NBK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Εχω : Οθονη - LG 22mp55hq ips Σκληρος - HDD Seagate ST1000DM003 1TB barracuda 7200.14 sata3 Cpu - Amd Athlon x4 860k 3.70ghz Μνημη ram - Ram corsair vengeance 4gb x3 12gb δηλαδη Psu - Thermaltake w0392re hamburg 530w Μητρικη - Asus a88xm - plus retail Koυτι - Case raijintek arcadia midi Καρτα γραφικων - xfx amd radeon r9 270x-cdj4 double dissipation 2gb dd SSD - ssd samsung mz 75e120b eu 850 evo series 120gb 2.5" sata3 Ακουστικα/ποντικι - Steelseries Siberia v2 kai rival 100 αντιστοιχα Ψυκτρα επεξεργαστη - Cooler raijintek aidos black To pc ειναι 2 χρονων ακριβος και επαιζε game's οπως (Cs Go - H1Z1 - GTA 5 κτλπ ) σε low γραφικα με καλα FPS 220-180 σταθερα τους τελευτεους 2 μηνες εχουν πεσει γενικα τα FPS στα 140-120 + oti εχει drop FPS στα 80-50 πολλες φορες μεσα στο game και θελω να κανω μια αναβαθμιση καπου στα 300-400 euro, λενε οτι πρεπει να αλλαξω καρτα γραφικων η αλλοι επεξαργαστη που το θεωρω λαθος, ενας ακομα μου ειπε οτι τα 530w του τροφοδοτικου ειναι λιγα και δεν δουλευει σωστα το pc μετα το περας του χρονου.Θελω μια γνωμη για το τι μπορω να αλλαξω για να βελτιωσω το pc και αν εχετε να μου προτεινετε kατι συγκεκριμενο ευχαριστω.
cpc464 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ σε αυτό το pc θα άλλαζα την κάρτα γραφικών με μία rx480 και θα έβαζα ακόμα ένα στικ ίδιας μνήμης corsair vengeance 4gb, οι μνήμες είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν ανα δύο, δέν θα σου πάει πάνω απο 300 και μπορείς να βάλεις την παλιά σου κάρτα στις αγγελίες.
tanasen01 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Λογικά τα παιχνίδια τα τρέχεις από τον μηχανικό δίσκο ε; Κάνε κανένα έλεγχο με το S.M.A.R.T. extended test του speedfan http://www.almico.com/sfdownload.php. και μετά κάνε το perform in-depth online analysis για να δεις αν είναι όλα οκ με τον δίσκο. Διαφορά δεν θα δεις αισθητή με παραπάνω ραμ αφού έχεις αρκετή. Ποτέ δεν βλάπτει όμως παραπάνω ραμ και θα δούλευε dual channel με άλλη μια ίδια 4άρα. H κάρτα γραφικών σου είναι κατώτερη από τις τωρινές entry level οπότε μια αναβάθμιση εκεί θα έδινε φτερά στο pc σου. Η RX480 θα κάνει αρκετό bottleneck με τον επεξεργαστή σου οπότε πας στην RX470 (και εκεί θα υπάρχει bottleneck αλλά λίγο) ή στην GTX 1050ti https://www.skroutz.gr/s/9656239/XFX-Radeon-RX-470-4GB-RX-470P4LFB6.html https://www.skroutz.gr/s/10263026/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-OC-GV-N105TOC-4GD.html
NBK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 τα 530w πιστευετε οτι θα ειναι αρκετα μετα τιν αλλαγη της καρτας γραφικων?εκανα μια μετρηση σε ενα προγραμα της coolermaster και βγηκε καπου στα 570w η καταναλοση.ναι τα games τα τρεχω με το μηχανικο δισκο.
tanasen01 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 570 καις μόνο σε sli/crossfire και με overclocking κάτι λάθος έχεις κάνει στη μέτρησή σου. Αυτό είναι από τον calculator της outervision
LambisElef Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μιας και που δε βλέπω να αναφέρθηκε ως τώρα, κάνε ένα έλεγχο τις θερμοκρασίες του pc σου (με hwmonitor, amd overdrive) γιατί μοιάζει για θέμα throttling.
NBK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μιας και που δε βλέπω να αναφέρθηκε ως τώρα, κάνε ένα έλεγχο τις θερμοκρασίες του pc σου (με hwmonitor, amd overdrive) γιατί μοιάζει για θέμα throttling. με low γραφικα παντα που ειδα στο cs go ηταν στους 63-67 βαθμους Λογικά τα παιχνίδια τα τρέχεις από τον μηχανικό δίσκο ε; Κάνε κανένα έλεγχο με το S.M.A.R.T. extended test του speedfan http://www.almico.com/sfdownload.php. και μετά κάνε το perform in-depth online analysis για να δεις αν είναι όλα οκ με τον δίσκο. Διαφορά δεν θα δεις αισθητή με παραπάνω ραμ αφού έχεις αρκετή. Ποτέ δεν βλάπτει όμως παραπάνω ραμ και θα δούλευε dual channel με άλλη μια ίδια 4άρα. H κάρτα γραφικών σου είναι κατώτερη από τις τωρινές entry level οπότε μια αναβάθμιση εκεί θα έδινε φτερά στο pc σου. Η RX480 θα κάνει αρκετό bottleneck με τον επεξεργαστή σου οπότε πας στην RX470 (και εκεί θα υπάρχει bottleneck αλλά λίγο) ή στην GTX 1050ti https://www.skroutz.gr/s/9656239/XFX-Radeon-RX-470-4GB-RX-470P4LFB6.html https://www.skroutz.gr/s/10263026/Gigabyte-GeForce-GTX1050-Ti-4GB-OC-GV-N105TOC-4GD.html http://prnt.sc/eeh0cd ειμε κοντα στο να επιλεξω σιγουρα ακομα μια ram και την RX470 απλος θελω να charekato τα παντα πριν απο καποια αγορα καρτας γραφικων.
Kostas.karras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 ενας ακομα μου ειπε οτι τα 530w του τροφοδοτικου ειναι λιγα και δεν δουλευει σωστα το pc μετα το περας του χρονου.Θελω μια γνωμη για το τι μπορω να αλλαξω για να βελτιωσω το pc και αν εχετε να μου προτεινετε kατι συγκεκριμενο ευχαριστω. Ελεος...Τι αλλο θα ακουσουμε.. Αλλαγη καρτας φιλε μου χρειαζεσαι σιγουρα και θα πας σε nvidia λογο υψηλου overhead απο amd. Προταση μια 1050ti και κοιταξε να κλοκαρεις λιγο τον επεξεργαστη αλλαζωντας του και ενα cpu cooler.. Aν βεβαια εχεις στα υποψιν μελλοντικα αλλαγη πλατφορμας τοτε επελεξε την rx470 Tελος, ελπιζω η μνημες σου να ειναι τουλαχιστον 2133hz για να τρεχει και πιο σωστα ο επεξεργαστης.. 4
NBK Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Ελεος...Τι αλλο θα ακουσουμε.. Αλλαγη καρτας φιλε μου χρειαζεσαι σιγουρα και θα πας σε nvidia λογο υψηλου overhead απο amd. Προταση μια 1050ti και κοιταξε να κλοκαρεις λιγο τον επεξεργαστη αλλαζωντας του και ενα cpu cooler.. Aν βεβαια εχεις στα υποψιν μελλοντικα αλλαγη πλατφορμας τοτε επελεξε την rx470 Tελος, ελπιζω η μνημες σου να ειναι τουλαχιστον 2133hz για να τρεχει και πιο σωστα ο επεξεργαστης.. αν παω σε nvidia ποια πιστευεις οτι ειναι value for money αυτην τη στηγμη μου προτινανε ποιο πανω την GTX 1050ti η σε καποια αλλη?Οι μνημες λογικα τρεχουν στα 1600mh δεν ξερω να σου πω την αληθεια να τις χρονιζω η να δω τα timings :/.Τελος προσφατα αλλαξα ψυκτρα στον επεξεργαστη και εβαλα Cooler raijintek aidos το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βαλο να διωχνει τον αερα στο πισω μερος του pc μονο προς τα πανω ι κατο οπου ειναι η καρτα γραφικων.
Kostas.karras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2017 αν παω σε nvidia ποια πιστευεις οτι ειναι value for money αυτην τη στηγμη μου προτινανε ποιο πανω την GTX 1050ti η σε καποια αλλη?Οι μνημες λογικα τρεχουν στα 1600mh δεν ξερω να σου πω την αληθεια να τις χρονιζω η να δω τα timings :/.Τελος προσφατα αλλαξα ψυκτρα στον επεξεργαστη και εβαλα Cooler raijintek aidos το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βαλο να διωχνει τον αερα στο πισω μερος του pc μονο προς τα πανω ι κατο οπου ειναι η καρτα γραφικων. Αυτη που σου προτεινε ο φιλος απο πανω ειναι ΟΚ. Για τις μνημες ναι, χρονισετες σωστα..Ποιες ακριβως εχεις? Η ψυχτρα σου λογικα δεν βολευει να ριχνει πισω λογο μνημων ε? 1
NBK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Αυτη που σου προτεινε ο φιλος απο πανω ειναι ΟΚ. Για τις μνημες ναι, χρονισετες σωστα..Ποιες ακριβως εχεις? Η ψυχτρα σου λογικα δεν βολευει να ριχνει πισω λογο μνημων ε? ωραια μια GTX 1050ti λοιπον μνημη ram εχω - Ram corsair vengeance lp 4gb pc3 - 3οις 8α βαλω και μια 4η το θεμα ειναι οτι δεν ξερω να τις χρονισω :/ στον Amd επεξεργαση δεν μπορω να το γυρισω την ψυκτρα να διωχνει τον αερα προς τα πισω δεν εχει βασεις + οτι 8α βρισκει στις ραμ ισως και για αυτο να εχς υψιλες θερμοκρασιες δεν κσερω τι μπορω να αλλαξω πανω σε αυτο το θεμα.
Kostas.karras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Αυτες που εχεις ειναι 1600αρες.. δυστηχως δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο..Αν μπορεις να τις δωσεις και να πας σε δυο 8αρες 2133/2400αρες οκ, αλλιως μεινε ως εχεις.. Αυτο με την ψυχτρα δεν το καταλαβαινω Αφου εχει βασεις για να μπαινει οπως θες... ξανατσεκαρε μηπως κατι δεν ειδες καλα..
NBK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Αυτες που εχεις ειναι 1600αρες.. δυστηχως δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο..Αν μπορεις να τις δωσεις και να πας σε δυο 8αρες 2133/2400αρες οκ, αλλιως μεινε ως εχεις.. Αυτο με την ψυχτρα δεν το καταλαβαινω Αφου εχει βασεις για να μπαινει οπως θες... ξανατσεκαρε μηπως κατι δεν ειδες καλα.. Μολις ελυσα ξανα την ψυκτρα για να ειμαι 100% σιγουρος εχει και δευτερες βασεις αλλα δεν φτανουν για να γυρισει αλλιος Oποτε μια GTX 1050ti λοιπον και στο μελλον 2 8αρες 2133/2400αρες ram για καλυτερα FPS και χωρις FPS drop.(ισως να ειναι και κατι αλλο που να φταιει για τα FPS drop.)
Millennium Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Μολις ελυσα ξανα την ψυκτρα για να ειμαι 100% σιγουρος εχει και δευτερες βασεις αλλα δεν φτανουν για να γυρισει αλλιος Oποτε μια GTX 1050ti λοιπον και στο μελλον 2 8αρες 2133/2400αρες ram για καλυτερα FPS και χωρις FPS drop.(ισως να ειναι και κατι αλλο που να φταιει για τα FPS drop.) H 1050 ti δεν πολυαξίζει με τις τιμές που τις βρίσκεις Ελλάδα.Ειδικα για τις καλες υλοποιησεις αστο.Δε τη βλεπω και τοσο σημαντικη αναβαθμιση απο αυτην που εχεις..αν σκεφτεις και την RX 470 που ναι τοσο κοντα χρηματικα κανει χειροτερα τα πραγματα. Καλυτερα να ξαναελεγξεις το συστημα σου απο πλευρας software και θερμοκρασιων παντως γενικα πριν προβεις σε αγορα.Το τροφοδοτικο σου ειναι μια χαρα 1
cpc464 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω απο περιέργεια γιατί rx 470 και όχι rx480?, η διαφορά στο σκρουτζ είναι 25 ευρώ για την 4gb και η δεύτερη είναι πιό futureproof, επίσης γιατί μνήμες ddr3 2133 h 2400?, ο 860k δέν έχει γραφικά να πείς ότι οφελείται η ενσωματωμένη gpu και άν πάς για άλλη πλατφόρμα σε κανα χρόνο θα πάρεις ddr4 έτσι και αλλιώς, ένα στικάκι 4gb στα ίδια timings χρονισμό και άν είναι δυνατό ίδια μαρκα/τυπο και πολύ είναι, έτσι για το dual channel. υπόψιν, το συγκεκριμένο fm2+ socket δέν συμπεριφέρεται όπως τα περισσότερα, διαβασε εδώ http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2122665/understanding-temperature-amd-cpus-apus.html?_ga=1.12533940.1462791203.1485112343 άρα κατεβάζεις amd overdrive και τον πάς όσο μπορεί. Υ.Γ Παραδέχομαι πως το συγκεκριμένο socket δέν το έχω δουλέψει πολύ, εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας διορθώσει. Υ.Γ 2 Παρέλειψα να πώ τρέξε ένα driver sweeper και δές to revision των driver της κάρτας γραφικών σου. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2017 από cpc464
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα