επεξ/σία από Rabican
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα, αν πρόκειται να πας σε FF σύντομα, μπορείς να πάρεις απο τώρα τον 24-70 και να συμπληρώσεις το wide ακρο με τον tokina Που ήδη έχεις. Θα χάσεις το καθαρο wide( 17-24) θα έχεις όμως ultrawide. Απο εκεί και πέρα, ο 24-70 είναι πιο μεγάλος κ πιο βαρύς απο τον 17-50. Για μένα κάνε μια δοκιμή με τον υπάρχον φακό, και δοκίμασε να τραβάς απο 24 κ πάνω για να δείς αν είσαι οκ με το έυρος. Αν πάλι δεν θα πας σε FF πάς σε 17-50 χωρίς συζήτηση. Επίσης θα πρότεινα να ρίξεις μια ματία στον Sigma 18-35 1.8f. Εξαιρετικός. Πάντως προσωπική μου άποψη, αν δεν είσαι επαγγελματίας και δεν έχεις χρήμα για ξόδεμα μείνε σε DX. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα επαιρνα εναν μεταχειρισμενο 17-50 και αν πηγαινα στο μελλον σε ff θα τον πουλουσα και δεν θα εχανα παρα πολλα. Ο 24-70 νομιζω θα σε περιορισει στον δρομο στα ευρυγωνια καρε, αλλα ειναι αναλογα και σε τι mm τραβας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμ...

Και εγώ κατοχος d5100.Εχω τον Nikkor 18-105, 35αρη +50αρη.

Σκεφτόμουν αρκετό καιρό να δώσω αυτούς τους φακούς και να πάω στον 17-50 2.8 sigma.

Μου δωθηκε η ευκαιρία σε ένα project να δανειστώ τον sigma από φίλο.

Έκανα ~2000 κλικ σε "ας πούμε" street photography κ λίγο food photography.

 

Τελικά αποφάσισα να μην τον πάρω, όχι γιατί ήταν κακός(εκτός ότι μου έβγαζε ένα κιτρινωπό tint και το is του ήταν χειρότερο από του Nikkor) αλλά γιατί όταν τον είχα κουμπωμενο είτε μου έλειπε το 1.8 του 35/50αρη είτε το διπλό εύρος του 18-105.

 

Θέλω να πω πως ναι μεν έχεις ένα τίμιο all in one φακό, αλλά από την άλλη εάν έχεις συνηθίσει στον φωτεινότερο(κ οπτικά καλύτερο 35αρη) και σε άλλων με μεγαλύτερο εύρος θα σου κακοφανει.

 

Εάν ερχόσουν από τον κιτ 18-55 πιστεύω πως θα ήσουν πανευτυχής.

 

Υ.γ Δεν ξέρω τι τιμές παίζουν εκεί που βρίσκεσαι αλλά 800 δολλάρια δεν τα αξίζει(στην Ελλάδα κοστίζει 330 ευρώ).

Επεξ/σία από @topos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αληθεια ειναι οτι τον 35αρη δεν τον εχω συνηθισει καθολου. τον εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα θα ελεγα. οπως ειπα, κατα βασει με το σουπα-zoom κυκλοφορω. εχω παρατηρησει οτι δεν ανεβαινω συχνα σε mm. Οταν το κανω προσπαθω να πετυχω καποιο υποτυπωδες bokeh απομακρυνομενος απο το θεμα και παιζοντας με υψηλο focal length.. (αν δεν απατωμαι θεωρειται ενας απο τους valid τροπους να πετυχεις στενο DoF οταν ενα μεγάλο διάφραγμα δεν παιζει).

 

Γενικα παντως σπανια ανεβαινω πανω απο τα 80-90mm και οταν το κανω πρεπει να ειναι τεζα μερα και ηλιος ειδαλλως ο σουπα-zoom θα τα βγαλει χαλια. γιαυτο προσανατολιζομουν σε ενα ευρος μεχρι τα 70mm. συμφωνω οτι το ευρυγωνιο ακρο ειναι καπως περιοριστικο σε DX μηχανες. εκει υπολογιζω στο να κουμπωνω τον tokina οποτε χρειαζεται..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν το κανω προσπαθω να πετυχω καποιο υποτυπωδες bokeh απομακρυνομενος απο το θεμα και παιζοντας με υψηλο focal length.. (αν δεν απατωμαι θεωρειται ενας απο τους valid τροπους να πετυχεις στενο DoF οταν ενα μεγάλο διάφραγμα δεν παιζει).

 

Για μεγαλύτερο bokeh θες μικρότερο βάθος πεδίου που έιναι αντιστρόφως ανάλογο με το μέγεθος αισθητήρα και την εστιακή απόσταση και ανάλογο με την απόσταση απο το θέμα, και το διάφραγμα. Με λίγα λόγια πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν ανοιχτότερο διάφραγμα,να έχεις το περισσότερο ζοομ κ να είσαι όσο πιο κοντα στο θέμα γίνεται. 

Επεξ/σία από denis_kos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνω απολυτα.

 

το μεγεθος αισθητηρα ... δεν αλλαζει :P :P 

 

οποτε συνηθως επιλεγω να παιξω με μεγαλη εστιακη αποσταση και αποσταση απο το θεμα οπως επισης και αποσταση θεματος απο το background. το ανοιχτο διαφραγμα, στον σουπα-zoom δεν υφισταται. απο 3,5 ξεκινα και αν θελω να πετυχω λιγο compressed frame πρεπει να ανεβω στην εστιακη αποσταση οποτε το maximum διαφραγμα παει για βρουβες (f5 και βαλε!) :P :P

 

κατα συνεπεια, το F2,8 ειναι κατι που το αναζητω ενιοτε.. και γιαυτο καταληξα σε 17-50 η 24-70!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αχα

αυτον πηρα πριν λιγες μερες

736 ευρω απο ebay (απο ιρλανδια)

ειμαι πολυ ευχαριστημενος

παντως περιμενε λιγο γιατι μολις βγηκε ο sigma 24-70 art.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον ειχα δει αλλα εχω την αμυδρα εντυπωση οτι θα ακουμπα το 1000ρικο.. οποτε ξεφευγουμε αν προσθεσω και διαφορα τσιμπλεκια (UV, ND φιλτρα και accident protection για την international version)

 

Πιθανοτατα θα ειναι ηλιθιο αυτο που θα πω, αλλα το vignetting οταν εχεις FX φακο σε DX σωμα, δεν ειναι λιγοτερο αισθητο;

Επεξ/σία από Rabican
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...